| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Katoliklik
: Vatikan'dan Yahudilerle ilgili açıklama konusu 337 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi. Vatikan'dan Yahudilerle ilgili açıklama Vatikan’dan Yahudilerle ilgili açıklama <hr> Home » haberler on 10/03/2011 – 06:37 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/1803416779_21e984bb2d.jpg Vatikan’dan Yahudilerle ilgili açıklama Bu ay yayımlanması beklenen bir kitapla Papa XVI. Benedikt, İsa’nın çarmıha gerilmiş olmasından yüzyıllardır sorumlu tutulan Yahudileri temize çıkarıyor Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, yeni yayımlanacak kitapta, İsa’nın mahkum edilmesinde Kudüs’teki Tapınak aristokrasisinin etkin olduğu, Yahudi halkının tümünün sorumluluk taşımadığı ileri sürülmekte. World Jewish Congress (Dünya Yahudi Kongresi) Başkanı Ronald Lauder yaptığı açıklamada; “Olaydan 2000 yıl sonra Katolik Kilisesi’nin bu olaya açıklık getirmiş olması, Yahudi toplumunun bu sorumluluktan... Vatikan'dan Yahudilerle ilgili açıklama
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Vatikan'dan Yahudilerle ilgili açıklama konusu 337 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj KSAdmin tarafından gönderildi.
Bu ay yayımlanması beklenen bir kitapla Papa XVI. Benedikt, İsa’nın çarmıha gerilmiş olmasından yüzyıllardır sorumlu tutulan Yahudileri temize çıkarıyor
Vatikan’dan yapılan açıklamaya göre, yeni yayımlanacak kitapta, İsa’nın mahkum edilmesinde Kudüs’teki Tapınak aristokrasisinin etkin olduğu, Yahudi halkının tümünün sorumluluk taşımadığı ileri sürülmekte.
World Jewish Congress (Dünya Yahudi Kongresi) Başkanı Ronald Lauder yaptığı açıklamada; “Olaydan 2000 yıl sonra Katolik Kilisesi’nin bu olaya açıklık getirmiş olması, Yahudi toplumunun bu sorumluluktan arındırılması büyük önem taşıyor. Ayrıca antisemitizme karşı atılmış bir adımdır. Romalılar tarafından çarmıha gerilen İsa’nın öldürülmesinden sorumlu tutulan Yahudiler tarih boyunca çeşitli işkencelere ve kıyımlara uğradılar.” dedi.
Günlük İtalyan gazetelerinden Il Fatto’da yazan Vatikan konusunda uzman gazeteci Marco Politi, Papa XVI. Benedikt’in bu kitabının,Yahudi karşıtlığının temelini oluşturan bu olguyu ciddiye almadığının göstergesi olduğunu söyledi.
Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder, bu göreve geldiğinden beri Papa XVI. Benedikt ile iki kez bir araya geldi. İkilinin son görüşmesi 2010’un Aralık ayında gerçekleşti.
Vatikan'dan Yahudilerle ilgili açıklama konusuna benzer konular;
Fransa'daki kiliseden Türkiye ile ilgili olarak siyasi açıklama Fransa’nın Strasbourg kentinde dört gündür açlık grevinde olan eylemcilere kapılarını açan St. Maurice Kilisesi’nde bugün yapılan ayin sırasında destek mesajları verildi. Kilise Papazı Vincent Steyert ve Fabrique Konseyi Başkanı Christian Wilhelm adına yazılan bir bildiri de kilise etrafında dağıtıldı.
15 kişinin 1 Mart’ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi, destek ziyaretleri ve çeşitli eylemlerle sürüyor. St. Maurice Kilise’sinde 1 Mart günü yapılan oturma eylemi ardından Kilise yetkilileri, grevcilere kendilerine bağlı bir lokalde yer vermeyi kabul etmişti.
Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde grevcilere ziyaret desteklerinin yanı sıra Cumartesi akşamı BDP’li vekil Emine Ayna da grev yerine gelerek dayanışmada bulundu ve grevcilerle sohbet etti.
Bugün sabah saat 10.00 ile...
Fethullah Gülen Hareketi'nden "Hıristiyanlık misyonerliği yaptıkları" iddiasıyla ilgili açıklama Dinlerarası diyalog faaliyetlerinden dolayı Fethullah Gülen Hocaefendi ve Gönüllüler Hareketi İslam’dan taviz verdikleri ve hatta Hıristiyanlık misyonerliği yaptıkları şeklinde bazılarının ithamlarına maruz kalmıştır. Halbuki Fethullah Gülen Hocaefendi, diyalog faaliyetlerini İslam’ın bir gereği olarak gördüğünü ve İslam’a bağlılığından ötürü yaptığını ifade etmektedir; ayrıca dinin en ufak bir uygulamasından bile taviz vermediğini de şöyle dile getirmiştir: “Bizim kalbimizi Allah biliyor. Ben, değil böyle büyük meselelerde, yatağa girerken bile Efendimiz’in tarzını uygulamaktan taviz vermedim. Arkadaşlarımın da taviz verdiğini zannetmiyorum.”
Bütün dinlerin ve kültürlerin mensuplarıyla diyalog
Diyalog sadece Hıristiyanlık mensuplarıyla yapılan bir faaliyet değildir; bütün dinlerin...
Vatikan'dan finans piyasalarındaki putperestliğe ve neo-liberal düşünce sistemine eleştiri Vatikan’dan finans piyasalarındaki putperestliğe ve neo-liberal düşünce sistemine eleştiri
Euro Bölgesi’ndeki kriz tartışmalarına Vatikan da katıldı. Bankacılar ve temsil ettikleri liberal görüşü sert bir dille eleştiren Vatikan, raporunda ‘piyasaların putperestliği’ni ve ‘neo-liberal düşünce sistemi’ni kınadığını açıkladı
Mali krizden çıkış yolları arayan Euro Bölgesi’nde Avrupalı liderlerin yöntem tartışmalarına Hıristiyan dünyasının merkezi konumundaki Vatikan da dahil oldu. Krizde etkisiz kalan modası geçmiş finansal kurumlara hükmedecek uluslarüstü bir otoriteye ihtiyaç bulunduğunu açıklayan Vatikan yönetimi, ‘global merkez bankası’ ve ‘global kamu otoritesi’ kurulmasını teklif etti. Vatikan, Global Merkez Bankası’nın, tıpkı ülkelerin merkez bankaları gibi para değişim...
İnancı açıklama Merhaba arkadaşlar,
Ben 10 ay gibi bir süredir iman ettim ve 1 aydır bir kiliseye gidip geliyorum. Kısmetse Peder bana 2 ay sonra Katekümen olacağımı söyledi.
Bir sorum var kurban eti yemeyle ilgili başlığı okurken aklıma takıldı.
Ben inancımı anne babama ve nişanlıma açıkladım gayet saygı duydular nişanlım benle kiliseye geliyor. Babam sürekli incil okuyup bana sorular soruyor ve Rabbe onada doğru yolu göstermesi için dua ediyor.
Şöyle bir sorunum var, ben kimliğimdeki din hanesini değiştirmek istemiyorum zira Hristiyanlıktan önce zaten ateisttim bence ordaki din hanesi çok saçma birşey ve kaldırılması gerek. Bilerek ayrımcılık yapılabilir.
Papa'dan çocuk tacizi skandalları ile ilgili açıklama Papa’dan çocuk tacizi skandalları ile ilgili açıklama
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/church-scandal-300x225.jpg
Papa’dan çocuk tacizi skandalları ile ilgili açıklama
Katolik dünyasının ruhani Lideri Papa 16. Benedict, Avrupa’da son zamanlarda meydana gelen pedofili skandallarının kilise ile bağdaştırılmaması gerektiğini söyledi.
Aziz Petrus Bazilikası’nda Papa Vekili Agostino Vallini ve diğer din adamları ile birlikte Paskalya Yortusu öncesi “Kutsal Perşembe” ayini düzenlendi. Ayin esnasında açıklama yapan Papa 16. Benedict, son dönemlerde Avrupa’dan gelen “pedofili” skandallarına değindi. Bu olayların kilise ile bağdaştırılmaması gerektiğini söyleyen 16. Benedict, “Utanç dolu hatalar olmasına rağmen kiliselerde hala dünyaya umut...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil