Kuran ile ilgili yepyeni bir bakış açısı konusu
1128 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
orthodox38 tarafından gönderildi.
Kuran ile ilgili yepyeni bir bakış açısı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

09-09-11, 13:05
AlexandrovRadovic
Kuran-ı Kerim ile ilgili kendimce düşündüğüm bazı bilgileri ve bazı teorileri size aktarmaya çalışacağım.Sözlerime başlamadan önce bana özel mesaj yoluyla ulaşan ve beni küfre düşmekten kurtaran Daniel75 rumuzlu sevgili arkadaşıma çok teşekkür ederim kendisine ömür boyu duacı olacağım.
Bu saptamayı Kuran ve İncili aynı anda okurken farkettim.Daha 3.ayetinde bu kitabın yazılış amacı görünür gibiydi.İsa Mesih bizi yalancı peygamberlere karşı uyarmıştı ve onların mucizeler bile yaratabileceğini söylemişti bu kitabın bundan ne farkı olsun ki?.İçinde bulunduğu iddia edilen mucizeleri inkar etmenin bir anlamı kalmadı şeytan bizden çok daha akıllı bir yaratıktır bunu neden başaramasın ki?Test edileceksek biraz zorluk olmadan iman etmenin ne anlamı kalır ki?Şeytan tarafından bizi imanımıza karşı gelmeye zorlayan bu kitabın bu tür bir kitap olduğunu İncile ters düşen laflarıyla kanıtlamak mümkün yalnızca Şeytan bizi bu tür bir teste sokup bizi yozlaştırır ve
Hristiyan öldürmeye zorlar.
Karşılaştırmaya başlayalım.
Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar, söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar.
İslamiyette belirli başlı duaları ezberleyip anlamını bilmeden tekrarlamadan tam bir ibadet olmaz çünkü namaz kılınmaz ve tüm dualar sihirli sözcükler gibidir onları söylediklerinde bundan bir medet umarlar ve bununla övünürler
Oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi surat asmayın. Onlar oruç tuttuklarını insanlara belli etmek için kendilerine perişan bir görünüm verirler. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. 17Siz oruç tuttuğunuz zaman, başınıza yağ sürüp yüzünüzü yıkayın. 18Öyle ki, insanlara değil, gizlide olan Babanıza oruçlu görünesiniz. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.
İslamiyetin ramazan sofralarını anlatmaya gerek duymuyorum bu dili konuşan herkes Müslümanların iftar yemeklerinin nasıl olduğunu bilir ve nasıl bir şaşaa ve gösteriş ile olduğunu.
Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin. Burada güve ve pas onları yiyip bitirir, hırsızlar da girip çalarlar. 20Bunun yerine kendinize gökte hazineler biriktirin. Orada ne güve ne pas onları yiyip bitirir, ne de hırsızlar girip çalar. 21Hazineniz neredeyse, yüreğiniz de orada olacak.
Kuran-ı Kerimde sadece miras paylaşımı için ayet vardır ve adaletsiz bir paylaşım sunar.
Komşunu sev, düşmanından nefret et denildiğini duydunuz.Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.Öyle ki, göklerde olan Babanızın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem de iyilerin üzerine doğdurur. Yağmurunu da hem doğruların hem de eğrilerin üzerine yağdırır. Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, ne ödülünüz olur? Vergi görevlileri de öyle yapmıyor mu? Yalnız kardeşlerinize selam verirseniz, fazladan ne yapmış olursunuz? Putperestler de öyle yapmıyor mu?Bu nedenle, göksel Babanız yetkin olduğu gibi, siz de yetkin olun.
İslamda müşrikleri buldukları yerde öldürmeleri emredilir ve kafirleri öldürmenin günah olmadığı emredilir bu iman sahiplerine şeytan tarafından eğitilmiş olanların saldırısından başka nedir bir düşünün cihat anlayışı imanlı insanları yer yüzünden silmez mi?Hemde insanoğlu tarafından?Şeytanın istediği bu değil midir?
Dikkat edin! Yapmanız gereken doğru işleri gösteriş için insanların gözü önünde yapmayın. Öyle yaparsanız, göklerdeki Babanızdan ödül alamazsınız.
İslamda namaz cemaat ile yapıldığında çok daha fazla sevap getirir
Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız. Başkasını nasıl yargılarsanız, siz de aynı yoldan yargılanacaksınız. Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak
Kurandaki müşrikler ancak pisliklerdir ve benzeri lafları bilmeyen Müslüman yoktur her halde.
Sahte peygamberlerden sakının! Kuzu postuna bürünerek gelirler size, ama özde yırtıcı kurtlardır.Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi? Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir.İyi ağaç kötü meyve veremez. Kötü ağaç da iyi meyve veremez. İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır.Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız.
Kurtarıcımız aslında Muhammedin tasvirini ne güzel yapmış ve getirdiği dinin.Kuzu postuna büründü hoşgörü dinidir diye amaçları
Hristiyanları cihat anlayışıyla yok etmek.Muhammed ile takipçilerinin nasıl katliamlar yaptığını ve Arap yarımadası ve çevresindeki kavimlere İslamiyeti kabul ettirmek için şeytani işler yaptığını biliyoruz.Türklerin İslamiyeti kabulünü uzun uzun anlatmak isterdim fakat konu dışına çıkacağı için konuyu sınırlandırmak istiyorum başka bir gün başka bir başlıkta paylaşabilirim.Konumuza dönecek olursak bu kadar açık bir şekilde
Hristiyanlık karşıtı olan bu kitap bizi tehdit ediyor ve imanımıza saldırıyor bunu göremeyip küfre düşen tüm kardeşlerim için dua ediyorum.Daha yazacak çok şey vardı ama bu mesaj bile yeterince uzun eğer anlamsız kalan noktalar varsa yazıma devam edebilirim bir daha ki yazımda da Türklerin nasıl Müslüman olduğunu açıklayacağım.
De ki: "Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah'ın rızası vardır." Allah, kullarını hakkıyla görendir.
İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
Ve onlar yükseltilmiş döşekler/mobilyalar üzerindedirler. Biz oradaki kadınları, yepyeni bir yaratılışla yaratıp, sûret ve sîretlerini son derece güzelleştirdik. Böylece onları, ashab-ı yemin için bakire kızlar, kocalarına âşık yaşıtlar kıldık.”
şüphesiz allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, memeleri yeni tomurcuklanmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır."
Bu sapıklığı Baba emretmiş olabilir mi?Aklınız bunu alıyor mu?Müslümanlarla aynı Tanrıya inandığımız koskoca bir yalan.Onların taptıkları şeytan,insan zaaflarını kullanarak
Hristiyanlık karşıtı bir oluşum yaratmak derdindedir ve bunu Tanrı sıfatında yapar.İşte en büyük testimiz budur buna kanmayın ve dünyevi zevklere boyun eğmeyin!
Kuran ile ilgili yepyeni bir bakış açısı
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

09-09-11, 16:29
dooMan
|
|
AlexandrovRadovic
|
Sahte peygamberlerden sakının! Kuzu postuna bürünerek gelirler size, ama özde yırtıcı kurtlardır.Onları meyvelerinden tanıyacaksınız. Dikenli bitkilerden üzüm, devedikenlerinden incir toplanabilir mi? Bunun gibi, her iyi ağaç iyi meyve verir, kötü ağaç ise kötü meyve verir.İyi ağaç kötü meyve veremez. Kötü ağaç da iyi meyve veremez. İyi meyve vermeyen her ağaç kesilip ateşe atılır.Böylece sahte peygamberleri meyvelerinden tanıyacaksınız.
|
tanıyoruz ve senin yolundayız Rabbim..
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-09-11, 16:42
melkem
Emegine saglik. Cok güzel bir calisma olmus. Farki görmemiz adina biz imanli olanlar icinde büyük bir emektir. Bir sosyal paylasim sitesinde üye oldugum bir grup bulunmakta. Grupta bir müslüman klasik sorular sormus ve ayrica bisiler yazmisti. Peder Butrusa hitaben acilan sayfada. Admin o kisiye bir cevap veriyor. Git muhammedin bastan sona hayatini izle sonra isa mesihin hayatini. Evet bizde bu sekilde bakabiliriz.
Bazen farki görmek icin teolog yada din bilimci olmamiza gerek yok. Sihirbazlar bile insan aklini alacak isler yapabiliyor.
Esenlikler
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-09-11, 17:20
kbugra
|
|
AlexandrovRadovic
|
Kuran-ı Kerim ile ilgili kendimce düşündüğüm bazı bilgileri ve bazı teorileri size aktarmaya çalışacağım.Sözlerime başlamadan önce bana özel mesaj yoluyla ulaşan ve beni küfre düşmekten kurtaran Daniel75 rumuzlu sevgili arkadaşıma çok teşekkür ederim kendisine ömür boyu duacı olacağım.
Bu saptamayı Kuran ve İncili aynı anda okurken farkettim.Daha 3.ayetinde bu kitabın yazılış amacı görünür gibiydi.İsa Mesih bizi yalancı peygamberlere karşı uyarmıştı ve onların mucizeler bile yaratabileceğini söylemişti bu kitabın bundan ne farkı olsun ki?.İçinde bulunduğu iddia edilen mucizeleri inkar etmenin bir anlamı kalmadı şeytan bizden çok daha akıllı bir yaratıktır bunu neden başaramasın ki?Test edileceksek biraz zorluk olmadan iman etmenin ne anlamı kalır ki?Şeytan tarafından bizi imanımıza karşı gelmeye zorlayan bu kitabın bu tür bir kitap olduğunu İncile ters düşen laflarıyla kanıtlamak mümkün yalnızca Şeytan bizi bu tür bir teste sokup bizi yozlaştırır ve Hristiyan öldürmeye zorlar.
Karşılaştırmaya başlayalım.
Dua ettiğinizde, putperestler gibi boş sözler tekrarlayıp durmayın. Onlar, söz kalabalığıyla seslerini duyurabileceklerini sanırlar.
İslamiyette belirli başlı duaları ezberleyip anlamını bilmeden tekrarlamadan tam bir ibadet olmaz çünkü namaz kılınmaz ve tüm dualar sihirli sözcükler gibidir onları söylediklerinde bundan bir medet umarlar ve bununla övünürler
Oruç tuttuğunuz zaman, ikiyüzlüler gibi surat asmayın. Onlar oruç tuttuklarını insanlara belli etmek için kendilerine perişan bir görünüm verirler. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. 17Siz oruç tuttuğunuz zaman, başınıza yağ sürüp yüzünüzü yıkayın. 18Öyle ki, insanlara değil, gizlide olan Babanıza oruçlu görünesiniz. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.
İslamiyetin ramazan sofralarını anlatmaya gerek duymuyorum bu dili konuşan herkes Müslümanların iftar yemeklerinin nasıl olduğunu bilir ve nasıl bir şaşaa ve gösteriş ile olduğunu.
Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin. Burada güve ve pas onları yiyip bitirir, hırsızlar da girip çalarlar. 20Bunun yerine kendinize gökte hazineler biriktirin. Orada ne güve ne pas onları yiyip bitirir, ne de hırsızlar girip çalar. 21Hazineniz neredeyse, yüreğiniz de orada olacak.
Kuran-ı Kerimde sadece miras paylaşımı için ayet vardır ve adaletsiz bir paylaşım sunar.
Komşunu sev, düşmanından nefret et denildiğini duydunuz.Ama ben size diyorum ki, düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.Öyle ki, göklerde olan Babanızın oğulları olasınız. Çünkü O, güneşini hem kötülerin hem de iyilerin üzerine doğdurur. Yağmurunu da hem doğruların hem de eğrilerin üzerine yağdırır. Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, ne ödülünüz olur? Vergi görevlileri de öyle yapmıyor mu? Yalnız kardeşlerinize selam verirseniz, fazladan ne yapmış olursunuz? Putperestler de öyle yapmıyor mu?Bu nedenle, göksel Babanız yetkin olduğu gibi, siz de yetkin olun.
İslamda müşrikleri buldukları yerde öldürmeleri emredilir ve kafirleri öldürmenin günah olmadığı emredilir bu iman sahiplerine şeytan tarafından eğitilmiş olanların saldırısından başka nedir bir düşünün cihat anlayışı imanlı insanları yer yüzünden silmez mi?Hemde insanoğlu tarafından?Şeytanın istediği bu değil midir?
Dikkat edin! Yapmanız gereken doğru işleri gösteriş için insanların gözü önünde yapmayın. Öyle yaparsanız, göklerdeki Babanızdan ödül alamazsınız.
İslamda namaz cemaat ile yapıldığında çok daha fazla sevap getirir
Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız. Başkasını nasıl yargılarsanız, siz de aynı yoldan yargılanacaksınız. Hangi ölçekle ölçerseniz, size de aynı ölçek uygulanacak
Kurandaki müşrikler ancak pisliklerdir ve benzeri lafları bilmeyen Müslüman yoktur her halde.
Kurtarıcımız aslında Muhammedin tasvirini ne güzel yapmış ve getirdiği dinin.Kuzu postuna büründü hoşgörü dinidir diye amaçları Hristiyanları cihat anlayışıyla yok etmek.Muhammed ile takipçilerinin nasıl katliamlar yaptığını ve Arap yarımadası ve çevresindeki kavimlere İslamiyeti kabul ettirmek için şeytani işler yaptığını biliyoruz.Türklerin İslamiyeti kabulünü uzun uzun anlatmak isterdim fakat konu dışına çıkacağı için konuyu sınırlandırmak istiyorum başka bir gün başka bir başlıkta paylaşabilirim.Konumuza dönecek olursak bu kadar açık bir şekilde Hristiyanlık karşıtı olan bu kitap bizi tehdit ediyor ve imanımıza saldırıyor bunu göremeyip küfre düşen tüm kardeşlerim için dua ediyorum.Daha yazacak çok şey vardı ama bu mesaj bile yeterince uzun eğer anlamsız kalan noktalar varsa yazıma devam edebilirim bir daha ki yazımda da Türklerin nasıl Müslüman olduğunu açıklayacağım.
De ki: "Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah'ın rızası vardır." Allah, kullarını hakkıyla görendir.
İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, "Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!" diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
Ve onlar yükseltilmiş döşekler/mobilyalar üzerindedirler. Biz oradaki kadınları, yepyeni bir yaratılışla yaratıp, sûret ve sîretlerini son derece güzelleştirdik. Böylece onları, ashab-ı yemin için bakire kızlar, kocalarına âşık yaşıtlar kıldık.”
şüphesiz allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, memeleri yeni tomurcuklanmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır."
Bu sapıklığı Baba emretmiş olabilir mi?Aklınız bunu alıyor mu?Müslümanlarla aynı Tanrıya inandığımız koskoca bir yalan.Onların taptıkları şeytan,insan zaaflarını kullanarak Hristiyanlık karşıtı bir oluşum yaratmak derdindedir ve bunu Tanrı sıfatında yapar.İşte en büyük testimiz budur buna kanmayın ve dünyevi zevklere boyun eğmeyin!
|
kardeşim yine döktürmüşsün seni tebrik ediorum. iyiki yanımdasın iyiki burdasın. iyiki yanımdasın :)
"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-09-11, 23:26
LovePeace15
Çok güzel bir açıklama ancak bunu anlayabilmek için Rabbin gözlerinizi açmış olması gerekiyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kuran ile ilgili yepyeni bir bakış açısı konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil