| asuri |
|
Benim icin rabbimiz petrusu isaret etmistir.Petrus ilk Papadir.Oldukten sonrada Baska Papalar yerine gecmistir.O zamanda bu Papalarida Ortodoks katolik demeden herkes kabul etmistir.bu yuzden benim icin Papa butun Hristiyanlarin(katolik ortodoks)basidir.Zaten bir gun birleseceklerinden cok eminim.O gun geldigi zaman benim icin cok buyuk bir bayram olacaktir. . |
Petrus adını verdiği Simun, Beni-Regeş, yani `GökgürültüsüOğulları' adını verdiği Zebedi'nin oğulları Yakup ve Yuhanna..... (Markos 3:14-19)Simun'a Petrus isminin verilmesi, Roma'nın üstün olduğu iddiasını destekliyorsa, Yakup ve Yuhanna'ya "Gökgürültüsünün oğulları" isminin verilmesi hangi doktrini desteklemektedir?
| Theophilos |
|
Sevgili Asuri, Rabbimizin, Simun'a Petrus adını verdiği doğrudur; ancak Markos İncili'nde aşağıdaki ayetler de geçer: Petrus adını verdiği Simun, Beni-Regeş, yani `GökgürültüsüOğulları' adını verdiği Zebedi'nin oğulları Yakup ve Yuhanna..... (Markos 3:14-19)Simun'a Petrus isminin verilmesi, Roma'nın üstün olduğu iddiasını destekliyorsa, Yakup ve Yuhanna'ya "Gökgürültüsünün oğulları" isminin verilmesi hangi doktrini desteklemektedir? Ayrıca, Yuhanna İncili'nde sadece havari Yuhanna'ya "Rabbin sevdiği öğrenci" ünvanı verilmiştir. Bu ayrıcalıktan dolayı Yuhanna'nın da diğer havarilerden üstün tutulduğu çıkarımına mı ulaşacağız? |