| Buyruk tekrarı |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
Eski Antlaşma'daki hiçbir buyruğun İncil'de tekrar edilmedikçe hristiyanlar için zorunlu olmadığı söylenmiştir. Ancak bir buyruğun Yeni Antlaşma'da tekrar edilmesi gerektiğinde ısrar etmek İncil kaynaklı olmayan tehlikeli bir kuraldır. Yeni Antlaşma yazarları ve İsa, Eski Antlaşma'yı Tanrı'nın yetkin sözü olarak görmüşlerdir... Hayvanlarla cinsel ilişki ve ırza geçmek gibi Eski Antlaşma yasaklarının birçoğu Yeni Antlaşma'da tekrar edilmemiştir. Bu, onların artık geçerli olmadığı anlamına mı gelir ? ( Robert McQuilkin - Understanding and Applying the Bible ) Eski antlaşma, İsraillileri domuz ve kabuklu deniz mahsulleri yemekten men eden ayrıntılı yiyecek yasaları içerir. Ancak Markos'un Müjde'sine göre, İsa bu yasaları iptal etmiştir: "İsa, bu sözlerle, tüm yiyeceklerin temiz olduğunu bildirmiş oluyordu." ( Mar. 7:19 ve Elç. 10 ) Eski Antlaşma kurban kesme, tapınak ve kahinlikle ilgili birçok yasa içerir. Buna rağmen Müjde'ye göre bu yasalar, Mesih'in çarmıhtaki ölümüyle kesin olarak yerine getirilmiştir ( İbr. 9,10 ) Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun. |
|
|
|
|
|
|
Tabii ki, bu tamamen Kutsal Kitap'a aykırı bir öğreti. Senin de gösterdiğin gibi bütün hermenütik ilkelerine ve Yeni Antlaşma'nın doğasına aykırı: Matta 5:17-20 Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak. Bu nedenle, bu buyrukların en küçüğünden birini kim çiğner ve başkalarına öyle öğretirse, Göklerin Egemenliği'nde en küçük sayılacak. Ama bu buyrukları kim yerine getirir ve başkalarına öğretirse, Göklerin Egemenliği'nde büyük sayılacak. Size şunu söyleyeyim: Doğruluğunuz din bilginleriyle Ferisiler'inkini aşmadıkça, Göklerin Egemenliği'ne asla giremezsiniz!" |
|
|
|
|
|
|
Ayrıca ben "fulfill" kelimesini nasıl "tamamlamak" olarak çevirdiklerinide anlamış değilim. Bu kelime ve orjinal metindeki kelimenin anlamı "tatmin etmek, yapmak" şeklindedir. Şimdi bu şekilde bir daha okuduğumuzda, Mesih'in geliş sebebi ve yaptığı iş anlamında düşünürsek her şey daha yerli yerindedir. 17 "Kutsal Yasa'yı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tatmin etmeye/yapmaya geldim. Açıkça bir kelimenin değişimi özdeki manayı değiştirebilir. Hep söylerim ne yazıkki elimizdeki yeni türkçe çeviri çok kötü. |
|
|
|
|
|
|
SEvgili kardeşim olayı tam olarak açıklığa kavuşturmak için olayın sınırlarını belirlemeli ve kesin ifadeler kullanmalıyız. Eski antlaşma buyrukları yeni antlaşma buyrukları tarafından geçerli kılınmadığı sürece geçerlidir, yeni antlaşma ile geçersiz kılınan buyruklar da ise yeni antlaşma buyrukları geçerlidir. Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz. Rab'bin lütfu sizinle olsun. ![]() İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir. Efesliler 2:8-9 |
|
|
|
|
|
|
Rab'bin lütfu sizinle olsun. ![]() İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir. Efesliler 2:8-9 |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| Yok |