''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır''

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Katoliklik : ''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusu 224 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi. ''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' ''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' (Mezmur 145,18). Allah evrene evrensel bir kucaklayış ile sarılır ve en ufak yaratığı bile gözden kaçırmaz. Hayat sözünün alınmış olduğu şiir (mezmur) bütünüyle Allah’a bir övgü ilahisidir. O ki "Sevgide büyüktür'' her canlının ihtiyaçlarının bilinciyle üzerine eğilir. Her canlı varlık bir yakarış eylemiyle tasvir edilir: Yiyeceğe ve bununla beraber varlığını sürdürmek için bazı ihtiyaçlara gereksinim duyar. Allah da cömertçe ona elini açar. O her biriyle ilgilenir, zayıf olana ve düşme riskiyle karşı karşıya olana destek olur (Mezmur 145,14), kaybolanı doğru yola geri getirir. ''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' İnsanlığın ve her birimizin yazgısına duyarsız, varlığını hissettirmeyen, uzak bir Allah... ''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır''

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusu 224 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj nicoletta tarafından gönderildi.

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-11-09, 01:19
nicoletta

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' (Mezmur 145,18). Allah evrene evrensel bir kucaklayış ile sarılır ve en ufak yaratığı bile gözden kaçırmaz. Hayat sözünün alınmış olduğu şiir (mezmur) bütünüyle Allah’a bir övgü ilahisidir. O ki "Sevgide büyüktür'' her canlının ihtiyaçlarının bilinciyle üzerine eğilir.
Her canlı varlık bir yakarış eylemiyle tasvir edilir: Yiyeceğe ve bununla beraber varlığını sürdürmek için bazı ihtiyaçlara gereksinim duyar. Allah da cömertçe ona elini açar. O her biriyle ilgilenir, zayıf olana ve düşme riskiyle karşı karşıya olana destek olur (Mezmur 145,14), kaybolanı doğru yola geri getirir.
İnsanlığın ve her birimizin yazgısına duyarsız, varlığını hissettirmeyen, uzak bir Allah değildir. Bunu birçok defa tecrübe ederiz. Bunun yanısıra başka zamanlar ise kendimizi O’ndan uzak, yalnız, güvensiz hissedebilir, bazen bizi aşan gibi görünen olaylar karşısında bocaladığımız da bir gerçektir.
Birden içimizde kardeşimize veya kızkardeşimize karşı antipati hatta nefret ve isyan duyguları belirebilir. Senelerden beri aile veya iş ortamında süregelen kuşku, kıskançlık, diğerlerini çekememe ve baskı gibi küçüklü büyüklü sıkıntılar ruhumuzun ağırlaşmasına neden olabilir. Kendimizi ideal, adalet ve ümitten yoksun, tutkularla nasır tutmuş gibi görünen bir dünya karşısında bulmak ta soluğumuzu kesebilir.
Kalbimiz "Rab’bim neredesin?'' diye haykırır gibi olabilir: "Beni gerçekten seviyor mu? Bizi gerçekten seviyor mu? Öyleyse, bütün bunlar neden?''
Ve işte Hayat sözü içimizde şu kanıyı canlandırır: insani maceramızda hiç bir zaman yalnız değiliz.
Bu imanımızı canlandırmaya bir davettir: Allah var ve beni seviyor. Her eylemde, her olay karşısında bunu tekrarlamalıyım: Allah beni seviyor. Biriyle mi karşılaşıyorum? Onun aracılığıyla Allah’ın bana söyleyecek bir şeyi olduğuna inanmalıyım. Bir çalışma mı yapıyorum?

O anda da O’nun sevgisine inanmaya devam etmeliyim. Bir acı ile karşı karşıya iken: Allah’ın beni sevdiğine inanıyorum. Bir sevinç karşısında mıyım? Allah beni seviyor.
O burada benimle, her zaman benimledir, benimle ilgili her şeyi bilir, her düşüncemi, her sevincimi, her arzumu paylaşır, her endişemi her sınanmayı benimle taşır.
Bu kanıyı nasıl canlandırabiliriz? İşte bazı öneriler:
Kendisi bize O’na yakarmamızı istiyor! Rab Petrus’un kayığında iken bir fırtına kopar, ama öğrenciler kendilerini yalnız ve korumasız hissederler çünkü o uyuyordu. O’na "Ya Rab kurtar bizi yoksa öleceğiz!'' (Matta 8,25) diye yakardıklarında, rüzgarı dindirir ve suları sakinleştirir.
İsa da, çarmıhın üstünde, Peder’in ona yakın olduğunu hissetmedi. O’na içi sızlatan bir dua ile yakardı: ''Allah’ım, Allah’ım beni neden terk ettin?'' (Matta 27,46). Böylece O’nun sevgisine inandı, yeniden kendini Peder’e terk etti, ve O İsa’yı ölümden diriltti.
O’nun varlığına olan inancımızı nasıl canlandırabiliriz?
O’nu aramızda arayarak. O kendi adına toplanan iki veya daha fazla kişi arasında olacağına söz verdi (Matta 18,20). Öyleyse İncil’deki karşılıklı sevgiyle Hayat sözünü yaşayanlarla bir araya gelelim. Tecrübelerimizi paylaşıp O’nun varlığının meyveleri olan sevinç, huzur, cesareti yaşayalım.
O her birimizle kalacak, bize yakın olduğunu ve günlük hayatımızda da işlediğini hissetmeye devam edeceğiz.

Chiara Lubich

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / ''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır''

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusuna benzer konular;

herkese merhaba selam adim meral, 17 yasindayim. hristiyanligi yeni kabul etmis biriyim. kardesim inceliyordu bu seyleri ben de ondan gordum, arastirdim mesih isa beni etkiledi. yasami davranislari yonunden. insanlara olan sevgisi cok hosuma gitti. incil'deki o derin felsefe cok guzel gercekten. ayrica uzuntulu oldugumda isa'dan guc aldim ve aliyorum. iste boyle. siteye hristiyanligi iyice incelemek ve bilgimi arttirmak icin geldim. sevgilerimle :)

Herkese Teşekkürler Saygılar Öncelikle Yöneticilere ve site kurucusuna çok teşekkür ederim :) Çok güzel bir site uzun zaman olucak belki burda olalı birçok abi,abla,arkadaş,kardeş gibi çok kişi tanıdım diyebilirim yakın temas içerisinde bulunmasakta yüz yüze görüşüp konuşmasakta çok cana yakındılar attıgım yorumları ve açtığım konuları güzel olarak cevapladılar ve yardımcı oldular özelliklede VERA'ya çok teşekkür edicem :) sağolsun çok yardımı dokundu.. Herkese ayrı ayrı teşekkür edersem sanırım fazla yazmaktan ( yeter artık diye bir cevap alıp forumdan atılırım :D ) neyse şaka bir yana bugün eski mesajlarımı okudum açtığım konular olsun cevap attıgım mesajları okudum,okudukça bir tuhaf oldum açıkcası :) çok yardımınızın dokunduguna can-ı gönülden inanıyorum ve biliyorum farkındayımda yani o yüzden ...

Facebook Bilgileriniz Herkese Dağıtılıyor Olabilir! Facebook Bilgileriniz Dağıtılıyor Olabilir Ünlü sosyal ağ Facebook yeni bir güvenlik şokuyla sarsılıyor. Bir hacker ele geçirdiği hesapların erişim bilgilerini internet üzerinden dağıtmaya başladı. İşte bu iddiayla ilgili ayrıntılar... Facebook ile başlayan sosyal ağ çılgınlığı günümüzde durduralamaz hale geldi. İnsanlar, tüm olumsuz örneklere rağmen özel hayatlarıyla ilgili detayları bu tarz sitelerde paylaşmaya devam ediyor. Çoğu kullanıcı ise bu bilgilerin sadece arkadaşları tarafından gözlenebildiğini düşünüyor. Ancak sanal dünyada işini bilen herkes Facebook kullanıcılarının kişisel bilgilerine rahatlıkla ulaşabildiği bir kez daha kanıtlandı. Skull Secuirty adlı bir güvenlik firmasında çalışan beyaz hacker Ron Bowes 100 milyon Facebook kullanıcısının kişisel...

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? Sevgili ortodoks moderator kardeşim. Bu konuyu meryem ana başlığından çıkarıp ayrı bir platformda tartışalım isterseniz.. Şimdi iman konusu çok derin bir mevzu. Yalnız size şu kadarını söyleyeyim: Bir insanın, Rabbin bir meleğinin Arabistan da bir mağarada Muhammed'e görünüp Rabbin onu peygamberi olarak seçtiğini söylemesi ile , Sözün beden alıp aramızda yaşaması ve bizim günahlarımız için çarmıhta can verip 3 gün sonra dirildiğine inanması arasında mantık açısından hiçbir fark yoktur. Materyalist insan beynine göre ikisi de saçmadır. İkisi de masaldır.. Mantık kullanarak hangisinin doğru olduğuna ulaşılamaz. Zira her iki durum da mantık kurallarıyla açıklanamaz. Üstelik Hristiyanlıkta teslis inancı, aynı kişinin hem Tanrı aynı zamanda insan olması gibi çok daha derin ruhsal konuların...

Yapabileceğimin en iyisini içtenlikle yapıyorum? Yapabileceğimin en iyisini içtenlikle yapıyorum. Şu an yapabildiğinizden çok daha iyisini yapabilseniz bile, hala yeterince iyi yapmış olmazsınız çünkü iyi işler Tanrı’yı hoşnut etmez (Galatyalılar 2:21), sadece İsa Mesih’e iman etmekle Tanrı’yı hoşnut edebilirsiniz. İçtenlik bizi cennete götüren kapı değildir. Ya içtenlikle yanlışa inanıyorsanız ne olacak? (Yuhanna 14:6’yı hatırladınız mı?) Eğer içtenliğinize güveniyorsanız, o zaman siz içten olduğunuz için Tanrı’yla birlikte iletişim için yeterli derecede iyi olduğunuza inandığınızı söylüyorsunuz. İçtenliğinize olan düşkünlüğünüzün sizde gurur yarattığını görmüyor musunuz? Çünkü Tanrı’dan gelen birşey değil sizin içinizde olan birşey sizin Cennete gitmenize neden olmaktadır. Kusura bakmayın ancak içtenlik...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih