Kefaret (Bytesize Theology) - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kefaret : Kefaret (Bytesize Theology) - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
777maranata

Kefaret (Bytesize Theology)

isone
O özellik eskiden açıktı ancak artık aktif değil Sabri kardeş.
Hic mi aktif olmayacak? Bazen cok gerekiyor.Cümle devrik oluyor veya kelime yanlisligi ya siz düzeltin yada bize düzeltme sansi verin.Sevgiler.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Sayın sabri; uyarın için teşekkür ederim ! Sayın isone'un dediği gibi açık değilmiş....Ne açık ne de kapalı oldıuğuna hiç bir an dikkat etmedim ! Zira; bunun gibi sorunlar önemli değil ! Yalnış olan değiştirilir....
24 saat dolu olan bir insanın; Rab'den ayrı olarak düşüneceği ( ufak tefek izler ya da çekişmeler olamaz) şeyler olamaz ! Eğer olursa da bunlar Rab'be ait değil ; şeytana aittir !...

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

hristiyanlık
sabri

isone
O özellik eskiden açıktı ancak artık aktif değil Sabri kardeş.
Anlaşılan epeydir düzeltme yapmıyorum. Mesajı gönderdikten sonra denedim, o özelliğin olmadığını gördüm. Yinede ınformatıonların için teşekkürler Isone kardeş.

Rab esenlik versin.

hristiyanlık
sabri

Fırat Çölgeçen
Sayın sabri; uyarın için teşekkür ederim ! Sayın isone'un dediği gibi açık değilmiş....Ne açık ne de kapalı oldıuğuna hiç bir an dikkat etmedim ! Zira; bunun gibi sorunlar önemli değil ! Yalnış olan değiştirilir....
24 saat dolu olan bir insanın; Rab'den ayrı olarak düşüneceği ( ufak tefek izler ya da çekişmeler olamaz) şeyler olamaz ! Eğer olursa da bunlar Rab'be ait değil ; şeytana aittir !...

Fırat kardeş ben sizi uyarmadım,daha önceleri kullandığım iyi bir özelliği size de hatırlatmak istemiştim. önceleri düzeltebilme özelliği Specıal Member'lere açıktı.Uzun zamandır düzeltme yapmadığım için kapalı olduğunu bilmiyordum.
  • Yazılarınızda hataların sorun yarattığını yazmadım.
  • Bunun gibi sorunların da önemli olduğunu da yazmadım.
  • Yanlış olan değiştirilemez de demedim.
  • "24 saat " la başlayan son satırlarınızı açıklarsanız sevinirim.
Rab esenlik versin.

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Sayın sabri; yazınız için bir kez daha teşekkür ederim.Hatırlatmanızın çok güzel olduğunu biliyorum.Ben de;uyarı sözünü sizin ifade ettiğniz "hatırlatma " olarak kullanmıştım.Tabi ki; anımsatmanın yanında; uyarabilirsiniz.Eğer aynı gövdeyi paylaşıyorsak; bu, benim için bir sevinç kaynağıdır.
" 24 saat....." ile başlayan bir tümcemle ilgili tabi ki,açıklama yapabilirim.Size doğru yazılan bir yazıda; sanki sizn için yapılmış görünüyor ki; sizin yazınızdan sonra yazımı üç kez daha okudum.
Son tümceyi, esasında iki bölüme ayırıp yazsaydım; daha iyi olacaktı ki, tümce yalnış yorumlamaya açık olmuş( Ben de ilk kez farklı biri yazsaydı;farklı anlayabilir,sanki beni sorguluyor mu ? diye düşünebilirdim.).Yalnış anlaşılma olduysa; özür dilerim. Orada ifade etmek istediğim şeyin birincisi:"Sayın sabri,pek böyle şeylere dikkat etmiyorum.Benim için zaman kaybı oluyor ! "
İkincisi (sizinle ilgili değil ! ) : Her anı Rab ile dolu olan insanların ;bir artı olmayacak basit şeylerle uğraşmaması gerektiğiydi.( Bu bir genellemeydi !.. Kimler için derseniz ? İmanlı görünüp de;öğretilerle olmazsa, dikkatleri farklı şeylere yönlendirip birliği bozmak isteyenler, diyebilirrim. Şimdi bu ya da bunlar kim ? diye bir soru gelebilir.Bunun içi de şu yanıtı vereyim: Burada şu ya da bu kişi değil ! Rab'den uzak kalacak kişinin; daima şeytanın etkisinde kalabilecek kişiler olabilmesidir...)
Yani açılımını istediğiniz tümcenin; sizinle bir ilgisi yok ! Sadece;" kapalı kutu " gibi yazılması,doğaldır ki, insanı düşündürüyor.
Hatırlattığınız için ( Bu farklı şeyler olursa da !) sağolun !

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kefaret (Bytesize Theology) konusuna benzer konular;

Aklanma (Bytesize Theology) Aklanma: Tanrı Tarafından Kabul Edilmemizi Sağladı Aklanma, Tanrı’nın suçlu durumdaki günahkar kişiyi doğru saydığı, yasanın adil gereklerini yerine getiren yüce bir ey-lemdir. Aklanma Mahkumiyeti Kaldırır Aklanma, mahkumiyetin zıttıdır. Bizler günahımız yüzünden Tanrı tarafından yargılandık (Yuhanna 3:18-20). Eğer O’nun yargı kürsüsünden önce var olsaydık, Tanrı bizleri suçlu bula-caktı ve bunun sonucunda cehenneme mahkum edecekti. Bu karar, doğru ve yasaya uygun bir karar olacaktı. Aklanmada, Tanrı yargısı bizleri davadan beraat ettirir. Masum olduğu-muzu söylemez, çünkü masum değiliz; ama beraat ederiz. Mahkum edilmeyiz, fakat kutsal Tanrı için kabul edilebilir olarak tanımlanırız. Düşüncemizde suçumuzu ve asıl hak...

Lütuf (Bytesize Theology) Lütuf: Tanrı’nın Hak Etmeyenlere Olan Merhameti Tanrı’nın lütfu, bir Hristiyanın aklını meşgul edebilecek en heyecan verici kavramdır ve aklı meşgul ettiğinde, hemen ardından insanın yüreğini Tanrı’yı yüceltme isteğiyle doldu-rur. Lütuf olmadığı sürece hiçbirimiz için umut yoktur. Lü-tufa tek alternatif, kendi çabamızla kurtulmak olarak görüle-bilir. Fakat bu umutsuz bir girişimdir, çünkü Tanrı bunu kabul etmez. Yeni Antlaşma bu durumu bol bol açıklar: “Bu nedenle Yasa'nın gereklerini yapmakla hiç kimse Tanrı katında aklanmayacaktır. Çünkü Yasa sayesinde günahın bilincine varılır” (Romalılar 3:20). “İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü...

Seçim (Bytesize Theology) Seçim Seçim ve önceden belirlenmişlik, şüphesiz Hristiyanlar ara-sında kuşkusuz en çok tartışmaya yol açan konulardan biridir. Bazı imanlılar bu konular en heyecan verici ve insanları en çok alçakgönüllü konuma getiren öğretilerden biri olarak değerlendirip severken, diğerleri de değersiz görüp hoş karşılamamakta ve tamamen yanlış bulmaktadır. İlk olarak, Kutsal Kitap’ın seçim konusunda ne anlattığına bakalım. Tüm insanlar günahlıdır, tümü Tanrı’nın Yasası’nı çiğnemek-ten suçludur. Bu yüzden hepsi yargıyı ve cehennemi hak eder. Kimse kurtuluşu hak etmez, fakat seçim Tanrı’nın seçmiş olduğu bazı günahkarları lütfu ile kurtarışıdır. Seçilmiş olanlar, herhangi birisinden daha iyi değildir. Onlar bir şeyleri hak ettikleri için...

Barıştırma (Bytesize Theology) Barıştırma: Günahın Düşmanlığını Kaldırmak Kutsal Kitap insanın günaha köle olduğunu ve bu yüzünden de Tanrı’ya düşman olduğunu söyler. Günah, kutsal olan Tanrı ile günahlı olan insan arasındaki düşmanlığı arttırır. Bu, istesek bile ortadan kaldırmaya gücümüzün yetmeyeceği, ağır bir engel yaratır. Tanrı’nın buna verdiği cevap, iki insan arasında önceden beri varolan düşmanlığı kaldırarak, onları bir araya getirme anla-mına gelen barıştırmadır. Yeni Antlaşma, şu dört bölümde de Mesih’in işinden ve görevinden bahsederken bir ‘barıştırma’ eylemi olarak bahseder: Romalılar 5:10; 2. Korintliler 5:18-20; Efesliler 2:16; Koloseliler 1:22. Bu bölümlerin her birin-de Tanrı ile insan arasındaki düşmanlık vurgulanmıştır. Tanrı ile insan...

Tanrı (Bytesize Theology) Tanrı Eğer Tanrı hakkındaki düşüncelerimiz doğru değilse, zihni-mize uygulayacağımız diğer her öğreti hatalı olacaktır. Bu, Tanrı’nın nasıl olduğu hakkında insanların kendi fikirlerini yürütmekte kendilerini serbest hissettiklerinden beri en önemli öğretidir. Kendini Hristiyan olarak adlandıran bazı-ları, “Benim Tanrım asla kimseyi cehenneme gönderemez” demektedir. Böyle bir ifade, Kutsal Kitap’ın tüm söyledik-lerini inkar ederseniz ve konuya sadece kendi fikirlerinizi empoze ederseniz mümkün olabilir. Bu yaklaşım, Tanrı’yı bizim için mantıklı olan kalıplara sığdırmaya çalışıp O’nu küçülterek belki de işlenebilecek en büyük günaha sebep olur (Mezmur 50:21). Eski Antlaşma’da Tanrı’yı en çok kederlendiren günahlardan birinin...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kefaret : 2- Kefaret (Bytesize Theology) - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler