Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : Önemli Soru(lar) konusu 1495 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Kitty tarafından gönderildi. Önemli Soru(lar) İlk önce ben henüz hristiyan değilim fakat olmak üzereyim. Ancak önemli sorularım olacak. 1.Vaftiz olacaksınız ama katolik olacaksınız bunun için katolik kilisesine gitmek mi gerekiyor. Yani orada mı vaftiz olmak gerekiyor. Örneğin bir protestan kilisesinde vaftiz olsanız katolik olamaz mısınız? 2. Katoliksiniz ama ibadet için pazar günü protestan kilisesine katıldınız? Yanlış mıdır? 3.Ya da Kilisede yapılacak herhangi bir iş için (dilek vs.) Katoliksiniz fakat diğer mezheplerin kilisesine giriyorsunuz doğru mudur? Önemli Soru(lar)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Önemli Soru(lar) konusu 1495 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Kitty tarafından gönderildi.

Önemli Soru(lar) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Önemli Soru(lar) hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-08-09, 14:23
Önemli Soru(lar)
Stanley Nickholas Stone

İlk önce ben henüz hristiyan değilim fakat olmak üzereyim. Ancak önemli sorularım olacak.

1.Vaftiz olacaksınız ama katolik olacaksınız bunun için katolik kilisesine gitmek mi gerekiyor. Yani orada mı vaftiz olmak gerekiyor. Örneğin bir protestan kilisesinde vaftiz olsanız katolik olamaz mısınız?

2. Katoliksiniz ama ibadet için pazar günü protestan kilisesine katıldınız? Yanlış mıdır?

3.Ya da Kilisede yapılacak herhangi bir iş için (dilek vs.) Katoliksiniz fakat diğer mezheplerin kilisesine giriyorsunuz doğru mudur?

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar) hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-08-09, 21:55
Önemli Soru(lar)
KaraYilan

Siz duş almak için tualete mi gidersiniz? Veya Yemek yemek için yatak odasına mı?

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar) hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-08-09, 09:41
Önemli Soru(lar)
Kitty

Stanley Nickholas Stone
İlk önce ben henüz hristiyan değilim fakat olmak üzereyim. Ancak önemli sorularım olacak.

1.Vaftiz olacaksınız ama katolik olacaksınız bunun için katolik kilisesine gitmek mi gerekiyor. Yani orada mı vaftiz olmak gerekiyor. Örneğin bir protestan kilisesinde vaftiz olsanız katolik olamaz mısınız?

2. Katoliksiniz ama ibadet için pazar günü protestan kilisesine katıldınız? Yanlış mıdır?

3.Ya da Kilisede yapılacak herhangi bir iş için (dilek vs.) Katoliksiniz fakat diğer mezheplerin kilisesine giriyorsunuz doğru mudur?
1. Katolik kilisesine dahil olmanız ve belli bir eğitim sürecinizi tamamlamanız lazım. Katolik kilisesi Protestan kilisesi tarafından yapılmış vaftizi kabul etmez.

2. Yanlıştır.

3. O da doğru değildir. Aslında bir katolik olarak bakıldığı zaman doğru değildir diye düşünüyorum. Fakat ben katolik değilim. Bu sorunun cevabını katolik kardeşler daha iyi bilirler.

Önemli Soru(lar)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBenim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar) hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-08-09, 10:20
Önemli Soru(lar)
nicoletta

Stanley Nickholas Stone

açıkçası nasıl bir bakış açısıyla bunları soruyorsun anlamaya çalışmaktayım ancak kusuruma bakma basaramadım.. nasıl sorular bunlar? ciddi oldugna inanmak istiyorum hani..
1- evet vaftiz olacaksanız, ve katolik kilisesinde vaftz olacaksanız katolik kilisesine gitmeniz gerekir. bir protestan kilisesine gidip katolik olunmaz.
özür diliyorum protestan arkadslarım daha detaylı bilgi verebilirler sanırım..
2- katolikseniz protestan kilisesine gitmeniz yanlıs değildir ancak neden katolikken protestan kilisesine gitmek derdindesiniz anlayamadım?
3-katolikseniz diğer mezheplerden kiliselere gidebilirsiniz, ancak buna şöyle dogru yada yanlıs diye bir hükümde bulunmayı uygun görmüyorum.
4- hristiyan değilim ancak olmak üzereyim derken ne demek istiyorsunuz? katakümen misiniz? katakümaneya girmek kilise cemaatine katılımın ilk adımıdr çünkü, bir de bu var..
hristyan olmak üzere olmak nasıl birşeydir? olmanız bu sorulara mı baglıdır?

rabbin ışığı ve lütfu üzerimize olsun..

nicoletta

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar) hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-08-09, 10:40
Önemli Soru(lar)
Stanley Nickholas Stone

Daha açık bir şekilde cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler...

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar)

Önemli Soru(lar) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Önemli Soru(lar) konusuna benzer konular;

Ortodoksluk Hakkında Önemli Bir Soru Sevgili kardeşlerim , ortodoksluk mezhebini seçmek istediğim için hergün bol bol ortodokslukla ilgili yazılar okuyorum . Kafama takılan soru / sorun şu ; Büyük iman açıklamasında '' vaftiz olmayan iman etmiş sayılmaz '' diye yazıyor . Bende henüz vaftiz olmadım ancak günlük Rabbe dua ediyorum . Şimdi aklım karıştı biraz '' vaftiz olmayan iman etmiş sayılmaz '' cümlesinden ne anlamalıyım ? Yani dua etmeyeyimmi ? Kalben kabul etmiş olsam bile hristiyan sayılmıyormuyum bu durumda ? Lütfen ortodoks kardeşlerimden cevaplar gelirse çok sevinirim , içimde tuhaf bir sıkıntı meydana getirdi ve bende bundan kurtulmak istiyorum . Lütfen yardımcı olun . Rabde kalın , esenlikle .

Önemli sözler. Hristiyan dostlarım sizlerden bir isteğim olacak düşündürücü sözleri not aldığım ajandam var. Hristiyan dünyasında düşündürücü, özlü, zekice hatta felsefi konularda söylenmiş sizi etkileyen sözleri şahsıyla yazabilir misiniz? Dini konuda olması site açısından en uygunuysada insan yaşamı, özgürlük, sevgi gibi konularda olabilir ama öncelikle din. Herkes aklında kalan-etkilendiği bir sözü yazabilir mi? Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, çok geniş kapsamlı bir istekte bulunuyorsun. Kutsal Kitap çok büyük bir kitap, azizlerin yaşamı ile beraber çok büyük bir literatür anlamına geliyor.

Facebook kullanıcılarına çok önemli uyarı Facebook kullanıcılarına çok önemli uyarı Güvenlik yazılım şirketi Symantec'ten uyarı: Facebook, reklamcılara kullanıcı profillerine erişimi mümkün hale getirdi. ABD’li bilgisayar güvenlik yazılım şirketi Symantec, internetin en büyük sosyal paylaşım ağı olan Facebook’un, siteye ilan verenler kuruluşlar için yanlışıkla bir erişim kapısı sağladığını belirtti. Symantec, verilen erişim imkanıyla kullanıcıların profili, resimleri, sohbet günlükleri ve diğer özel verilerine erişilebildiğini belirtti. Öte yandan, Facebook AFP’ye, herhangi bir erişim kapısı sağlanmadığını ve 500 milyondan fazla üyenin bilgilerinin güvenlikte olduğunu açıkladı. Symantec, bazı Facebook uygulamalarının, kullanıcılarının bilgilerine ulaşılmasını sağlayan semboller ürettiğini ve bu sembollerin “yedek...

Bu konudaki dualarınız da çok önemli kardeşler... Merhaba sevgili kardeşlerim, Sizlerden daha önce sağlıkla ilgili konularda dua isteğinde bulundum ve sizler de beni cevapsız bırakmadınız. Ve o kalpten dualarınızla ve tabiki Rabbin lütfuyla, geçirdiği kaza yüzünden zor günler yaşayan kayınbabam (hamdolsun) o kötü durumdan sıyrıldı ve şuan iyi. Ve yine, dua istediğim annemin de şuan için kötü birşeyi yok. Dediğim gibi kardeşler, bu konularda beni dualarınızda andığınız için sizlere teşekkür ederim, Rabden bolca bereket almanızı dilerim.. Şimdi sizden farklı bir konu için dua istiyorum..Bu konudaki dualarınız da benim için çok önemli kardeşler..Konu, evliliğim. Yaptığım hatalarla eşimi gerçekten çok kırdım! Onun güvenini kaybettim ve geleceğimize olan inancını çok zedeledim! O kadar ki, şuan evliliğimizin yürümeyeceğini ve...

Mezhep seçmekten en önemli soru--"Hangi kiliseye mensubum?" <!--> Hristiyanların büyük çoğunluğu (Belki de % 90’dan fazla) mezhep seçimini yapmaz. Başladığı mezhepte ölüme kadar devam eder. Mezhebi değiştirirse bile teolojik nedenle değil, kişisel nedenle (taşınma, arkadaşlık gibi) değiştirir. Ben bunu yanlış görmüyorum. Zaten, Rab’be çok sadık kalan ve çok okumuş insanlar arasında görüş farkı varsa, sıradan bir imanlının bunlar arasında neyin doğru olduğuna karar vermek çok zor. <o:p></o:p> <o:p> </o:p> Ancak, bu zorluğa rağmen mezhebi seçmek isteyenler için bu yazıyı yazıyorum.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Protestanlıktan Ortodoksluğa geçen bir arkadaşım var. İlahiyet okulunda hocalık yapmak için eğitim görmüş biri olan bu arkadaşa mezhep değiştirmek kolay olmadı. Beş seneden fazla süren bir yolculuktan sonra değiştirdi. Bir süre...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih