Kötülük'e dair düşüncelerim

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kötülük : Kötülük'e dair düşüncelerim

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
datatip

Kötülük varmı yokmu diye benimde bir görüşüm var
Duygusal kötülük var,düşünsel kötülük yoktur diyorum.
Bizi inciten şey kötüdür.Bir bebeğin karnı acıktığında ağlar ama annesi hakkında kötü düşünmez."Kötü" çocukluğumuzda öğretilir.
Artık birisi şu kötüdür derken, karnının acıkmasıda kötüdür diye düşünmeye başlayıp zamanında yemek vermeyen anneside kötüdür diye çocukluğumuzda düşünmeye başlarız.
Bu misaldir.Neye kötü diyorsak geçerlidir.Şeytana bile.
Kötü demekle beyin oyunlarına düşülmekte,temel ihtiyaçlarımız olan sevgi-saygı-doyma,yaşama gibi isteklerimizin tehlikede olduğu algısı yerleşmektedir.
Artık bize ne kötü diye öğretilse aslında bizim için kötü olmasa bile,beyin aynı "kötü refleksini" verecektir.
Bu nedenle düşünsel olarak hiçbirşeyi kötü olarak bilmeme,sağlığımız için daha elverişli bir ortam sunabilir.Yani bu konuda bebek gibi olmayı kastediyorum.
Tabiki duygusal olarak kötü olandan,kaçma-uzak durma-yaklaşmama ise daha sağlıklı olabilmekte.
On Emir,insanların esenlikten neden mahrum olduğunu açıklamaktadır.Bir bebek gibi olabilirsek,esenlik üzerimizdedir ve on emire uymama hali bir bebekte gözlenmez.
Böylesi temel bir konuya benim yaklaşımım böyle.Tabiki yorumlara değişime-gelişime açığım
Esenlikler dilerim.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.

hristiyanlık
datatip

Peki "kalp" bunun neresinde diye düşündüm.
İncil'i düşünerek şu sonuçlara vardım.
Çocukken beyin kötüyü öğrenmiş olabiliyor ama henüz kalp etkilenmiyor.
Kalp ne zaman,nasıl,nerede etkilenir sorusu kritik bir soru.
Zedelenmenin başladığı yerde kalpde etkilenir diyebiliirim.
Peki zedelenme nedir,zedelenme olduğuna nasıl karar verilir,miktarı nedir gibi sorulara bilimsel cevap çıkacağını zannetmiyorum.
Bunu rölatifde olsa kişisel hayat deneyimlerimizden çıkarabiliriz.
Tanrı iyiniyetini çocuklar üzerine verdi.Bir ışık olarak; çocuk gibi olmayı gösterdi.Öyleyse kalp bu evrede etkilenmemiş.
İnsanı kirleten ağızdan çıktığına,ağızdan çıkanda kalpten kaynaklandığına göre,insanların kalbini görmemiz gerekiyor demektir.
Ama yine mümkün olduğunca kötüyü hissedebilir ve uzak durabiliriz ancak düşüncelerde hiçbirşeye kötü demeden bir yaklaşımın Bir Avrupa gibi Türkiye'ninde yolunu açacağını düşünmekteyim.

Yu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm.

hristiyanlık
datatip

Yukardaki yazılarım sonrası,ben bir ikileme girmiştim.
Bebekmi çocukmu daha iyidir diye.Bende ışığıma baktım

matta 21:15;İsa'nın yaptığı harikaları ve "Davutoğlu'na Hozana" diye bağıran çocukları görünce öfkelenen din bilğinlerine, İsa "küçük çocukların ve emziktekilerin dudaklarından kendine övgüler döktürdün" sözünü hiç okumadınızmı ? diyor.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kötülük'e dair düşüncelerim konusuna benzer konular;

Aile üzerine düşüncelerim Aile üzerine düşüncelerim Aile deyince aklıma ne geliyor. Ben aile yaşamı ve akraba çevresi içinde bulunmuş biri olarak aile üzerine bazı gözlemlerimi ve düşünçelerimi paylaşmak istiyorum, ben evli olmayan biri olarak ve aile yaşantısına çok ortak olmayan biri olarak bu yazıyı yazmaya başlıyorum, aile üzerine gözlemlerde bulundum, aile üzerine çeşitli bilim dallarının aileye bakışını okudum, ama dediğim gibi aile yaşamının içinde olupta çok aile ilişkilerinde bulunmayan, sorumluluk almayan biri olarak yazaçağım bu yazıyı. Çoğu kişinin aklına aile deyince, anne ve babanın olduğu, kardeşlerin, nenelerin ve dedelerin olduğu bir oluşum aklına gelir. Yer yüzünde çeşitli aile oluşumları varmış -babanın olmadığı bir aile, kadının...

Kutsal Üçlü Birlik hakkında düşüncelerim. Yazılarına çok değer verdiğim forum üyesi bir kardeşimizin son birkaç yorumsal yazısının bitiminde yer verdiği Baba,Oğul ve Kutsal Ruh üçlemesine yüklediği anlamlar çerçevesinde kendime bu bağlamda sorduğum soruyu sizinle paylaşmak istedim. Adını vermeyeceğim değerli( kendisini tanımıyorum,Rab izin verirse bu forum vesilesiyle tanışmak isteyeceğim kişilerin başında geliyor)kardeşimi yargılamak ,yüklediği anlamları sorgulamak değil.Bilhakis imanımı konumlandırma anlamında bana düşünme fırsatı sağladı.İlahi kavramlara,yani imanlı kişiler olarak anlam yüklemek zordur. Bu bağlamda şunu söyleyebilirim: Baba KURTULUŞUM;Oğul KURTULUŞUMU insan bedeninde var olarak gerçek BABAMA yönelmemi sağladı(oğul babamdır zaten).Kutsal Ruh Baba ve...

RAB kelimesine dair Türkçe Çeviri'de Eski Antlaşma'da; Rab >> ADONAY (İbranice) >> Lord (İngilizce) ANLAMI: Egemen, sahip, kontrol eden RAB >> YHVH (İbranice telafuzu: yeh-ho-vah) >> GOD (İngilizce) ANLAMI: Kendi kendine var olan, öncesiz ve sonrasız olan.. Ayrıca bu kelimenin kökü de var olmak fiilinden geliyor.

Forumunuza dair... Elimden geldiğince forumunuzun tamamını inceliyorum. Herşeyden önce konuşma ve hitap tarzınızın naifliği ve bu naifliği tüm sabit fikirli, saldırgan hatta saygısız kişelere karşı dahi korumanızı takdir ediyorum. Kimi yerlerde aldığınız tehtitlerden bahsetmişsiniz, size karşı hakaret dolu yazıları da okudum. Çok yazık...Çoğunluğun Hristiyan olduğu bir toplumda Müslüman'lara nasıl davranıldığına şahit olmadığım için yorum yapamam ama yaşadığım toplumda ne kadar sıkıntıya sokulduğunuzu, her koşul altında "misyoner" olarak nitelendirildiğinizi ve potansiyel bölücü olarak görüldüğünüzü tahmin edebiliyor ve samimiyetle söylüyorum ki üzülüyorum. Umarım iyi niyetleriniz ne kadar fazlaysa, o kadar huzur ve saygı bulursunuz.

seçilmişliğe dair <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 12"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 12"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1.ULA%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><link rel="themeData" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1.ULA%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_themedata.thmx"><link rel="colorSchemeMapping" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1.ULA%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_colorschememapping.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> ...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kötülük : Kötülük'e dair düşüncelerim

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler