Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir?

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Küfür : Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? konusu 4968 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj sonsuzdiren tarafından gönderildi. Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? Kufretmek kesinlikle gunahtir.Kutsal Kitap bunu gayet acik sekilde beyan etmistir. Efesliler 4:29 soyle yazar; " Ağzınızdan hiç kötü söz çıkmasın. İşitenler yararlansın diye, ihtiyaca göre, başkalarının gelişmesine yarayacak olanı söyleyin. " Birinci Petrus 3:10 da su yazilidir; " Şöyle ki, “Yaşamdan zevk almak, İyi günler görmek isteyen, Dilini kötülükten, Dudaklarını yalandan uzak tutsun. " Yakup 3: 9-12 bu konuyu soyle ozetlemistir; " Dilimizle Rab`bi, Baba`yı överiz. Yine dilimizle Tanrı`ya benzer yaratılmış insana söveriz.Övgü ve sövgü aynı ağızdan çıkar. Kardeşlerim, bu böyle olmamalı.Bir pınar aynı gözden tatlı ve acı su akıtır mı?Kardeşlerim, incir ağacı zeytin ya da asma incir verebilir mi? Bunun gibi, tuzlu su kaynağı tatlı su veremez. " Kufretmenin, kotu soz soylemenin ne... Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? konusu 4968 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj sonsuzdiren tarafından gönderildi.

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-09-07, 03:13
candan

Kufretmek kesinlikle gunahtir.Kutsal Kitap bunu gayet acik sekilde beyan etmistir. Efesliler 4:29 soyle yazar; " Ağzınızdan hiç kötü söz çıkmasın. İşitenler yararlansın diye, ihtiyaca göre, başkalarının gelişmesine yarayacak olanı söyleyin. " Birinci Petrus 3:10 da su yazilidir; " Şöyle ki, “Yaşamdan zevk almak, İyi günler görmek isteyen, Dilini kötülükten, Dudaklarını yalandan uzak tutsun. " Yakup 3: 9-12 bu konuyu soyle ozetlemistir; " Dilimizle Rab`bi, Baba`yı överiz. Yine dilimizle Tanrı`ya benzer yaratılmış insana söveriz.Övgü ve sövgü aynı ağızdan çıkar. Kardeşlerim, bu böyle olmamalı.Bir pınar aynı gözden tatlı ve acı su akıtır mı?Kardeşlerim, incir ağacı zeytin ya da asma incir verebilir mi? Bunun gibi, tuzlu su kaynağı tatlı su veremez. "
Kufretmenin, kotu soz soylemenin ne kotulugu vardir? Agzimizdan sadece diger insanlari tesvik edici, olumlu sozler cikmasinaizin vermeliyiz. ( Efesliler 4:29 ). Ayni agizla hem ovmek hem sovmekdogru bir davranis degildir ( Yakup 3:9-12 )

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir?

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-09-07, 23:43
only god can judge me

Ben de bir zamanlar çok küfür ediyordum:(( Ama bunu yenebildim çok şükür.Ne yalan söylim bazen ağzımdan böyle kötü sözler çıkıyor:( Bunları da tamamen yenmek istiyorum.Bu konuda dualarınızı da eksik etmeyin.

saygılarımla

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir?

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-07, 00:32
sabri

only god can judge me
Ben de bir zamanlar çok küfür ediyordum:(( Ama bunu yenebildim çok şükür.Ne yalan söylim bazen ağzımdan böyle kötü sözler çıkıyor:( Bunları da tamamen yenmek istiyorum.Bu konuda dualarınızı da eksik etmeyin.

saygılarımla

Eğer sen bunu yenebiliyorsan, ne diyeyim, bravo! Ben yenemedim, yenebilseydim eskidende yapabilirdim, yani Rab beni bunlardan özgür kılmadan evvel, kendi gücümle yapabilseydim Rab'be ihtiyacım olmazdı, başka birçok kötü alışkanlığımdan kendi kendime vazgeçerdim :))

Rab seni daha fazla kötü alışkanlıklarından kurtaracak güçtedir. O'na güven bunu yapacaktır. Çünkü Rab sözüne sadıktır. Dualarım seninle.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Çünkü tek Tanrı ve Tanrı'yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa'dır. (1.Timoteos 2:5-6)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]_________________________________[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Mesih'i Çarmıhta tutan çiviler değil, bize olan sevgisiydi.[/COLOR][/SIZE]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-12-07, 18:51
ouzdinho

Küfür etmek elbette günah ancak bir de durumlara göre değişen bir öçlü var mıdır acaba?

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-12-07, 12:24
sonsuzdiren

ouzdinho
Küfür etmek elbette günah ancak bir de durumlara göre değişen bir öçlü var mıdır acaba?
Mat.12: 31 Bunun için size diyorum ki, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak; ama Ruh'a edilen küfür bağışlanmayacaktır.

Mar.3: 28-29 Size doğrusunu söyleyeyim, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak, ama Kutsal Ruh'a küfreden asla bağışlanmayacak. Bunu yapan, asla silinmeyecek bir günah işlemiş olur."

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9
mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kufretmek, kotu soz soylemek gunah midir? konusuna benzer konular;

Orijinal gunah (ilk gunah) nedir? " Orijinal gunah" terimi Adem'min Iyiyi kotuyu bilme agacinin meyvasini yemekten dogan gunahi anlatmaktadir. Ve bu gunahin Adem soyundan gelen tum insanlar ustundeki etkisini ki ozellikle bizim dogamizi nasil etkiledigini ve Tanri onunde gunah isleyecek yasa bile gelmeden nasil gunahli oldugumuzu anlatir. Bu "Orijinal Gunah" hakkinda uc ana gorus bulunmaktadir. 1-) Pelagianism : Bu 410 yilinda Afrika'ya yerlesen Ingiliz bir kesis olan Pelagius'un ( 354?-418den sonra )Hristiyanlar arasindaki ahlaki yuksetmeye calismasindan dogan bir gorus idi. O ve onu takip eden ogrencisi Celetius 418 de kiliseden atildilar ve 431 yilinda Efeste toplanan konsey bu gorusu ve onu savunanlari resmi olarak red ettiler. Bu goruse gore Adem'in gunahinin soyundan gelenlerin ruhlari ustunde hic bir etkisi...

Kutsal Kitap alkol/sarap icme konusunda ne der? Bir Hristiyanin icki icmesi gunah midir? Kutsal Yazilar icki icme konusunda bir cok uyarilarla doludur ( Leviler 10:9; Sayilar 6:3; Yasanin Tekrari 29:6; Hakimler 13:4,7,14; 1 Samuel 1:15; Suleymanin Ozdeyisleri 20:1; 31:4,6; Yeseya 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Mika 2:11; Luka 1:15 ) Ancak Kelam Hristiyanlarin bira, sarap ya da baska bir alkol iceren ickiyi icmesini yasaklamamaktadir. Hatta kelamda bazi bolumlerde icki hakkinda positif olarak bahsetmektedir. Vaiz 9:7 de " Git, sevinçle ekmeğini ye, neşeyle şarabını iç. " yazilmistir. Mezmurlar 104:14-15 de Tanrinin " Yüreklerini sevindiren şarabı, " verdigini yazmistir. Amos 9:14 de baglarin dikilip kendi sarabini icmenin Tanri'nin bereketi olarak sayildigini goruruz. Tanri'nin Hristiyanlara icki icme konusunda verdigi emir ise sarhos olmaktan uzak durmalaridir (...

Bir Hristiyan ne kadar kotu gunah isleyebilir? Hristiyanlar Mesih'e iman edip kurtulus aldiktan sonra da gunah islemeye devam ederler zira Isa Mesih'in donusune ya da olunceye dek gunahtan kurtulamayiz. Ancak Iman edince hayatimizda degisimler olur ( 2 Korintler 5:17 ). Kisi bedeninin islerini ( Galatyalilar 5:19-20 ) birakip Ruhun meyvalarini vermeye baslar ( Galatyalilar 5:22-23 ). Bu degisim iman eder etmez aninda olan bir degisimden ziyade zaman alan bir degisimdir. Eger kisi yasaminda degisim gostermezse o kisinin imaninin gercekligi tartisilabilir bir konu olabilir. Hristiyanlar da gunah isleyebilir. Tarih Hristiyanlarin ( ya da Hristiyan oldugunu iddia edenlerin ) korkunc gunahlari ile doludur. Isa bu gunahlar icin de oldu. Ama bu bizim gunah islemeye devam etmemiz anlamina gelmemelidir. Birinci Korintler 6:9-11 de...

Yalan soylemek ne zaman dogrudur? Yalan soylemek ASLA dogru degildir.Dokuzuncu emir yalan yere sahitligi yasaklamistir ( Cikis 20:16 ). Tanri'nin igrendigi yedi seyden ikisi olarak Suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19 da " yalanci dil " ve " Yalan soluyan yalancı tanık " gosterilmistir. Sevgi " gercekte sevinir " ( 1 Korintler 13:6 ). Ayrica Mezmurlar 119:29, 163, 120:2, S. Ozdeyisleri 12:22, 13:5, Efesliler 4:25ve Koloseliler 3:9 a bakabilirsiniz bu konuda. Kutsal Kitap'sa yalancilarin bir cok orneklerini gorebiliriz Yaratilis 27, Habercilerin Isleri 5 gibi. Tekrar tekrar gordugumuz sey yalanin uzuntuye, yargiya ve kayiba neden oldugunu gormekteyiz. Bazen yalanlarin iyi sonuclar dogurdugu yanilgisina duseriz. Ornegin, Israilli ebelerin Firavuna soyledigi yalanin Rabbin bereketi ile sonuclandigi ornegi ( Cikis...

Gunumuzde cinler periler kotu ruhlar var mi? Hayaletler, tarot okumalar, kahve falları, ruh çağırmalar, tüm buların ortak yönü nedir? Insanlar bulunduklari fiziksel dünyanın ötesinde olduğunu düşündükleri bilinmeyene açılan bir pencere olduğunu düşünmektedirler. Ve bir çok insana göre bunlar insanın evindeki penereleri açık bırakması kadar tehlikeli bir şeydir. Bazıları bu konulara yani hayaletler ya da ölmüş kişilerin bir nedenden dolayı öbür tarafa geçmemiş ruhlarının varlığına Kutsal Kitap'a dayalı olmayan yaklaşımları bulunmaktadir. Bu kişiler üç değişik konudan bahsetmektedir; 1-) Arta kalanlar ( videonun geri oynatılmasında olduğu gibi şeyler ama ruhsallıkla ilgisi olmayan) 2-) İnsan ruhlarınca yani iyiliği ile kötülüğü ile gerçek yaşamdaki insanlar gibi olanlarca izlenmek. Bazısı kişinin ilgisini çekmek ya da...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih