Seytanin dususu ve Isa Mesih'in zaferi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kötülük : Seytanin dususu ve Isa Mesih'in zaferi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Yaratilis 3:1-15
RAB Tanrı`nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, "Tanrı gerçekten, `Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin` dedi mi?" diye sordu.
Kadın, "Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz" diye yanıtladı,
Ama Tanrı, `Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz` dedi.
Yılan, "Kesinlikle ölmezsiniz" dedi,
Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız.
Kadın ağacın güzel, meyvesinin yemek için uygun ve bilgelik kazanmak için çekici olduğunu gördü. Meyveyi koparıp yedi. Yanındaki kocasına verdi, o da yedi.

İkisinin de gözleri açıldı. Çıplak olduklarını anladılar. Bu yüzden incir yaprakları dikip kendilerine önlük yaptılar.
Derken, günün serinliğinde bahçede yürüyen RAB Tanrı`nın sesini duydular. O`ndan kaçıp ağaçların arasına gizlendiler.
RAB Tanrı Adem`e, "Neredesin?" diye seslendi.
Adem, "Bahçede sesini duyunca korktum. Çünkü çıplaktım, bu yüzden gizlendim" dedi.

RAB Tanrı, "Çıplak olduğunu sana kim söyledi?" diye sordu, "Sana meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?"
Adem, "Yanıma koyduğun kadın ağacın meyvesini bana verdi, ben de yedim" diye yanıtladı.

RAB Tanrı kadına, "Nedir bu yaptığın?" diye sordu. Kadın, "Yılan beni aldattı, o yüzden yedim" diye karşılık verdi.
Bunun üzerine RAB Tanrı yılana, "Bu yaptığından ötürü Bütün evcil ve yabanıl hayvanların En lanetlisi sen olacaksın" dedi, "Karnının üzerinde sürünecek, Yaşamın boyunca toprak yiyeceksin.
Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu Birbirinize düşman edeceğim. Onun soyu senin başını ezecek, Sen onun topuğuna saldıracaksın."
Yaratilis 3. bolume gelinceye dek her sey yolunda gider gibi gorunmekte. Yaratilis 1:31 " Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. " Tanri hic bir seyi kotu yaratmadi. Her sey cok iyi idi.

Sonra ucuncu bolume geliyoruz ve seytani orda goruyoruz. Seytanin kotulukle dolu oldugu gozle gorunulur bir sey. Tanri'nin sozlerini sorgulamakta. Birinci ayette " Tanrı gerçekten, `Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin` dedi mi?" diye sordu." Seytan yalanci, hilekar ve yikicidir. Tanri Yaratilis 2:17 de soyle dedi " .. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün. " Ancak seytan 4.ayette " Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız. " Bu yuzden Isa seytan hakkinda Yuhanna 8:44 de " ... O başlangıçtan beri katildi. Gerçeğe bağlı kalmadı. Çünkü onda gerçek yoktur. Yalan söylemesi doğaldır. Çünkü o yalancıdır ve yalanın babasıdır." demistir.

Seytan, Antik Yilan ( Ejderha )

Bu yilan kimdir? iBu sorunun yaniti Vahiy 12:9 da verilmistir; " Büyük ejderha -İblis ya da Şeytan denen, bütün dünyayı saptıran o eski yılan- melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı " Aden Bahcesindeki yilan seytandi ( kelime anlami suclayan, iftira atan).Tum dunyayi yaniltandi. Isa ondan " kotu olan" ( Matta 13:19 ) ve " bu dunyanin efendisi " ( Yuhanna 12:31, 14:30, 16:11 ) diye bahsetmisti. Ferisiler ona Baalzevul, cinlerin onderi ( Matta 12:24 ) derlerdi. Pavlus ona " bu cagin ilahi " ( 2 Krointler 4:4 ) ve " havadaki hükümranlığın egemeni " ( Efesliler 2:2 ) sifatlarini vermisti.

Yaratilis ucuncu bolumde karsilastigimiz iste budur. Tanri'nin bahcesinde ortaya ciktiginda zaten kandirici, kotu, katil vs olandi. ayet 15 de Tanri yilana konusur ve ona yargisini bildirir; " Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu Birbirinize düşman edeceğim. Onun soyu senin başını ezecek, Sen onun topuğuna saldıracaksın " Dikkat edecek olursaniz ilk bakista bu iki soy arasindaki savas gibi gorunmektedir. Ancak budan sonraki sozler daha degisik sey anlatmaktadir. "Senin basini ezecek" Bunu yapacak kisi kimdir? Yanit kadinin soyu. Peki burdaki " sen " kimdir? Yilanin kendisidir onun soyu degil.
Carmihda Seytanin Basinin ezilmesi

Gun gelmektedir, Tanri sen ( senin soyunun degil) yenileceksin ve bu dunyadan atilacaksin. Bu kadinin soyu senin basini ezecek ( Roma 16:20 ve Ibraniler 2:14 ). Bu son darbe kadinin mukemmel soyu olan Isa Mesih carmih'da oldugunde gerceklesti. Bu Tanri'nin Oglunun kadinin soyundan olarak seytanin basini ezmek icin insan bedeninde gelme nedenidir.
Koloseliler 2:14-15 Tanri'nin bunu carmihda olen kendi Ogluna guvenenler icin yaptigini soyler; " Kurallarıyla bize karşı ve aleyhimizde olan yazılı antlaşmayı sildi, onu çarmıha çakarak ortadan kaldırdı. Yönetimlerin ve hükümranlıkların elindeki silahları alıp onları çarmıhta yenerek açıkça gözler önüne serdi." Mesih bizim gunahlarimiz icin oldugunde seytan silahsiz kaldi ve yenildi. Bizlere karsi kullandigi tek silah, bizlerin Tanri huzurunda suclu oldugumuz ve bu yuzden cezayi hak etigimiz suclamalari idi ve bu silahi sonsuza dek yok edildi. Mesih oldugunde bu suclama da yok oldu. Mesih'e guvenenlerin hic biri asla yok edilemiyecektir. Seytan bizleri Mesih'deki Tanri sevgisinden asla ayiramaz ( Rom 8:37-39 )

Seytanin Isyani

Yanit isteyen soru sudur; Seytan nerden geldi? Ve Tanri nicin onun katilliklerine goz yummaktadir? Seytan Yaratilis kitabinda ortaya cikmistir. Yaratilis 1:31 de anlatilan " her şeyin çok iyi oldugu" nun anlatimi ile Yaratilis 3 de anlatilan kotulugun ortaya cikmasi arasinda gecen zamanda birseyler olmustu. Iyi yaratilan bozulmustu. Yeni Ahitteki Yahuda ve 2 Petrus kitaplarinda bize ne oldugu hakkinda biraz ip ucu verilmektedir; Yahuda 1:6 " Yetkilerinin sınırı içinde kalmayıp kendilerine ayrılan yeri terk etmiş olan melekleri, büyük yargı günü için çözülmez bağlarla bağlayarak karanlığa hapsetti. " ve 2 Petrus 2:4 " Tanrı günah işleyen melekleri esirgemedi; onları cehenneme atıp karanlıkta zincire vurdu. Yargılanıncaya dek orada tutulacaklar." diye anlatmaktadirlar.

Gorunuse gor onceleri bir cok kutsal melek vardi. Bunlardan bazilari seytan da dahil olmak uzere "gunah isledi" ya da Yahuda 1:6 nin dedigi gibi " Yetkilerinin sınırı içinde kalma.." dilar. Yani bir baska degisle isledikleri gunah "isyan" idi. Tanri tarafindan kendisinin iradesi altinda yasamalari icin verilen otorite ve yetkil;erden daha fazlasini arzu ettiler. Yaratilmis bir melek olan seytan ve digerleri Tanri'ya isyan ettiler ve Tanri'nin her ihtiyaci karsilayan kralligini inkar ettiler. Kendilerini yucetmek uzere kendi arzularinin pesine dustuler. Itaat etmek istemediler. Baskalarina hizmet etmek icin Tanri tarafindan gonderilmek istemediler ( Ibraniler 1:14 ). Kendileri yetkili olmak ve Tanri'dan ustun sayilmak istediler.

Seytanin gunahinin temeli

Oyleyse yine soruyoruz; neden? Bu nasil oldu? Yaniti kolay bir soru degil. hatta Kelama dayali yanitlar daha da fazla soru uretmektedir. Bu devirde bizler " bir kismini biliyoruz' ( 1 Korint 13:12 ), bazilari meleklerin "ozgur iradeye" sahip olduklarini ve bu yuzden Tanri'nin onlari Kendisine tapmalari konusunda zorlayamadigini savunmaktadirlar. Ancak ben bu savi pek yardimci bulamadim. Soruyu tam olarak aciklamamaktadir.; Tanri'nin sonsuzlugunda gayet mukemmel kutsal bir melek niye birden bire ozgur iradesini kullanip da Tanri'dan nefret etmeye baslasin?

Basarisiz olmus olan bir yaklasim

Bu Tanri'nin isyankarligi engellemedeki gucsuzlugu fikri soruna cozum degildir. Mukemmel kutsal olan varliklarin niye hayranlik duymak icin yaratildiklari varliga karsi gelmek icin niye ozgur iradelerini kullansinlar ki? Kutsal Kitap'in Tanri'nin seytan uzerindeku hukumdarligi konusunda yazilan diger ayetlere uymamaktadir.

Kutsal Kitap'in yaklasimi

Benim seytanin gunahinin kaynagi hakkinda dusunmemiz konusundaki yaklasimim buna Kutsal Kitabi su soru ile okumamizdir.: Tanri seytanin irdadesine ne gozle bakmaktadir? Tanri kotu guclerin iradeleri karsisinda gucsuz mudur? Tanri'nin gucunun oesinde O'nun bu melekleri hukmetmesine engel olabilecek bir guc mu vardir? Yoksa Kutsal Kitap'in tumunde Tanri cani ne zaman isterse seytani sinirlamaya gucu ve hakki oldugunu gorebiliyor muyuz? Oyle ise niye Tanri seytani yok etmemektedir?

Boylece Kutsal Kitap'i okudugumda yanit olarak sunu buldum; sadece Tanri'nin otoritesinin ve gucunun gozle gorulebilen kucucuk kismi.
Tanri'nin gucunun seytan uzerinde gucu

1. Her ne kadar seytan " bu dunyanin hukumdari" ( Yuhanna 12:31 ) sayilsa da Daniel 4:17 soyle demektedir; " Bu yargıyı gözcüler, kararı kutsallar verdi. Öyle ki, her canlı Yüce Olan'ın insan krallıkları üzerinde egemenlik sürdüğünü ve onları dilediği kişiye, en hor görülen birine bile verebileceğini bilsin.". Mezmurlar 33:10-11 da sunu yazar; " RAB ulusların planlarını bozar, Halkların tasarılarını boşa çıkarır. Ama RAB'bin planları sonsuza dek sürer, Yüreğindeki tasarılar kuşaklar boyunca değişmez. " Evet seytan bu dunyanin hukumdaridir ama son soz her zaman Tanri'ya aittir.

2. Temiz olmayan ruhlar her ne kadar katil ve aldatici seyler olsalar bile Isa Mesih onlar ustunde otoritesi vardir. Markos 1:27 sunu yazar; " Yepyeni bir öğreti! Kötü ruhlara bile yetkiyle buyruk veriyor, onlar da sözünü dinliyor. " Mesih seytana emrettiginde o Mesih'e itaat etmistir.
3. Seytan sinsi sinsi dolanip kendine yiyip yutacagi bir yem arayan bir aslandir. Petrus, l Petrus 5:8-9 da bizi soyle uyarmaktadir; " Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız İblis kükreyen aslan gibi yutacak birini arayarak dolaşıyor. Dünyanın her yerindeki kardeşlerinizin de aynı acıları çektiğini bilerek imanda sarsılmadan İblis'e karşı direnin." Bir baska degisle seytan kutsallari kandirmak icin " aci cekmeyi" kullanmaktadir. Ancak 2 Petrus 3:17 de " Iyilik edip acı çekmek -eğer Tanrı'nın isteği buysa- kötülük yapıp acı çekmekten daha iyidir. " demektedir. Eğer Tanrı'nın isteği buysa . Bu aci cekis, kukreyen aslanin agzi sadece Tanri'nin iradesi ise acilip kapanabilir.

4. Evet, seytan baslangictan beri katil olandir, Isa bunu Yuhanna 8:44 de dile getirmistir. Ancak Verenin elinden hayat hediyesini calmis midir? Hayir. Yasanin Tekrari 32:39 " Artık anlayın ki, ben, evet ben O'yum, Benden başka tanrı yoktur! Öldüren de, yaşatan da, Yaralayan da, iyileştiren de benim. Kimse elimden kurtaramaz. " yazar. Yakup 4:15 de sunu soyler; " Rab dilerse yaşayacak, şunu şunu yapacağız " Seytan dilerse degil. RAB verdi, RAB aldı, RAB'bin adına övgüler olsun ( Eyup1:21 )

5. Seytan Eyup'u hedef aldiginda onun sagligini ve elindeki herseyi almadan once Tanri'dan izin almak zorunda kalmisti. Eyup 1:12 de Tanri soyle dedi; " Sahip olduğu her şeyi senin eline bırakıyorum, yalnız kendisine dokunma." Baska bir degisle, Saldirman icin izin veriyorum ama sana verdigim sinirlarin otesine gecmiceksin.

.
6. Seytan en buyuk deneyendir. O bizim gunah islememizi ister. Luka'ya gore Petrus'un uc kez inkar edisinin ardinda yatan seytandi. Seytan onu Isa'yi inkar etmesi icin denenmeye koymustu. Bu Tanri'nin izni olmadan olabilirmiydi? Isa Mesih'in Simun Petrus'a Luka 22:31-32 da soylediklerine bakiniz; " "Simun, Simun, Şeytan sizleri buğday gibi kalburdan geçirmek için izin almıştır. Ama ben, imanını yitirmeyesin diye senin için dua ettim. Geri döndüğün zaman kardeşlerini güçlendir."

Seytan Petrus'a Tanri'nin izni olmadan istedigini yapamazdi. Ve yaptiginda Eyup ile oldugu gibi Tanri ona sinirlar koymustu; " Bu gece Petrus'u yok etmiyeceksin sadece sendeletebileceksin " Iste bu yuzden Isa ona " Geri döndüğün zaman kardeşlerini güçlendir " denisti. Burda seytan degil, Isa'nin kendisi olaya hakimdi. Ve seytan bir dereceye kadar gidebilme izni almisti o kadar.
7. Pavlus 2 Korintler 4:4 de sunu soyledi; " ..bu çağın ilahı onların zihinlerini kör etmiştir." Insanlarin izhinlerini kor edebilen bu guc asil Gucten daha mi kuvvetlidir? Tanri bu gucu yenebilir ve etkisiz hale getirebilir mi? Elbetteki! Iki ayet sonra Pavlus " Çünkü, "Işık karanlıktan parlayacak" diyen Tanrı, İsa Mesih'in yüzünde parlayan kendi yüceliğini tanımamızdan doğan ışığı bize vermek için yüreklerimizi aydınlattı." demistir. bir baska deyisle seytanin koreltici etkisi Tanri'nin Isik olsun dediginde yok olacaktir.

Tanri seytanin her hareketine hukmeder
Oyle ise seytanin gunahkarliginin orijinalinin ne oldugu sorumuza donelim. Tanri kendi meleklerinin iradeleri karsisinda kudretsiz midir? Tanri'nin yarattiklarina karsi Kendisini sinirlayan gucler mi vardir ? Benim vardigim sonuc, Kutsal Kitap'in bastan sona Tanri'nin seytan ve onun iblisleri uzerinde hukmu oldugunu gosterdigidir. Onlari istedig zaman istedigi kadar hukmetmeye yetkisi ve kudreti bulunmaktadir.

Oyle ise su sonuca varmaktayim; Tanri seytanin dusmesin izin verdi, bunu engelleyemedigi icin degil, baska bir amaci oldugu icin yapti. Tanri'nin izninin her zaman bir nedeni vardir. Eger bir seye izin vermeyi seciyorsa bunu kendince bir nedeni -edebi hikmetinde- oldugu icin yapmaktadir. Gunah seytanin kalbinde nasil olusmaktadir bunu bilmiyoruz.Tanri bize bunu aciklamamistir. Ama bildigimiz sey sudur ki Tanri seytan ustunde egemendir ve oyle ise seytan Tanri'nin izni olmadan hic bir sey yapamaz. Oyle ise seytanin her hareketi Tanri'nin buyuk planinin bir parcasidir. Tanri'da gunah yoktur, gunah islemez, O yucedir. Seytan ise kotuluktur ve herseye hukmeden Tanri'nin hikmeti altindadir.

Niye seytani yok etmemistir?

Oyle ise neden Tanri seytani yok etmemektedir? Bunu yapmaya hem kudreti hem de hakki bulunmaktadir. Vahiy 20:10'da bunu bir gun yapacagi yazilidir. Seytani isyan ettigi gun niye ates golune atmamistir? Niye yuzyillardir insanlara kotuluk etmesine izin vermistir? Bunun yaniti "..Her şey O'nun ( Mesih'in ) aracılığıyla ve O'nun ( Mesih ) için yaratıldı." ( kolose 1:16 ). Tanri'nin Oglu Isa Mesih sonunda kab guc kullanmak yerine, dabir, aci cekis, hizmetkarlik, olum ile seytani yenecegi icin cok daha yuceltilecektir. Ogul daha da yuceltildiginde O'nu sevenler de daha cok sevincle dolacaktirlar.

Mesih'in yuceliginin yerine gelmesi icin

Mesih'in yuceligi carmih uzerindeki itaati ile seytan uzerinde zaferi ile en doruk noktaya ulasmistir ( Koloseliler 2:15 ). Isa soyle dedi; "İnsanoğlu şimdi yüceltildi" dedi. "Tanrı da O'nda yüceltildi." ( Yuhanna 13:31 ). Pavlus da sunu yazdi; " ..biz çarmıha gerilmiş Mesih'i duyuruyoruz...Tanrı'nın gücü ve Tanrı'nın bilgeliğidir " ( 1 Korint 1:23-24 ). Seytan ve onu izleyenler sonucta Isa Mesih'in sevgisini yuceligini, inayetini, hikmetini, sabrini ve lanetini daha da belirginlestirmektedir.

Kotuluk ve seytan hakkinda ne dusunup ne yapmaliyiz?

Konuyu basit ama onemli bir soru ile kapatmak istiyorum; Oyle ise seytana karsi nasil davranmaliyiz? Seytanin yaptigi kotulukler hakkinda ne hissetmeli ne dusunmeliyiz? Dunyadaki cocuklarin acliktan olumleri, depremde insanlarin uykularinda yok oluslari, vs.. Seytan sizi denemeye mi sokmakta? Asagida bu sorulara yanitimin ozetini bulacaksiniz. Kotuluk ile yapmaniz gereken sekiz sey ve asla yapmamaniz gereken dort sey bulunmaktadir.

1. Kotulugu bekle. "Sevgili kardeşlerim, sınanmanız için size giydirilen ateşten gömleği, size garip bir şey oluyormuş gibi yadırgamayın" (1 Petrus 4:12).
  2. Kotuluge katlan. "Sevgi her şeye katlanır, her şeye inanır, her şeyi umut eder, her şeye dayanır" (1 Korint. 13:7; . Markos 13:13).
  3. Seytan sizinle ugrastiginda sukredin "..durmadan, her şey için Rabbimiz İsa Mesih'in adıyla Baba Tanrı'ya şükredin" (Efesliler 5:20; cf. 1 Selanik 5:18; Romalilar 5:3-5).
  4. Seytandan kotulukten nefret edin. "Sevginiz ikiyüzlü olmasın. Kötülükten tiksinin, iyiliğe bağlanın." (Romalilar 12:9).
  5. Kotulukten kurtulmak icin dua edin. "Ayartılmamıza izin verme. Bizi kötü olandan kurtar." (Matta 6:13).
  6. Kotulugu aciga cikariniz. "Karanlığın meyvesiz işlerine katılmayın. Tersine, onları açığa çıkarın" (Efesliler 5:11).
  7. Kotulugu iyilik ile yenin. "Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen" (Romalilar 12:21).
  8. Kotuluge karsi koyun. "İblis'e karşı direnin, sizden kaçacaktır" (Yakup 4:7).
Ancak ote yandan;
  1. Dunyanin kotu islerinin Tanri'nin kontrolunden ciktigi korkusuna asla kapilmayin. "Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik." (Efes. 1:11).
  2. Alisagelmis kotulukle dolu yasamin ansamsizligina katilmayin. ".. O'nun yargıları ne denli akıl ermez, yolları ne denli anlaşılmazdır!. . . Her şeyin kaynağı O'dur; her şey O'nun aracılığıyla ve O'nun için var oldu. O'na sonsuza dek yücelik olsun!" (Romalilar 11:33, 36).
  3. Tanri'nin gunah isleyebilecegine ve evrene olan egemenliginde haksizlik yapip adaletsiz davrandigi dusuncesine asla kapilmayin. "RAB bütün davranışlarında adil,..." (Mezmur 145:17).
  4. Tanri'nin Mesih araciligi ile sizinle oldugunu asla sorgulamayin. Eger hayatinizla O'na guvenecek olursaniz siz Mesihtesiniz!. Kotuluk yakaniza sarilsa da hatta hayatinizi elinizden alsa da Tanri'nin sevgi dolu, kurtarici babasal disiplininden suphe duymayin. Bunlar Tanri'nin gazabinin cezalandirma alametleri degildir. Zira Mesih bizim yerimize o cezayi cekmistir. "Çünkü Rab sevdiğini terbiye eder, Oğulluğa kabul ettiği herkesi cezalandırır" (Ibraniler 12:6).
Seytanin islerini red edecek ve Tanri'nin Mesih Isa'daki iyiligine, hikmetine guvenecek olursak Tanri'nin seytanin yasamasina izin verme amacini yerine getirmis oluruz. Tanri'yi yuceltiriz.

derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
Yahya_474

Kardeşlerim önceleri tam iyi sayılmazdım.Rabbe geldikten sonra kendimdeki değişimin farkına vardım.Bende bir mucize gerçekleşiyordu buda rabbin ruhu aracılığıyla gerçekleşiyordu bundan adım gibi emindim.Rab bende gerçekleştirdiği değişimle şeytanı bir kez yine düşürmüştü.Sürekli yaptığı gibi.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Seytanin dususu ve Isa Mesih'in zaferi konusuna benzer konular;

Rab İsa Mesih'in Gelişi Yıldızbilimcilerin ziyareti 1-2İsa, Kral Hirodes'in devrinde Yahudiye'nin Beytlehem kasabasında doğduktan sonra bazı yıldızbilimciler doğudan Kudüs'e gelip şöyle dediler: «Yahudilerin kralı olarak doğan çocuk nerede? Doğuda O'nun yıldızını gördük ve O'na tapınmaya geldik.» 3Kral Hirodes bunu duyunca bütün Kudüs halkıyla birlikte çok tedirgin oldu. 4Tüm başkâhinleri ve ulusun din bilginlerini toplayarak onlara Mesih'in nerede doğacağını sordu. 5«Yahudiye'nin Beytlehem kasabasında» dediler. «Çünkü peygamber aracılığıyla şöyle yazılmıştır: 6`Sen, Yahuda diyarında olan ey Beytlehem, Yahuda önderleri arasında hiç de en önemsizi değilsin! Çünkü benim halkım İsrail'i güdecek olan önder senden çıkacaktır.'» 7Bunun üzerine Hirodes...

İsa Mesih'in günahsızlığı İSA MESİH’İN GÜNAHSIZLIĞI<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p> </o:p> Luk.1: 35 Melek ona şöyle yanıt verdi: "Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, Yüceler Yücesi'nin gücü sana gölge salacak. Bunun için doğacak olana kutsal, Tanrı Oğlu denecek.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Luk.23: 46-47 İsa yüksek sesle, "Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!" diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi. Olanları gören yüzbaşı, "Bu adam gerçekten doğru biriydi" diyerek Tanrı'yı yüceltmeye başladı.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Yu.1: 29 Yahya ertesi gün İsa'nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: "İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu!<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Yu.7: 18...

İsa Mesih'in Emirleri İSA MESİH’İN EMİRLERİ Mat.4: 10 İsa ona şöyle karşılık verdi: "Çekil git, Şeytan! 'Tanrın Rab'be tapacak, yalnız O'na kulluk edeceksin' diye yazılmıştır." Mat.5: 16 Sizin ışığınız insanların önünde öyle parlasın ki, iyi işlerinizi görerek göklerdeki Babanız'ı yüceltsinler!" Mat.5: 42 Sizden bir şey dileyene verin, sizden ödünç isteyeni geri çevirmeyin." Mat.5: 48 Bu nedenle, göksel Babanız yetkin olduğu gibi, siz de yetkin olun."

Mesih'in Hükümranlığı Mesih ve İncil-i Şerif'e göre 1000 sene sürecek olan Mesihsel çağ, Mesih'in Hükümranlığı çoğu insanlarca bekleniyor. Ortodoksi inanca göre Mesih'in gelişi ve 1000 senelik hükümranlığı bedeni ve dünyevi olmayacaktır, manevi ve ruhi olacaktır. Mesih İsa'a yaşarken Vali Pilatus zamanında sormuştu, 'Hükümranlığın nerede?' diye ama Mesih İsa 'Hükümranlığım bu dünyadan değildir!' demişti. 'Hükümranlığım bu dünyadan olsaydı yandaşlarım yakalanmamam için savaşırlardı!' demişti. 'Ama benim Hükümranlığımın burasıyla hiç bir alakası yok' demişti. Ortodoksi inanç Mesih'in bu sözlerini göz önüne alarak Mesih'in dönüşünü ve 1000 senelik hükümranlığını manevi ve ruhi olarak var saymıştır. Protestanlığın bazı kolları bu 1000 senelik hükümranlığın...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kötülük : Seytanin dususu ve Isa Mesih'in zaferi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler