Düşmanın taktiği - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kötülük : Düşmanın taktiği - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
messagiero

Düşmanın taktiği

zfrkrblt
messagiero
Şimdi iyi güzelde bu şekilde onun kalesi yıkılsın bunun üstüne taş düşsün vs ile nereye gelinecek yani bu yapılanı bide kendine yapılmış olarak düşün aynı dua yı müslümanların ettiğini ve incindiğini düşün hoşmudur?bence değildir, önemli olan hoşgörü dedikçe birileri illaki gazlamak ihtiyacı hissediyo sanırım bu kadar sivri ve kesin çizgiler de bana çoğu zaman gerçek dışı geliyor yani cidden inanan kalbinde tanrı korkusu olan insana göre bişi değil bu yazdığın savunma yapılacak bişeyde değil bu benim müslümanlığımdan değil insanlığımdan doğan fikirlerim kimin ne olduğu ile değil nasıl iyi güzel insan olduğuyla alakalıyım kaldıki etrafımda dostum dediğim çok sevgili arkadaşlarım var apayrı mezheplerin insanlarıyız ama insanız birbirimize lanet etmiyoruz biraz daha bilinçlenebilsek ne güzel olurdu dimi?

Arkadaşım orada söylenen şey lanetleme değildi sadece tüm müslümanların İsaya gelmeleri için yapılan bir dua,sert bir üslup kullanılmamıştır sadece romantik bir üslup diyebilirsiniz buna.Sevgili pastorümüzün hataya düşmesinin sebebi yine müslümanlar.Çünkü o toplantıdan sonra birkaç kardeşimiz Kıbrıs gazetelerinde ağır ithamlarla topluma hedef gösterilmiş asılsız iddalar ortaya çıkmıştır.Bir örnek daha vermek gerekirse pazar ibadeti sonrası türk öğrencilerin önünü polisler kesip tehditler savurmuştur.daha sonrsındada polisler tarafından rahatsız edilmekteyiz çeşitli iftiralar atılmaktadır bunlar açıkça adada bulunan milliyetçi ve islami topluluğa hedef göstermektir.Bu iftiralardan biride yine gazetelerde oturumlarda ve internet saflarında yaymlanan Afrikalı öğrenciler para vaadiyle kandırılıp toplulukta misyonerlik faliyetleri yürttüğüyle ilgili bahsettikleri Afrikalıları tanıyorum ve geldikleri yerler zaten hristiyan toplumu aileleride hristiyan ve kendileri adaya gelmeden önce hristiyandılar yani kimi ne diye parayla kandırıyorsunuz(hangi aptal gelip ibadet etmesi için birine para verir para için ibadet ediyorsa bundaki yarar ne?).Yani anlayacağınız İngiliz pastör bu gibi durumları bildiği için böyle bir konuşmanın değişik şekiller alıp nerelere gideceğini tahmin etmekteydi.Burada söz konusu olan kendi canı veya kişisel çıkarları değil bütün topluluk üyeleri yani adada rahatça eylem ve söylemlerde şu aşamada bulunulamayacaktır.Türkiy e bu konuda,adaya oranla çok daha fazla gelişmiş durumda.İnsanlarda şu biliç var veya tam olarak yoksa bile aşılanmaya çalışılıyor;hristiyan=rum ,
rum=düşman,
xmillet+hristiyan=misyone r=ajan +bölücü=düşman
sistem bu ve müslümanlardaki üzerine araştırılmamış ve düşünülmemiş düşünce bu otomatiğe bağlanmış bir bilinç,bayrak millet ve devlet kutsal hale getirilmiş şoven bir bilinçle dini paralelliğe ulaştırılmış dolayısıyla yukarıda bahsettiğim bilinç sistemi doğmatik bir hal almıştır.
Bu yüzdendirki sn.messagiero bahsettiğiniz hoşgörü kendi adınıza mevcut olabilir ama kendi dininize mensup kişileri savunmak adına araştırmadan sadece size gösterilen yere bakarak yorum yapmayın.Dönüp birde arkanıza bakın.Bende TC. vatandaşıyım ve Türk toplumunun bu konuda ne kadar biliçsiz olduğunu görün,zira toplum ancak kendi kendini eğitebilir ve geliştirebilir.Boşuna Türkiyeye avrupa hasta adam demiyor,ilk önce tanıyı koyalım ondan sonra tedaviye başlayalım.
Rabbin ışığı tüm milletlerin üzerinde olsun...
Değerli arkadaşım
ben burda ne kendi dime mensup kişileri nede kendimi savunmuyorum bu tarz savunmalar yapmaya ihtiyacım olmayacak kadar bilgim ve görgüm var,sen böyle düşünüyosun saygı duyarım bende böyle düşünüyorum.. toplum bilinçsizken bu gibi sivri çıkışların insanlara ne faydası olabilir diye durup düşünmekde lazım bu arada ayrıca şu misyoner faliyetler konusunda da daha önce fikrimi açıkça belirtmiştim gene belirtiyimki çok komik ve asılsız buluyorum yapıldığına inanıyor olsam bu sitede bulunmazdım ada yı bilemem ama T.C de bu konuda eğitimin şart olduğu gerçek at gözlüğü ile bakmıyorum şahsım adına bu tarz ağır ithamlar ve hedef göstermeler her dönemde olmuş ve malesef insanlık adına çok çirkin sonuçlar doğurmuştur yani şimdi olay öyle bi hal aldı ki ben yazmaya devam edersem acaba karşılığında ne gibi bi çıkış alıcam düşüncesine girdim o yüzden uzatmayıp teşekkür ederim :))

Düşmanın taktiği

hristiyanlık
tugba05

Düşmanın taktiği

zfrkrblt siz de o toplantıda mıydınız? Ben mi yanlış anladım. Peki söyleyin o halde orda hiç bir müslüman yokken ingiliz papazın bu tutumu nedendir.Açıkladığınız neden mantıki değildir.Orda yalnız hristiyanlar vardı. Tekrar tekrar düşünüyorum ve hatalı olduğunu düşünmüyorum pastörümüzün. Mesihe bakın .Lafını ferisilerden esirgemedi, gerçekleri göz ardı edemeyiz.Hele ki Rabbin egemenliğine karşı ise. Ve ne yazık ki ingiliz papazın hakaretlerinde haklı olduğunu belirten düşünceleri burda imanlı kardeşlerden görmek üzücü. Müslüman bir arkadaş zaten beni anlamadan hoşgörüsüzlük yaptığımızı,sanki müslümanların ölmesini istiyoruz gibi bir mana çıkarmış yazımdan. Ona neyse derim de Rabde imanlı birinin böyle yazması gerçekten üzücü. İngiliz kilisesini kötülemek istemedim de. Ordaki yine bir çok ingiliz ve afrikalı imanlı kardeş kovulan pastörümüzün haklı olduğunu düşündü ve üzüntülerini bildirdiler. Diğer türlü bu dua yanlışsa neden budizmin de doğru olduğunu söylemeyelim.İmanlı kardeşler de budistler gibi yoga ve meditasyon yapmaları konusunda teşvik edelim. Ya da şamanların yaptığı gibi onları korumaları için ölenlerin ruhlarına dua etmelerine karşı gelmeyelim. Nazar boncuğu gibi şeyler taşımalarına da birşey demeyelim.Haçlı kolye takan birinin bunu takmasında ki nedenin bu kolyenin onu koruduğunu öğrendiğimizde tamam deyip geçelim.Doğrudur o kolye seni korur rab kolyeyi takdığın için seninledir diyelim. Bunları neden mi söylüyorum çünkü bu dediklerim kiliseye giden bazı hristiyanlarda gördüğüm şeylerdir ve o kiliselerin öğretmenleri, papazları nedense bu konuda onları uyarmıyor da.Yanlışlıklar var gözler önünde, şeytan imanlıların gözlerini bile kapatmış, sinsice kiliselerde. Ve ne yazık ki pederler,papazlar da doğruyu göstermiyor.Neden mi? Söylemek isemiyorum siz düşünün ve lütfen düşüncelerinizi yazın. Bilmek istiyorum.

Düşmanın taktiği

hristiyanlık
zfrkrblt

Düşmanın taktiği

tuğbacım sanırım orada bir anlam karmaşası olmuş yazdıklarım,ithamlarım müslümanlara ve kıbrıstaki örgütlereydi.
Ortada hoşnutsuz bir durum var bende bunu kabul ediyorum zaten ben size sayın pastörün kovulmasının yanlış olup olmadığını düşünün demedim sadece bu yanlışa neden olan faktörleri belirttim ve bunlar üzerinde düşünün dedim pastörün ettiği dua doğru ve yerinde bir dua bende hemen hemen hergün buna benzer dualar ediyorum fakat o gün bu kadar inanlı toplanmışken ve tüm gazeteler vs. bişey bir olay bir sözçıksın arayışında iken benzetmem umarım maksadını aşmıyordur ama askerler yanında iken İsayı öpmeye benzer bir durum.Belki düşünceniz şu,başkaları tepki gösterecek diye doğrularına inandığımız duaları etmeyecekmiyiz.Şu haberler bir bakın
http://www.tumgazeteler.com/?a=2475212
http://www.unibozkurt.com/yazarlar.php?Nu=415
ve bu konu üzerine daha çok şeyler yazıldı kktcnin gazetesi olan volkan gazetesinde yayımlandı.Sevgili tuğba ben iki pastörümüzüde çok seviyorum ama yine dediğim gibi sevgili pastörümüzün oradan kovulması ne olursa olsun bir hataydı fakat size ingiliz pastörün bu hataya düşmesinin nedenini açıklamaya çalıştım ona çok fazla yüklenmemeniz gerektiğinden bahsetmeye çalışıyorum hepimiz yanılgılar içerisine düşebiliriz sizde biliyorsunuzki kimse günahsız ve mükemmel değildir Rabde hatasını kabul etmiş olması yeterlidir.

Düşmanın taktiği

hristiyanlık
tugba05

Düşmanın taktiği

Benzetmenize katılmıyorum. Ve orda gazeteci ya da yabancı biri de yoktu ki birileri gazetelere versin. Bu nedenle bu kadar üzücü olaydır diyorum.Ve bence Petrus un Mesih i inkarına benzerdi durum. Dahası Volkan gazetesi her zaman böyle yayınlar yapmştır ve her zaman biz imanlılar tehdit altında olacak, öyle yada böyle hedef gösterileceğiz. Kıbrıslı türkler zaten pek fazla aldırmıyor Volkan gazetesine ve hristiyanlığı pislikmiş gibi gösterirler. Zaten onlar hiç düşünmez ki bu insanlar gerçekten iman etmiştir diye. Ama ne olur muhbirler elir kiliselere gelir ne olur biter diye kötü birşey bulamazlar.Bize de gelmişlerdi ama biz hiç lafımızı sakınmamıştık. Ne oldu, hiç. Tehdit telefonları geldi ama aldırmadık.

Düşmanın taktiği

hristiyanlık
zfrkrblt

Düşmanın taktiği

Tuğbacım gelip haber yapmaları veya bizi tehdit etmeleri bizleri zaten korkutmaz,eğer korkutmuş olsaydı zaten ben şuan kiliseye gitmiyor olurdum ama bağzı inanlı kardeşlerin bakması gereken çocukları var bahsettiğim şey halka yalanlarla sunulan birtakım şeyler ör:3m haçın önünde eğilip ayin yapıyorlar gibi kıbrıs toplumunda bu konuda Türkiye olduğundan daha çok tepkilere yol açıyor.Kardeşlerimiz gazetelerde teşir edilip hedef gösteriliyor bizi korkutan şey KKTC de yaşayan ve bundan sonrada KKTC de yaşayacak olan evli yuvası çocukları olan inanlıların halk tarafından inançlarının ve yaşam tarzının dışlanmadan kabul edilebilmesidir sonuçta yezidi bir felsefeye sahip değiliz mükemmel bir hoşgörü ve sevgi dolu felsefemiz var uğraşımız sadece yeni inanlı kazanmak değil mevcut sosyal ve kültürel yapının içerisinde biz inanlılarında yer bulmasını sağlamak.Bu gibi durumlar izlenen yolu baltalamaktır.Gözümüzü kapatıp zaten dışlanacağız öldürüleceğiz diyip içimizden ne geliyorsa söylemek bence yanlış olur çünkü yapabilecek birşeyler varken neden yapmayalım.Hep o bahsettiğimiz Adem ile Havvaya verilen özgür iradeyi günaha düşmekte kullandıkları idi.O zaman şimdide kutsal kitabın dışına çıkmadan toplumsal fayda için kullanalım.

Düşmanın taktiği

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kötülük : 5- Düşmanın taktiği - Sayfa 5

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler