Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16)

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) konusu 575 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj müzisyen tarafından gönderildi. Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) İsa Mesih tarihin gizidir, geleceğimizin anahtarındır, gökyüzü ile yeryüzü arasında aracıdır, acının ve umudun insanıdır. "Müjde’yi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari*yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, görevim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli acildir. Ben onun adını itiraf etmeliyim ki İsa Mesih’tir, yaşayan Tanrı’nın Oğludur (Mt. 16, 16). O, gö*rünmeyen Tanrı’yı açıklayandır; her yaratığın İlkdoğanıdır (Kol. 1, 15). Her şeyin temelidir (Kol. 1, 12). İnsanlığın Öğretmenidir O, Kur*tarıcı’dır. O bizim için doğdu, öldü ve dirildi. O tarihin ve dün*yanın merkezidir. O bizi tanıyan ve bizi sevendir. O yaşamımızın dostu ve arkadaşıdır. O acının ve umudun insanıdır. O gelecek olandır ve günün birinde... Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) konusu 575 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj müzisyen tarafından gönderildi.

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-04-08, 14:15
müzisyen

İsa Mesih tarihin gizidir, geleceğimizin anahtarındır, gökyüzü ile yeryüzü arasında aracıdır, acının ve umudun insanıdır.
"Müjde’yi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari*yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, görevim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli acildir. Ben onun adını itiraf etmeliyim ki İsa Mesih’tir, yaşayan Tanrı’nın Oğludur (Mt. 16, 16). O, gö*rünmeyen Tanrı’yı açıklayandır; her yaratığın İlkdoğanıdır (Kol. 1, 15). Her şeyin temelidir (Kol. 1, 12). İnsanlığın Öğretmenidir O, Kur*tarıcı’dır. O bizim için doğdu, öldü ve dirildi. O tarihin ve dün*yanın merkezidir. O bizi tanıyan ve bizi sevendir. O yaşamımızın dostu ve arkadaşıdır. O acının ve umudun insanıdır. O gelecek olandır ve günün birinde bizi yargılayan ve umut ettiğimiz gibi varoluşumuzun sonsuz dolgunluğudur, mutluluğumuzdur. O’ndan söz etmenin sonu yoktur. O ışıktır, gerçektir, daha doğrusu "yol, ger*çek, yaşam"dır (Yu. 14, 6). O açlığımızın ve susamamızın ekmeği, canlı su kaynağıdır, O çobandır, rehberimizdir, örneğimiz, teselli*miz, kardeşimizdir. Bizim gibi ve bizden daha çok ufak, yoksul, horlanmış, çalışkan ve acılarda sabırlı oldu. Bizler için konuştu, mucizeler yarattı, yoksulların ermiş oldukları, barışın bir arada ya*şamanın yöntemi sayıldığı, yürekleri arı olanların ve gözyaşı dö*kenlerin yüceltilip teselli edildikleri, adaleti arzu edenlerin hakla*rına kavuştukları, günahkarların affedildikleri ve herkesin kardeş olduğu yeni bir saltanatı kurdu.
İsa Mesih! Sizler O’ndan söz edildiğini duydunuz, hatta sizlerin ço*ğu hiç kuşkusuz ona aitsiniz, Hıristiyansınız. İşte siz Hıristiyanlara ben adını tekrarlıyorum, herkese ilan ediyorum: İsa Mesih başlan*gıç ve sondur; alfa ve omega’dır. Yeni dünyanın kralıdır. Tarihin gizidir. Geleceğimizin anahtarıdır. Aracıdır, yeryüzü ile gökyüzü arasında köprüdür; karşıt anlamsal olanak O, İnsanoğlu’dur, çünkü ebedidir; Tanrı’nın Oğlu’dur; tüm kadınların arasında kutsanmış Meryem’in Oğlu’dur, bedende O’nun annesi ve mistik bedenin Ruh’unda katılışımızda bizim de annemiz.

İsa Mesih! Anımsayın: daimi ilanımız budur, tüm dünyada ve yüz*yılların yüzyıllarında yankıladığımız sestir.

PAVLUS ( VI. PAPA 1897-1978 )

PAVLUS (VI. PAPA)
(1897-1978)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16)

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Müjde’yi yaymazsam vay halime (1Kor.9,16) konusuna benzer konular;

MÜJDE’Yİ, TANRI SÖZÜNÜ, İMANI YAYIYORUZ MÜJDE’Yİ, TANRI SÖZÜNÜ, İMANI YAYIYORUZ Her gün tapınakta ve evlerde öğretmekten ve Mesih İsa'yla ilgili Müjde'yi yaymaktan geri kalmadılar. Elç.5: 42 Bunun üzerine Onikiler, bütün öğrencileri bir araya toplayıp şöyle dediler: "Tanrı'nın sözünü yayma işini bırakıp maddi işlerle uğraşmamız doğru olmaz. Bu nedenle, kardeşler, aranızdan Ruh'la ve bilgelikle dolu, yedi saygın kişi seçin. Onları bu iş için görevlendirelim. Biz ise kendimizi duaya ve Tanrı sözünü yaymaya adayalım." Elç.6: 2-4

MÜJDE’DE PAY SAHİBİYİZ MÜJDE’DE PAY SAHİBİYİZ Bu nedenle, belirlenen zamandan önce hiçbir şeyi yargılamayın. Rab'bin gelişini bekleyin. O, karanlığın gizlediklerini aydınlığa çıkaracak, yüreklerdeki amaçları açığa vuracaktır. O zaman herkes Tanrı'dan payına düşen övgüyü alacaktır. 1.Ko.4: 5 Tanrı'nın Yasası'na sahip olmayan biri değilim, Mesih'in Yasası altındayım. Buna karşın, Yasa'ya sahip olmayanları kazanmak için Yasa'ya sahip değilmişim gibi davrandım. Güçsüzleri kazanmak için onlarla güçsüz oldum.

22.06.2010 Müjde! Bu sabah saat 8.30 itibariyle Rab'bin Aziz Nikolai Ortodoks Kilisesi'nde (Stara Zagora-Bulgaristan) Rahip Petar Radev tarafından vaftiz edildim. Yeniden doğuşumun bu ilk gününde başından bu yana desteklerini benden esirgemeyen sayın site yöneticilerine, Sevgili Canan ve Anastasia kardeşlerime, Sevgili Seleukos Nikator kardeşime ve benden desteğini esirgemeyen tüm kardeşlerime çok teşekkür ederim Rab'bin esenlikleri sizlerle olsun.. Darısı diğer kardeşlerime..

Ateistlere Müjde... Merhaba Ataist kardeş, Tanrıyla ilgili olan sorularını,onun gerçekten olup olmadığının sana ispatlanması isteğini anlıyorum.Bir insan için gerçekten zordur birşeye inanmak,onu uygulayabilmek ve bunlara rağmen kendini özgür hissetmek.İnançlı olmak sanki kendini kısıtlamak gibi gösterilebiliyor.Ama İsa Mesih diyorki:GERÇEĞİ BİLECEKSİNİZ VE GERÇEK SİZİ ÖZGÜR KILACAK(yuhanna 8:31-32)Bunun mümkün bile olamayacağını,inançlı kişinin özgürlükten yoksun kalacağını düşünüyo olabilirsin.Ama ayette görüldüğü gibi İsa Mesih sana yüreğinde oluşan zindanlarla dolu bir hayat getirmiyor.Sana sonsuza kadar yaşayabilme imkanı veriyor.Yu.11: 25 İsa ona, "Diriliş ve yaşam Ben'im" dedi. "Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır.Her Atistin aradığı mucize aslında kendisindedir,kendi aklındadır.Dünyanın...

"Müjdeyi yaymazsam vay halime!" "Müjdeyi yaymazsam vay halime!" "Müjdeyi yaymazsam vay halime!" (I. Kor. 9, 16). Ben onun tarafından, Mesih tarafından bunun için gönderildim. Ben Havari*yim, ben tanığım. Hedefim ne denli uzaksa, göreyim o denli zordur. Beni iten sevgi o denli acildir. Ben onun adını itiraf etmeliyim ki İsa Mesih’tir, yaşayan Tanrının Oğludur (Mat. 16, 16). O, görünmeyen Tanrıyı açıklayandır; her yaratığın İlk doğanıdır (Kol. 1, 15). Her şeyin temelidir (Kol. 1, 12). insanlığın Öğretmenidir O, Kurtarıcıdır. O bizim için doğdu, öldü ve dirildi. O tarihin ve dünyanın merkezidir. O bizi tanıyan ve bizi sevendir. O yaşamımızın dostu ve arkadaşıdır. O acının ve umudun insanıdır. O gelecek olandır ve günün birinde bizi yargılayan ve umut ettiğimiz gibi varoluşumuzun sonsuz dolgunluğudur, mutluluğumuzdur....

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih