KORKMA!!

KORKMA!!

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

KORKMA!!

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

KORKMA!!

06-06-06, 06:13

candan
Ziyaretçi

KORKMA!!

" Kendisi ve ogrencileri kayiga bindi ve onlara golun karsi yakasina gecelim dedi ve acildilar. kayikta giderlerken Isa uykuya daldi ve gole bir kasirga indi ve sularla dolup tehlikedeydiler. Yanina gelip Onu uyandirdilar; ustat ustat helak oluyoruz! Isa uyanip suyun calkalanmasini azarladi ve onlar durdu ve limanlik oldu. onlara ; nerede sizin imaniniz dedi" Luka 8:23-25)

Herkesin yasaminda an gecmiyorki tehlike icinde olmasin. Nerde olursak olalim tehlike vardir. Arac icindeysek, carpma yuruyorsak tokezleyip dusme, yuzuyorsak bogulma tehlikesi... Say sayabildigince. Peki guvenilir bir yer yok mu???
Hamdolsun var! Rabbimiz Isa Mesih bizim kalemiz, siginacak yerimizdir. (Mezmur 46:1, 61:3, 62:2,6)

Ancak gercek su iki, bazi tehlikelerde, zorluklarda canimiz cok daraliyor. Dualarimiza sanki Rab hic yanit vermiyormus gibi geliyor.. Basliyoruz feryata, " Ey Rab, neredesin? Hani ya soz vermistin?? Neden beni terk ettin?? Bu muydu anlasmamiz? Sana zorluklarda beni yanliz birakasin diye mi geldim ben? Eskiden hayatim daha iyiydi vs vs.." Tipki Musa'yi takip eden, Tanri'nin mucizelerine tanik olmus Israilogullarinin colde sikilip feryadi basmasi gibi; "Koleydik ama hic olmazsa bir kap asimiz, basimizi sokacak bir yerimiz vardi.Hani bizi vaat edilmis yere goturecekti?? Bizi misir'dan colde zebil olalim diye mi cikardi?...
BU halk iki, Rabbimizin mucizelerini gozleri ile gormus insanlardi.. Gelelim Isa'nin sahitlerine.. Gece ve gunduz Isa ile birlikteydiler.O'nun ogretilerini duymus, mucizelerini gormus insanlardi. yine de korkuya yenik dusup feryadi basmislardi..

Bizler de oyleyiz korkarim.. Inaniyorumki, Rab bende bu konuda calismakta. Ne zaman ki yuregimde korku filizlenmeye baslasa Rab'bimin sozleri gelir aklima; "Nerde senin imanin?" Sadece "Evet Rab, sana iman ederim" demek yeterli mi? Rab bizlerin duyucular degil, uygulayicilar olmamizi dilemektedir.

Iman nedir? Inanmak, guvenmek, bagli kalmak.. Rab diyor, " KORKMA, sen benimsin!" Rab diyor;" Derin sular boyunca BEN seninleyim!"

Eger Rabbin bu sozlerine inaniyor ve guveniyorsam kisacasi iamn ediyorsam, kalbimdeki korku filizlerini dallanip budaklanmadan sokup atmam gerekmektedir. Ve cikis yolu ne denli uzakta gorunurse gorunsun, Rabbin beni oraya yenlendirecegine iman ederk bunun icin Rabbim Isa Mesihime sukretmeliyim. Bu beden, bu can, bu ruh artik benim olmaktan cikti, ben tumden Rabbe aitim!! Bedenim, canim gun gelip yitip gidecek toz olacak.. Ve Rabbim beni evine goturecek. oyleyse ne diye kaygi cekeyim?? BU dunyadan gelecek her ne olursa olsun bana dokunamaz. Rabbin verdigi armagani hic kimse benden alamaz. Zira bedelini Rab Isa carmihta odedi onun. Sonsuz yasam benim! Yeryuzunde degil gokte biriktiriyorum ben hazinemi. Yol ne denli bozuk, karanlik gorunse de her sey Rabbimin kontrolundedir, bilirim, iman ederim.

Ben O'nunla ayni kayiktayim. Kendi bulundugu kayigin batmasina asla izin vermeyeceginin bilincindeyim. Varsin kopsun firtina istedigi kadar... Varsin sert ruzgarlar yanaklarimda saklasin... Ben Rabbin limaninda oldukca hepsi viz gelir bana.. Hamdolsun Rabbim sana. Kayam, siginagim Sensin benim.
Esenlikle

KORKMA!!

19-06-06, 11:17

karpediemhakan karpediemhakan Çevrimdışı
Özel üye

KORKMA!!

esenlikler.yazılarını sürekli takip ediyorum kardeşim.çok yararlı yazılar yazıyorsunuz.bu yazınızda çok etkileyici.rab kendisinde olan her insanı korur.ona güç verir.rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan götüreceği sadece ama sadece tozdur.bizide kaya gibi güçlü kılan mesih isaya bağlı olmamız ondan aldığımız gücdür.kutsal görevinizin mesih isa katında kabul görmesi temennisiyle.hayatınızda huzur mutluluk eksik olmasın.amin.esen kalın.

KORKMA!!

18-07-07, 15:11

celestial2 celestial2 Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

İnanç: Protestan

KORKMA!!

Sağol yazı güzel Rab seni bereketlesin.....

KORKMA!!

18-07-07, 23:25

ugur ugur Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: ikonlar
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Zaten katıldığım bir kilise var

KORKMA!!

Rab'be İmanı olanın korkusu ve endişesi olursa...
O teselli edendir. Esenlikler dilerim.

KORKMA!!

29-08-07, 12:45

mertglen mertglen Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

KORKMA!!

Sevgili kardeslerim,

Yeni kayit oldum.Yazilari okuyunca ne kadar heyecanli oldugumu anlatamam.Zorluklar ve gunahlar icinde surunen insanoglu olarak ne mutlu bize Babamizi bulup onun sevgisi ve korumasi icinde yasamamiza.Hala korkarim,hala zorluklar icindeyiz,belki de ben Babamiz'in tarafindan secilmis degilim,sonunda yine cehenneme gidecegim,fakat yine onu takip ederim.

neden oldugunu bilmiyorum,Tanri ile ilgili herseyi gordugumde aglasiyem geliyor,bu kader olmali,Tanri benimle beraber!

3 ay icerisinde Kahramanmaras'a gidecegim,orada yasayacagim,orada toplulugumuz var mi?Nereye gidersem gideyim,kardeslarimle beraber olmak istiyorum.

Mutluluk dilerim,

Rab'bi bizimle olsun!

KORKMA!!

29-08-07, 16:58

avo avo Çevrimiçi
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Ortodoks
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: Apostolik Ermeni Ortodoks
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Zaten katıldığım bir kilise var

KORKMA!!

mertglen Mesajı göster
Sevgili kardeslerim,

Yeni kayit oldum.Yazilari okuyunca ne kadar heyecanli oldugumu anlatamam.Zorluklar ve gunahlar icinde surunen insanoglu olarak ne mutlu bize Babamizi bulup onun sevgisi ve korumasi icinde yasamamiza.Hala korkarim,hala zorluklar icindeyiz,belki de ben Babamiz'in tarafindan secilmis degilim,sonunda yine cehenneme gidecegim,fakat yine onu takip ederim.

neden oldugunu bilmiyorum,Tanri ile ilgili herseyi gordugumde aglasiyem geliyor,bu kader olmali,Tanri benimle beraber!

3 ay icerisinde Kahramanmaras'a gidecegim,orada yasayacagim,orada toplulugumuz var mi?Nereye gidersem gideyim,kardeslarimle beraber olmak istiyorum.

Mutluluk dilerim,

Rab'bi bizimle olsun!

Sevgili Mertglen;İlk başta hoşgeldin....yazında da belirttiğin gibi sanırım yaşadığın heyecandan ve duygu yoğunluğundan dolayı samimi olarak birşeyler söylemeye çalışmışsan da yazdıklarından fazla birşey anlamadığımı itiraf etmeliyim.Tanrı için ''Baba''kelimesini kullandığına göre sen O'na uzak değilsin diye düşünüyorum.Evet ne mutlu bize Çünkü Rab bizi zorluk ve sıkıntılarımızla başbaşa bırakmadı,İsmiyle herşeyi yarattığı ebedi Kelamı Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla bizlere kurtuluş sağladı,günahla Rabbin gözünden düşmüş olan bizleri tekrar Tanrı Çocuklar kıldı.Önümüzde bu gerçek varken ''kormak'' niye sevgili Mert??Zorluk konusuna gelince onlar hepimiz için yaşam boyu süregelecek...''Korkmayın ben dünyayı yendim''diyor Rabbimiz İsa.Sıkıntılarını Rabbin önüne getiren Pavlusa da Rab şöyle sesleniyor...LÜTFUM SANA YETER.O'nun lütfü sana da yeter Mert.Göksel Babasını izleyen hiçkimse cehennemin ateşine gitmez o konu da da emin ol.

2.Ko.12: 9 Ama O bana, "Lütfum sana yeter. Çünkü gücüm, güçsüzlükte tamamlanır" dedi. İşte, Mesih'in gücü içimde bulunsun diye güçsüzlüklerimle sevinerek daha çok övüneceğim.
Tüm korkuları yenen Rabbimizin esenliği seninle olsun.

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

KORKMA!!

29-08-07, 20:43

Ilios Ilios Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

İnanç: Diğer

KORKMA!!

Sevgili Candan Kardeş,bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkürler. "Korkma" başlıklı mesaj benim şu anki durumum için bir teselli niteliğinde.

Ayrıca mertglen kardeş,seninle aynı kaderi paylaşıyoruz. Sanırım ben de Babamız tarafından seçilmiş değilim. Denenmelerden başarı ile çıkamadım,dünyanın kötülüğü beni ayartmaya çalıştı,düştüm ama şimdi kalktım ,tekrar düşmek istemiyorum ,bunun için hep dua ediyorum. 20 sene insan ömründe az bir sene değil,hem de hiç değil. Sevgiyi sadece ve sadece Rab'de bulan ,tüm sıkıntılarından Rab yardımıyla kalkan,Rab'bin mucizelerine inanan ,ettiği duaların birçoğu geçmişte kabul olan,bazı acılar çekip de Rab'bin fedakar eli sayesinde acıları dinen biri olan günahkar ben bundan az bir süre önce dünyaya yenilmek üzereyken,toparlandım. Geç olmasından değil güç olmasından korkuyorum herşeyin. "Korkmak" işte sorun bu! Rab'be bağlı biri korkar mı? Rab'be bağlı biri insanlara ve bu dünyanın tuzaklarına aldanır mı? Aldanmadım asla ama korktum, korkak biriyim ben. Kendime kızıyorum,günahlarıma ağlıyorum.

Ailem dışında birçok şeyimi kaybettim,işimi,sağlığımı ,eski mutluluğumu ,huzurumu kaybettim. Ağladım bensizliğime , ben herkesle barış içinde yaşamak isterken yenildim bu aldatıcı düzene. Tüm suç ben de ,ben yeteri kadar cesaretli değilmişim. Sevgisizlik görmeye alışkın ben Rab'bin sevgisiyle kendimi ve çevremi geliştirmeye çalışırken düştüm,bedenimdeki kesikler,ruhumdaki yaralar bile umurumda değil artık tek isteğim ölmeden önce vaftiz olmak ve kurtulmak. Bu aldatıcı düzene kanmadan, bugünün boğucu yalnızlığına aldırmadan,boşa kürek çekmeden sona varmak istiyorum artık.

Hepinize esenlikler ,sevgiyle kalın.

KORKMA!!

30-08-07, 18:49

candan candan Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir! O'nun dışındaki her şeyi reddederim!
Kilise: kardeslerin oldugu her yer

KORKMA!!

Kardeslerim,
Denenmelerden gececegiz. Bu malesef kacinilmaz bir sey. Ama bir yonden de gerekli bir sey. Rabbimizde buyumemize olgunlasmamiza yardimci olan seyler bunlar. Sanmayin ki ornek aldiginiz imanlilar hic denenmelerden gecmediler. Hala da gectiklerinden emin olabilirsiniz. Onemli olan geriye bakmadan gozlerinizi Rabten ayirmamak. Rab Isa'yi kabul etmis bir imanliya ASLA seytan sahiplenemez zira sizin gunahlarinizin gecmis gelecek tum gunahlarinizin bedeli carmihta odendi. Bizler Tanrinin cocuklari cagrildik. Isa Mesih adinda zaferinize sahiplenin. Seytanin denemeleri olacaktir sizi etki altina almaya calisacaktir ama yapacaginiz sey Isa MEsih adinda ona sizden uzak durmasini emretmektir. Korku suphe bu gibi duydular asla Rab'den gelmez. Elinize zafer asasini alin ve kurtulusunuza Tanri sevgisine sahip cikin. O sizi ASLA birakmaz. Deniz kiyisindaki ayakizleri oykusunde oldugu gibi gordugunuz ayak izleri Rabbe aittir. O sizi zor anlarinizda kucaginda tasiyandir. Adinizla sizi cagirandir. Halleluyah!
esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

KORKMA!!

30-08-07, 21:53

fericit fericit Çevrimdışı
Özel üye

Kilise: batıkent protestan

KORKMA!!

CANDAN KARDEŞ, RABBİM SENİ BEREKETLESİN.
AMİN

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Konu ile alakalı kelimeler
Yok