Meryem Ana'nın günahsız oluşu

Meryem Ana'nın günahsız oluşu hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : Meryem Ana'nın günahsız oluşu konusu 860 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi. Meryem Ana'nın günahsız oluşu Merhabalar, Ben bir katekümen katolik olarak ve ayrıca hergün tespih duası yapan biri olarak diğer katolik kardeşlere bu dogma hakkında soru sormak istedim. Ben şahsen zaten ilk hristiyan olduğumda (Protestan) İslam'i öğretiden kopup İsa'nın Tanrı olduğunu kabul edip anlamam çok zor olmuştu. Şimdide Meryem Ana'nın Yeni Havva ve hepimizin annesi ve önemini kavramam çok uzun sürdü. Ancak şimdi anlıyorumki o hakkatten günahtan arı idi. Çünkü Luka incilinde Türkçeye "Tanrı'nın lütfuna erişen kız" ingilizcesi "full of grace" (lütufla dolu olan) olarak geçen söz çok önemlidir. Hem Tanrı'nın lütfu ile dolu olup aynı zamanda günah taşıyamayız. Ancak okuduğum bir çok kaynakta Meryem'in Cebrail'e verdiği "Ben Rab'bin kuluyum, bana dediğin gibi olsun" kaynak yüzünden böyle olduğu söyleniyor.... Meryem Ana'nın günahsız oluşu

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Meryem Ana'nın günahsız oluşu konusu 860 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj melkem tarafından gönderildi.

Meryem Ana'nın günahsız oluşu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Meryem Ana'nın günahsız oluşu hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-12-11, 17:31
FormerlySaul

Merhabalar,

Ben bir katekümen katolik olarak ve ayrıca hergün tespih duası yapan biri olarak diğer katolik kardeşlere bu dogma hakkında soru sormak istedim.

Ben şahsen zaten ilk hristiyan olduğumda (Protestan) İslam'i öğretiden kopup İsa'nın Tanrı olduğunu kabul edip anlamam çok zor olmuştu.

Şimdide Meryem Ana'nın Yeni Havva ve hepimizin annesi ve önemini kavramam çok uzun sürdü.

Ancak şimdi anlıyorumki o hakkatten günahtan arı idi. Çünkü Luka incilinde Türkçeye "Tanrı'nın lütfuna erişen kız" ingilizcesi "full of grace" (lütufla dolu olan) olarak geçen söz çok önemlidir. Hem Tanrı'nın lütfu ile dolu olup aynı zamanda günah taşıyamayız.

Ancak okuduğum bir çok kaynakta Meryem'in Cebrail'e verdiği "Ben Rab'bin kuluyum, bana dediğin gibi olsun" kaynak yüzünden böyle olduğu söyleniyor.

Tanrı'nın kendi yarattığı zaman dışında olup herşeyi bilişinden Meryem'in bu cevabı vereceğini önceden bilip onu en başından günahtan yoksun tutmuş olması mümkün.

Ancak benim asıl sorum: Bu Meryem Ana'nın özgür iradesi olmadığı anlamına gelmiyor mu? Bu günahsızlık koseptinin şöyle bir mantık sorunu var gibi geliyor. Tanrı'nın lütfu ile her seferinde günaha hayır cevabı vermesi özgürlük anlamına gelmezki daha çok programlanmış bir davranış biçimi gibidir. Buda onu beden olarak insan ama ruhani olarak İslamiyetteki "günah işlemekten yoksun" melekler gibi yapıyor bence.

Büyük ihtimal dediğim şeyin bir cevabı vardır zaten. Beni aydınlatıp açıklama yapabilecek bir kardeş varsa çok memnun olurum.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Meryem Ana'nın günahsız oluşu

Meryem Ana'nın günahsız oluşu hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-12-11, 23:35
huzurlu

Evet. Bu konuda daha bilgili kardeşlerimizin açıklamalarına ihtiyacımız var doğrusu. Günahlı anneden ve günahlı babadan doğan ve düşmüş insanlığın bir ferdi olan Meryen annemiz nasıl oluyor da günahsız olabiliyor? Elçisel kilisenin bu konudaki doktrinlerini paylaşan olursa seviniriz.

Sevgilerle

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Meryem Ana'nın günahsız oluşu hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-11, 02:22
FormerlySaul

huzurlu
Evet. Bu konuda daha bilgili kardeşlerimizin açıklamalarına ihtiyacımız var doğrusu. Günahlı anneden ve günahlı babadan doğan ve düşmüş insanlığın bir ferdi olan Meryen annemiz nasıl oluyor da günahsız olabiliyor? Elçisel kilisenin bu konudaki doktrinlerini paylaşan olursa seviniriz.

Sevgilerle
Merhaba huzurlu kardeşim,

Yani İsa'nın günahsız doğması için Meryem Annemizin günahsız olması gerekiyordu , dolayısıyla onun annesininde ve annesininde şeklinde bir zincire yok.

Yabancı katolik sohbet odalarına girip öğrendiği söyliyeyim şimdilik:

"Meryem Ana Tanrı'nın lütfu ile asli günahtan lekelenmemiş olarak doğdu ve Melek Cebrail'den gelen haberi büyük bir itaat ile karşılayarak Havva anamızın yaptığını yapmayıp Tanrı sözüne uydu ve özgür iradesiyle Tanrı'yı ve planını seçti. Böylece Havva ile (bir kadın) dünyaya ölüm geldi ve Meryem ile (gene bir kadın) dünyaya yaşam geldi. Özgür irade konusuna gelince sadece asli günaha sahi pdeğildi ve Şeytan'nın ona yaklaşamıyacağı kadar duru ve güzel bir ruhu var idi o yüzden normal günah işlememeyi seçti ve Tanrı tarafından şeytanın ayartmalarından korundu"

Kısacası bana bunu anlatan ne kadar doğru söyledi bilemem ama bir Robot (veya İslam meleği) gibi değilde Havva'nın tam tersi Tanrı'ya uymayı seçti (bütün hayatı boyunca.

Buna bir eklemesi olucak konuda bilgili kardeşler olursa sevinirim. Bana bunu ispatlayın demiyorum zaten inanıyorum ama teolojik olarak kafamda oturtmaya çalışıyorum Tanrı'nın Meryem Ana'mıza olan lütfunu.

Sevgiler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Meryem Ana'nın günahsız oluşu hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-11, 15:22
melkem

Selam kardesim;

Kisa bir bilgi eklemek istiyorum. Yanlisim varsa düzeltin.

ilk yaratilan insanlar günah isledi ve günah irsi bir sekilde dogumla beraber her an bu sekilde devam etmektedir. Bu günahin arinmasi konusu ise ayri bir konudur. Simdi bu durumda her dogana bulasan günah bir anne vasitasiyla dogumla gerceklestiginden Meryem annemizde isa mesihi dogurdugunda isayada bu irsi günahi bulastirmasi söz konusu olabilirdi. Fakat dikkat ederseniz insana bulasan bu günahin arinilmasi ve Tanriyla insanin baristirilabilinmesi icin. Tüm günahlari üstlenecek kadar güclü bir Kutsalliga sahip olmasi ve günahsiz olmasi gerekiyordu bir insanin. isa mesih bu tercigi yaparken Meryemdeki bu günahi dogum sirasinda kaldirmistir. Eger günahi kaldirmamis olsaydi isaninda bu günah lekesine bulasmasi söz konusu olabilirdi.

Siz bir camurlu suya girdiginizde kirlenirsiniz ama temiz bir su kaynagina girdiginizde kirlenmeyip arinirsiniz. (mecazidir). Dikkat edin günahsiz kimse yoktur isadan baska. Ancak Arinma olayi ise farklidir. Burda bi arinma söz konusudur.

esenlikler

Meryem Ana'nın günahsız oluşu hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-12-11, 23:25
FormerlySaul

melkem
Selam kardesim;

Kisa bir bilgi eklemek istiyorum. Yanlisim varsa düzeltin.

ilk yaratilan insanlar günah isledi ve günah irsi bir sekilde dogumla beraber her an bu sekilde devam etmektedir. Bu günahin arinmasi konusu ise ayri bir konudur. Simdi bu durumda her dogana bulasan günah bir anne vasitasiyla dogumla gerceklestiginden Meryem annemizde isa mesihi dogurdugunda isayada bu irsi günahi bulastirmasi söz konusu olabilirdi. Fakat dikkat ederseniz insana bulasan bu günahin arinilmasi ve Tanriyla insanin baristirilabilinmesi icin. Tüm günahlari üstlenecek kadar güclü bir Kutsalliga sahip olmasi ve günahsiz olmasi gerekiyordu bir insanin. isa mesih bu tercigi yaparken Meryemdeki bu günahi dogum sirasinda kaldirmistir. Eger günahi kaldirmamis olsaydi isaninda bu günah lekesine bulasmasi söz konusu olabilirdi.

Siz bir camurlu suya girdiginizde kirlenirsiniz ama temiz bir su kaynagina girdiginizde kirlenmeyip arinirsiniz. (mecazidir). Dikkat edin günahsiz kimse yoktur isadan baska. Ancak Arinma olayi ise farklidir. Burda bi arinma söz konusudur.

esenlikler
Cok hatali degilsem katolik kilisesi Meryem'in Tanri tarafindan lutufla gunahtan korunup hayati boyunca gunah islemedigini soyler ve asil tartismalar burdan patlak verir o yuzden katolik ve bilgili bir arkadas tam cevap verirse sevinicem.

Yanlis anlama melkem kardesim bu konuyu katolik bolumunde acmamin sebebi buydu. Ama senin dedigin eger ortodoks gorusu ise ogrenmek beni cok mutlu etti kendi icinde gayet tutarli ve ilginc bir teoloji. Paylasimin icin tesekkur ederim.

Sevgiler

Meryem Ana'nın günahsız oluşu konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Meryem Ana'nın günahsız oluşu konusuna benzer konular;

İsa Mesih ve Meryem Ana'nın ikonaları gerçek midir, tasvir midir? Değindiğim konu şudur ki;Müslümanlar Muhammed'in bir çizili portresi ortada yokken İsa'nın meryem ana'nın fotoğrafları nasıl çizilmiştir ? Gerçek midir sadece tasvir midir?

Maryam Ana'nın günahsızlığı Esenlikler, Tanrı'yı dünyaya getirmesi için günahsız bir vücuda ihtiyacı vardı. Bu yüzden Tanrı Mübarek Ruh'unu ona üfledi ve Bakire'den, günahsızdan dünyaya geldi, aramızda insan suretiyle yaşadı. Alleluia. Fakat sormak istediğim Aziz Bakire Maryam Anne doğuştan mı günahsızdı sonradan mı günahtan bağımsız kılındı ? Sonuçta bir anne ve bir babadan, insanî doğayla doğmuş olması aslî günaha sahip doğduğunu gösteriyor bana. Kilise Paterlerinin ağzından yanıt verebilecek özellikle Ortodoks kardeşlerime teşekkür ediyorum ve hepinizi kutsal öpüşle selamlıyorum. Rabbimiz Mesih'te kalın !

Bir Kadiri Tarikatı Şeyhinin Hristiyan oluşu Neredeyse çocukluğumun ilk yıllarından beri İslam öğretisi içerisinde büyüdüm. Ağbim bu tür konulara çok düşkün olduğu için beni de bu konularda eğitmeye çalışmıştı. Yıllarca bu konularda bir çok öğreti içeren tarikat ve bunların şeyhleri konumunda ki din adamları ile yakın ilişkilerim olmuştu. Bu insanlar, Ruhsal bazı yeteneklerimin var olduğuna beni inandırarak, İslam’a hizmet edebilmem için bana bir çok konuda (hadis, kelam, tasavvuf, tarikat, şeriat vs) eğitim verilmesi için çaba sarf etmişler ve her zaman özel bir yere sahip olduğumu belirtmişlerdi. Son yıllarda kadiri tarikatının bir kolunda, şeyhlik yaparak bir çok müridin irşad edilmesi vazifesinin manevi alemden bana verildiğini ve bu konuda her türlü maddi ve manevi yardımı göreceğim hususunda teminatlarla irşat vazifesini...

Meryem Ana'nın Bakireliği Hazreti Meryem Rab İsa Mesih i doğurduktan sonra Yusuf ile evlenmiş midir ? Yoksa Yusuf ile olan evliliğini yine formalite olarak sürdürüp kendisini Rab Allah a mı adamıştır. Ben bu konu hakkında Katolik ve Protestan söylemleri okudum. Ortodoks kilisesi bu konuya nasıl bir yorum getiriyor? Yardımlarınız için şimdiden sizlere teşekkür ederim Belki katoliğiz Belki ortodoksuz

Meryem Ana'nın Göğe Alınış Bayramı Sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim.Yarın Meryem Annemizin göğe alınış bayramı.Hepimize kutlu olsun.Meryem ana hep bizimle ve bizi seviyor.Esen kalın.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih