Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? - Sayfa 7

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Küpe : Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? - Sayfa 7

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
kbugra

Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı?

tgcn
kbugra
elguca
İskoç eteği erkek giysisidir.
Eğer bir İskoç erkeği, geleneksel olarak İskoç kadınının giydiği giysilerden giyseydi o zaman erkekler kadın giysisi giymiş olurdu.
Bu yazdıklarım yalnızca mantıksal çıkarımlardır. Herkesin yapabileceği türden olanlar.
elguca kardeşimiz doğru açıklamada bulunmuş fakat ben de bir şeyler eklemek istiyorum. unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.

Esenlikle kalın...

Şu anda Bende Küpe Takıyorum.Ama İmanımı dinimi vs etkilemiyor ve ben etkiliyecek herhangi bir sebep bulamıyorum ?

selmlar tgcn. sanırım ne demek itediğimi tam olarak anla(ya)madınız. ben giydiğimiz giysilerin kıyafetlrin imanımızı etkilyeceğni yazmadım. ben sadece aziz pavlusunda belirttiği gibi yaptığımız herşeyi imanla apmamız gerektiğini söylemeye çalışmıştım. Rabbimiz isa mesih insanı dışarıdan gelenin değil içeriden çıkanın kirleteceğinizlere kutsal kitabımızda belirtmişti. bu konuya gelince b de üp takıyorum. bunu da bi imala yapyorum. size demek istediğim. yaptığınız şeylerde inancınız tam olsun. yani her hangi bir şeyi gerçklştirirken şüpheye düşerseniz bunun siz sorgulamaya düşüreceğini unutmayınız. umarın aydınlatabilmişimdir.

sevgiler Buğra

"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."

hristiyanlık
tgcn

kbugra
tgcn
kbugra
elguca
İskoç eteği erkek giysisidir.
Eğer bir İskoç erkeği, geleneksel olarak İskoç kadınının giydiği giysilerden giyseydi o zaman erkekler kadın giysisi giymiş olurdu.
Bu yazdıklarım yalnızca mantıksal çıkarımlardır. Herkesin yapabileceği türden olanlar.
elguca kardeşimiz doğru açıklamada bulunmuş fakat ben de bir şeyler eklemek istiyorum. unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.

Esenlikle kalın...

Şu anda Bende Küpe Takıyorum.Ama İmanımı dinimi vs etkilemiyor ve ben etkiliyecek herhangi bir sebep bulamıyorum ?

selmlar tgcn. sanırım ne demek itediğimi tam olarak anla(ya)madınız. ben giydiğimiz giysilerin kıyafetlrin imanımızı etkilyeceğni yazmadım. ben sadece aziz pavlusunda belirttiği gibi yaptığımız herşeyi imanla apmamız gerektiğini söylemeye çalışmıştım. Rabbimiz isa mesih insanı dışarıdan gelenin değil içeriden çıkanın kirleteceğinizlere kutsal kitabımızda belirtmişti. bu konuya gelince b de üp takıyorum. bunu da bi imala yapyorum. size demek istediğim. yaptığınız şeylerde inancınız tam olsun. yani her hangi bir şeyi gerçklştirirken şüpheye düşerseniz bunun siz sorgulamaya düşüreceğini unutmayınız. umarın aydınlatabilmişimdir.

sevgiler Buğra
Teşekkrler Kbugra Evet şimdi anlattığıınz şeyi daha iyi anlıyorum teşekkürler :)

hristiyanlık
ortodoksmoderator

kbugra
unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.
Katιlιyorum.

hristiyanlık
kbugra

ortodoksmoderator
kbugra
unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.
Katιlιyorum.

bizlerin yanlışlarını eksiklerini düzelttiğiniz için tüm forumdaki moderatörlerimizden teşekkür ediyorum..

"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? konusuna benzer konular;

Hristiyanlıkta rüyalar... Merhabalar herkese,biliyorum burası rüya tabiri için uygun bir site değil belki:)Ama rüyamda haç gördüm,boynumda asılı bir haçtı.Bir müslümanın bunu görmesinin bir anlamı var mıdır arkadaşlar?

Hristiyanlıkta Namaz bazı kimselere göre "namaz" islami bir kelimedir. ancak namaz kelimesi farsça olduğuna göre bu durumda namazın doğrudan islam ya da arap kültürü ile ilişkilendirilmesi doğru olmaz. 2.yy. sonuna doğru mezopotamya'daki hristiyanlar toplu ibadetlerinde secde kullanmışlardır. hristiyan mezheplere göre değişiklik gösterse de, namaz ya da secde özünde bir "eğilme" hareketi ile kendini ifade eder. bu tam olarak yere kapanmak şeklinde olabileceği gibi hafif eğilmek ya da diz çökmek şeklinde de kendisini gösterebilir. buradaki fiziksel şeklin sayısı ya da biçiminden daha önemli olan şey ise ifade ettiği ruhsal anlamdır. çıkış 5:29-31... Halk inandı; RAB'bin kendileriyle ilgilendiğini, çektikleri sıkıntıyı görmüş olduğunu duyunca, eğilip...

Müslüman Erkeğin Hristiyan Bir Kızla Evlenmesi Merhabalar, Ben Gökhan.İstanbul'da yaşıyorum.Yaşım 16.Ben Müslümanım fakat sevgilim Ermeni asıllı bir Hristiyan.Yaklaşık 1.5 yıldır sevgiliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimiz çok sevdiğimizden dolayı daha erken ama evlenmeyi düşünüyoruz.Daha ikimizde ailemize açılamadık ama böyle sevgili olduklarımızı biliyorlar.Sizlerin ve tanrının bu durumda görüşü nedir?

Hristiyanlığa göre Küpe takmak doğrumu Arkadaşlar Hristiyanlıkta küpe takmanın herhangi bir sakıncası ve ya günahı varmıdır ? Şimdiden teşekkür ederim..

Hristiyanlıkta Tesbih Sevgili kardeşlerim esenlikler sizinle olsun.. Sizden bu konuda yardım istiyorum ki maalesef yeterli bilgi sahibi değiim. Çok sevdiğim kardeşlerimden birine tesbih yapıp hediye etmek istiyorum fakat yapılış tarzını ve boncuk sayısını maalesef bilmiyorum. Kardeşlerim bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum. Rab'bin bereketleri üzerinizde olsun

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Küpe : 7- Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? - Sayfa 7

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler