|
|
Messiah
|
Kilise girerken;
Selam,merhaba,günaydın vb.basit selamlaşmalar yerine
Baba-oğul-kutsal ruh adına vaftiz olmak istiyorum.Papaz efendiyi görebiliryim de ilk girişte
Papaz efendi,beni Yüce İsa adında vaftiz edermisiniz? de Peder'e
Yani böyle konuşmalar yap
|
ben kiliseye alınmak için bu tür konuşmaların yapılmasının gerek olmadığını düşünüyorum.ben de ilk başlarda çok çekiniyordum bu konuda.hatta nisan ayında iman etmeme karşın ağustos ayında anca cesaretimi toplayıp gidebilmiştim bir kiliseye.ben de izmir'de yaşıyorum.evimize çok yakın bulunan bir Protestan kilisesini tercih etmiştim.zaten gittiğim kilise hafta da 6 gün açıktı.cumartesi hariç hergün 10.00-17.00 arası açık diye biliyorum.ilk gittiğimde konuşamadım bile sadece iman ettiğimi ve vaftiz olmam için kiliseden eğitim almak istediğimi söylemiştim.orada ki insanlar o kadar iyiydiler ki ne kötü bir muamele ettiler ne de beni dışladılar.ben de korkumun yersiz olduğunu anladım ve 2.gidişimde kendimi orada ki biri gibi hissetmeye başladım.ilk gittiğim gün bana bir sürü kitap,vcd ve hatta kilisenin kendi Kutsal Kitap'larından 1 tanesini verdiler eğitim sırasında kullanmam için.hala da aynı kilise cemaatindenim ve kendimi gerçekten böyle insanlarla karşılaştığım için çok şanslı hissediyorum.Rab onları bolca bereketlesin.bence siz de en yakın zamanda cesaretinizi toplayıp bir yere gidin.çünkü kilise hayatı çok farklıdır.Rab yardımcınız olsun.esenkalınız.