Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusu
6944 kez okundu,
15 kez cevaplandı. En son mesaj
cankoygulu tarafından gönderildi.
Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

23-07-08, 00:01
kafasıkarısık_93
Hıristiyan olmayı arzu eden kişi bir rahibe ya da episkoposa baş vurarak ona bu isteğini bildirirse derhel vaftiz edilmez; ilk önce en az iki sene süren bir hazırlık devresinden geçecek*tir; vaftiz adayı beklemeli ve kendini hazırlamalıdır. Bu iki se*nelik süre bir çok defa daha uzundur; bir istisna olarak kısaltılabilir. Bu hazırlık devresinin resmi ismi Katekümena, ve onu yaşayan vaftiz adayının adı da Katekümendir. Bu isimler Yunanca olan ve öğretmek / öğrenmek anlamına gelen bir kök*ten türemiştir.
bu doğrumu???
Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

23-07-08, 22:00
fevzi_90
|
|
kafasıkarısık_93
|
Hıristiyan olmayı arzu eden kişi bir rahibe ya da episkoposa baş vurarak ona bu isteğini bildirirse derhel vaftiz edilmez; ilk önce en az iki sene süren bir hazırlık devresinden geçecek*tir; vaftiz adayı beklemeli ve kendini hazırlamalıdır. Bu iki se*nelik süre bir çok defa daha uzundur; bir istisna olarak kısaltılabilir. Bu hazırlık devresinin resmi ismi Katekümena, ve onu yaşayan vaftiz adayının adı da Katekümendir. Bu isimler Yunanca olan ve öğretmek / öğrenmek anlamına gelen bir kök*ten türemiştir.
bu doğrumu???
|
Doğrudur, kiliseye gelen ve vaftiz olma isteğini belirten herkes hemen vaftiz edilmez.
Bu konuda yardım amak için katoliklere başvurmanızda gerekmiyor. Her protestan kilisesi size
yardım edebilir. Tabi sizi hemen vaftiz etmek isteyen kilisedende uzak durun.
FORUMA ÜYE OLUN! /

24-07-08, 12:59
müzisyen
|
|
kafasıkarısık_93
|
bu doğrumu???
|
evet kesinlikle doğrudur.bir katolik olarak cevaplıyorum.
FORUMA ÜYE OLUN! /

07-10-08, 10:53
Evanjelique
Benim bir arkadaşım geçenlerde bu soruyu soruyordu,kendisi Protestan olarak vaftiz edilmiş ama bir Katolik cemaatine katılmak istiyordu,ben Protestan olarak kendim nasıl neden diye ona sorma hakkım yok,o Kutsal Ruh'u almış biri olaraktan anca onun için dua edebilirim..
Ama onun için bunu yabancı kaynaklı Katolik forumlarında araştırdım..
Hali hazırda Baba,Oğul Kutsal Ruh adı altında su vaftizi almış birini (hangi mezhepe kiliseye vaftiz edildiği farketmiyor) yeniden vaftiz etmiyorlar fakat Katolik kiliseye katılım için Konfirmasyon ayininden geçmeniz gerek...
Vaftizli
Hristiyanların Katolikliğe geçiş sürecini tam olarak bilemiyorum ama muhakkak Kateşizm kitabında mevcuttur,çünkü genelde Katolikliğe geçiş yurtdışında önceden başka bir kilisede vaftiz olmuş inanlılardan oluşuyor.
Forumdaki Katolik arkadaşlardan bu süreç hakkında bilgisi olan varsa bizlerle paylaşabilir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-10-08, 22:43
saniye_akbıyık
kesinlikle doğru
FORUMA ÜYE OLUN! /
Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil