Komünyon alamayan protestanın derdi! konusu
3777 kez okundu,
23 kez cevaplandı. En son mesaj
Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.
Komünyon alamayan protestanın derdi! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

29-12-07, 03:17
Doğan
Ben katolik değilim önce bunu söyliyeyim.
Bazı protestanlar yakarıyor, Katolik Kilise de sofradan alamıyoruz diye, bize soruluyor mezhebiniz ne diye, protestanız diyince vermiyorlar diyorlar.
Aslında çok komik bir eleştiri, yani protestanın mânası "katolikleri protesto eden" demek zaten, e o zaman hala neden şikayet edersin ki? Sürekli Katolikleri eleştirip, sonrada katolik kilisesi komünyon vermeyince, üzülmek çok komik. Katolik Rahip de kendince haklı bu konuda.
Esenlik olsun
Komünyon alamayan protestanın derdi!
İnancım, sevgim, ümidim her geçen gün daha da artarak katlanıyor...
Sana geliyorum BaBa......
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

29-12-07, 12:05
fevzi_90
|
|
Doğan
|
Ben katolik değilim önce bunu söyliyeyim.
Bazı protestanlar yakarıyor, Katolik Kilise de sofradan alamıyoruz diye, bize soruluyor mezhebiniz ne diye, protestanız diyince vermiyorlar diyorlar.
Aslında çok komik bir eleştiri, yani protestanın mânası "katolikleri protesto eden" demek zaten, e o zaman hala neden şikayet edersin ki? Sürekli Katolikleri eleştirip, sonrada katolik kilisesi komünyon vermeyince, üzülmek çok komik. Katolik Rahip de kendince haklı bu konuda.
Esenlik olsun
|
Sevgili Doğan, bence olaya gayet can alıcı bir noktadan girmişsiniz, güzel. :-)
Şimdi Protestan olupta bir şekilde Katolik kilisesine girip ibadete katılan ve sofraya yaklaşan kardeşler alınmasınlar ama hata yapıyorsunuz.
Merak edip Kiliseye girebilir ve ibadeti izleyebilirsiniz tabiki fakat sofraya katılamazsınız daha doğrusu katılmamalısınız. Zaten illlaki katılmak zorunda da değilsiniz. Bu Katolik ilahiyatı ile ilgili özellikle onların sakrament anlayışı ile ilgili bilgi eksikliğinizi gösteriyor. Zaten giden bilir Katolik komünyonda rahip size şarap vermez sadece ekmek sunar. Bu bile sofranın nasıl eksik sunulduğunun işaretidir. Diğer anlayış farklarını lütfen araştırın ve kendinizi refüze ettirmeyin arkadaşlar.
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-12-07, 15:26
sonsuzdiren
İsa Mesih'in Rab ve Kurtarıcı olduğuna iman eden her çocuğu Rab'bin sofrasından yararlanabilir;Rab isteğini ve yetkisini kimseye vermez.Rab insan yapımı düşüncelere alet edilip paye edinmeye kalkışılmasın;yargı altına girilmesin.Rab adına çocuklarının refüse edilmesinden Rab hoşnut olurmu?;sadece ve yalnızca Rab yargılar.
Kendi'ne ait olanı koruyan,Onur'una ve Övgü'lerine sahip olan Rab'be şükürler olsun.

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9 
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-12-07, 16:30
deboraht
|
|
sonsuzdiren
|
İsa Mesih'in Rab ve Kurtarıcı olduğuna iman eden her çocuğu Rab'bin sofrasından yararlanabilir;Rab isteğini ve yetkisini kimseye vermez.Rab insan yapımı düşüncelere alet edilip paye edinmeye kalkışılmasın;yargı altına girilmesin.Rab adına çocuklarının refüse edilmesinden Rab hoşnut olurmu?;sadece ve yalnızca Rab yargılar.
Kendi'ne ait olanı koruyan,Onur'una ve Övgü'lerine sahip olan Rab'be şükürler olsun.
|
aminnn
deborah
FORUMA ÜYE OLUN! /

29-12-07, 16:47
uriel
Ben bir Katoligim bence tek vaftiz yeterlidir. bir Protestan bence mecbur kalmadikca Katolik ayinine katilmaz (mesela bulundugu yerde Protestan kilisesi olmayabilir) ama Katolik olmayan bir
Hristiyan (Ortodoks, Kipti, Protestan vb) eger bir Katolik kilisesi'nde ayine katiliyorsa bence komunyon alabilmelidir. Cunku biz tek vaftize inaniyoruz. Katolik Kilisesi Katolik olmayanlara komunyon vermiyorsa bence bu yanlistir. Ama bende merak ediyorum bir Katolik herhangi bir Protestan kilisesindeki ayine katilirsa Rabbin sofrasindan alabilirmi? Turkiye'de hangi cemaat veya
Hristiyanmisiniz diye sorulmasi kotu bisey ama bazen bazi Muslumanlar kiliseye gelip ayinlere katilabilirler ve amac
Hristiyan olmayanlar'in Imanla ve onun sembolu Vaftiz'le aklanmayanlarin komunyonu alamamalaridir. bazi Muslumanlarin komunyon alip sonra o ekmege hakaret ettikleri bilinen biseydir. bu yuzden boyle br uygulama var umarim Katolik Kilisesi'de bazi katiliklarindan vaz gecer cunku TANRI tek Vaftiz diyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Komünyon alamayan protestanın derdi! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil