Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
nicoletta

Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum

Messiah
Kilise girerken;

Selam,merhaba,günaydın vb.basit selamlaşmalar yerine

Baba-oğul-kutsal ruh adına vaftiz olmak istiyorum.Papaz efendiyi görebiliryim de ilk girişte

Papaz efendi,beni Yüce İsa adında vaftiz edermisiniz? de Peder'e

Yani böyle konuşmalar yap

biraz acele, direk bir giriş bence bu!
çok özür dilerim ancak kiliseye ilk girişte bu şekilde davranmak hiç yerinde bir davranış değil.. neticede kiliseye gidiyorsun, sinemaya değil! ortamın bir ağırlığı var ve kişi bunu hissetmeli bence!
giden kardeşin ilk etapta bir gözlem yapması, ardından da bir görevliyle konusup bilgi alması gerekir. eger ayin saatine denk geldiyse de oturup ne şekilde dua edip, ne şekilde ibadetin yapıldığını kendisinin görmesi en sağlıklı olacaktır.
zaten bu şekilde gelen birini kilisede ne tersler, ne de kötü davranır. bu bence tüm kilselerde aynıdır, ister katolik, ister protestan isterse ortodoks olsun..
bu arada bu cevabı veren arkadas uye değil artık sanırım ancak gene de fikrimi belirtmek istedim.
esenlik olsun!

hristiyanlık
lena

Sevgili Sotiri
Gercek iman sahibi hicbir din gorevlisi sana kiliseye neden geldin sorusunu sormaz.. Kendini gercekten dinine ve Tanrinin hizmetine adayan hickimse bunu yapmaz..yapamaz....
Eger sen kiliseye gittiginde sana, Neden geldin? seklinde herhangi bir din gorevlisi soru soracak olursa ona sunu de:
" Ben Tanrimin Evine geldim,lutfen onumden cekil ve bana engel olma de"
ve kiliseye yaklasimin "ben kiliseye gidiyorum bunun icin herkesten ozur dilerim seklinde olmasin"
Tanri seninle olsun...

hristiyanlık
ilhanmania

İzmir'deki çoğu kilise kapalı zaten.. Açık olanların da açık olduğu zamanlar var.. Bence de önce kutsal kitabı okuyun, sonra her bir kiliseye ayrı ayrı gidin ve kendinizi en rahat hissettiğiniz cemaatle birlikte inancınızı yaşamaya devam edin.. Ha ben de gitmedim henüz düzenli olarak bi kiliseye İzmir'de olmama rağmen ama bir gün cesaretimi toplayıp gideceğim ben de.. Alsancak tren garının karşısındakini düşünüyorum şimdilik ama Alsancak ta olabilir bilmiyorum..

hristiyanlık
sotiri

lena
Sevgili Sotiri
Gercek iman sahibi hicbir din gorevlisi sana kiliseye neden geldin sorusunu sormaz.. Kendini gercekten dinine ve Tanrinin hizmetine adayan hickimse bunu yapmaz..yapamaz....
Eger sen kiliseye gittiginde sana, Neden geldin? seklinde herhangi bir din gorevlisi soru soracak olursa ona sunu de:
ve kiliseye yaklasimin "ben kiliseye gidiyorum bunun icin herkesten ozur dilerim seklinde olmasin"
Tanri seninle olsun...
Sevgili lena kardeşim,cevabınız için teşekkürler çok doğru söylediniz.ancak kiliseye gitmekten çekinen ben değilim kiliseden çıktığım yokki benim:)başlıkta sanırım yanlış yapmışsınız ''sevgili sotiri gibi'':)
esen kalın..

hristiyanlık
Y U H A N N A

lena
Sevgili Sotiri
Tanri seninle olsun...
AMİN

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum konusuna benzer konular;

kiliseye katılmakla ilgili 1-Bir kiliseye katılamayan bir hrıstıyan ne yapmalı. 2-Vaftif olmak için kişi kiliseye katılamıyorsa nasıl bir yol izlenir, Esenlikler

Hayız ( Adet görmek ) kiliseye gitmeye engel teşkil eder mi? Merhaba Bir arkadaşım bana sorduğu soruyu cevabını bilmediğim için burada soruyorum. Hayız durumu yani adet görmek kiliseye gitmeye engel mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hangi Kiliseye Gitmeliyim? Merhaba kardeşlerim, Artık en kısa zamanda bir Ortodoks Kilisesine gidip katekümenlik eğitimlerime başlamayı planlıyorum. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim? Normalde İstanbul'da yaşıyorum ama yaz tatili sebebiyle Bursa'ya ailemi ziyarete geldim ve bir kaç hafta sonra İstanbul'a geri döneceğim. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim ve gittiğimde neler söylemeliyim? Katekümenlik eğitimi nasıl olur? Cahilliğim için beni bağışlayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Esen kalın. RAB'bin ışığı her zaman üzerinizde olsun.

Neden Kiliseye Katılmalıyım? Neden Kiliseye Katılmalıyım? Yeni Antlaşma sık sık yerel toplulukların önemini vurgular</U>. Aslına bakarsanız, Müjde’yi vaaz ettiği şehirlerde Pavlus’un yerel cemaatleri oluşturması onun hizmetindeki izlediği yoldu. İbraniler 10:24-25 ayetleri her inanlının yerel topluluğun bir parçası gibi olmasını buyurur ve bunun neden gerekli olduğunu gözler önüne serer. “Birbirimizi sevgi ve iyi işler için nasıl gayrete getirebileceğimizi düşünelim. Bazılarının alıştığı gibi, bir araya gelmekten vazgeçmeyelim; o günün yaklaştığını gördükçe birbirimizi daha da çok yüreklendirelim.” (İbraniler 10:24-25) İnanlı kardeşleri dikkatlice “sevgiye ve doğru eylemlere” teşvik etmek için gerekli olan dostluk düzeylerinin oluşmasına kendini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : 5- Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler