kurban eti - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurban : kurban eti - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
munzurr

kurban eti

değerli kardeşim bruk kesilen hayvanlardaki uyluk kemiği hikayesini bilirmisiniz.?

ABD de sanırım ondan o şekilde kesiliyordur.

esenlikler

kurban eti

hristiyanlık
yusuf -34

kurban eti

Rabbi Bruk
ABD de yahudilerin kendilerine ait kasapları restoranları fırınları falan var burdada bize ait kasaplar açılsa ne güzel olurdu Tanrımızın ismi zikredilerek Rahipler denetiminde helal yiyecek yeseydik güzel olurdu..ağızdan giren kirletmez yürekten çıkan kirletir ayetinide unutmamalıyız tabiki.
Dostum sen Hristiyanlığı Musevilik ile karıştırıyorsun bizim Kaşel sorunumuz yok onlar kaşellenmemiş hiç bir şeyi yemez hatta Hassidik Museviler kaşellenmemiş tabak bardak çatal kaşık bile kullanmazki hayvan kesimini bile rabbi dedikleri hahamlar yapar hayvanın arka kısmını yemezler bu konuya modaretor doğru yanıtı vermiştir
ESENLİKLER

kurban eti

hristiyanlık
Rabbi Bruk

kurban eti

munzurr
değerli kardeşim bruk kesilen hayvanlardaki uyluk kemiği hikayesini bilirmisiniz.?

esenlikler
evet hayvanın bir damla bile kanının kalmamasına dikat ediliyor..ben Kosher diye biliyordum.ben moderatör kardeşimizin yazısına birşey demedim putlara sunulan yiyecekler mundardır bunu unutmayalım.

kurban eti

hristiyanlık
munzurr

kurban eti

Rabbi Bruk
munzurr

esenlikler
evet hayvanın bir damla bile kanının kalmamasına dikat ediliyor..ben Kosher diye biliyordum.ben moderatör kardeşimizin yazısına birşey demedim putlara sunulan yiyecekler mundardır bunu unutmayalım.

bruk kardeşim size kitaptan bahsettiğim uyluk kemiğini konusunu buraya aktararak veriyorum.

27 Adam, "Adın ne?" diye sordu. "Yakup."
28 Adam, "Artık sana Yakup değil, İsrail denecek" dedi, "Çünkü Tanrı'yla, insanlarla güreşip yendin."
29 Yakup, "Lütfen adını söyler misin?" diye sordu. Ama adam, "Neden adımı soruyorsun?" dedi. Sonra Yakup'u kutsadı.
30 Yakup, "Tanrı'yla yüzyüze görüştüm, ama canım bağışlandı" diyerek oraya Peniel adını verdi.
31 Yakup Peniel'den ayrılırken güneş doğdu. Uyluğundan ötürü aksıyordu.
32 Bu nedenle İsrailliler bugün bile uyluk kemiğinin üzerindeki siniri yemezler. Çünkü Yakup'un uyluk kemiğinin başındaki sinire çarpılmıştı. yaratılış:32:27:32

sanırım şimdi uyluk kemiği hikayesi anlaşılmıştır.

esenlikler

kurban eti

hristiyanlık
jude

kurban eti

Refere ettiginiz link calismiyor...

moderator1
http://www.hristiyanforum.com/forum/...lecek-mii-t764

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

kurban eti

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

kurban eti konusuna benzer konular;

Gercek Kurban Ne var ki, RAB onun ezilmesini uygun gördü, Aci çekmesini istedi. Canini suç sunusu olarak sunarsa Soyundan gelenleri görecek ve günleri uzayacak. RAB'bin istemi onun araciligiyla gerçeklesecek. Yeseya 53:10 Yuhanna(Yahya) ertesi gün Isa'nin kendisine dogru geldigini görünce söyle dedi: «Iste, dünyanin günahini ortadan kaldiran Tanri Kuzusu! Yuhanna 1:29 Tanri, Mesih'i, kaniyla günahlari bagislatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabrederek, daha önce islenmis günahlari cezasiz birakti. Bunu, adil kalmak ve Isa'ya iman edeni aklamak için simdiki zamanda kendi adaletini göstermek amaciyla yapti. Romalilar 3:25-26 Dogal insan benliginden ötürü güçsüz olan Kutsal Yasa'nin yapamadigini...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-5 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-4 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-3 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Benimsenen Kurban İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla ( fidyeyle ), Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar. Tanrı Mesih'i, kanıyla günahları bağışlatan ( Günahları bağışlatan kurban diye çevrilen Grekçe ifade gazabı yatıştırmak kavramını da içerir. ) ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kılmak ve İsa'ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı. ( Rom. 3:24-26 ) Adem ve Havva, günaha düştüklerinde; çıplak olduklarını fark ettiklerini Kutsal Kitap'ta görüyoruz. Tanrı, onların örtünmeleri için birer post veriyor.Bu da şunu gösteriyor: Postun verilişi için hayvanların kesilmesi gerekiyordu. Yani ilk...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurban : 5- kurban eti - Sayfa 5

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler