Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 7

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 7

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
katolikfurina

Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum

Nigoğos
sinem melis
esenlikler sevgili kardeşim.kiliseye gitmek için lütfen çekinmeyin.arkadaşınız büyük ihtimalle protestan kilisesine gitmemiştir.mezhep ayrımı asla önemli birşey değildir.ama bazı katolik ve ortodoks kiliseler maalesef gelen kişileri kabul etmeyebiliyor.size öncelikle tavsiyem kutsal kitap(tevrat,zebur ve incil)edinip okumanızdır.sonra da yakınınızda bulunan bir protestan kilisesine gidin ve aklınızdaki tüm soruları sorun kardeşim.önemli olan isa mesih'tir.kilise farklılığı önemli değil.bir kilise sizi kabul etmese bile pes etmeyin.çünkü bu şeytanın oyununa gelmek demektir.yüce rabbimiz isa mesih sizi korusun ve bereketlesin.sizi rabbime emanet ediyorum.esenkalın kardeşim.
hemen katolik ve orthodoxlara yüklenin...
siz ermeni cemaatinde yaşmıyorsunuz ki...
geçen paskalyada bir kiliseye bomba konulcaktı az daha...tabii ki çok temkinli olmak gerek...

NİGOĞOS ADLI KARDEŞİME KATILIYORUM BAKINIZ HEMEN KATOLİK VE ORTODOXLARA YÜKLENMEK ÇOK YANLIŞTIR. NE YANİ BİZ KATOLİKSEK KATIMIYIZ RUHSUZMUYUZ MESİHİMİZE İMAN ETMİYOR VE AYRIMCILIKMI YAPIYORSUNUZ EĞER YOLUNUZ DÜŞERSE BİR KATOLİK KİLİSESİNE GİDİN VE ORADAKİ İLGİYİ GÖRÜN SAYGILAR.

hristiyanlık
katolikfurina

eternall
çiğdem575 ben karar vermiştim gitmeye ama gidemedim cesaret edemedim bi türlü geri çevrilmekten korkuyorum. Etrafımda bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi olsa her şey daha kolay olcak. Derdimi kimseyede anlatamıyorum biliyosun ülkemizde hristiyan olmayı ayıp bi şey gibi görüyorlar. İzmirde oturuyorum gidilecek bir sürü kilise var ama bu anlamsız çekince yüzünden kiliseye gitmiyor ve zamanımızı boşa harcıyoruz. Tanrı yardımcımız olsun.
SEVGİLİ ÇİĞDEM575 KARDEŞİM İZMİR GİBİ BÜYÜK BİR METROPOLDE YAŞIYORSUNUZ O KADAR GEÇMİŞİ VE TARİHİ OLAN VE DE KİLİSEYE SAHİP ZENGİN BİR MİMARİSİ OLAN BİR YERDE YAŞIYORSUNUZ FAKAT GİTMİYORSUNUZ. ÇOK YAZIK ZAMANINIZI BOŞA HARCAMAYINIZ. BAKINIZ BEN EDİRNEDE YAŞIYORUM ÖNCEDEN 14 ADET KİLİSESİ BULUNAN ŞEHİRDE ŞU AN İKİ ADET ORTODOX KİLİSEMİZ VAR VE SADECE BİRİNDE BULGARCA AYİN YAPILIYOR. BEN FAZLA ANLAMASAMDA GİDİYORUM CEMAATLE MUHABBET EDİYORUZ GEZİYORUZ DUAMIZI EDİYORUZ. HUZUR BULDUĞUM TEK YER KİLİSELERİMİZDİR. YAŞADIĞINIZ YERİN KIYMETİNİ BİLİN. EN AZINDAN KİLİSELERİNİZ YAĞMALANMIYOR,HIRSIZLIK YAPILMIYOR,KUNDAKLANMIYOR , VEYA OKULA ÇEVRİLMİYOR. BİR ARKADAŞ ADALETTEN BAHSETMİŞ. SİYASİ İÇERİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM FAKAT ŞUNU BİLİNİZ 14 ADET KİLİSESİ VE 300 BİN HRİSTİYAN CEMAATİ BULUNAN OSMANLI BAŞKENTİ EDİRNEYİ BİR ARAŞTIRIN NEDEN KİLİSELER YIKILMIŞ NEDEN CEMAAT KOVULMUŞ VE ÖLDÜRÜLMÜŞ. BU ÜLKEDE ADALET OLSA BUNLAR OLMAZDI. TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILAR

hristiyanlık
wersus28

Çok özür dileyerek sizin konunuza dail oldum ve ilgimi çekti kusura akmayın öncelikle.

Ancak kiliseye gitmekten çekinmek bana çok garip bir söylem geldi.
Hristiyanlığı kabul etmiş bir kişi neden kiliseden çekinsin.Kaldıki ben dahi bir müslüman olarak bir anım hariç (bilen bilir konu başlığı açmışım zaten) kiliselerde kötü muamele görmedim.

Sizin çekinmeniz kanımca başkalarını cesaretlendirir sevgili kardeşlerim.
Kanımca elinizden geldiğince gidiniz ve öğreniniz.

İlim çinde de olsa almak gerekir,benide çağırırsanız bir gün ilim meclisinize zevkle gelirim .

Saygılarımla.

Yüce Yaradan Tek doğrunun kendisi olduğunu kalbimize işlesin.

hristiyanlık
rachel85

katolikfurina
Nigoğos
sinem melis
esenlikler sevgili kardeşim.kiliseye gitmek için lütfen çekinmeyin.arkadaşınız büyük ihtimalle protestan kilisesine gitmemiştir.mezhep ayrımı asla önemli birşey değildir.ama bazı katolik ve ortodoks kiliseler maalesef gelen kişileri kabul etmeyebiliyor.size öncelikle tavsiyem kutsal kitap(tevrat,zebur ve incil)edinip okumanızdır.sonra da yakınınızda bulunan bir protestan kilisesine gidin ve aklınızdaki tüm soruları sorun kardeşim.önemli olan isa mesih'tir.kilise farklılığı önemli değil.bir kilise sizi kabul etmese bile pes etmeyin.çünkü bu şeytanın oyununa gelmek demektir.yüce rabbimiz isa mesih sizi korusun ve bereketlesin.sizi rabbime emanet ediyorum.esenkalın kardeşim.
hemen katolik ve orthodoxlara yüklenin...
siz ermeni cemaatinde yaşmıyorsunuz ki...
geçen paskalyada bir kiliseye bomba konulcaktı az daha...tabii ki çok temkinli olmak gerek...
NİGOĞOS ADLI KARDEŞİME KATILIYORUM BAKINIZ HEMEN KATOLİK VE ORTODOXLARA YÜKLENMEK ÇOK YANLIŞTIR. NE YANİ BİZ KATOLİKSEK KATIMIYIZ RUHSUZMUYUZ MESİHİMİZE İMAN ETMİYOR VE AYRIMCILIKMI YAPIYORSUNUZ EĞER YOLUNUZ DÜŞERSE BİR KATOLİK KİLİSESİNE GİDİN VE ORADAKİ İLGİYİ GÖRÜN SAYGILAR.
Ben de Nigoğos ve katolikfurinaya katılıyorum.Dikkat edin genelde Ermeni ve Rum kiliselerinin kapısı kapalı olur veya mutlaka bir bekçisi girene çıkana dikkat eder.Böyle de olması gerekir, hatırlayın sinagog saldırılarını.Herkes bizim gibi iyi niyetli, ibadet etmek için kiliseye girmeyebilir.Bakın, e-mailimi nereden bulduklarını bilmiyorum ama bana İslam'a geri dönün çağrısında olan bazı mailler geliyordu bir dönem, hiç önemsemedim.Saldırgan değildi zaten.Sonuçta bazı insanlar bunun için uğraşıyorlar.Bunların saldırganları ibadethanelerimize zarar verebilirler.Sizi tanımadıkları için temkinli davransalar da, sizin samimiyetinize inandıktan sonra kapılar sizin için de açılacaktır.Sevgiler dilerim.

hristiyanlık
tutamkamon

rachel85
Kardeşlerim, ben de kiliseye girmeye çekiniyordum sadece Beyoğlundaki kapısı sürekli açık artık turistik olmuş kiliselere giriyordum.Sonunda bugün cesaretimi topladım ve kiliseye girdim,bana çok iyi davrandılar.Müsait olduğum ilk pazar günü buluşmak üzere ayrıldım.İnanın çekinecek bir şey yok, sonuçta Ben Hristiyanım dedikten sonra kim size ne diyecek?
Şimdi tek derdim Pazar günleri, en azından ilk zamanlar, aileme bir şey uydurup kiliseye gitmek.İlerleyen zamanlarda onlardan da saklamayı düşünmüyorum...
o kilise halka açık müze gibi bişey inancından insan çekinmemeli ben gurur duyarak müslümanım diyebiliyorum

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum konusuna benzer konular;

kiliseye katılmakla ilgili 1-Bir kiliseye katılamayan bir hrıstıyan ne yapmalı. 2-Vaftif olmak için kişi kiliseye katılamıyorsa nasıl bir yol izlenir, Esenlikler

Hayız ( Adet görmek ) kiliseye gitmeye engel teşkil eder mi? Merhaba Bir arkadaşım bana sorduğu soruyu cevabını bilmediğim için burada soruyorum. Hayız durumu yani adet görmek kiliseye gitmeye engel mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hangi Kiliseye Gitmeliyim? Merhaba kardeşlerim, Artık en kısa zamanda bir Ortodoks Kilisesine gidip katekümenlik eğitimlerime başlamayı planlıyorum. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim? Normalde İstanbul'da yaşıyorum ama yaz tatili sebebiyle Bursa'ya ailemi ziyarete geldim ve bir kaç hafta sonra İstanbul'a geri döneceğim. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim ve gittiğimde neler söylemeliyim? Katekümenlik eğitimi nasıl olur? Cahilliğim için beni bağışlayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Esen kalın. RAB'bin ışığı her zaman üzerinizde olsun.

Neden Kiliseye Katılmalıyım? Neden Kiliseye Katılmalıyım? Yeni Antlaşma sık sık yerel toplulukların önemini vurgular</U>. Aslına bakarsanız, Müjde’yi vaaz ettiği şehirlerde Pavlus’un yerel cemaatleri oluşturması onun hizmetindeki izlediği yoldu. İbraniler 10:24-25 ayetleri her inanlının yerel topluluğun bir parçası gibi olmasını buyurur ve bunun neden gerekli olduğunu gözler önüne serer. “Birbirimizi sevgi ve iyi işler için nasıl gayrete getirebileceğimizi düşünelim. Bazılarının alıştığı gibi, bir araya gelmekten vazgeçmeyelim; o günün yaklaştığını gördükçe birbirimizi daha da çok yüreklendirelim.” (İbraniler 10:24-25) İnanlı kardeşleri dikkatlice “sevgiye ve doğru eylemlere” teşvik etmek için gerekli olan dostluk düzeylerinin oluşmasına kendini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : 7- Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 7

Click "Give Now", then choose "Turkey"

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler