Arşiv Sayfa 2 / Çocukların acı çekmesi - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Çocukların acı çekmesi hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kötülük : Çocukların acı çekmesi - Sayfa 2 konusu 1232 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi. Çocukların acı çekmesi Sorum bu forumdaki her dinin mensuplarınadır. Tanrı, bir çocuğun acı çekmesine neden izin verir? Ateistlerin sıkça başvurduğu bir argüman olduğu için burada da tartışmamızın ve fikir paylaşmamızın faydalı olacağı kanaatindeyim. Yönetim Notu: Sorunuzu tüm din mensuplarına sorduğunuzu söylemişsiniz, ancak sorulara sadece hristiyan üyelerimiz cevap verebilirler, bunu hatırlatmak istedik... Çocukların acı çekmesi

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Çocukların acı çekmesi konusu 1232 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj K A P K A N tarafından gönderildi.

Çocukların acı çekmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Çocukların acı çekmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-07-10, 23:56
Çocukların acı çekmesi
deepzeppelin

konuyu biraz dallandırayım o zaman.

bir çocuk iyiyi ya da kötüyü bilmezken, ne yapacağını hatta daha neye sığınacağını bile bilmezken neden acı çeker? yani daha özgür iradeden bahsedemezken.

eğer kaderci olarak ele alırsak bir çocuk neden dünyaya geldikten bir kaç ay sonra sadece ateşler içinde kıvrandıp sonra ölür? bunun neden olması gerekir, böyle bir hayatın ne anlamı ya da misyonu var da bu çocuğa böyle bir hayat biçilmiştir?
neden açlığa mahkum kalır?
neden sakat doğar?
neden, neden, neden...

evet doğrudan bir müdahale olmayacağına ve olmaması gerektiğine bende inanıyorum. imanımız görünmeyenedir. fakat olayların böyle bir yaşantıya yol açmayacağı şekilde gelişmesini sağlayamaz mıydı? eğer tam anlamıyla özgür iradeden bahsedecek olursak deistlere benzemez miyiz, hiçbir müdahale yoksa.

Alıntı:
Ateist arkadaşlar ile tartışırken hep şunu gözlemlerim. Kapkan kardeşimin de dediği gibi ;
''...Paragraflardaki tek tek kelimelere takılırlar.. olaylara bakarlar.. anlık durumları hemen eleştirirler.. kendilerinin ikna edilmelerini beklerler..''

Sürekli bana sorulur ; '' Firavunun günahı neydi de Tanrı onun yüreğini taş yapacağım demiş ? Firavuna yazık değil mi ? Yahuda da isteyerek ihbar etmemiş ki Tanrı ona son akşam demiş, ne yapacaksan tez yap diye, öyle planlanmış zaten, peki onun suçu ne ? ''
ateistler kelimelere takılırlar, çok doğru. Ama öte yandan önemli noktalara dikkat çekerler, örneklerinizdeki tüm ateist soruları insanların kafasında şüphelerin oluşmasına yol açarlar, bu nedenle bir açıklama beklemeleri normaldir.

Yönetim Notu: Hristiyanları görevi ateistleri tatmin etmek değildir. Hatalı düşünce yapısını değiştirmek hristiyanların görevi değildir. İnsanların kafalarında soru işaretleri her zaman olur. Ayrıca ateistler önemli noktalara dikkat çekmezler, istisna ve eksterimum noktalara dikkat çekip inanan insanların inançlarını sarsmaya çalışırlar. Bunun altında da psikolojik açıdan inananların iç huzurlarını kıskanmaları yatar kısmi olarak.

Ayrıca hristiyanların görevi her soruya cevap vermek değildir, lakin bize de her şeyin cevabı söylenmemiştir, hatta herşeyi tam olarak ancak Rabbin yanında bileceğimiz söylenilmiştir. Dolayısıyla ne bize bildirilmiş ne de Kutsal Kitap'ta yazılmış olmayan nedensellikleri bilemeyiz, bunları açıklamaya çalışmak da uygun düşmez, kişisel düşünce ve yorum olabilir ancak.

Dolayısıyla hristiyanlar bu dünyadaki pozisyon ve görevlerini iyi bilmelidir. Lakin bazı sorulan soruları hristiyanlar da Tanrı'ya sormaktadır.

Kadercilikle ilgili sorularınızı da Kalvinist üyeler cevaplamalıdırlar.

Çocukların acı çekmesi

Çocukların acı çekmesi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Çocukların acı çekmesi

Çocukların acı çekmesi hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-07-10, 12:36
Çocukların acı çekmesi
K A P K A N

Öncelikle hristiyanlar olarak başkalarının sorularını cevaplamaya çalışmak yerine kendi inancımızı iyi öğrenmeliyiz. Lakin kendi inancını iyi öğrenmeyen ya da tek bir kaynaktan öğrenen kişiler sonunda hristiyan inancından başka inançlara kayabilirler.

Çocukların acı çekmesi

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Çocukların acı çekmesi

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Çocukların acı çekmesi

Çocukların acı çekmesi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Çocukların acı çekmesi konusuna benzer konular;

Eski Antlaşma'da Etkin Çağrı (Tanrı'nın Bizi Kendine Çekmesi)'e dair ayetler http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Yer.htm Yer.31: 3 Ona uzaktan görünüp şöyle dedim: Seni sonsuz bir sevgiyle sevdim, Bu nedenle sevecenlikle seni kendime çektim. http://www.incil.biz/incil-eskiceviri/Hos.htm Hoş.11: 4 Onları insancıl iplerle,

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih