nicoletta
Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum
|
|
Messiah
|
Kilise girerken;
Selam,merhaba,günaydın vb.basit selamlaşmalar yerine
Baba-oğul-kutsal ruh adına vaftiz olmak istiyorum.Papaz efendiyi görebiliryim de ilk girişte
Papaz efendi,beni Yüce İsa adında vaftiz edermisiniz? de Peder'e
Yani böyle konuşmalar yap
|
biraz acele, direk bir giriş bence bu!
çok özür dilerim ancak kiliseye ilk girişte bu şekilde davranmak hiç yerinde bir davranış değil.. neticede kiliseye gidiyorsun, sinemaya değil! ortamın bir ağırlığı var ve kişi bunu hissetmeli bence!
giden kardeşin ilk etapta bir gözlem yapması, ardından da bir görevliyle konusup bilgi alması gerekir. eger ayin saatine denk geldiyse de oturup ne şekilde dua edip, ne şekilde ibadetin yapıldığını kendisinin görmesi en sağlıklı olacaktır.
zaten bu şekilde gelen birini kilisede ne tersler, ne de kötü davranır. bu bence tüm kilselerde aynıdır, ister katolik, ister protestan isterse ortodoks olsun..
bu arada bu cevabı veren arkadas uye değil artık sanırım ancak gene de fikrimi belirtmek istedim.
esenlik olsun!
lena
Sevgili Sotiri
Gercek iman sahibi hicbir din gorevlisi sana kiliseye neden geldin sorusunu sormaz.. Kendini gercekten dinine ve Tanrinin hizmetine adayan hickimse bunu yapmaz..yapamaz....
Eger sen kiliseye gittiginde sana, Neden geldin? seklinde herhangi bir din gorevlisi soru soracak olursa ona sunu de:
" Ben Tanrimin Evine geldim,lutfen onumden cekil ve bana engel olma de"
ve kiliseye yaklasimin "ben kiliseye gidiyorum bunun icin herkesten ozur dilerim seklinde olmasin"
Tanri seninle olsun...
ilhanmania
İzmir'deki çoğu kilise kapalı zaten.. Açık olanların da açık olduğu zamanlar var.. Bence de önce kutsal kitabı okuyun, sonra her bir kiliseye ayrı ayrı gidin ve kendinizi en rahat hissettiğiniz cemaatle birlikte inancınızı yaşamaya devam edin.. Ha ben de gitmedim henüz düzenli olarak bi kiliseye İzmir'de olmama rağmen ama bir gün cesaretimi toplayıp gideceğim ben de.. Alsancak tren garının karşısındakini düşünüyorum şimdilik ama Alsancak ta olabilir bilmiyorum..
sotiri
|
|
lena
|
Sevgili Sotiri
Gercek iman sahibi hicbir din gorevlisi sana kiliseye neden geldin sorusunu sormaz.. Kendini gercekten dinine ve Tanrinin hizmetine adayan hickimse bunu yapmaz..yapamaz....
Eger sen kiliseye gittiginde sana, Neden geldin? seklinde herhangi bir din gorevlisi soru soracak olursa ona sunu de:
ve kiliseye yaklasimin "ben kiliseye gidiyorum bunun icin herkesten ozur dilerim seklinde olmasin"
Tanri seninle olsun...
|
Sevgili lena kardeşim,cevabınız için teşekkürler çok doğru söylediniz.ancak kiliseye gitmekten çekinen ben değilim kiliseden çıktığım yokki benim:)başlıkta sanırım yanlış yapmışsınız ''sevgili sotiri gibi'':)
esen kalın..
Y U H A N N A
|
|
lena
|
Sevgili Sotiri
Tanri seninle olsun...
|
AMİN
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler