Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı?

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Krematoryum : Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? konusu 5639 kez okundu, 25 kez cevaplandı. En son mesaj sufishco tarafından gönderildi. Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? Sadece merak ettim.. Günümüzde Ortodoks Kilisesi hariç neredeyse tüm kiliseler cenazenin yakılarak (kremasyon) ile küllere ayrıştırmasına onay veriyor. Roma Katolik Kilisesi daha önceleri karşı çıksa da,bir süreden beri yakılmaya izin veriyor,hatta ölülerin küllerinin defnedilmesi için çoğu kilise ve katedralin kriptlerinde bu kül dolu vazocukların yerleştirilmesi için özel nişler bulunmaktadır. Tüm mainline-Anayol Protestan kiliseleri ise yakılmaya onay vermektedir,bu konuda Protestan olarak mesafeli davranan sadece bazı Evanjelik topluluklar vardır... Benim kişisel şahsi fikrimi sorarsak..Açıkçası bu konuda nötrüm..Sonuçta cenazelerimizde 'külden küle,tozdan toza' ifadesini kullanıyoruz,sonuçta Rab külleri de, çürümüş toza dönüşmüş bedenleri de yeniden diriltmeye kadir Rabdir,Rabbin... Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? konusu 5639 kez okundu, 25 kez cevaplandı. En son mesaj sufishco tarafından gönderildi.

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-10, 00:25
Evanjelique

Sadece merak ettim..

Günümüzde Ortodoks Kilisesi hariç neredeyse tüm kiliseler cenazenin yakılarak (kremasyon) ile küllere ayrıştırmasına onay veriyor.

Roma Katolik Kilisesi daha önceleri karşı çıksa da,bir süreden beri yakılmaya izin veriyor,hatta ölülerin küllerinin defnedilmesi için çoğu kilise ve katedralin kriptlerinde bu kül dolu vazocukların yerleştirilmesi için özel nişler bulunmaktadır.

Tüm mainline-Anayol Protestan kiliseleri ise yakılmaya onay vermektedir,bu konuda Protestan olarak mesafeli davranan sadece bazı Evanjelik topluluklar vardır...

Benim kişisel şahsi fikrimi sorarsak..Açıkçası bu konuda nötrüm..Sonuçta cenazelerimizde 'külden küle,tozdan toza' ifadesini kullanıyoruz,sonuçta Rab külleri de, çürümüş toza dönüşmüş bedenleri de yeniden diriltmeye kadir Rabdir,Rabbin gücü herşeye muktedirdir..

Katolik ölü külü vazosu

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı?

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-10, 00:57
asuri

Biz Keldani Katoliklerde kesinlikle boyle bir sey yoktur vede olmiyacaktir.Bundan emin olabilirsiniz.Vatikanin boyle bir seye izin verdigindende haberim yok. bu bilgiyi nerden aldiginizi bilmek isterim.
Bilgilenmek isterim tesekurler.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı?

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-10, 01:07
Evanjelique

asuri
Biz Keldani Katoliklerde kesinlikle boyle bir sey yoktur vede olmiyacaktir.Bundan emin olabilirsiniz.Vatikanin boyle bir seye izin verdigindende haberim yok. bu bilgiyi nerden aldiginizi bilmek isterim.
Sevgili kardeşim,
Siz Doğu Katoliği olduğunuz için belki Ortodoks ilahiyatına benzer bir görüş sergiliyorsunuzdur ama Batı ritli Katolikler 1963 yılından beri cenazelerin yakılmasını onaylıyorlar.

Vatikan'ın resmi kateşizminde de bu konu mevcuttur.

http://www.vatican.va/archive/ccc_css/archive/catechism/p3s2c2a5.htm#2301

2301 nolu kanona bakabilirsiniz

'' The Church PERMITS cremation, provided that it does not demonstrate a denial of faith in the resurrection of the body.93''

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-10, 02:20
polly

Katolik Kilisesi Din ve Ahlak İlkeleri kitabında derki: "Merhumların bedenlerine saygı ve sevgi gösterilmelidir.Kilise ölülerin yakılmasına,yakılma olayı bedenlerin dirilişi ile ilgili imanın inkarına işaret etmiyorsa izin verir."

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[I][B]"Und Jesus sprach zu ihm: Die Füchse haben Gruben, und die Vögel des Himmels haben Nester; aber der Sohn des Menschen hat nichts, wo er sein Haupt hinlegen kann."Lukas 9:58
[/B][/I]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-01-10, 03:44
asuri

Evanjelique
asuri
Sevgili kardeşim,
Siz Doğu Katoliği olduğunuz için belki Ortodoks ilahiyatına benzer bir görüş sergiliyorsunuzdur ama Batı ritli Katolikler 1963 yılından beri cenazelerin yakılmasını onaylıyorlar.

Vatikan'ın resmi kateşizminde de bu konu mevcuttur.

http://www.vatican.va/archive/ccc_css/archive/catechism/p3s2c2a5.htm#2301

2301 nolu kanona bakabilirsiniz

'' The Church PERMITS cremation, provided that it does not demonstrate a denial of faith in the resurrection of the body.93''
Tesekur ederim bilmiyordum.Ortodox ilahiyatina yakin bir gorus sergiledigimiz dogrudur.Yada ortodox kardeslerimiz bizim ilahiyatimiza yakindir.Gecmisimiz ta rabbimizin havarisi Aziz tomaya dayanir

Yunan ortodox Patrigi sayin Ignace 4 Paristeki Notre Dame De Paris deki konusmasi superdi.
Aynen soyle demisti.
Ortodox ve Katolik arasindaki farklar asilmiyacak seyler degildir.Roma ile birlesebiliriz.Cunku kokenlerimize bagliyiz.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Forumdaki kardeşlerden ölünce yakılmak isteyen var mı? konusuna benzer konular;

Faaliyetlerini forumda duyurmak isteyen kiliseler Vaftiz, müjdeleme, film gösterimi, ücretsiz kitap, konser vs gibi faaliyetlerini forum aracılığıyla duyurmak isteyen kiliseler hristiyannet@gmail.com adresine gerekli bilgileri gönderebilirler. Mezhep kısıtlaması yoktur, her mezhepten kiliseler istekte bulunabilir. İlgili duyuru; DUYURULAR, menü bölümünde yazılı olarak duyurulacak ve ilgili şehirde olan, profil bilgilerinde şehir bilgisi belirtmiş üyelere de email yoluyla haber verilecektir.

Ölünce Cennet'e gidecek misin? Soru: Öldüğümde Cennet’e gideceğimi nasıl kesin olarak bilebilirim? Yanıt: Sonsuz yaşama sahip olduğunuzu ve öldüğünüzde Cennet’e gideceğinizi kesin olarak biliyor musunuz? Tanrı bundan emin olmanızı ister! Kutsal Kitap, “Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım” der (1 Yuhanna 5:13). Şu anda Tanrı’nın önünde durduğunuzu ve O’nun size, “Senin Cennet’e girmene neden izin vereyim?” dediğini bir düşünün. O’na ne derdiniz? Belki de ne cevap vereceğinizi bilemezdiniz. Bilmeniz gereken şey, Tanrı’nın bizi sevdiği ve sonsuzluğu nerede geçireceğimizi kesinlikle bilmemiz için bir yol sağladığıdır. Kutsal Kitap bunu şu şekilde dile getirir: “Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin...

Hayvanlar Ölünce Merhabalar benim bi tavşanım vardı ama dün öldü , sonuçta o da canlıydı ruhu var yani insanları biliyorum ama hayvanlar ölünce ne oluyor bize göre ? Esenlikler.

Hristiyanlar ve müslümanlar ölünce ne olacaklar? yeni bi başlık açmalımıyım bilemedim ve o yüzden hazır burda samimi bi başlık varken sorumu burda dile getirmeyi sormayı uygun buldum kusura bakmayın lütfen.(yeni üyelerdenim) hristiyan inancında hristiyanları ve müslümanları nasıl bir son bekliyo(günahlar ve sevapları hesaba katmadan). yani ben müslüman öldüğümde ve siz hristiyan öldüğünüzde nelerle karşılaşıcaz nasıl bir muamele görücez farklarımız ne olucak? İncil ne der? şimdiden teşekkür ederim... (bu soruyu bi kaç hristiyan tanıdığıma sordum fakat tam anlamıyla bi cevap alamadım konu biraz dağıldı her seferinde)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih