Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

Hristiyan inancı,Mesih'e benzeyiş özelliğiyle bir din değil,yaşam biçimidir.Bu yüzden de Mesih'in dünyadaki yansıması olan imanlılar da hal hareketlerinde,tavır ve usluplarında,giyim kuşamlarında İsa'ya yaraşır ve Tanrı halkına yakışır şekilde davranmalıdırlar.

Hristiyan ibadethanelerinde mezhepler-üstü bir şekilde genel olarak itikat edilmesi gereken kurallar:

Öncelikle kilise Tanrı'nın yeryüzündeki evidir ve o eve girerken bir imanlı sanki kendi anne babasının evine gelirmiş gibi saygılı bir tavır takınmalıdır.

Bayanlar kiliseye girerken dekolte bölgelerini kapatacak uygun kıyafetler seçmelidirler.Bermuda,min i etek ve şort gibi gayriresmi kıyafetler kilise ibadetine uygun değildir.

Eğer o kilisede Rabbin Sofrasında kullanılan kutsal kase ortak kullanımdaysa, bayanların dudaklarına ruj sürmemeleri veya Kutsal Sofra'ya yaklaşmadan önce dudaklarını silmeleri uygun düşecektir.

Komünyon esnasında Kutsal Evakaristiya sofrasına yaklaşırken,bayanların başlarını bir şal,tülbent veya enazından şapka ile örtmeleri Mesih'in bedeni ve kanı ile bütünleşme için uygun olan adaptır.

Erkekler ise yine aynı şekilde bermuda,şort gibi gayriresmi kıyafetlerle kiliseye girmemelidirler,enazından uygun olan bacaklarının üst kısmını örtecek bir şekilde giyinmeleridir.

Bayanların aksine eğer erkeklerin kafasında şapka,kasket varsa kilise içerisinde bunları çıkarmaları Hristiyan kilise adabına uygun düşen davranıştır.

Eğer o kilisede 'Kapalı komünyon' (Rabbin Sofrasının sadece o mezheptekilerin katılımına açık,diğerlerine kapalı olması) uygulaması varsa,o içinde ibadet ettiğiniz kilisenin kurallarına riayet ederek sofradan almamanız doğru davranış olacaktır.

Cep telefonunuzu kiliseye girmeden önce kapatmanız veya sessize almanız,içeride zor durumda kalmamanız için iyi olacaktır.

hristiyanlık
nicoletta

Evanjelique
Hristiyan inancı,Mesih'e benzeyiş özelliğiyle bir din değil,yaşam biçimidir.Bu yüzden de Mesih'in dünyadaki yansıması olan imanlılar da hal hareketlerinde,tavır ve usluplarında,giyim kuşamlarında İsa'ya yaraşır ve Tanrı halkına yakışır şekilde davranmalıdırlar.

Hristiyan ibadethanelerinde mezhepler-üstü bir şekilde genel olarak itikat edilmesi gereken kurallar:

Öncelikle kilise Tanrı'nın yeryüzündeki evidir ve o eve girerken bir imanlı sanki kendi anne babasının evine gelirmiş gibi saygılı bir tavır takınmalıdır.

Bayanlar kiliseye girerken dekolte bölgelerini kapatacak uygun kıyafetler seçmelidirler.Bermuda,min i etek ve şort gibi gayriresmi kıyafetler kilise ibadetine uygun değildir.

Eğer o kilisede Rabbin Sofrasında kullanılan kutsal kase ortak kullanımdaysa, bayanların dudaklarına ruj sürmemeleri veya Kutsal Sofra'ya yaklaşmadan önce dudaklarını silmeleri uygun düşecektir.

Komünyon esnasında Kutsal Evakaristiya sofrasına yaklaşırken,bayanların başlarını bir şal,tülbent veya enazından şapka ile örtmeleri Mesih'in bedeni ve kanı ile bütünleşme için uygun olan adaptır.

Erkekler ise yine aynı şekilde bermuda,şort gibi gayriresmi kıyafetlerle kiliseye girmemelidirler,enazından uygun olan bacaklarının üst kısmını örtecek bir şekilde giyinmeleridir.

Bayanların aksine eğer erkeklerin kafasında şapka,kasket varsa kilise içerisinde bunları çıkarmaları Hristiyan kilise adabına uygun düşen davranıştır.

Eğer o kilisede 'Kapalı komünyon' (Rabbin Sofrasının sadece o mezheptekilerin katılımına açık,diğerlerine kapalı olması) uygulaması varsa,o içinde ibadet ettiğiniz kilisenin kurallarına riayet ederek sofradan almamanız doğru davranış olacaktır.

Cep telefonunuzu kiliseye girmeden önce kapatmanız veya sessize almanız,içeride zor durumda kalmamanız için iyi olacaktır.
çok dogru evanjelique kardeşim.. benim her pazar dikkatimi çeken bir diğer şeyse -ki bu kilisemin bulundugu turistik ortamdan kaynaklanıyor- elinde yiyecek yada fotograf makinasıyla gelen kişiler.. guvenlik elinden geldince bunlara engel olmaya calışıyor ancak anlayıssız insanlar çıkyor maalesef!
elele sarmas dolaş gelen, sanki parktaymıs/yada sokkata dolaşıyormus halleriyle gelen kardeşleri saymıyorum bile..
neticede rabbin evi ve insanlar ibadet ediyor, bence herşeyi gectim ilk iş saygı duymaktan geciyor, bu kadar basit..yakın bir zamanda ayin sırasında cep telefonuyla baya sesli bir halde konusan birini yanına gidip uyarmıstım, karşılıgında bagıra çağıra cevap vermişti, yok demokrasi yok istediğimi yaparım diye.. ona eger ben camine gelip bu şekilde davransam ne hissedersin demiştim ve cevap bile verememişti ve gitmişti ardından..
ama kınamıyorum çünkü bilmiyorlar işte..
rabbimin ışığını bilmeyenlere göstermesini diliyorum sadece..
nicoletta

hristiyanlık
lighthouse

Evanjelique

genellikle protestan kiliseleri bu dediklerine hiç ses çıkarmaz

ortodoks,katolik,ve anadolu kiliseleri bu konularda daha hassastır

hristiyanlık
lighthouse

güzel paylaşım , kilise podyum değil

hristiyanlık
sıfır_derece

Kesinlikle , bu konuda yorum yazan kardeslerımle hemfikirim.

İzmir,kuşadası,efes gıbı bırcok yere gıttıgımde (gezı amaclı) Hristıyan ınancı tasıyan kardeslerımızede saygısızlık edıldıgını gordum ben cok defa.
Efestekı meryemAna evını Kilise tarzından ibadet yerı saymayan,yada bılgısı olmayan kişiler var (turklerden ozellıkle).üzerındekı sortla hatta mayolarla içerı gırenler var,ısrarla şapkasını cıkartmayan yada resım cekmek isteyenleri gordum:(
Oradakı jandarma ve guvenlıkler olmasa demekkı kımse saygılı olmayacak.(ben bunu düşündum oradayken)....

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı? konusuna benzer konular;

Kilise ayini nasıl yapılır? (Video) http://www.uzmantv.com/kilise-ayini-nasil-yapilir

Tanrı Bizden Neler İstiyor <table class="contentpaneopen"><tbody><tr><td class="createdate" valign="top"> </td> </tr> <tr> <td valign="top"> TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? Tanrı her birimizden neler istiyor? Bu soru sürekli, insanların aklını karıştırmaktadır. Ama Tanrı”nın isteği, mümin insanlara göre gayet net ve açıktır. Biz hiristiyanlar, Musa ya eski ahid te verilen 10 emri biliyormuyuz? (MISIRDAN ÇIKIŞ 20:3,17 ) Yada en azından yeni antlaşmada Tanrının, zeytinlik dağında verdiği vaazı biliyormuyuz? ( MATTA 5:1,12 ) Maalesef çoğu hiristiyan bunları bilmiyor. Hatta binlerce yıllık tarihi olan 10 emri bile bilmiyorlar ve bu cahillik yüzünden bir çok günaha giriyorlar ve insanlar tarafından suçlandıklarında, bunun günah olduğunu bilmiyordum diyorlar, ama...

Mezhepler hakkında neler düşünebiliriz? 3 Her mezhepteki kiliselerde kurtulacak insanlar vardır. Her mezhepteki kiliselerde kurtulmamış insanlar vardır. Her mezhepteki kiliselerde kurtulamayacak insanlar vardır.

TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? <TABLE style="BORDER-BOTTOM: #0099cc 2.25pt ridge; BORDER-LEFT: #0099cc 2.25pt ridge; WIDTH: 100%; BORDER-TOP: #0099cc 2.25pt ridge; BORDER-RIGHT: #0099cc 2.25pt ridge; mso-cellspacing: 1.5pt; mso-border-alt: three-d-emboss #0099CC 2.25pt; mso-padding-alt: .5pt .5pt .5pt .5pt" border=1 cellSpacing=3 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: #0099cc; BORDER-LEFT: #0099cc; PADDING-BOTTOM: 0.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0.5pt; WIDTH: 100%; PADDING-RIGHT: 0.5pt; BORDER-TOP: #0099cc; BORDER-RIGHT: #0099cc; PADDING-TOP: 0.5pt" width="100%">TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> </TD></TR></TBODY></TABLE> <o:p></o:p> <TABLE...

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler