Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Küpe : Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
777maranata

Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı?

Sevgili kardesler,
Küpeden sonra simdi pantolona gecilmesi ,su günah mi bu günah mi gibi yeni konulari beraberinde getirir.Tanri'nin ne düsündügü,prensipleri ve Kutsal Söz'ü elimizde mevcuttur.Biz kendimizi hakli göstermeye ve canimizin istedigi seyleri yapmaya mi calisiyoruz yoksa gercekten Tanri böyle konularda ne düsünüyor? bunu ögrenmek istiyor muyuz?Bu önemlidir.Gecmisten günümüze kadar Moda veya modeli yaratanlar genellikle kadinlari kullaniyor ve yatirimlarini kadinlar üzerinde yogunlastiriyor.Özellikle giyim konusunda.Dikkat ederseniz 1900 yillarinin ortasindan sonlarina dogru kadini git gide soymaya yönelik,erkek giysilerini giymeye yönelik bir caba sarfediliyor.ve bu büyük capta basarilmistirda.Simdi sorarim size, Tanri insanlari soymaya mi yoksa giydirmeye mi yöneldi? "Kadinlar erkek giysisi,erkekler de kadin giysisi giymesin"derken Tanri yanlizca o zamanki insanlara mi seslenmisti?Bir insan ne giyecegine kendisi karar verir.Ama Tanri'yi seven ve O'nun isteklerine önem veren biri önce Tanri'ya basvurur.Tanri acaba ne yapmami isterdi? Bu konuda dua edip ilgili ayetlere bakmaliyiz.Insanin acik ve dekolte,vücut hatlarini cok belli eden giysilerden uzak durmasi sadece giyen icin degil , giyene bakip gunaha düsebilecek insanlarin da olabilecegini göz önünde tutmak iyi olacaktir.

hristiyanlık
sabri

[quote=susu;14013]Merhaba, Yazınızla ilgili birkac sey dikkatimi cekti.Temelde anlamak istediğim bayanların pantolon giymesi bahsettiğiniz ayetlerdeki ruhsal prensiplere göre günah mı değil mi? Acıklarsanız sevinirim.[/ quote]

Moda, toplumumuzda adeta yedek bir din haline gelmiş, zamanın ruh halini yansıtarak günlük yaşantıya hakim olmuştur. Bu nedenle, açık açık Tanrı sözüne karşı olmasına şaşırmamak gerekir. Ama biz, “Mesih Rabbimizdir” diyorsak, bilinçli olarak modacılar tarafından değil, Mesih tarafından yönlendirilmeliyiz
Önemli olan, insanın kendi zevklerine ve beğenisine göre değil, Mesih’i takip etme prensiplerine uygun bir şekilde giyinmektir. Mesih’i gerçek izlemenin ağırlık noktaları: insanın kendini inkâr etmesi, alçakgönüllülük ve makuliyettir. Mesih İsa diyor, ”Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, hergün çarmıhını yüklenip beni izlesin.” (Luka 9:23). Bunların tersi olan özellikler: Sürekli dışarıya süslü görünmek, dikkat çekici saç tıraşları, pahallı moda giyimleridir. Şunu da bilelim ki, hayatımızı modacıların istek ve zevklerine göre sürdürürsek, Kutsal Ruh’tan uzağız demektir. Elçi Petrus da kadınların giyimi hakkında şöyle diyor. ”Süsünüz örgülü saçlar, altın takılar, güzel giysiler gibi dışla ilgili olmasın. Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle süsünüz olsun. Bu Tanrı’nın gözünde çok değerlidir.” (1.Petrus 3:3-4).
Bugünkü modanın çoğunlukta sunduğu, terbiye ve ahlâk özelliklerinin tam tersidir. ”Tanrı insanlara elbise verirken onları örtmek istedi ” (Yaradılış 3:21). Tanrı, günah olayından sonra, günaha itebilecek her türlü gereksiz denemeyi önlemek amacıyla, insanların ayıp yerlerini örtmek için, onlara hayvan derisinden elbise verdi. Tanrı’ya göre günahilk önce kötü bir iş yapıldıktan sonra başlamıyor. Rab İsa şöyle diyor, “Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur.” (Matta 5:28).Günümüzde moda örtmekten ziyade, vücudu sergilemeye yöneliktir. Özellikle çok dar elbiselerle vücud hatlarını ortaya çıkartmak, açık dekolteyle yine bazı yerlere bakışı yönlendirmek, hatta vücudun büyük bir kısmını hiç örtmemek amacını güdüyor. Bu elbiseler moda diye insanlara sunuluyor. Ama Tanrı çocuğu, modacıların istekleriyle yönlendirilmemeli ve vücudunu sergileyerek başka insanları günaha sürükleme amacında olmamalıdır

Amaç birilerine etek ölçüsünü, kanun ve nizamları öğretmek değil, Tanrı’nın sözü doğrultusunda cesaretlendirmektir. Herkes vicdanını denetleyip hangi ölçüyle hareket etmesi gerektiğini bilmeli ve giyim konusunda ciddi bir şekilde garderobunu kontrol etmelidir
Rab İsa dağdaki konuşmasında, çabalarımızın öncelikle dünyevi işlere ve giyime değil, Tanrı Egemenliği’ne olması gerektiğini söylüyor. (Matta 6:25-33). İnsanlar içimizi göremezler, fakat dış görünüşümüze (1. Sam.16:7) bakarak değerlendirme yapacaklarından, Rab’be tanıklık edebilecek şekilde içten bağlılığımızı dış görünüşümüzle gösterelim. “Siz dünya’nın ışığısınız” (Matta 5:14)

Kadınlar erkek giysisi, erkeklerde kadın giysisi giymesin. Tanrınız Rab bu gibi şeyleri yapanlardan tiksinir” (Yas.Tekr. 22:5). Burada, İbranice “erkek giyimi” veya ”erkek elbisesi” tercümesinin gerçekte elbiseyle ilgili olması çok önemli değil. Yeni Ahit inanlıları için önemli olan herhangi bir kanun ve kurala uymaktan çok (1.Tim.1:9), burada açıklanan ve Tanrı’dan gelen ruhsal prensipleri anlamaktır.

Sola Scriptura kardeşten alıntıdır.
Fakat burada ilginç olan nokta, sadece erkeklerin kadınlardan farklılığı değil çocukların da büyüklerden hiçbir farklılığı olmadan giyindiklerini görüyoruz. Yani örnek verecek olursam Kildani halkı erkek, kadın ve çocuk olarak tek bir tip giysi giyiyordu.

Sabri`nin cevabı:
Kildani olduğumu bildiğin için mi özellikle bu örneği verdin. Ayrıca bunun doğru olmadığını üzülerek söylemek isterim. Kildani kadının erkeklerden ayrı tipik bir giyimi vardı.

Sonuç olarak Mesih'in kanıyla akladığı bir bayana pantolon giydiği için günah işliyorsun demek o bayanın Mesih'te sahip olduğu özgürlüğe saygısızlık yapmak demektir. Mesih'in vicdanı özgür kıldığı konularda vicdana başka yükler yüklemeyelim.
Sabri`nin cevabı:
Benim cevabımı bekleseydin belki beni bu şekilde suçlamada bulunman gerekmezdi
Ben hiç kimseyi yargılamadım. Sadece 1968 feminizm hareketinin getirdiği olumsuzlukları dile getirmek istedim.
Ayrıca 'Herşey serbest ama herşey yararlı değil' diyor Pavlus.
Herkese Rab'den merhamet ve bilgelik diliyorum

hristiyanlık
Sola Scriptura

Sabri kardeş

Hayır kildani olduğunu bilmiyordum. Ayrıca kildani olduğunu bilmiş olsam bile bu yüzden böyle bir örnek verdiğimi düşünmen niyetimin kötü olduğu anlamına gelir ki bir Hristiyan her zaman kardeşinin niyetinin iyi olduğunu öncelikli olarak düşünmelidir. Kildaniler hakkında verdiğim örnekte yanıldığımı söylemişsin. İstediğin herhangi bir Old Testament Survey kitabına bak. Benimle birlikte ne kadar çok tarihçinin ve Eski Antlaşma profesörünün yanıldığını görürsün. Eğer hala daha bu bilgiler yanlış diyorsan bu profesörlere de hata yaptıklarını söylemek isterim.

Seni hiçbir şekilde suçlamadım. Ancak konuştuğum insanlar, "Ben şimdi imanlı bir bayanım ve bazen pantolon giyiyorum. Sizin yazdıklarınıza göre bu günah mı" gibi sorular geldi. Bu yüzden yazılanlardan bu tür bir anlam çıkarılabileceği için dikkatli olunmasını istedim. Yazdıklarımın hala daha arkasındayım. Feminizm'in Tanrı'ya isyan olduğuna ben de katılıyorum ama benim bahsettiğim asla feminist olmayan ama Rabbe iman etmiş fakat pantolon giyen bayan kardeşlerle ilgiliydi. Hiçkimse bu kardeşlere erkek giysisi giyiyorsun bu yüzden yanlış yapıyorsun diyemez. Diyenler vicdanı yargılıyor demektir ve buna burada izin veremem. Eğer hala daha Yasanın Tekrarı 22:5 ayetinde diretmek istiyorsanız Yün ve ketenli giysi örneğini hatırlatmak isterim.

Pavlus'tan alıntıladığın ayet ne zaman, neden ve kime söylendi. Tekrardan söylemem gerekirse bağlamından alınarak tek başına kullanılan ayetler asıl anlamlarından çıkarıldıkları için dikkate almıyorum.

hristiyanlık
sabri

Sola Scriptura
Sabri kardeş

Hayır kildani olduğunu bilmiyordum. Ayrıca kildani olduğunu bilmiş olsam bile bu yüzden böyle bir örnek verdiğimi düşünmen niyetimin kötü olduğu anlamına gelir ki bir Hristiyan her zaman kardeşinin niyetinin iyi olduğunu öncelikli olarak düşünmelidir. Kildaniler hakkında verdiğim örnekte yanıldığımı söylemişsin. İstediğin herhangi bir Old Testament Survey kitabına bak. Benimle birlikte ne kadar çok tarihçinin ve Eski Antlaşma profesörünün yanıldığını görürsün. Eğer hala daha bu bilgiler yanlış diyorsan bu profesörlere de hata yaptıklarını söylemek isterim.

Sana esenlık olsun Sola Scriptura kardeş,
Senin niyetinin kötü olduğunu düşünmediğim gibi benim de sana karşı kötü bir düşüncem asla yoktur.Senin bir kardeş olduğunu, en iyi şeyi yapmaya çalıştığını düşünüyorum.

Sola Scriptura

Seni hiçbir şekilde suçlamadım. Ancak konuştuğum insanlar, "Ben şimdi imanlı bir bayanım ve bazen pantolon giyiyorum. Sizin yazdıklarınıza göre bu günah mı" gibi sorular geldi. Bu yüzden yazılanlardan bu tür bir anlam çıkarılabileceği için dikkatli olunmasını istedim. Yazdıklarımın hala daha arkasındayım. Feminizm'in Tanrı'ya isyan olduğuna ben de katılıyorum ama benim bahsettiğim asla feminist olmayan ama Rabbe iman etmiş fakat pantolon giyen bayan kardeşlerle ilgiliydi. Hiçkimse bu kardeşlere erkek giysisi giyiyorsun bu yüzden yanlış yapıyorsun diyemez. Diyenler vicdanı yargılıyor demektir ve buna burada izin veremem. Eğer hala daha Yasanın Tekrarı 22:5 ayetinde diretmek istiyorsanız Yün ve ketenli giysi örneğini hatırlatmak isterim.

Seninle konuşan bayan kardeşlerin kendileri "Bazen pantolon giyiyorum" demeleri bile, onların başka giyim şekillerinin de olduğunu kanıtlıyor.

Dikkat edilmesi gereken bir konu var ben pantolon giyen herkes günah işliyor demedim. Sadece pantolonun feminizm hareketiyle birlikte kadın gardrobuna girdiğini yazdım. Feminizmin Tanrı'ya isyan olduğunu sen de söylüyorsun. Tanrı'ya isyan günahtır. Buna göre herkes neyi, nasıl ve ne için yaptığını kendisi karar vermelidir.

Yasacı veya Yasasız bir hayat değil, Ruhsal bir hayattan yanayım. Onun için Yasanın Tekrarı 22:5 ayetinde diretmek diye bir düşünce de yoktur.
Dikkat edersen benim mesajlarım tartışma konularından çok kurtuluş müjdesini içerir ve bundan sonrada öyle olacaktır. Tanrı sözünden taviz vermeden sorulara cevap vermeye devam edeceğim.

hristiyanlık
evangelion

Sola Scriptura
Sabri kardeş
Biz de forumda Katoliklerle tartışırken tarihçilerden, profesörlerden öte Kilise Babaları'nın bile yanıldığını söylüyoruz. Onlar da hata yapabilir, onların kim oldukları ve ne kadar çok oldukları önemli değildir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? konusuna benzer konular;

Hristiyanlıkta rüyalar... Merhabalar herkese,biliyorum burası rüya tabiri için uygun bir site değil belki:)Ama rüyamda haç gördüm,boynumda asılı bir haçtı.Bir müslümanın bunu görmesinin bir anlamı var mıdır arkadaşlar?

Hristiyanlıkta Namaz bazı kimselere göre "namaz" islami bir kelimedir. ancak namaz kelimesi farsça olduğuna göre bu durumda namazın doğrudan islam ya da arap kültürü ile ilişkilendirilmesi doğru olmaz. 2.yy. sonuna doğru mezopotamya'daki hristiyanlar toplu ibadetlerinde secde kullanmışlardır. hristiyan mezheplere göre değişiklik gösterse de, namaz ya da secde özünde bir "eğilme" hareketi ile kendini ifade eder. bu tam olarak yere kapanmak şeklinde olabileceği gibi hafif eğilmek ya da diz çökmek şeklinde de kendisini gösterebilir. buradaki fiziksel şeklin sayısı ya da biçiminden daha önemli olan şey ise ifade ettiği ruhsal anlamdır. çıkış 5:29-31... Halk inandı; RAB'bin kendileriyle ilgilendiğini, çektikleri sıkıntıyı görmüş olduğunu duyunca, eğilip...

Müslüman Erkeğin Hristiyan Bir Kızla Evlenmesi Merhabalar, Ben Gökhan.İstanbul'da yaşıyorum.Yaşım 16.Ben Müslümanım fakat sevgilim Ermeni asıllı bir Hristiyan.Yaklaşık 1.5 yıldır sevgiliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimiz çok sevdiğimizden dolayı daha erken ama evlenmeyi düşünüyoruz.Daha ikimizde ailemize açılamadık ama böyle sevgili olduklarımızı biliyorlar.Sizlerin ve tanrının bu durumda görüşü nedir?

Hristiyanlığa göre Küpe takmak doğrumu Arkadaşlar Hristiyanlıkta küpe takmanın herhangi bir sakıncası ve ya günahı varmıdır ? Şimdiden teşekkür ederim..

Hristiyanlıkta Tesbih Sevgili kardeşlerim esenlikler sizinle olsun.. Sizden bu konuda yardım istiyorum ki maalesef yeterli bilgi sahibi değiim. Çok sevdiğim kardeşlerimden birine tesbih yapıp hediye etmek istiyorum fakat yapılış tarzını ve boncuk sayısını maalesef bilmiyorum. Kardeşlerim bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz çok mutlu olurum. Rab'bin bereketleri üzerinizde olsun

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Küpe : 3- Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler