En Çok korktuğunuz Şey Nedir? - Sayfa 7

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Korku : En Çok korktuğunuz Şey Nedir? - Sayfa 7

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Margos

En Çok korktuğunuz Şey Nedir?

yusuf -34
neden ve niçin ? biz sevgi rabbiminin çocukları değilmiyiz o rab düyayı çok sevip biricik evladını dünyaya vermedimi ? o rabbi kabul ederek onun soyundan olmadıkmı ? anlıymıyorum !!! bizi sevenden niye korkmak ? korku çekinceyi beraberinde getirmezmi ? bunu ne üzre yazdınız öğrenebilirmiyim !!!
Sevdiğiniz kişiyi üzmekten, kırmaktan korkmaz mısınız? Kutsal Ruh'u kederlendirmekten korkmaz mısınız?

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

hristiyanlık
yusuf -34

Margos
Sevdiğiniz kişiyi üzmekten, kırmaktan korkmaz mısınız? Kutsal Ruh'u kederlendirmekten korkmaz mısınız?
sevgili margos kutsal kitaptan öğrendiğim sevgi rabden ve hatta bizzatihi kendisinden kızgınlık kin nefret ve öfke iblisten bu anlamda zaman zaman gerek sosyalyaşamda grekse sosyal hayatın uzantısı olan bu forumda özellikle bu forumda kendimin aynasını görüyor ve yanılgılarımla yüzleşmeyi ve otokontrol ile kendimi sorguluyorum buna istinaen tapınma haricinde bu forum bir kilise görevi görmektedir derken bunu kastediyorumki sevdiğimi üzmek değil aslında her kesi üzmekten korkuyorum çünki şuna iman ediyorum göksel babamız bizi kendine benzeterek yarattığına göre sende bende her keste bir anlamda göksel babamızın bir parçasını teşkil etmektedir bu anlamda insanları üzmk kırmak ve onlara yük olabilecek davranışlardan özenle kaçınmaya çalışıyorum bunu beceremediğim anlardada çok büyük pişmanlıklar ile dua edip tövbe edip rabla konuşuyorum !!! ancak asla sütten çıkma ak kaşık değilim insanım zayıfım ve iblisin kışkırtmalarına direnmeye ve hatta savaşmaya çalışıyorum ve rabden yardım istiyorum !!! işte kutsal ruhu kederledirmeyide bu boyutta ele alakta fayda var diye düşünüyorum ama insan bir gecedeveya bir anda değişemiyor zaman ve dua rabbe yakın olabilmek onu ruhunda ve benliğinde hissedebilmek fakat aşmam gereken beni zaman zaman zora sokan problemlerim olduğunun bilincindeyim ve zaman zamanda aşırı alınganlık gösterebiliyorum !!! ve erçekten sevdiğim bir dostum bana probleminiz neydi Zafer bey dedi bu benim ikinci ismimdir neyse ben ona anlatmak istediğimi anlatamamış bile olsam bu bir şeyi tespit edebilmemde bir eksiğimi görmemde sebeb oldu hayat bu sevgili Margos düşe kalka ama asla imandan vaz geçmeden gelişmek rabbe yakın olabilmek !!! felsefeci pythagoras'ın bir sözü beni etkilemiş ve tetikleyici bir etken olmuştur bilgeliğin sadece tanrılara (ben sadece tanrı olarak kabul ederek) yakıştığını insana düşen ise bilgeliği sevmek (yani benim bakış açımdan rabbimiz YHVH VE OĞUL YAHŞUAH İLE KUTSAL RUH) ve bilgelik düzeyine ulaşmaya çalışmaktır demiş yani kendime uyarladığımda onu benliğimle ruhumla kalbimle hayatıma alabilmek !!!
sevgilerimle esenkal

hristiyanlık
mariaf

SEVGILI ZWX

1- EVET YAZDIKLARINIZDAN SASKINA DINDUM. SASKINLIGIM SIZIN YAZDIGINIZ KORKULARA DEGIL YAZDIKLARINIZ KARSILIGI BENIM KORKUSUZLUGUMA IDI.

BIrdaha cok net soyluyorum. SASKINLIGIM KENDI KORKUSUZLUGUM VE INANCIM A IDI.

2- SASKINLIK ve YARGILAMA cok cok farkli iki kelimedir karsiligina bakarsaniz bunu goreceksiniz. Yazimin hicbir yerinde sizi korkulariniz icin yargiliyorum dedim mi?. Yagilayici sozlerin sonu UNLEM isareti ile biter. Dikkat ederseniz sozlerimin sonu SORU ISARETI ILE BITMIS. yani yargilama degil saskinligim varve cevap aradigim sorularim var. Saskinligim kendime. Ve sorum kendi duygularima cevap vermek adina tekrar size sorulmus..

3- Sorum su KUTSAL KITABIN HICBIR YERINDE RAB BIN VERDIGI SOZDEN CAYAcAGINI GOSTEREN bir ayet varmi?? Bende bu soruyu size cok ictenlikle soruyorum. Sorunun cevabi kendi Korkusuzluguma cevap bulmaktir.

4- Bence yargida bulunan siz olmussunuz bana karsi:))

5- KORKU ISKENCEDIR. KENDIMIZE ISKENCE CEKTIRMEK ISTIYORSAK KORKMAYA DEVAM EDELIM. ( not: BU cumlemlede sizlere vurgulamk istedigim birsey yoktur. cunle benim hayatimin icerisindeki bazi bolumlerin bana kazandirdigi seyleri ifade etmektedir)

6- Belkide zamaninda o kadar cok icimde korkular barindirdim . O korkulardan o kadar cok korkup onlari icimde o kadar besleyip buyuttum ki .bielkide BEN KORKUNUN ICINDE KALDIM , gozlerim O KORKULARI GOREMIYOR. yani KORKU benim icimde iken , simdi BEN KORKUNUN ICINDEYIM:))

KIsacasi bende sadece sizlerle kardesce DUYGULARIMI PAYLASTIM,

Rab de esen kalin.

hristiyanlık
avseq

İnandığım şeyin doğru şey olmamasımdam korkarım en çok..........

hristiyanlık
zwx

Merhaba sevgili Selma Feza ,

SELMA FEZA
1- EVET YAZDIKLARINIZDAN SASKINA DINDUM. SASKINLIGIM SIZIN YAZDIGINIZ KORKULARA DEGIL YAZDIKLARINIZ KARSILIGI BENIM KORKUSUZLUGUMA IDI..
Burada yazdığınız gibi ben zaten özellikle bana karşı siz böyle düşündünüz demedim.Sizin şakınlığınızı kişisel olarak kendi açımdan da yorumlamadım.Genel anlamda söyledim. Ben size şöyle cevaplar verdim. "Neden şaşıryosunuz belki kardeşler bu amaçla konuyu açmıştır.Yada belki o kardeş bu korkusunu itiraf etmiştir".....Felan gibi bassettim. Ben size özellkle çıkartıp yazdığım cevabı aa bak kardeşim sen benim bu korktuğum konu için neden şaşırıyorsun demedim. Lütfen dikkatli okuyun.

SELMA FEZA
BIrdaha cok net soyluyorum. SASKINLIGIM KENDI KORKUSUZLUGUM VE INANCIM A IDI...
Ben şahsen sizin daha önceki yazdıklarınızdan kendi şaşkınlığınız yani inancınız ve korkusuzluğunuzdan çıkan şaşkınlığınız olduğunu yazdıklarınızdan anlamadım. Siz orada böyle yazmamıştınız ki belki kendinizi ifade edemediniz.

SELMA FEZA
2- SASKINLIK ve YARGILAMA cok cok farkli iki kelimedir karsiligina bakarsaniz bunu goreceksiniz. Yazimin hicbir yerinde sizi korkulariniz icin yargiliyorum dedim mi?. Yagilayici sozlerin sonu UNLEM isareti ile biter. Dikkat ederseniz sozlerimin sonu SORU ISARETI ILE BITMIS. yani yargilama degil saskinligim varve cevap aradigim sorularim var. Saskinligim kendime. Ve sorum kendi duygularima cevap vermek adina tekrar size sorulmus..
Dikkat edersinizki Sevgili Selma Feza siz daha önceki yazınızda kendini sormuşşunuz kendiniz cevaplamışşınız..Tekrar söylüyorum beni sahsen yargıladınız demiyorum. Size ben daha önce yazı yazdığımda genel olarak cevap verdim.

SELMA FEZA
3- Sorum su KUTSAL KITABIN HICBIR YERINDE RAB BIN VERDIGI SOZDEN CAYAcAGINI GOSTEREN bir ayet varmi?? Bende bu soruyu size cok ictenlikle soruyorum. Sorunun cevabi kendi Korkusuzluguma cevap bulmaktir.
Dikkatli olun Lütfen ben zaten Tanrı sözünden vageçer yada cayar diye bir sey kullanmadım. '2 ayet gösterdim. Bende iman ediyorum dedim. Lütfen sevgili Selma Feza bu soryu siz hangi amaaçla soruyorsunuz? Beni mi deniyorsunuz ,yada inancımımı kontol ediyorsunuz yada Kutsal Kitaptaki bununla ilgili bir ayet olup olmadığınımı öğrenmek istiyorsunuz ?Neyi öğrenmek yada neyi sorduğunuzu anlayamadım .

SELMA FEZA
4- Bence yargida bulunan siz olmussunuz bana karsi:))
Yargıda bulunmadım size farklı bir açıdan düşündürmek için 2 , 3 seçenek sundum. Çünkü bazı cevaplarımız örnek aa siz bunu bilmiyormusunuz aaa siz buna iman etmiyormusunuz gibi cevaplarla istemedende o kardeşi de yargılamış olabiliriz. Biz kimsenin yüreğini bilemeyiz yada ne kadar imanı olduğunu yada ne kadar Tanrıya güvendiğini bu sadece Tanrıyla insan arasındadır.

Rabbimizin sevgisiyle kalın...
------------------------------------------------------------------
1.Ko.1: 9 Sizleri Oğlu Rabbimiz İsa Mesih'le paydaşlığa çağıran Tanrı güvenilirdir....

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Korku : 7- En Çok korktuğunuz Şey Nedir? - Sayfa 7

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler