''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusu
224 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
nicoletta tarafından gönderildi.
''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

24-11-09, 01:19
nicoletta
''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' (Mezmur 145,18). Allah evrene evrensel bir kucaklayış ile sarılır ve en ufak yaratığı bile gözden kaçırmaz. Hayat sözünün alınmış olduğu şiir (mezmur) bütünüyle Allah’a bir övgü ilahisidir. O ki "Sevgide büyüktür'' her canlının ihtiyaçlarının bilinciyle üzerine eğilir.
Her canlı varlık bir yakarış eylemiyle tasvir edilir: Yiyeceğe ve bununla beraber varlığını sürdürmek için bazı ihtiyaçlara gereksinim duyar. Allah da cömertçe ona elini açar. O her biriyle ilgilenir, zayıf olana ve düşme riskiyle karşı karşıya olana destek olur (
Mezmur 145,14), kaybolanı doğru yola geri getirir.
''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır''
İnsanlığın ve her birimizin yazgısına duyarsız, varlığını hissettirmeyen, uzak bir Allah değildir. Bunu birçok defa tecrübe ederiz. Bunun yanısıra başka zamanlar ise kendimizi O’ndan uzak, yalnız, güvensiz hissedebilir, bazen bizi aşan gibi görünen olaylar karşısında bocaladığımız da bir gerçektir.
Birden içimizde kardeşimize veya kızkardeşimize karşı antipati hatta nefret ve isyan duyguları belirebilir. Senelerden beri aile veya iş ortamında süregelen kuşku, kıskançlık, diğerlerini çekememe ve baskı gibi küçüklü büyüklü sıkıntılar ruhumuzun ağırlaşmasına neden olabilir. Kendimizi ideal, adalet ve ümitten yoksun, tutkularla nasır tutmuş gibi görünen bir dünya karşısında bulmak ta soluğumuzu kesebilir.
Kalbimiz "Rab’bim neredesin?'' diye haykırır gibi olabilir: "Beni gerçekten seviyor mu? Bizi gerçekten seviyor mu? Öyleyse, bütün bunlar neden?''
Ve işte Hayat sözü içimizde şu kanıyı canlandırır: insani maceramızda hiç bir zaman yalnız değiliz.
Bu imanımızı canlandırmaya bir davettir: Allah var ve beni seviyor. Her eylemde, her olay karşısında bunu tekrarlamalıyım: Allah beni seviyor. Biriyle mi karşılaşıyorum? Onun aracılığıyla Allah’ın bana söyleyecek bir şeyi olduğuna inanmalıyım. Bir çalışma mı yapıyorum?
O anda da O’nun sevgisine inanmaya devam etmeliyim. Bir acı ile karşı karşıya iken: Allah’ın beni sevdiğine inanıyorum. Bir sevinç karşısında mıyım? Allah beni seviyor.
O burada benimle, her zaman benimledir, benimle ilgili her şeyi bilir, her düşüncemi, her sevincimi, her arzumu paylaşır, her endişemi her sınanmayı benimle taşır.
Bu kanıyı nasıl canlandırabiliriz? İşte bazı öneriler:
Kendisi bize O’na yakarmamızı istiyor! Rab Petrus’un kayığında iken bir fırtına kopar, ama öğrenciler kendilerini yalnız ve korumasız hissederler çünkü o uyuyordu. O’na "Ya Rab kurtar bizi yoksa öleceğiz!'' (
Matta 8,25) diye yakardıklarında, rüzgarı dindirir ve suları sakinleştirir.
İsa da, çarmıhın üstünde, Peder’in ona yakın olduğunu hissetmedi. O’na içi sızlatan bir dua ile yakardı: ''Allah’ım, Allah’ım beni neden terk ettin?'' (Matta 27,46). Böylece O’nun sevgisine inandı, yeniden kendini Peder’e terk etti, ve O İsa’yı ölümden diriltti.
O’nun varlığına olan inancımızı nasıl canlandırabiliriz?
O’nu aramızda arayarak. O kendi adına toplanan iki veya daha fazla kişi arasında olacağına söz verdi (
Matta 18,20). Öyleyse İncil’deki karşılıklı sevgiyle Hayat sözünü yaşayanlarla bir araya gelelim. Tecrübelerimizi paylaşıp O’nun varlığının meyveleri olan sevinç, huzur, cesareti yaşayalım.
O her birimizle kalacak, bize yakın olduğunu ve günlük hayatımızda da işlediğini hissetmeye devam edeceğiz.
Chiara Lubich
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
''Rab kendisine yakaran, içtenlikle yakaran herkese yakındır'' konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.