En Çok korktuğunuz Şey Nedir? - Sayfa 6

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Korku : En Çok korktuğunuz Şey Nedir? - Sayfa 6

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
yusuf -34

En Çok korktuğunuz Şey Nedir?

evangelion
YHVH
neden ve niçin ? biz sevgi rabbiminin çocukları değilmiyiz o rab düyayı çok sevip biricik evladını dünyaya vermedimi ? o rabbi kabul ederek onun soyundan olmadıkmı ? anlıymıyorum !!! bizi sevenden niye korkmak ? korku çekinceyi beraberinde getirmezmi ? bunu ne üzre yazdınız öğrenebilirmiyim !!!

hristiyanlık
Titus

yusuf -34
neden ve niçin ? biz sevgi rabbiminin çocukları değilmiyiz o rab düyayı çok sevip biricik evladını dünyaya vermedimi ? o rabbi kabul ederek onun soyundan olmadıkmı ? anlıymıyorum !!! bizi sevenden niye korkmak ? korku çekinceyi beraberinde getirmezmi ? bunu ne üzre yazdınız öğrenebilirmiyim !!!
Herkese saygı gösterin. İmanlı kardeşlerinizi sevin, Tanrı`dan korkun, krala saygı gösterin.
1. Petrus 2:17

Tanrınız YHVH`nin ardınca yürüyün, O`ndan korkun. Buyruklarına uyun, O`nun sözüne kulak verin. O`na kulluk edin, O`na bağlı kalın.
Yasa'nın Tekrarı 13:4

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

hristiyanlık
avo

yusuf -34
Çok sevgili Yusuf kardeş,
Bu sorunun cevabı elbette ki bana düşmez,Evangelion kardeşden araya girdiğim için özür dilerim.
Lütfen Kutsal Kitap'ta Tanrı'dan korkmak konusuyla ilgili ayetleri bir irdele.''Korkmanın '' esasında ne olduğunu göreceksin.
Rab bizleri anlayışında büyütsün.

Sevgilerimle,

Özd.9: 10 RAB korkusudur bilgeliğin temeli. Akıl Kutsal Olan'ı tanımaktır.

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

hristiyanlık
zwx

SELMA FEZA
SEvgili Arkadaslar,

Tum yazilanlari dikkatlice okudum.

'RAB DEDIKI. KOYUNLARIMI BENDEN HIC KIMSE KAPAMICAK.'

O ZMAN NEDEN KORKYORSUNUZ? NE SEYTANIN KENDISININ , NE USAKLARININ. NE DUNYALIK HEVESLERIN GUCU BIZLERI TANRIDAN KOPARMAYA YETMICEKTIR.

RAB BIN BIZI BIRAKACAGINDAN KORKMAK DEMEK RAB BIN SOZUNDEN ENDISE DUYMAK DMEK DEYILMI??

RAB BIN AZABINDAN VE GAZABINDAN KORKAN ARKADSLARIM.. RAB NEDEN IMANLILARIN USTUNE FELAKETINI DOKSUNKI ? BU KORKULAR IMANSIZLAR ICIN OLMALO NZIM ICIN DEGIL.

RB DEDKI ' BAK ADINO KAZIDIM AVUCLARIMA BEN SENI ASLA BIRAKMAM'

BIZ ONDAN OGULLUK ALMADIKMI ?
BIZ RABBIB TAPINAGI DEGILMIYIZ ? O ZMAN BIZ RAB BIN KENDI9SININ KENDI TAPINAGINI YIKCANDAN MI KORKUYRUZ ?

BEN GERCEKTEN KORKMUYORUM. RAB BANA SOZ VERDI BENI KIMSE KAPAMICAK O NUN ELINDEN.
BENIM OZGUR IRADEM BUNA MAIL ETMIS OLSADA , GUNAHIN ICINE DUSCEM GUNLERIM OLSADA. O BENI ASLA BIRAKMICAK.
RAB BIN BENI BIRAKCANDAN KORKMUYORUM CUNKU BIRAKLIRSA SOZUNDE DURMAYAN TANRI OLUR. BU DA RAB BIN SIFATINA AYKIRI.
RAB BIN AZABINDNADA KORKMUYORUM CUNKU ONUN AZABI RAB BE VE ONUN OGLUNA IMAN ETMIS OLANLAR ICIN DEGILDIR.

NOT; EGERKI KUTSAL KITABIN BIRYERLERIN DE RAB BIN SOZUNU TUTMUCANI GOSTEREN YERLER VARSA LUTFEN YAZIN .
VE EGERKI VARSA BENIM INANCIMDA BIR YANLISLIK LUITFEN AYETLERLE ACIKLAYIN. CUNKU OKUDUKLARIMDAN SASKINA DONDUM.

RAB DE ESEN KALIN.
Merhaba sevgili kardeşim neden acaba yazdıklarımızdan dolayı şaşkınsınız. Çok merak ettim. Tabiki bende Tanrının sözlerine iman ediyorum.

İbr.13: 5 .... Çünkü Tanrı şöyle dedi: "Seni asla terk etmeyeceğim, Seni asla yüzüstü bırakmayacağım."

Bu ayette gibi Tanrının beni bırakmayacağından da eminim.Çünkü biliyorum ki

1.Ko.1: 9 Sizleri Oğlu Rabbimiz İsa Mesih'le paydaşlığa çağıran Tanrı güvenilirdir....

Ama lütfen buradan yazan yazıları şu açıdanda düşünmenizi istiyorum.
Burada bile bilmiyorum belki kişi bu şeytandan gelen korkuyu kendisine bile itiraf edememiş ancak burada kardeşlerin yazılarını görüp bu günahını itiraf edip bununla birlikte Rabden bundan dolayı özür dileyip hayatını bu anlamda değiştirmesini dilemişte olabilir. Zaten buraya yazı yazan kardeşlerin bende dahil bu kişisel (evangelion YHVH demesi hariç )korkularımızın şeytandan olduğunu biliyoruz Bunu değiştirmesi içinde kendi açımdan söylüyorum dua da ediyorum. Yine kendi açımdan söylüyorum samimi olarak yazdım bu kaygı yada korku yada...Lütfen kişilerin samimi olarak itiraf ederken kardeşler yargılamayalım aa siz bilmiyormusunuz aaa bu olamaz aaa şu şu felan demeyelim kendi açımdan konuşuyorum. Bırakalım kişi itiraf etsin zaten gördüğüm kadarıyla yazılardan kişi biliyor bunun günah oladuğunu ve sonunda diyor Rab bundan korusun felan gibi....
Belki de sevgili Selma Feza benim yazımı bir kardeş gördüğünde yada ben onun yazısını gördüğümde kişi içinden belkide o an o kardeş için dua edecek bu amaçla böyle bir konu açılmış olabilir niye şaşıyorsunuz...
Doğrusu itiraf ediyorum bende sizin böyle demenize şaşırdım....
-------------------------------------------------------------
Mez.23: 1 RAB çobanımdır, Eksiğim olmaz.
Mez.23: 2 Beni yemyeşil çayırlarda yatırır, Sakin suların kıyısına götürür.
Mez.23: 3 İçimi tazeler, Adı uğruna bana doğru yollarda öncülük eder.

hristiyanlık
Sola Scriptura

Fareden ve baykuştan korkarım :)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Korku : 6- En Çok korktuğunuz Şey Nedir? - Sayfa 6

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler