Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı?

sıfır_derece
Kesinlikle , bu konuda yorum yazan kardeslerımle hemfikirim.

İzmir,kuşadası,efes gıbı bırcok yere gıttıgımde (gezı amaclı) Hristıyan ınancı tasıyan kardeslerımızede saygısızlık edıldıgını gordum ben cok defa.
Efestekı meryemAna evını Kilise tarzından ibadet yerı saymayan,yada bılgısı olmayan kişiler var (turklerden ozellıkle).üzerındekı sortla hatta mayolarla içerı gırenler var,ısrarla şapkasını cıkartmayan yada resım cekmek isteyenleri gordum:(
Oradakı jandarma ve guvenlıkler olmasa demekkı kımse saygılı olmayacak.(ben bunu düşündum oradayken)....
Sevgili kardeşim,asıl üzücü olan bu tarz düşüncesiz kişilerin ''ismen Hristiyanlar'' arasında da olması...

Bir pederle olan sohbetimde,bana kilisesine gelen bazı bayanların adeta pavyona gidermişçesine kadar abartılı,ağır makyaj içerisinde geldiklerinden ve dudaklarındaki rujlar yüzünden Kutsal Evakaristiya Sofrası'nda kullanılan kasenin leke olduğundan dert yandı..

hristiyanlık
yücelgülseren

bece çok dogru yazı yorsunuz tanrı evine edebe uygun giyinilmelidir

hristiyanlık
sıfır_derece

Sizi cok ıyı anlıyorum bu konuda sevgılı kardesım ve cok üzücü konular bunlar.
Elbettekı her toplumdan bozuk insanalr cıkabılır..Ben ilk meryemana ya gıttıgımda (cok onceydı 96-97 olabılır) cok etkılenmiştım.hiç bılgısı olmayan bırının bıle otomatık olarak iç guduzel saygıyı içinde hıssetmesı gereken yerler dıye dusunuyorum.kımsenın uyarmasına gerek kalmadan bazı durumları idraak etmek gerekıyor.Ben o yıllarda Hrıstıyan degılken bıle,hata yapmamak için elımden gelenı yapıyordum....

Bu arada buyuk orjınal ve ihtişamı buyuleyen bır kilisede bulunmayı bır ayinde kardeslerımle bırlıkte olmayı cok ıstıyorum,daha bunu tam yapamadım..
(bunuda eklemek ıstedım buraya ufak bır not seklınde).bence cok guzel olurdu...
:)

hristiyanlık
El Mesihiye

lighthouse
Evanjelique

genellikle protestan kiliseleri bu dediklerine hiç ses çıkarmaz

ortodoks,katolik,ve anadolu kiliseleri bu konularda daha hassastır
Hiç sormayınız, Kanal Hayat'ta Pastör Güçlü Erman'ın sohbetlerini , vaazlarını izliyorum; ve pastörü olduğu Nehir Kilisesi'nin pazar günleri canlı ayinlerini izliyorum, hiçbir ruhanilik yok, pastörün eli ceplerinde, kadınlar hiç başörtüsü falan da takmıyor.

hristiyanlık
moderator5

Sevgili arkadaşlar, kardeşler;

Bazı şeyleri eleştirebiliriz, ancak dikkatli olmak zorundayız, çünkü bu cümleleriniz daha sonra bizlerin ve sizlerin aleyhinde kullanılabilir. Her ne kadar size göre o şekilde olsa da bazı nedenlerden dolayı bazı kişiler orada bazı şeyler yaşıyor olabilirler. Bu yüzden cümlelerimize dikkat etmeliyiz, yapıcı olmalıyız. Öğretileri eleştirmek ve yanlışlarını ortaya koymak ayrı bir şey, yapıcı olmayan ve yargılamaya kayan şeyler söylemek farklı bir şeydir. Size yargıladınız vs şeklinde suçlama da yapmıyorum, siz kendi kendinize ne yazmaya çalıştığımı ve hassasiyetleri anlayabilirsiniz.

Nasıl bazı protestanların Katolik / Ortodoks ayinlerine, kiliselerine, pederlerine eleştirileri sizleri üzüyorsa, gerçekten samimi olan, belkide ileride Katolik ya da Ortodoks olacak olan kişileri de istemeden kırabilirsiniz. Sizler bazı protestanların yaptığı gibi yapmayınız, onlar gibi olmayınız. Biz sizi uyararak, sizin için dua ederek öyle olmamanız için uğraşacağız.

Sonuç olarak şunu da hatırlamak gerekir; protestanlıkta merkezi bir yönetim ve düzen yoktur, öğreti birliği yoktur, herkes istediği gibi ayin yapabilir, istediği gibi tapınabilir bunu hem protestanlık hem de demokratik cumhuriyetlerin kanunları sağlar.

Diğer taraftan belki de Pastör Erman, müjdeyi duyurma konusunda bir çoğumuzdan daha başarılı da olabilir, bunu da unutmamak gerekir.

Herkesin yaptığı iş ateşle sınanacaktır;
Alıntı:
1. Korintliler 3
10 Tanrı`nın bana lütfettiği görev uyarınca bilge bir mimar gibi temel attım, başkaları da bu temel üzerine inşa ediyor. Herkes nasıl inşa ettiğine dikkat etsin.11 Çünkü hiç kimse atılan temelden, yani İsa Mesih`ten başka bir temel atamaz.
12 Bu temel üzerine kimi altın, gümüş ya da değerli taşlarla, kimi de tahta, ot ya da kamışla inşa edecek.
13 Herkesin yaptığı iş belli olacak, yargı günü ortaya çıkacak. Herkesin işi ateşle açığa vurulacak. Ateş her işin niteliğini sınayacak.
14 Bir kimsenin inşa ettikleri ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak.
15 Yaptıkları yanarsa, zarar edecek. Kendisi kurtulacak, ama ateşten geçmiş gibi olacaktır.
Tanrımız herşeyi düşünmüştür merak etmeyiniz.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı? konusuna benzer konular;

Kilise ayini nasıl yapılır? (Video) http://www.uzmantv.com/kilise-ayini-nasil-yapilir

Tanrı Bizden Neler İstiyor <table class="contentpaneopen"><tbody><tr><td class="createdate" valign="top"> </td> </tr> <tr> <td valign="top"> TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? Tanrı her birimizden neler istiyor? Bu soru sürekli, insanların aklını karıştırmaktadır. Ama Tanrı”nın isteği, mümin insanlara göre gayet net ve açıktır. Biz hiristiyanlar, Musa ya eski ahid te verilen 10 emri biliyormuyuz? (MISIRDAN ÇIKIŞ 20:3,17 ) Yada en azından yeni antlaşmada Tanrının, zeytinlik dağında verdiği vaazı biliyormuyuz? ( MATTA 5:1,12 ) Maalesef çoğu hiristiyan bunları bilmiyor. Hatta binlerce yıllık tarihi olan 10 emri bile bilmiyorlar ve bu cahillik yüzünden bir çok günaha giriyorlar ve insanlar tarafından suçlandıklarında, bunun günah olduğunu bilmiyordum diyorlar, ama...

Mezhepler hakkında neler düşünebiliriz? 3 Her mezhepteki kiliselerde kurtulacak insanlar vardır. Her mezhepteki kiliselerde kurtulmamış insanlar vardır. Her mezhepteki kiliselerde kurtulamayacak insanlar vardır.

TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? <TABLE style="BORDER-BOTTOM: #0099cc 2.25pt ridge; BORDER-LEFT: #0099cc 2.25pt ridge; WIDTH: 100%; BORDER-TOP: #0099cc 2.25pt ridge; BORDER-RIGHT: #0099cc 2.25pt ridge; mso-cellspacing: 1.5pt; mso-border-alt: three-d-emboss #0099CC 2.25pt; mso-padding-alt: .5pt .5pt .5pt .5pt" border=1 cellSpacing=3 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR><TD style="BORDER-BOTTOM: #0099cc; BORDER-LEFT: #0099cc; PADDING-BOTTOM: 0.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0.5pt; WIDTH: 100%; PADDING-RIGHT: 0.5pt; BORDER-TOP: #0099cc; BORDER-RIGHT: #0099cc; PADDING-TOP: 0.5pt" width="100%">TANRI BİZDEN NELER İSTİYOR? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> </TD></TR></TBODY></TABLE> <o:p></o:p> <TABLE...

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : 2- Kilise adabı-Neler giymeli, nasıl davranmalı? - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler