İskoç eteği erkek giysisidir.
Eğer bir İskoç erkeği, geleneksel olarak İskoç kadınının giydiği giysilerden giyseydi o zaman erkekler kadın giysisi giymiş olurdu.
Bu yazdıklarım yalnızca mantıksal çıkarımlardır. Herkesin yapabileceği türden olanlar.
elguca kardeşimiz doğru açıklamada bulunmuş fakat ben de bir şeyler eklemek istiyorum. unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.
Esenlikle kalın...
Şu anda Bende Küpe Takıyorum.Ama İmanımı dinimi vs etkilemiyor ve ben etkiliyecek herhangi bir sebep bulamıyorum ?
selmlar tgcn. sanırım ne demek itediğimi tam olarak anla(ya)madınız. ben giydiğimiz giysilerin kıyafetlrin imanımızı etkilyeceğni yazmadım. ben sadece aziz pavlusunda belirttiği gibi yaptığımız herşeyi imanla apmamız gerektiğini söylemeye çalışmıştım. Rabbimiz isa mesih insanı dışarıdan gelenin değil içeriden çıkanın kirleteceğinizlere kutsal kitabımızda belirtmişti. bu konuya gelince b de üp takıyorum. bunu da bi imala yapyorum. size demek istediğim. yaptığınız şeylerde inancınız tam olsun. yani her hangi bir şeyi gerçklştirirken şüpheye düşerseniz bunun siz sorgulamaya düşüreceğini unutmayınız. umarın aydınlatabilmişimdir.
İskoç eteği erkek giysisidir.
Eğer bir İskoç erkeği, geleneksel olarak İskoç kadınının giydiği giysilerden giyseydi o zaman erkekler kadın giysisi giymiş olurdu.
Bu yazdıklarım yalnızca mantıksal çıkarımlardır. Herkesin yapabileceği türden olanlar.
elguca kardeşimiz doğru açıklamada bulunmuş fakat ben de bir şeyler eklemek istiyorum. unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.
Esenlikle kalın...
Şu anda Bende Küpe Takıyorum.Ama İmanımı dinimi vs etkilemiyor ve ben etkiliyecek herhangi bir sebep bulamıyorum ?
selmlar tgcn. sanırım ne demek itediğimi tam olarak anla(ya)madınız. ben giydiğimiz giysilerin kıyafetlrin imanımızı etkilyeceğni yazmadım. ben sadece aziz pavlusunda belirttiği gibi yaptığımız herşeyi imanla apmamız gerektiğini söylemeye çalışmıştım. Rabbimiz isa mesih insanı dışarıdan gelenin değil içeriden çıkanın kirleteceğinizlere kutsal kitabımızda belirtmişti. bu konuya gelince b de üp takıyorum. bunu da bi imala yapyorum. size demek istediğim. yaptığınız şeylerde inancınız tam olsun. yani her hangi bir şeyi gerçklştirirken şüpheye düşerseniz bunun siz sorgulamaya düşüreceğini unutmayınız. umarın aydınlatabilmişimdir.
sevgiler Buğra
Teşekkrler Kbugra Evet şimdi anlattığıınz şeyi daha iyi anlıyorum teşekkürler :)
unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.
unutmayalımki gerek küpe gerek kıyafet konusunda uygulamalarımızda Rab Mesihi hissedemiyorsak bunda bir sorun olduğunu düşünmeliyiz. yani bir kişi yaptığı işi tam bir imanla yaparsa ne mutlu ona. ama eğer yapmış olduğu işe karşı imanı zayıfsa ya da şüphe duyuyorsa bunu yapamamız gerektiğini pavlusun mektubunda bulabiliriz.
Katιlιyorum.
bizlerin yanlışlarını eksiklerini düzelttiğiniz için tüm forumdaki moderatörlerimizden teşekkür ediyorum..
Hristiyanlıkta erkeğin küpe takması günah mı? konusuna benzer konular;
Hristiyanlıkta Sağlık Soru: Bir Hristiyan egzersiz yapmalı mıdır? Kutsal Kitap sağlık hakkında ne der?
Yanıt: Hayattaki birçok şey gibi, egzersiz alanında da aşırılıklar olmaktadır. Bazı insanlar fiziksel bedenlerini ihmal ederek tamamen ruhsallığa odaklanırlar. Diğerleri fiziksel bedenlerinin formu ve biçimine o kadar fazla dikkat ederler ki ruhsal gelişme ve olgunluğu ihmal ederler. Bunların ikisi de Kutsal Kitap’a uygun bir dengeden uzak olan şeylerdir. Birinci Timoteos 4:8 bize şöyle bildirir: “Bedeni eğitmenin biraz yararı var; ama şimdiki ve gelecek yaşamın vaadini içeren Tanrı yolunda yürümek her yönden yararlıdır.” Bu ayetin egzersiz gereksinimi inkâr etmediğine dikkat edin. Bunun yerine egzersizin önemli olduğunu söyler ama Tanrı yolunda yürümenin daha önemli olduğunu söyleyerek ikisini doğru...
Hristiyanlıkta intihar Soru: Hıristiyanlığın intihar konusundaki görüşü nedir? Kutsal Kitap intihar hakkında ne der?
Yanıt: Kutsal Kitap intihar eden altı kişiden söz eder: Avimelek (Hakimler 9:54), Saul (1 Samuel 31:4), Saul’un silah taşıyıcısı (1 Samuel 31:4-6), Ahitofel (2 Samuel 17:23), Zimri (1 Krallar 16:18) ve Yahuda (Matta 27:5). Bu kişilerden beş tanesi kötüydü (Saul’un silahlarını taşıyan kişi hakkında onun karakterini değerlendirmeye yetecek kadar çok şey söylenmemiştir). Bazıları Şimşon’un durumunu bir intihar olayı olarak görürler (Hakimler 16:26-31) ama Şimşon’un amacı kendini değil, Filistliler’i öldürmekti. Kutsal Kitap intiharı adam öldürmeyle eş değerde görür, zaten intihar adam öldürmedir: kendi kendini öldürmedir. Bir insanın ne zaman ve nasıl öleceğine karar vermesi gereken sadece...
Müslüman Erkeğin Hristiyan Bir Kızla Evlenmesi Merhabalar,
Ben Gökhan.İstanbul'da yaşıyorum.Yaşım 16.Ben Müslümanım fakat sevgilim Ermeni asıllı bir Hristiyan.Yaklaşık 1.5 yıldır sevgiliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimiz çok sevdiğimizden dolayı daha erken ama evlenmeyi düşünüyoruz.Daha ikimizde ailemize açılamadık ama böyle sevgili olduklarımızı biliyorlar.Sizlerin ve tanrının bu durumda görüşü nedir?
Hristiyanlığa göre Küpe takmak doğrumu Arkadaşlar Hristiyanlıkta küpe takmanın herhangi bir sakıncası ve ya günahı varmıdır ?
Şimdiden teşekkür ederim..
Hristiyanlıkta Deccal Bildiğim kadarıyla Hristiyanlıkta da var.Acaba İncil'de nasıl geçer?Bakış açısı nasıl?Biraz bilgi verebilir misiniz?Sitede de arattım bulamadım.Galiba deccal adı altında da değil.Ayrıca soruma verilecek her cevap için ayrıca teşekkür ederim.
Esenlikler...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil