Arşiv Sayfa 2 / KORKMA!! - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 KORKMA!! hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Korku : KORKMA!! - Sayfa 2 konusu 3518 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj fericit tarafından gönderildi. KORKMA!! " Kendisi ve ogrencileri kayiga bindi ve onlara golun karsi yakasina gecelim dedi ve acildilar. kayikta giderlerken Isa uykuya daldi ve gole bir kasirga indi ve sularla dolup tehlikedeydiler. Yanina gelip Onu uyandirdilar; ustat ustat helak oluyoruz! Isa uyanip suyun calkalanmasini azarladi ve onlar durdu ve limanlik oldu. onlara ; nerede sizin imaniniz dedi" Luka 8:23-25) Herkesin yasaminda an gecmiyorki tehlike icinde olmasin. Nerde olursak olalim tehlike vardir. Arac icindeysek, carpma yuruyorsak tokezleyip dusme, yuzuyorsak bogulma tehlikesi... Say sayabildigince. Peki guvenilir bir yer yok mu??? Hamdolsun var! Rabbimiz Isa Mesih bizim kalemiz, siginacak yerimizdir. (Mezmur 46:1, 61:3, 62:2,6) Ancak gercek su iki, bazi tehlikelerde, zorluklarda canimiz cok daraliyor. Dualarimiza sanki... KORKMA!!

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

KORKMA!! konusu 3518 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj fericit tarafından gönderildi.

KORKMA!! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

KORKMA!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-08-07, 17:58
KORKMA!!
avo

mertglen
Sevgili kardeslerim,

Yeni kayit oldum.Yazilari okuyunca ne kadar heyecanli oldugumu anlatamam.Zorluklar ve gunahlar icinde surunen insanoglu olarak ne mutlu bize Babamizi bulup onun sevgisi ve korumasi icinde yasamamiza.Hala korkarim,hala zorluklar icindeyiz,belki de ben Babamiz'in tarafindan secilmis degilim,sonunda yine cehenneme gidecegim,fakat yine onu takip ederim.

neden oldugunu bilmiyorum,Tanri ile ilgili herseyi gordugumde aglasiyem geliyor,bu kader olmali,Tanri benimle beraber!

3 ay icerisinde Kahramanmaras'a gidecegim,orada yasayacagim,orada toplulugumuz var mi?Nereye gidersem gideyim,kardeslarimle beraber olmak istiyorum.

Mutluluk dilerim,

Rab'bi bizimle olsun!

Sevgili Mertglen;İlk başta hoşgeldin....yazında da belirttiğin gibi sanırım yaşadığın heyecandan ve duygu yoğunluğundan dolayı samimi olarak birşeyler söylemeye çalışmışsan da yazdıklarından fazla birşey anlamadığımı itiraf etmeliyim.Tanrı için ''Baba''kelimesini kullandığına göre sen O'na uzak değilsin diye düşünüyorum.Evet ne mutlu bize Çünkü Rab bizi zorluk ve sıkıntılarımızla başbaşa bırakmadı,İsmiyle herşeyi yarattığı ebedi Kelamı Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla bizlere kurtuluş sağladı,günahla Rabbin gözünden düşmüş olan bizleri tekrar Tanrı Çocuklar kıldı.Önümüzde bu gerçek varken ''kormak'' niye sevgili Mert??Zorluk konusuna gelince onlar hepimiz için yaşam boyu süregelecek...''Korkmayın ben dünyayı yendim''diyor Rabbimiz İsa.Sıkıntılarını Rabbin önüne getiren Pavlusa da Rab şöyle sesleniyor...LÜTFUM SANA YETER.O'nun lütfü sana da yeter Mert.Göksel Babasını izleyen hiçkimse cehennemin ateşine gitmez o konu da da emin ol.

2.Ko.12: 9 Ama O bana, "Lütfum sana yeter. Çünkü gücüm, güçsüzlükte tamamlanır" dedi. İşte, Mesih'in gücü içimde bulunsun diye güçsüzlüklerimle sevinerek daha çok övüneceğim.
Tüm korkuları yenen Rabbimizin esenliği seninle olsun.

KORKMA!!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

KORKMA!!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / KORKMA!!

KORKMA!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-08-07, 21:43
KORKMA!!
Ilios

Sevgili Candan Kardeş,bilgilendirici yazılarınız için çok teşekkürler. "Korkma" başlıklı mesaj benim şu anki durumum için bir teselli niteliğinde.

Ayrıca mertglen kardeş,seninle aynı kaderi paylaşıyoruz. Sanırım ben de Babamız tarafından seçilmiş değilim. Denenmelerden başarı ile çıkamadım,dünyanın kötülüğü beni ayartmaya çalıştı,düştüm ama şimdi kalktım ,tekrar düşmek istemiyorum ,bunun için hep dua ediyorum. 20 sene insan ömründe az bir sene değil,hem de hiç değil. Sevgiyi sadece ve sadece Rab'de bulan ,tüm sıkıntılarından Rab yardımıyla kalkan,Rab'bin mucizelerine inanan ,ettiği duaların birçoğu geçmişte kabul olan,bazı acılar çekip de Rab'bin fedakar eli sayesinde acıları dinen biri olan günahkar ben bundan az bir süre önce dünyaya yenilmek üzereyken,toparlandım. Geç olmasından değil güç olmasından korkuyorum herşeyin. "Korkmak" işte sorun bu! Rab'be bağlı biri korkar mı? Rab'be bağlı biri insanlara ve bu dünyanın tuzaklarına aldanır mı? Aldanmadım asla ama korktum, korkak biriyim ben. Kendime kızıyorum,günahlarıma ağlıyorum.

Ailem dışında birçok şeyimi kaybettim,işimi,sağlığımı ,eski mutluluğumu ,huzurumu kaybettim. Ağladım bensizliğime , ben herkesle barış içinde yaşamak isterken yenildim bu aldatıcı düzene. Tüm suç ben de ,ben yeteri kadar cesaretli değilmişim. Sevgisizlik görmeye alışkın ben Rab'bin sevgisiyle kendimi ve çevremi geliştirmeye çalışırken düştüm,bedenimdeki kesikler,ruhumdaki yaralar bile umurumda değil artık tek isteğim ölmeden önce vaftiz olmak ve kurtulmak. Bu aldatıcı düzene kanmadan, bugünün boğucu yalnızlığına aldırmadan,boşa kürek çekmeden sona varmak istiyorum artık.

Hepinize esenlikler ,sevgiyle kalın.

KORKMA!!

KORKMA!!

KORKMA!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-08-07, 19:49
KORKMA!!
candan

Kardeslerim,
Denenmelerden gececegiz. Bu malesef kacinilmaz bir sey. Ama bir yonden de gerekli bir sey. Rabbimizde buyumemize olgunlasmamiza yardimci olan seyler bunlar. Sanmayin ki ornek aldiginiz imanlilar hic denenmelerden gecmediler. Hala da gectiklerinden emin olabilirsiniz. Onemli olan geriye bakmadan gozlerinizi Rabten ayirmamak. Rab Isa'yi kabul etmis bir imanliya ASLA seytan sahiplenemez zira sizin gunahlarinizin gecmis gelecek tum gunahlarinizin bedeli carmihta odendi. Bizler Tanrinin cocuklari cagrildik. Isa Mesih adinda zaferinize sahiplenin. Seytanin denemeleri olacaktir sizi etki altina almaya calisacaktir ama yapacaginiz sey Isa MEsih adinda ona sizden uzak durmasini emretmektir. Korku suphe bu gibi duydular asla Rab'den gelmez. Elinize zafer asasini alin ve kurtulusunuza Tanri sevgisine sahip cikin. O sizi ASLA birakmaz. Deniz kiyisindaki ayakizleri oykusunde oldugu gibi gordugunuz ayak izleri Rabbe aittir. O sizi zor anlarinizda kucaginda tasiyandir. Adinizla sizi cagirandir. Halleluyah!
esenlikler
candan

KORKMA!!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

KORKMA!!

KORKMA!! hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-08-07, 22:53
KORKMA!!
fericit

CANDAN KARDEŞ, RABBİM SENİ BEREKETLESİN.
AMİN

KORKMA!!

KORKMA!!

KORKMA!! konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

KORKMA!! konusuna benzer konular;

James Cameron: "Hristiyanım demekten korkma" İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin Hıristiyan bir ülke olduğunu ve bunu söylemekten kimsenin korkmaması gerektiğini söyledi. Cameron, isyanlara, yolsuzluklara ve dünyanın farklı yerlerindeki “İslamcı radikallere karşı Hıristiyanlığın ahlaki kuralları” ile mücadele edilebileceğini savundu. Camron, Kral James onaylı İncil’in yazılışının 400. yıl dönümü sebebiyle Oxford’da yaptığı konuşmada, İngiliz halkını “Hıristiyanlık değerlerine” tekrar sahip çıkmaya çağırdı. Ülkedeki ahlaki çöküntünün ancak bu yolla ü üstesinden gelinebileceğini belirten İngiliz Başbakan, geçtiğimiz Ağustos ayında Londra’daki sokak isyanlarını ‘gayriahlaki’ olarak tanımlayarak, bu olaylara karşı ‘pasif tolerans’ gösterenleri kınadı. İngiltere’de birçok ateistin de olduğunu ve buna tamamen saygı...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih