Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Katoliklik : Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Theophilos

Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı

Sevgili Asuri,

Alıntıladığınız İncil ayetlerinde ROMA sözcüğü geçmemektedir. Petrus'un "üstünlüğü" ile ilgili yorumunuzu doğru kabul etsek bile, hem Kudüs hem de Antakya patrikliğinin Kilise'nin başı olduğuna inanmak zorunda kalırız; zira Petrus bu iki patriklikte de bulunmuş ve başkanlık yapmıştır.

hristiyanlık
asuri

Theophilos
Sevgili Asuri,

Alıntıladığınız İncil ayetlerinde ROMA sözcüğü geçmemektedir. Petrus'un "üstünlüğü" ile ilgili yorumunuzu doğru kabul etsek bile, hem Kudüs hem de Antakya patrikliğinin Kilise'nin başı olduğuna inanmak zorunda kalırız; zira Petrus bu iki patriklikte de bulunmuş ve başkanlık yapmıştır.
Merhaba theophilos?

Bunun Roma yada Konstantinapolis ile ilgisi yoktur.Ayet Petrusu isaret etmektedir cok acik bir sekilde.Biz Katoliklerde bunu okudugumuz sekilde kabul ederiz.Bize(bana)gorer Rabbimizin Petrusu Romaya yonlendirmesi sizde kabul edersinizki bir tesaduf degildir.Bu gorus farkliliklari ilk yuzyillarda hic yoktu. Herkes Petrusu Kilisenin basi kabul ederdi.Kilise Babalarimizin cok degerli yazilarinda belirtilir.
Bizim ve Ortodoks kardeslerimiz arasinda cok kucuk fikir ayriliklari vardir.Bu bizlere Mesihimizin kilisesini bolmesi hakkini vermez.

Sevgilerle Theophilos kardesim

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

hristiyanlık
V E R A

asuri
Theophilos
Sevgili Asuri,

Merhaba theophilos?

Bunun Roma yada Konstantinapolis ile ilgisi yoktur.Ayet Petrusu isaret etmektedir cok acik bir sekilde.Biz Katoliklerde bunu okudugumuz sekilde kabul ederiz.Bize(bana)gorer Rabbimizin Petrusu Romaya yonlendirmesi sizde kabul edersinizki bir tesaduf degildir.Bu gorus farkliliklari ilk yuzyillarda hic yoktu. Herkes Petrusu Kilisenin basi kabul ederdi.Kilise Babalarimizin cok degerli yazilarinda belirtilir.
Bizim ve Ortodoks kardeslerimiz arasinda cok kucuk fikir ayriliklari vardir.Bu bizlere Mesihimizin kilisesini bolmesi hakkini vermez.

Sevgilerle Theophilos kardesim
Kilisenin başı her zaman ve her zaman Yesuah'dır . Cünkü yanılmaz olan ve tek yetki kaynağı RAB'BİN ta kendisidir. Petrus eşitler arasında birincidir. Ama eşittir :)) Eğer kilisenin başı papa olsaydı bu gün gecmiş için özür dilemek zorunda kalınmazdı bu yetkili merci tarafından .

Bu ayrılmanın bedeli ve ürünleri sevgili asuri ortadadır. Eskiye dönüp günah çıkarmak sizi de bizi de sadece üzer .

Kaya Hristiyan inancının temelidir sevgili asuri . Beklenen Mesih'İn yani Tanrı'Nın geldiğidir . Petrus inan'cımızın temeli değildir . İnancımızın temeli'de KAYA'sıda RAB YESUAH'dır

sevgiler

hristiyanlık
asuri

V E R A
asuri
Theophilos
Sevgili Asuri,

Kilisenin başı her zaman ve her zaman Yesuah'dır . Cünkü yanılmaz olan ve tek yetki kaynağı RAB'BİN ta kendisidir. Petrus eşitler arasında birincidir. Ama eşittir :)) Eğer kilisenin başı papa olsaydı bu gün gecmiş için özür dilemek zorunda kalınmazdı bu yetkili merci tarafından .

Bu ayrılmanın bedeli ve ürünleri sevgili asuri ortadadır. Eskiye dönüp günah çıkarmak sizi de bizi de sadece üzer .

Kaya Hristiyan inancının temelidir sevgili asuri . Beklenen Mesih'İn yani Tanrı'Nın geldiğidir . Petrus inan'cımızın temeli değildir . İnancımızın temeli'de KAYA'sıda RAB YESUAH'dır

sevgiler
Sevgili Vera
Bu dediginize kesinlikle katiliyorum Gercek kaya Rab Yesuah tir.Buna tek nokta koymak yetmez.
Ama Rabbimiz istedigi herseyi hersey yapabilendir.Onun icin imkansiz bir sey yoktur.Simun'u da Petrus(KAYA)yapmistir.Oda su ayette belirtilmistir
Andreya kardeşini İsa'ya götürdü. İsa ona baktı, «Sen Yuhanna'nın oğlu Simun'sun. Kefas diye çağrılacaksın» dedi. `Kefas', Kaya anlamına gelir. Yuhanna 1:42

Saygi ve sevgilerle Vera kardesim

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

hristiyanlık
Theophilos

Kefas'ın kaya anlamına gelmesi durumu değiştirmez. Mesih'in vaadine Roma dahil değildir. Mesih gerçekten Petrus'u üstün kılsaydı, Petrus'un hangi kilisenin başına getirildiğini veya hangi bölgedeki kiliseye başkan olması gerektiğini mutlaka belirtirdi.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı konusuna benzer konular;

Tüm ruhsal hastalıkların kaynağı ,sevgide oluşan arazlar mı? Pek çok ruhsal hastalığım vardı,Hristiyanlığı seçtikten kiliseye gittikten sonra hastalıklarımın çoğu geçti-geçiyor. Ve şu sonuca vardım;"hastalıklarımın altında sevgiden kopma,sevgimde araz oluşması ve sevgiyi yaşayamama varmış" dedim. Bilim,Hristiyanlığın bu tedavi edici özelliğini incelese yeni bir tedavi akımı bile çıkabilir.Veya pek çok akıma öncülük etmişdir diye düşünüyorum.

Petrus ilk Papa mı, ilk Patrik mi? Merhaba sevgili kardeşler. Başlıktanda anlaşıldığı üzere, sorum belli, İsa bu ayetlerde ne demek istemiştir ? Ve özellikle neden Petrus'la bu konuşma gerçekleşmiştir ? Acizane kutsal kitapta yetkin ve yorum sahibi özellikle katolik ve protestan kardeşlerden yorumlar beklemekteyim, bu ayetlerin açıklamaları, beni aydınlatacak pasajlardan birtanesidir. Teşekkürler.

Protestanlık ağırlıklı ülkelerde kiliseye gidiş oranının düşük olmasının sebebi Protestan ağırlıklı ülkelerde Kiliseye gidiş oranının düşük olmasının sebebi bu imani açıklamanın neticesidir. Tanrı Ruhtur, O'na tapınanlarda ruhta ve gerçekte tapınmalıdırlar. (Yuhanna 4:24)

Oxford Univ. Prof. Dr. Robert Beckford Aziz Petrus'un Mezarı'nın Kudüs'te olduğu, Roma'ya ise hiç gitmediği iddia edilyor Katolikleri sarsacak iddia Katolik mezhebinin kurucusu St. Peter'in (Aziz Petro) İtalya'nın başkenti Roma'ya giderek dini batıya yayan havari ve ilk Papa olduğu kabul edilir. Ancak yeni bir belgesel, Aziz Petro'nun Roma'ya hiç gitmediğini ve mezarının da bu kentte değil Kudüs'te olduğunu iddia etti. Oxford Üniversitesi'nden Dr. Robert Beckford, Channel 4 kanalı için hazırladığı belgeselde, Aziz Petro'nun kemiklerinin Kudüs'te bir tapınakta bulunduğunu, dinin güç merkezi olmak için Vatikan'ın gerçekleri sakladığını ileri sürdü. http://www.sabah.com.tr/haber,38E5C3B5CACB45D2A80F5BCC8F909982.html

Yürek arzuların kaynağı Çok sevdiğim ve saydığım aziz bir kardeşimin yorumlarını aktarmak istiyorum. Kendisinden izin almadığım için adını vermeyeceğim. Bence çok önemli sözler söylüyor (daha doğrusu RAB söyletiyor) <O:p></O:p> Her Hristiyanın yürekten Tanrı'nın kutsallığını arzulaması ve Tanrı Korkusunu kendi hayatının en önemli amacı saymasını diliyorum.<O:p></O:p> <O:p></O:p> Tanrı'nın kutsallığını aradıkça Tanrı korkumun büyüdüğünü ve kendim olarak doğal kişiliğimi bulmaya başladığımı gördüm. Tanrı'yı arayıp, O'nda kutsallığı arayan, günahtan daima kaçıp, Tanrı'nın korkusu altında yaşamak her Hristiyanın kaçınılmaz arzusu olmalıdır. İşte benim istediğim bu. Ben zaten azizim, aziz olmama gerek yok. Önemli olan, azizliğimi unutup, Tanrı'nın...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Katoliklik : 2- Katoliklik 'te Petrus'un Papa olmasının kaynağı - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler