Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusu 6944 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj cankoygulu tarafından gönderildi. Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri Hıristiyan olmayı arzu eden kişi bir rahibe ya da episkoposa baş vurarak ona bu isteğini bildirirse derhel vaftiz edilmez; ilk önce en az iki sene süren bir hazırlık devresinden geçecek*tir; vaftiz adayı beklemeli ve kendini hazırlamalıdır. Bu iki se*nelik süre bir çok defa daha uzundur; bir istisna olarak kısaltılabilir. Bu hazırlık devresinin resmi ismi Katekümena, ve onu yaşayan vaftiz adayının adı da Katekümendir. Bu isimler Yunanca olan ve öğretmek / öğrenmek anlamına gelen bir kök*ten türemiştir. bu doğrumu??? Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusu 6944 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj cankoygulu tarafından gönderildi.

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-07-08, 00:01
kafasıkarısık_93

Hıristiyan olmayı arzu eden kişi bir rahibe ya da episkoposa baş vurarak ona bu isteğini bildirirse derhel vaftiz edilmez; ilk önce en az iki sene süren bir hazırlık devresinden geçecek*tir; vaftiz adayı beklemeli ve kendini hazırlamalıdır. Bu iki se*nelik süre bir çok defa daha uzundur; bir istisna olarak kısaltılabilir. Bu hazırlık devresinin resmi ismi Katekümena, ve onu yaşayan vaftiz adayının adı da Katekümendir. Bu isimler Yunanca olan ve öğretmek / öğrenmek anlamına gelen bir kök*ten türemiştir.

bu doğrumu???

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-07-08, 22:00
fevzi_90

kafasıkarısık_93
Hıristiyan olmayı arzu eden kişi bir rahibe ya da episkoposa baş vurarak ona bu isteğini bildirirse derhel vaftiz edilmez; ilk önce en az iki sene süren bir hazırlık devresinden geçecek*tir; vaftiz adayı beklemeli ve kendini hazırlamalıdır. Bu iki se*nelik süre bir çok defa daha uzundur; bir istisna olarak kısaltılabilir. Bu hazırlık devresinin resmi ismi Katekümena, ve onu yaşayan vaftiz adayının adı da Katekümendir. Bu isimler Yunanca olan ve öğretmek / öğrenmek anlamına gelen bir kök*ten türemiştir.

bu doğrumu???
Doğrudur, kiliseye gelen ve vaftiz olma isteğini belirten herkes hemen vaftiz edilmez.
Bu konuda yardım amak için katoliklere başvurmanızda gerekmiyor. Her protestan kilisesi size
yardım edebilir. Tabi sizi hemen vaftiz etmek isteyen kilisedende uzak durun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-07-08, 12:59
müzisyen

kafasıkarısık_93

bu doğrumu???
evet kesinlikle doğrudur.bir katolik olarak cevaplıyorum.

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-10-08, 10:53
Evanjelique

Benim bir arkadaşım geçenlerde bu soruyu soruyordu,kendisi Protestan olarak vaftiz edilmiş ama bir Katolik cemaatine katılmak istiyordu,ben Protestan olarak kendim nasıl neden diye ona sorma hakkım yok,o Kutsal Ruh'u almış biri olaraktan anca onun için dua edebilirim..

Ama onun için bunu yabancı kaynaklı Katolik forumlarında araştırdım..

Hali hazırda Baba,Oğul Kutsal Ruh adı altında su vaftizi almış birini (hangi mezhepe kiliseye vaftiz edildiği farketmiyor) yeniden vaftiz etmiyorlar fakat Katolik kiliseye katılım için Konfirmasyon ayininden geçmeniz gerek...

Vaftizli Hristiyanların Katolikliğe geçiş sürecini tam olarak bilemiyorum ama muhakkak Kateşizm kitabında mevcuttur,çünkü genelde Katolikliğe geçiş yurtdışında önceden başka bir kilisede vaftiz olmuş inanlılardan oluşuyor.

Forumdaki Katolik arkadaşlardan bu süreç hakkında bilgisi olan varsa bizlerle paylaşabilir.

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur11-10-08, 22:43
saniye_akbıyık

kesinlikle doğru

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 >  

Protestanlık 'tan Katoliklik 'e geçiş prosedürleri konusuna benzer konular;

Evrimcilerden Sudan Karaya Geçiş Hakkında İtiraflar Evrimcilerden Sudan Karaya Geçiş Hakkında İtiraflar Evrimci senaryo, omurgasızlardan evrimleşen balıkların, bir süre sonra da karada yaşama imkanı olan amfibiyenlere dönüştüklerini iddia eder. Ama tahmin edileceği gibi, bu senaryonun da hiçbir delili yoktur. Yarı balık yarı amfibiyen bir canlının yaşadığını gösteren tek bir fosile bile rastlanmamıştır. http://www.hristiyanforum.com/images/konuresimleri/348878/79.jpg Evrimcilerin iddia ettiği sudan karaya geçiş süreci hiçbir zaman yaşanmamıştır. Ara geçişi göstermesi gereken fosillerin bulunmamasının yanı sıra sudan karaya geçişte bir canlıda birçok önemli değişiklik oluşması gerekir. Oysa bu tür bir geçiş imkansızdır. Bunu imkansız kılan sayısız faktör vardır. Örneğin balıkların karada yaşayabilmeleri için solungaçlarının...

Evrimcilerin Omurgasızlardan Omurgalılara Geçiş Olmadığı İtirafı Evrimcilerin Omurgasızlardan Omurgalılara Geçiş Olmadığı İtirafı Evrimciler Kambriyen devirde ortaya çıkan omurgasız deniz canlılarının, on milyonlarca yıllık bir zaman dilimi içinde balıklara dönüştüğünü iddia ederler. Ancak Kambriyen devri omurgasızlarının hiçbir atası olmadığı gibi, bu omurgasızlarla balıklar arasında bir evrim olduğunu gösterebilecek hiçbir ara-geçiş formu da yoktur. Oysa iskeletleri olmayan ve sert kısımları vücutlarının dış kısmında yer alan omurgasızların, sert kısımları vücutlarının ortasında yer alan kemikli balıklara evrimleşmesi çok büyük bir dönüşümdür ve çok sayıda ara form izi bırakmış olması gerekir. Evrimciler bu hayali formları bulmak için 140 yıldır fosil tabakalarını altüst etmektedirler. Milyonlarca omurgasız fosili vardır, milyonlarca balık...

Protestanlıktan Ortodoksluğa geçiş prosedürleri Diğer kiliselerden Roma Katolik Kilisesi'ne geçme prosedürünü ve katekümenlik derslerini biliyorum da,hali hazırda Hristiyan olan bir imanlının (su vaftizini almış olan) Ortodoks cemaatine nakil ve kabul işlemi nasıl gerçekleşmektedir bu konuda pek bir bilgim yok...Sadece Krizmasyon yağı (Konfirmasyon töreni esnasında sürülen yağ) ile meshedilme sonucu Ortodoksluğa geçildiğini duydum..Katolik kilisesi'ndeki gibi belli bir katekümenlik eğitimi veriliyor mu? Bu dediğim,zaten vaftiz olmuş imanlılar içindir,bildiğim kadarıyla Katolik veya Protestan kilisesinde yapılan vaftiz geçerli sayılıyor ve vaftizin tekrarı gerekmiyor.. Esenlikle...

Katoliklik 'te II. Vatikan Konsili ve Protestanlık II. Vatikan Konsili' nde Protestan Kilise' sine ilişkin olarak ''kardeş kilise'' kararı alınmış olduğunu duydum... Bu acaba doğru mudur? Katolik arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Katoliklik ve protestanlık Ben Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçmek için uzun zamandır çalışıyorum. Bu konuda çeşitli kitaplarla destekleniyorum. Ancak Hristiyanlıkta katoliklik ile protestancılık arasındaki farkı bilmiyorum. Ayrıca bulunduğum şehirde benim gibi düşünen ve bu konuda yardımcı olacak kişilere ulaşabilmemi sağlarsanız sevinirim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih