Tevrat, Zebur ve İncil'e göre korkuyu yenmek.

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Korku : Tevrat, Zebur ve İncil'e göre korkuyu yenmek.

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Kitty

Arkadaslar uzun zaman önce böyle bir kitapçığa sahiptim fakat şu an tekrar okumak istiyorum uzun zamandır araştırıyorum bulamadım. Aksilik ki yayınevi ya da yazar adını da hatırlamıyorum sizin elinizde bu kitapçık varsa yayınevi ya da ulaşabileceğim herhangi bir numara verirseniz çok memnun olurum.

Rab sizinle olsun. Sevgiyle kalın

hristiyanlık
candan

http://www.kutsalkitap.org/phpform/forms/formky.html

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
Kitty

Candan kardeşim çok teşekkür ederim ilgine...

Bu arada umarım sağlığına tamamiyle kavuşmuşsundur dualarım seninle Rab her zaman yanında yüreğinde olsun seni korusun. Rabbim bütün güzellikleri iyilikleri eriştirsin sana. Ve sen O'nun sevgili kulu ol melekler gökyüzünde Rabbe senin için dua etsin. Çok teşekkürler

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Tevrat, Zebur ve İncil'e göre korkuyu yenmek. konusuna benzer konular;

Tevrat ve Zebur. Arkadaşlar İncil'i Kilise'den edindim ancak şimdi Tevrat ve Zebur'uda okumak istiyorum.Kilise'lerde bulunurmu yoksa başka biryerlerdende edinebilirmiyim. Yardımlarınız için teşekkürler. Yönetim Notu: Bu tür istekleriniz için her zaman http://www.kitabimukaddes.com(Kitabı Mukaddes Şirketi - Bible Society)'e başvurmalısınız. En doğru bilgileri onlar size verebilirler. Ya da direkt olarak onlardan satın alabilirsiniz.

İslami hadis kaynaklarında Tevrat, Zebur ve İncil'in değişmezliği “Hadis” Kaynaklarındaki Görüşler “De ki, ‘Doğru iseniz, delilinizi getirin.’” (Bakara 2:111) İbn Mace (ö. 886), Ebu Davud (ö. 888), Buhârî (ö. 869) ve Müslim’de (ö. 775), Tevrât’ın Musa’ya verilmiş bir kitap olduğu açıkça belirtilmektedir.1 “Kur’ân, ibret vesilesi olarak, dillerde deveran edecek destan çapındaki gerçek hâdiseleri ele alır ve bunların sebeb ve neticelerini, hikmetli bir anlatışla ortaya koyar.

hristiyanlıkta tevrat ve zebur da mı kutsal kitaplar arasında ? slm ,hristiyanlıgı arastırıyorum ,merak ettiğim pek çok konu var.amabu sorumu cwplarsanız cok memnun kalıcam simdiden tesekkürler SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Evet, Tevrat ve Zebur diye bilinen kitapların toplamı 6'dir. Tüm Eski Antlaşma'da 39 kitap vardır. İncil'de de 27 kitap. Toplam 66 kitabın her bir bölümüne aynı şekilde inanır, aynı şekilde kabul eder, aynı şekilde geçerlilik veririz. Yani müslümanların Tevrat ve Zebur'u kabulunden daha farklı şekilde biz gerçek anlamda kabul ederiz.

Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi? Tevrat, Zebur ve İncil Değiştirildi mi? Allah her şeye kadir mi? Allah’a iman etmeyenler için O’nun mukaddes kitaplarının değiştirilebileceğine, hatta yok edilebileciğine inanmak belki zor değildir. Fakat hem ‘Allah’a inanıyorum’hem ‘Tevrat, Zebur ve İncil değiştirildi’ diyenler, aşılamaz bazı mantık sorularıyla karşı karşıyadırlar: Hıristiyanların ve Müslümanların inanışına göre Allah her şeye kadirdir. Allah merhametlidir, mukaddes kitaplarını insanlara doğru yolu göstermek için vahyeder. Fakat eğer Tevrat, Zebur ve İncil değiştirilebilirse, şu iki sonuçtan birini kabul etmek zorundayız: Allah, kitaplarının yok edilmesini önlemeye (haşa) acizdir (ve böylece gerçekten her şeye kadir olamaz). Yahut, Allah insanlara doğru yolu...

Tevrat, Zebur ve İncil Bölümlerinin Kronolojik Sıralaması Tevrat Zebur ve İncil Bölümlerinin Kronolojik Sıralaması EK BİLGİLER: Sıralama; Tevrat'ın ilk kitabından İncil'in son kitabına kadar, yukarıdan aşağıya şeklindedir. Kutsal Kitaplar’ın isimlerinin bazıları Eski ve Yeni Çeviri’de farklı geçmektedir. Bu liste YENİ ÇEVİRİ isimli Kutsal Kitap çevirisindeki isimlere göre hazırlanmıştır. Hangi isimlerin değiştiğini görmek isterseniz www.hristiyan.net/kutsalkitaplar adresini kontrol ediniz. Biz teolojik çalışmalar için YENİ ÇEVİRİ isimli Kutsal Kitap çevirisinin yararlı olmadığını, uygun olmadığını, yeterli olmadığını belirtmeyi bir görev sayıyoruz. YENİ ÇEVİRİ ancak günlük okumalar için kullanılabilir. Derin çalışma için Thomas Cosmades’in Çevirisi olan İncil’i tavsiye ediyoruz,...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Korku : Tevrat, Zebur ve İncil'e göre korkuyu yenmek.

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler