HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hala başka birşeyi ele alarak asıl konudan ayrılarak bana cevap veriyorsunuz. Daha fazla cevap yazmayacağım. Ama umarım beni anlayanlar vardır.
Bir kere daha düşünülmesi gereken noktayı belirtiyorum. Bir kilisede, imanlı kardeşler arasında, gazeteci veya yabancı (imanlı olmayan) hiç kimse yokken neden bu tepki verildi. Budur önemli nokta. Akılsız, düşünmeden haraket eden imanlılar değiliz. Nerede neyin nasıl söyleneceğini biliriz. Ama doğrudan da ödün vermeyerek. İslamı kötülerim, inancım gereği Rabbin egemenliğinin düşmanı şeytanın eseridir.Ve bunu anlayacak imanlı kardeşler arasında daha açık konuşabiliriz. Buna karşı açıkça dua edebiliriz. Ve tekrar belirtiyorum orda yabancı yoktu. Kiliseye ilk defa gelen biri olduğunda yada yabancı iman etmemiş biri olduğunda böyle dua etmiyoruz. Çünkü bu duayı anlayacak bilgiye sahip değillerdir ve tam tersine anlamadıkları için bizden uzaklaşır ve Rabbi yanlış tanıtırız diye korkarız.
Düşmanın taktiği
Fırat Çölgeçen Düşmanın taktiği
Vahiy 12:11 ayetleri, düşmanı yenmemizin üç yolu olduğundan söz eder. Bunlardan ilki, düşmanı Kuzu'nun kanıyla yenmektir. Bedenlerimizi ve düşüncelerimizi Kuzu'nun kanıyla örtmemiz gerekir. Mesih'te olan gündelik paydaşlığımız, imanla O'nun kanı aracılığıyla korunmakta olduğumuzu fark ettiren yollardan birisidir. Bedenlerimizi, düşüncelerimizi, arabalarımızı, evlerimizi ve sahip olduğumuz her şeyin üzerini Mesih'in kanıyla örtmeliyiz. Mesih'in kanını her şeyin üzerine ilan etmeliyiz. Çünkü ruhsal savaş daha da şiddetleniyor. Mesih'in kanının bir damlası, düşmanın bütün silahlarından daha güçlüdür. Bu yüzden Mesih'in kanını unutmamalıyız.
Düşmanı alt etmenin diğer yolu, bildiğimiz tanıklık sözleridir. İsa Mesih, kanını bizim için döktü ve bu kan aracılığıyla Tanrı'nın egemenliğinin vatandaşları olduk. Öyle ki, diğerleri de yeniden doğarak bu egemenliğe girebilsinler. İsa Mesih tanıklığını düşman ile paylaştı. İsa, ayetlerden alıntı yaparak; Tanrı sözü aracılığıyla düşmanı yendi. İsa Mesih, " yazıldığı gibi " diyerek pek çok farklı durumda ayetlerden alıntılar yaptı.
Düşmanı yenmenin üçüncü yolu, ölümü göze alacak kadar can sevgisinden vazgeçmektir. İmanlarından dolayı geçen yüzyıllarda şehit edilenlerin sayısı, bundan önceki 2.000 yıl içinde şehit edilenlerin toplam sayısından daha fazladır ve önceki yüzyılda kurtulanların sayısı, toplamda tüm 2.000 yıllık dönemde kurtulanların sayısından daha fazladır. Aynı zamanda bazı tahminlere göre, Tanrı egemenliğine girmekte olan insanların sayısının, tüm tarih içinde kurtulan insanların sayısından daha çok olduğu söylenmektedir. Tohum, toprağa düşüp ölmediği sürece; hasatın olmayacağını anımsamalıyız ( Yu. 12:24 ).
Kuzu'nun kanı, bildirdiğimiz tanıklık sözü ve ölümü göze alacak kadar can sevgisinden vazgeçerek; düşmanı nasıl yeneceğimiz konusunda ders almamız gereken örnekler vardır.
Rab, sizi lütfu ile korusun ve bereketlesin.
Düşmanın taktiği
zfrkrblt Düşmanın taktiği
Sevgili Tuğba ben kimseyi akılsızla itham etmiyorum sadece daha planlı olmaktan bahsediyordum.İngiliz pastörü sert bir dille lanetlemeniz nedeniyle biraz daha yumuşak bir üslup kullanıp Onu Rabde bağışlamanızı istemiştim geriye kalan herşeyde hemfikiriz.O akılsızlıkla itham ettiğimi düşündüğünüz pastörden ben öğreti alıyorum devamlı bir çıkış içerisinde olmanızı Rabde ateşli bir inanlı olmanıza bağlıyorum ve bu durumdan tabiki hoşnudum ama biraz empati yapmak işinize yarayabilir.Sevgili Fırat abime ise diyeceğim inancımızı sosyal hayata entegre etmek sözü duyurmak adına daha yararlı olabilir.Bizim inancımız yaşam felsefemiz yaşadığımız toplumdan kopartıp ötekileştirisek yarar sağlamayacaktır.Ayriyette n şahsım adına ölümden korktuğumda yok,kelamın emrettiği gibi dünya işlerindende nefret ediyorum fakat bu tip planlı hareketlerle bize verileni bin yapmak daha hayırlı olacaktır.Nedir bu plan diyecek olursanız tabiki ilk önce mesihden doğmuş şahsımızı topluma kabul ettirmek daha sonra bu yolla müjdeyi duyuracak refah ortamı sağlamak ve bunun sonrasında ise müjdeyi artık ötekiler olmadığımıza inanan topluma duyurup yeni kardeşler kazanmak.Düşüncemin doğruluğunda hemfikir olduğumuza inanıyorum ve bu durum yani misyonerlik inancımız adına tanrıya yardımımız değil bizim bir ibadetimiz olmalı Tuğba kardeşle olan yazışmalarda bu noktaya dikkat çekmek istiyordum.
Düşmanın taktiği
tugba05 Düşmanın taktiği
zfrkrblt kardeş ,biz ingiliz pastörü lanetlemedik. Biz kimseyi lanetlemeyiz. Onun içinde olanın o an şeytan olduğunu biliyoruz. Onun için dua ediyoruz. Nefret duymuyoruz. Zaten Rabbin Ruhunu taşıyan imanlı bu şekilde (nefret, kin, lanetleme) hissetmez. Biz onun için dua ederiz. Siz de dua edin bizim için. Şeytan araya ayrılık tohumlarını koyamasın.
Düşmanın taktiği
zfrkrblt Düşmanın taktiği
Tuğbacım,pastöre yapılabilecek şeyin dua olduğunu ancak tanrının yardımıyla hataya düşmeyeceğini biliyorum bu yüzden sizler ve pastör dualarımda yer alıyorsunuz.
Rabbin ışığı hep yüreğinde olsun.
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler