Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 9

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 9

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
fundat81

Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum

sevgili karayılan
insan içine cıkamamak yine sizin toplumsal degerleri dikkate aldıgınız dunya telasına düştüğünüzün belirtisi. siz kiliseye Rab için gideceksiniz oradaki insanlar için muhabbet için değil. bence içinizdekini Rab be açın O nunla dertleşin..

[COLOR=magenta][B]Siz öncelikle [COLOR=royalblue]O'nun[/COLOR] egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin,o zaman size bütün bunlarda verilecektir. [COLOR=deepskyblue]Matta 6 :33[/COLOR][/B][/COLOR]

hristiyanlık
katolikfurina

Hardal
KaraYilan
Ben artık insan içine çıkmaya utandığım için kiliseyede gitmiyorum...
Ne oldu ki?
sebebi nedir karayilan kardeşim ??

hristiyanlık
wherther666

Evet arkadaşlar,biz müslümanların diğer bir takıntısı da kiliselerden ürkmek-epey mesaj yazdığım için forum sakinleri beni tanımıştır 48 yaşındayım-Bugün bile işyerime çok yakın olan tarihi kilise olmasına rağmen önünden geçerken bazen içim ürperiyor..
Bunun nedeni bize çoçuklutan beri empoze edilen öğretiler diye düşünüyorum, Bize söylenen bazı yalanlar;

- Kiliselerde "iğneli fıçı" bulunmakta olup özellkle müslüman çoçukları için bu fıçıların yoğun biçimde kullanıldığıdır..

- Kiliselerin mahzelenlerinde, gizli bölmelerinde bir şekilde -kandırılarak-kiliseye sokulan müslümanların canlı canlı kıtır kıtır doğrandığıdır..

Bu öğretileri daha da genişletebiliriz, bu konuda doktora çalışması çıkacak tarzda malzeme de rahatlıkla bulunabilir..!

İşte arkadaşlar bir takım art niyetli kişiler bizi birbirimize nasıl soğuttuğu açıktır..

Hala çok istemem rağmen bu yaşımda -hemen yakınımda olmasına rağmen cemati tanımama rağmen- cesaretimi toplayıp gidemiyorum.. (Özellikle babam ve dedemin hristiyan cematler hakkında çok olumlu görüşlerini çoçukluğumda belirtmelerine rağmen)

hristiyanlık
zeynepce

wherther666
Evet arkadaşlar,biz müslümanların diğer bir takıntısı da kiliselerden ürkmek-epey mesaj yazdığım için forum sakinleri beni tanımıştır 48 yaşındayım-Bugün bile işyerime çok yakın olan tarihi kilise olmasına rağmen önünden geçerken bazen içim ürperiyor..
Bunun nedeni bize çoçuklutan beri empoze edilen öğretiler diye düşünüyorum, Bize söylenen bazı yalanlar;

- Kiliselerde "iğneli fıçı" bulunmakta olup özellkle müslüman çoçukları için bu fıçıların yoğun biçimde kullanıldığıdır..

- Kiliselerin mahzelenlerinde, gizli bölmelerinde bir şekilde -kandırılarak-kiliseye sokulan müslümanların canlı canlı kıtır kıtır doğrandığıdır..

Bu öğretileri daha da genişletebiliriz, bu konuda doktora çalışması çıkacak tarzda malzeme de rahatlıkla bulunabilir..!

İşte arkadaşlar bir takım art niyetli kişiler bizi birbirimize nasıl soğuttuğu açıktır..

Hala çok istemem rağmen bu yaşımda -hemen yakınımda olmasına rağmen cemati tanımama rağmen- cesaretimi toplayıp gidemiyorum.. (Özellikle babam ve dedemin hristiyan cematler hakkında çok olumlu görüşlerini çoçukluğumda belirtmelerine rağmen)
Aslinda en az korkusuz gitmeli sizsiniz bence, cunku ben suan 18 yasindayim ve aileme henuz soylemedim ama soyledigim de ozentidir diye dusunebilirler, hatta engel olmak bile isteyebilirler. Fakat siz 48 yasinda biri olarak boyle bir tepkiyle karsilasmazsiniz diye dusunuyorum.

Yasimiz fark etmez aslinda hepimiz bir imanli olarak cekinmeden gidebilmeliyiz kiliseye. Gidebiliyorsak bu ulkede zor olani basariyoruz demektir. Rab hepimizin yardimcisi olsun.

hristiyanlık
ipekcicek

merhaba bende izmirde yaşıyorum kendimi bildim bileli belli bir dine ait hissedemedim kendimi doğduğumda üzerime ve kimliğime yapıştırılan müslümanlığa da diğer dinlerede. önceleri pek umursamıyor insan taaaki yaş ilerlemeye başlayıncaya kadar hayatta en çok istediğim şeylerden biri Allahın evine gidip dua edebilmek biliyorum şimdi duanın ibadetin yeri olmaz diyeceksiniz ama o zaman kiliseler camiler neden var neden müslümanların ibadethanelerine kadınlar ramazan ayı dışında girip dua edemiyor o huzur dolu havayı soluyamıyor biliyorum müslümanlık çok yeni bir din çok yol katetmeleri gerekiyor müslümanların ama bu medeniyetin içinde bu kadar geri kalmamaları gerekiyor diye düşünüyorum ramazan ayında oruç tutmayıp yolda sigara içiyor diye insanların bıçaklandığı bir ülkede artık daha fazla inançsız (en azından görünüşte de olsa müslüman olarak) kalmak istemiyorum ben bu dine ait değilim yardım edin lütfen izmirde hangi kiliselere gidebilirim sorduğum sorulara cevap verecek hristiyan din adamlarına nasıl ulaşabilirim nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum yol gösterirseniz çok sevinirim

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum konusuna benzer konular;

kiliseye katılmakla ilgili 1-Bir kiliseye katılamayan bir hrıstıyan ne yapmalı. 2-Vaftif olmak için kişi kiliseye katılamıyorsa nasıl bir yol izlenir, Esenlikler

Hayız ( Adet görmek ) kiliseye gitmeye engel teşkil eder mi? Merhaba Bir arkadaşım bana sorduğu soruyu cevabını bilmediğim için burada soruyorum. Hayız durumu yani adet görmek kiliseye gitmeye engel mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Hangi Kiliseye Gitmeliyim? Merhaba kardeşlerim, Artık en kısa zamanda bir Ortodoks Kilisesine gidip katekümenlik eğitimlerime başlamayı planlıyorum. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim? Normalde İstanbul'da yaşıyorum ama yaz tatili sebebiyle Bursa'ya ailemi ziyarete geldim ve bir kaç hafta sonra İstanbul'a geri döneceğim. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim ve gittiğimde neler söylemeliyim? Katekümenlik eğitimi nasıl olur? Cahilliğim için beni bağışlayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Esen kalın. RAB'bin ışığı her zaman üzerinizde olsun.

Neden Kiliseye Katılmalıyım? Neden Kiliseye Katılmalıyım? Yeni Antlaşma sık sık yerel toplulukların önemini vurgular</U>. Aslına bakarsanız, Müjde’yi vaaz ettiği şehirlerde Pavlus’un yerel cemaatleri oluşturması onun hizmetindeki izlediği yoldu. İbraniler 10:24-25 ayetleri her inanlının yerel topluluğun bir parçası gibi olmasını buyurur ve bunun neden gerekli olduğunu gözler önüne serer. “Birbirimizi sevgi ve iyi işler için nasıl gayrete getirebileceğimizi düşünelim. Bazılarının alıştığı gibi, bir araya gelmekten vazgeçmeyelim; o günün yaklaştığını gördükçe birbirimizi daha da çok yüreklendirelim.” (İbraniler 10:24-25) İnanlı kardeşleri dikkatlice “sevgiye ve doğru eylemlere” teşvik etmek için gerekli olan dostluk düzeylerinin oluşmasına kendini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kilise : 9- Kiliseye Gitmeye Çekiniyorum - Sayfa 9

Click "Give Now", then choose "Turkey"

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler