Arşiv Sayfa 7 / Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı - Sayfa 7
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Katoliklik
: Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı - Sayfa 7 konusu 3442 kez okundu, 34 kez cevaplandı. En son mesaj Katolikmoderator tarafından gönderildi. Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı Petrus’un Papa Olmasının Kaynağı Yeni Antlaşma’da Kilise’nin temeli üzerine beş farklı mecazi bildiri (metafor) bulunmaktadır (Mat. 16:18, 1Ko. 3:11, Ef. 2:20, 1Pe. 2:5-6, Va. 21:14). Üzerinde çok tartışılan ama uyuşulamıyan bir mecazi bildiri Mesih İsa’nın havari Petrus’u “kaya” olarak nitelemesidir: “Sen Petrus’sun ve ben Kilisemi bu kayanın üzerine kuracağım. Ölüler diyarının kapıları ona karşı direnemeyecek” (Mat. 16:18). Belirtilen ayette geçen “bu” kelimesinin Yunanca aslı olan touto kelimesinin doğru karşılığı “tam bu” olduğu halde, bazıları, İsa’nın kendi Kilise’sini Petrus üzerine değil ama bambaşka bir şey üzerine kuracağını söylediği hususunda tamamen farklı bir görüş öne sürmeye çalışarak itiraz etmişlerdir. Yine bazıları, bu metinde geçen Petrus (Petros) ve kaya (petra)... Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı konusu 3442 kez okundu, 34 kez cevaplandı. En son mesaj Katolikmoderator tarafından gönderildi.
Böylece siz Katolik kardeşlerimizde hakkınız olan Beden ve Kanı'ı alabilir sadece Beden almazsınız .
Sevgiler
sevgili vera, bu ne demek?? bizde beden ve kanı alıyoruz ki hem.. yani kilisemdeki efkaristiyayı beden ve kan olarak alıyoruz.. kafam karıstı bi dakka -dediğini ben mi yanlıs anladım??
bu arada harika hediyen için tesekkur ederim, süper:)arabama astım hemen:))
selamlar
letta:)
nicoletta benim vera kucuk kiz kardesime verecek cevap hakkimi size veriyorum.Lutfen kalbini kirmadan verin. hakkınız olan Beden ve Kanı'ı alabilir sadece Beden almazsınız .
asuri
Sevgili Asuri
Cevabı sizde verebilirsiniz kalbim kırılmaz
Ayrıca Katolik kilisesinin ilmihalini bilmekteyim . Belki siz hatırlamıyor olabilirsiniz ama Ben Katolik kilisesinde eğitim almıştım :)) Kinoniya'nın ( Efharistiya ) nasıl hazırlandığını ve nasıl dağıtıldığını biliyorum
Sevgiler
Yilardan beri Orthodox ve Katolik Killisesi birlesme cabasinda ve bu sevgili Papa kadar daha evvel bize yaklasan olmamistir. Su anda birlesmelerinin sansi büyük sayilir lakin haledecek büyük noktalar da mevcuttur. Zaten birlesme olursa Hristiyanlik icin büyük bir adim atilmis olacaktir ve RABbin Kilisesi bu yy'da birlesirse dunyada Hristiyanlik kat kat artacagindan eminim.
nicoletta benim vera kucuk kiz kardesime verecek cevap hakkimi size veriyorum.Lutfen kalbini kirmadan verin. hakkınız olan Beden ve Kanı'ı alabilir sadece Beden almazsınız .
asuri[/quote]
Sevgili Asuri
Cevabı sizde verebilirsiniz kalbim kırılmaz
Ayrıca Katolik kilisesinin ilmihalini bilmekteyim . Belki siz hatırlamıyor olabilirsiniz ama Ben Katolik kilisesinde eğitim almıştım :)) Kinoniya'nın ( Efharistiya ) nasıl hazırlandığını ve nasıl dağıtıldığını biliyorum
Sevgiler[/quote]
yanlız veracım yanılıyorsun..
biz katolikler siz ortodoxlar gibi beden ve kanı alırız..
ve ayinde komunyonu şaraba batırarak alıyoruz.
şarap olmadıgında şarap katılmıs ekmek alınıyor..
sadece ekmeğin alındıgı ayinler vardır ancak bu sadece pazar gunu olan aksam ayini..
bununda nedeni bizim pazar ayinlerimize 700 çeşit milletin gelmesi, ve komunyon sırasına cesit cesiyt mezhebin insanının girmesi.. ortodox kilisesi gibi değil cemaatimizin durumu benden iyi bilirsin, ayinin ortasında adam kapıdan girer, komunyonunu alır hac cıkarıp ve oturur yerine.. gec kamıstır zaten padre tanır onu vs.. ama sizde daha sıkı biliyorum bu sartlar yanlssam duzelt nolur.
şunu belirteyim haftaiçi- sabah aksam ayinelrde şarap dediğim şekillerde kullanılıyor.
ben kendi kilisem olsun bildiğim diğer kilsieler olsun (sent esprit ve santa maria vb) bu uygulamayı çok emin bir şekilde bildiğim için yazıyorum.
hazırlanılıp hostia'lara kondugu ana kadar işlemi birebir takip etmişliğim var halen de ediyorum, birtakım kilisedeki mevcut görevlerimden dolayı..
dolayısıyla genele yaymadan bunu bu şekil demen dogru olmuyor - bende zateno nedenle sordum.. bunu diyecegini bende tahmin ettim hani..ama emin olmak istedim.
asuri'cim merhaba
son 10 günüdür acaip yogunum, paskalyaya hazırlık devremiz basladı ve bu cumartesiden beri birlik haftası adı altında istanbuldaki tum kiliselerde ortak ayin yapılıyor. hergun cemaat bir kilsieye gidiyor.. bir gun kadıköydeyiz ertesi gun balatta bir rum yada ermeni veya suryani kilisesinde...sonra karnaval dönemi ve orucumuz baslayacak.. ve kilisemizin yurtdısından vatikandan misafirleri var ve ben basrehber şeklinde istanbul- izmir -konya- hatay arası gidip geliyorum..
foruma aksamları baksam bile bir mesaj sonra uyumaya baslıyorum o kadar yorgunum..
asuri[/quote]
Sevgili Asuri Cevabı sizde verebilirsiniz kalbim kırılmaz Ayrıca Katolik kilisesinin ilmihalini bilmekteyim . Belki siz hatırlamıyor olabilirsiniz ama Ben Katolik kilisesinde eğitim almıştım :)) Kinoniya'nın ( Efharistiya ) nasıl hazırlandığını ve nasıl dağıtıldığını biliyorum Sevgiler[/quote]
yanlız veracım yanılıyorsun.. biz katolikler siz ortodoxlar gibi beden ve kanı alırız.. ve ayinde komunyonu şaraba batırarak alıyoruz. şarap olmadıgında şarap katılmıs ekmek alınıyor..
sadece ekmeğin alındıgı ayinler vardır ancak bu sadece pazar gunu olan aksam ayini.. bununda nedeni bizim pazar ayinlerimize 700 çeşit milletin gelmesi, ve komunyon sırasına cesit cesiyt mezhebin insanının girmesi.. ortodox kilisesi gibi değil cemaatimizin durumu benden iyi bilirsin, ayinin ortasında adam kapıdan girer, komunyonunu alır hac cıkarıp ve oturur yerine.. gec kamıstır zaten padre tanır onu vs.. ama sizde daha sıkı biliyorum bu sartlar yanlssam duzelt nolur.
şunu belirteyim haftaiçi- sabah aksam ayinelrde şarap dediğim şekillerde kullanılıyor. ben kendi kilisem olsun bildiğim diğer kilsieler olsun (sent esprit ve santa maria vb) bu uygulamayı çok emin bir şekilde bildiğim için yazıyorum. hazırlanılıp hostia'lara kondugu ana kadar işlemi birebir takip etmişliğim var halen de ediyorum, birtakım kilisedeki mevcut görevlerimden dolayı.. dolayısıyla genele yaymadan bunu bu şekil demen dogru olmuyor - bende zateno nedenle sordum.. bunu diyecegini bende tahmin ettim hani..ama emin olmak istedim.
asuri'cim merhaba son 10 günüdür acaip yogunum, paskalyaya hazırlık devremiz basladı ve bu cumartesiden beri birlik haftası adı altında istanbuldaki tum kiliselerde ortak ayin yapılıyor. hergun cemaat bir kilsieye gidiyor.. bir gun kadıköydeyiz ertesi gun balatta bir rum yada ermeni veya suryani kilisesinde...sonra karnaval dönemi ve orucumuz baslayacak.. ve kilisemizin yurtdısından vatikandan misafirleri var ve ben basrehber şeklinde istanbul- izmir -konya- hatay arası gidip geliyorum.. foruma aksamları baksam bile bir mesaj sonra uyumaya baslıyorum o kadar yorgunum..
:D[/quote]
Bunlarin hepsi cok guzel seyler nicoletta. Kizimda sizin gibi kilisenin korosunda.Yedek korosunda.Gecen sene benim hayatimin en guzel paskalya bayramiydi.40 gunluk oruciumu tuttum.Son haftada butun hac yoluna katildim tapinmaya gittim.Kendimi yuzde yuz Rab'be vermeye calistim.Bayram aksami kilisenin yaslilarindan biri bana yaklasti ve onunla para sepetini dolasmak istedigimi sordu.Tabiki dedim.Dunyalar benim olmustu.Rab'bimiz beni o aksam onurlandirmisti.Bu paskalya devrini dort gozle bekliyorum.
Kendinize cok iyi bakin okudugunuz ilahilerde benide hatirlamanizi isterim.
Rab'bimiz size gonlunuzden ne geciyorsa size versin.
Bunlarin hepsi cok guzel seyler nicoletta. Kizimda sizin gibi kilisenin korosunda.Yedek korosunda.Gecen sene benim hayatimin en guzel paskalya bayramiydi.40 gunluk oruciumu tuttum.Son haftada butun hac yoluna katildim tapinmaya gittim.Kendimi yuzde yuz Rab'be vermeye calistim.Bayram aksami kilisenin yaslilarindan biri bana yaklasti ve onunla para sepetini dolasmak istedigimi sordu.Tabiki dedim.Dunyalar benim olmustu.Rab'bimiz beni o aksam onurlandirmisti.Bu paskalya devrini dort gozle bekliyorum.
Kendinize cok iyi bakin okudugunuz ilahilerde benide hatirlamanizi isterim.
Rab'bimiz size gonlunuzden ne geciyorsa size versin.
asuri[/quote]
evet bunlar harika şeyler ancak anlattıgım şekilde bu sıralar biraz sancılı durumdayım.. bikaç parcaya bölündüğümü hissediyoerum ancak rab yardımcı çok şükür:)
bu sene paskalya hazırlıgımız erken basladı.. çok gelen öisafirimiz var yurtdısından ve acaip yıogun durumdayız cümbür cemaat:)
hatırımda olacaksın asuri:) koroda mezmurcubası olarak bunu garanti ederim sana:))
dileğinize hepimize versin diyorum ve ekliyorum: amin:)
Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı konusuna benzer konular;
Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı? Pek çok ruhsal hastalığım vardı,Hristiyanlığı seçtikten kiliseye gittikten sonra hastalıklarımın çoğu geçti-geçiyor.
Ve şu sonuca vardım;"hastalıklarımın altında sevgiden kopma,sevgimde araz oluşması ve sevgiyi yaşayamama varmış" dedim.
Bilim,Hristiyanlığın bu tedavi edici özelliğini incelese yeni bir tedavi akımı bile çıkabilir.Veya pek çok akıma öncülük etmişdir diye düşünüyorum.
Petrus ilk Papa mı, ilk Patrik mi? Merhaba sevgili kardeşler. Başlıktanda anlaşıldığı üzere, sorum belli, İsa bu ayetlerde ne demek istemiştir ?
Ve özellikle neden Petrus'la bu konuşma gerçekleşmiştir ?
Acizane kutsal kitapta yetkin ve yorum sahibi özellikle katolik ve protestan kardeşlerden yorumlar beklemekteyim, bu ayetlerin açıklamaları, beni aydınlatacak pasajlardan birtanesidir.
Teşekkürler.
Oxford Univ. Prof. Dr. Robert Beckford Aziz Petrus'un Mezarı'nın Kudüs'te olduğu, Roma'ya ise hiç gitmediği iddia edilyor Katolikleri sarsacak iddia
Katolik mezhebinin kurucusu St. Peter'in (Aziz Petro) İtalya'nın başkenti Roma'ya giderek dini batıya yayan havari ve ilk Papa olduğu kabul edilir. Ancak yeni bir belgesel, Aziz Petro'nun Roma'ya hiç gitmediğini ve mezarının da bu kentte değil Kudüs'te olduğunu iddia etti. Oxford Üniversitesi'nden Dr. Robert Beckford, Channel 4 kanalı için hazırladığı belgeselde, Aziz Petro'nun kemiklerinin Kudüs'te bir tapınakta bulunduğunu, dinin güç merkezi olmak için Vatikan'ın gerçekleri sakladığını ileri sürdü.
http://www.sabah.com.tr/haber,38E5C3B5CACB45D2A80F5BCC8F909982.html
Yürek arzuların kaynağı Çok sevdiğim ve saydığım aziz bir kardeşimin yorumlarını aktarmak istiyorum. Kendisinden izin almadığım için adını vermeyeceğim. Bence çok önemli sözler söylüyor (daha doğrusu RAB söyletiyor)
<O:p></O:p>
Her Hristiyanın yürekten Tanrı'nın kutsallığını arzulaması ve Tanrı Korkusunu kendi hayatının en önemli amacı saymasını diliyorum.<O:p></O:p>
<O:p></O:p>
Tanrı'nın kutsallığını aradıkça Tanrı korkumun büyüdüğünü ve kendim olarak doğal kişiliğimi bulmaya başladığımı gördüm. Tanrı'yı arayıp, O'nda kutsallığı arayan, günahtan daima kaçıp, Tanrı'nın korkusu altında yaşamak her Hristiyanın kaçınılmaz arzusu olmalıdır. İşte benim istediğim bu. Ben zaten azizim, aziz olmama gerek yok. Önemli olan, azizliğimi unutup, Tanrı'nın kutsallığı ve korkusu içinde ben-odaklılıktan çıkıp,...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil