kurban eti - Sayfa 6

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurban : kurban eti - Sayfa 6

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
jude

kurban eti

Yahve dedi ki:

Bayramlarinizdan tiksiniyorum, onlari kucumsuyorum ve bayram toplantilarinizi sevmiyorum. Yakilan sunularinizi ve ekmek sunularinizi bana sunsaniz da istemem ve besili hayvanlarinizdan esenlik sunulariniza bakmayacagim. Ilahilerimiz gurultusunu benden uzaklastirir, cunku calginizin uyumunu da dinlemeyecegim. Istedigim kurban degil, iyiliktir ve yakilan sunulardan cok Tanri'nin bilgisidir.

tanyu
önümüzdeki günlerde müslümanların kurban bayramı var... bize kurban eti ikram edilirse yememekmi gereklidir.

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

kurban eti

hristiyanlık
asuri

kurban eti

Eğer iman etmemiş bir kimse sizi yemeğe çağırır ve siz de gitmek isterseniz, önünüze konulan her şeyi vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. Ama biri size, «Bu kurban etidir» derse, hem bunu söyleyen için, hem de vicdan huzuru için yemeyin.
1.Korontliler 10:27-28

Biz hristiyanlar onlarin allaina inanmiyorsak.Kestikleri etleride yemememiz gerekir.
Ben sahsen yemiyorum.

saygilar
asuri

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

kurban eti

hristiyanlık
Paullus

kurban eti

Kurban eti yemeyi bir kenara bıraktım.Bakın yetkili merci ne diyor!
--------------------------------
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, uygunsuz kesimlere yönelik cezaların arttırıldığını belirterek, geçen yıl kurban kesimi sırasında çevre kirliliğine sebep olanlara verilen 127 TL'lik idari para cezasının, bu yıl 792 TL'ye çıkarıldığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesimi sonrasında görsel kirlilik oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kurban kesme kural ve esasları konusunda, Çevre ve Orman Bakanlığının da katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca, “2010 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ”in yayımlandığını hatırlatan Eroğlu, il ve ilçelerdeki “kurban hizmetleri komisyonlarının”, yönetmelik ve tebliğ hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Kurbanlıkların şehir ve kasabalarda çalışma izni almış mezbaha ve kombinalarla komisyonların önceden belirlediği kesim yerlerinde, köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise vatandaşların kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesileceğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

“Kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olunmaması için Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerinin uygulanmasını sağlamak maksadıyla büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, diğer yerlerde belediyeler tarafından, dikkat edilmesi gereken hususlar ve denetimlere ilişkin yönetim planı hazırlanacak ve uygulanacak.

Bayram öncesi kurban satışı süresince ve bayram süresince belediyeler, çevre kirliliğine sebep olunmaması için yeterli sayıda temizlik ekiplerini, araçlarıyla birlikte düzenli olarak çalışır halde tutacak. Belediyeler, satış ve kesim yerlerinde kurban atıklarını düzenli bir şekilde günlük ve sıhhi şekilde toplayarak çevre ve insan sağlığına uygun şekilde bertarafını sağlayacak.”
Yazının devam ediyor...
(Kaynak Hürriyet gazetesi)
--------------------
Çevre bakanı açıklama yapıyor,açıklama gereğini neden duyuyor?

Bu halk Türkçe ibadet edip namaz sırasında okuduğu (kurana göre)ayetleri anlamış olsa keşke.Çelişkilerle dolu bir dine mensup olduğunu apaçık anlar.Bu açıklama üzerine ben bir müslüman olsam şunu sorarım;kurban keserek ibadet ediyorum.Çevre bakanı çıkıp açıklama yapıyor''çevre kirliliği,cezaları artdırdık...v.s''.Demek ki müslümanlığın temel ibadetlerinden olan kurban,beşeri (yani siyasi iktidarın)tedbirleri ve ''cezaları'' çerçevesinde kutsal kılınmaya çalışılıyor.Bir ibadet şekli ya vardır yada yoktur.''Şehirde yaşıyoruz,bu nedenle katliam tarzı bu görüntüler sergileniyor...v.s''.Beni m için boş laf bunlar.Hangi dine bağlı olursa olsun,kişi yaptığı ibadetin arkasında durmalı.Benim inandığım Tanrı bunu emrediyor bende uyguluyorum demeli.Çelişkiler içeren bir dine mensup ikdidarlar dışa karşı şirin gözükmek adına inandıkları dinin ibadetini beşeri yasalarla ilahi kılmaya çalışıyorlar.

İyiki bu dinin mensubu değilim.Bu dine mensup olup da aynı düşüncelerimi paylaşan ve kendilerine bu soruyu yönelten kişileri tenzih ederim.

Neden bu örneği verdim,çünkü ben Türkçe ibedet yapan bir Katolik kilisesine gittim.Rabbin sözlerini apaçık bir şekilde ibadetim esnasında kendimden geçerek yaşadım.Aynı şekilde bir Süryani ayininde bulundum.Hiçbir kelimesini anlamasamda Rable bütünleştim.Dil yabancılığı çekmiş olsam da Rabbin sözleri ve yüreğime dokunuşunu tüm hücrelerimde hissettim.Çünkü Rab ile aramda dilden dolayı bir kopukluk hissetmedim.Kutsal Ruh,ruhumun tümüne eşlik ederek Tanrıyla olan bağlantıma aracılık etti .

Derin nefes alarak hücrelerimi canlandıran ve yaşamımı sağlayan ''oksijen ''terimi,yerini Rab İsa Mesih gerçeğine bırakarak yeni bir anlam kazandı.

Sevgilerle

kurban eti

hristiyanlık
jude

kurban eti

Syn Paullus, bu duzenlemenin neresi yanlis anlamadim. Tabiki bu tarz duzenlemeler olacak. Ben sahsen sokakta yururken kimsenin uzerime kan sicratmasini istemiyorum...

Syg

PS: Bu baglamda bayramda yaklasmisken ben de bir bayram mesaji yayinlayayim:

Ben sizin; bayraminizi kutlamayacagim, sunularinizi yemeyecegim, ilahilerinizi dinlemeyecegim...

Paullus
Kurban eti yemeyi bir kenara bıraktım.Bakın yetkili merci ne diyor!
--------------------------------
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, uygunsuz kesimlere yönelik cezaların arttırıldığını belirterek, geçen yıl kurban kesimi sırasında çevre kirliliğine sebep olanlara verilen 127 TL'lik idari para cezasının, bu yıl 792 TL'ye çıkarıldığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesimi sonrasında görsel kirlilik oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kurban kesme kural ve esasları konusunda, Çevre ve Orman Bakanlığının da katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca, “2010 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ”in yayımlandığını hatırlatan Eroğlu, il ve ilçelerdeki “kurban hizmetleri komisyonlarının”, yönetmelik ve tebliğ hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Kurbanlıkların şehir ve kasabalarda çalışma izni almış mezbaha ve kombinalarla komisyonların önceden belirlediği kesim yerlerinde, köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise vatandaşların kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesileceğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

“Kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olunmaması için Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerinin uygulanmasını sağlamak maksadıyla büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, diğer yerlerde belediyeler tarafından, dikkat edilmesi gereken hususlar ve denetimlere ilişkin yönetim planı hazırlanacak ve uygulanacak.

Bayram öncesi kurban satışı süresince ve bayram süresince belediyeler, çevre kirliliğine sebep olunmaması için yeterli sayıda temizlik ekiplerini, araçlarıyla birlikte düzenli olarak çalışır halde tutacak. Belediyeler, satış ve kesim yerlerinde kurban atıklarını düzenli bir şekilde günlük ve sıhhi şekilde toplayarak çevre ve insan sağlığına uygun şekilde bertarafını sağlayacak.”
Yazının devam ediyor...
(Kaynak Hürriyet gazetesi)
--------------------
Çevre bakanı açıklama yapıyor,açıklama gereğini neden duyuyor?

Bu halk Türkçe ibadet edip namaz sırasında okuduğu (kurana göre)ayetleri anlamış olsa keşke.Çelişkilerle dolu bir dine mensup olduğunu apaçık anlar.Bu açıklama üzerine ben bir müslüman olsam şunu sorarım;kurban keserek ibadet ediyorum.Çevre bakanı çıkıp açıklama yapıyor''çevre kirliliği,cezaları artdırdık...v.s''.Demek ki müslümanlığın temel ibadetlerinden olan kurban,beşeri (yani siyasi iktidarın)tedbirleri ve ''cezaları'' çerçevesinde kutsal kılınmaya çalışılıyor.Bir ibadet şekli ya vardır yada yoktur.''Şehirde yaşıyoruz,bu nedenle katliam tarzı bu görüntüler sergileniyor...v.s''.Beni m için boş laf bunlar.Hangi dine bağlı olursa olsun,kişi yaptığı ibadetin arkasında durmalı.Benim inandığım Tanrı bunu emrediyor bende uyguluyorum demeli.Çelişkiler içeren bir dine mensup ikdidarlar dışa karşı şirin gözükmek adına inandıkları dinin ibadetini beşeri yasalarla ilahi kılmaya çalışıyorlar.

İyiki bu dinin mensubu değilim.Bu dine mensup olup da aynı düşüncelerimi paylaşan ve kendilerine bu soruyu yönelten kişileri tenzih ederim.

Neden bu örneği verdim,çünkü ben Türkçe ibedet yapan bir Katolik kilisesine gittim.Rabbin sözlerini apaçık bir şekilde ibadetim esnasında kendimden geçerek yaşadım.Aynı şekilde bir Süryani ayininde bulundum.Hiçbir kelimesini anlamasamda Rable bütünleştim.Dil yabancılığı çekmiş olsam da Rabbin sözleri ve yüreğime dokunuşunu tüm hücrelerimde hissettim.Çünkü Rab ile aramda dilden dolayı bir kopukluk hissetmedim.Kutsal Ruh,ruhumun tümüne eşlik ederek Tanrıyla olan bağlantıma aracılık etti .

Derin nefes alarak hücrelerimi canlandıran ve yaşamımı sağlayan ''oksijen ''terimi,yerini Rab İsa Mesih gerçeğine bırakarak yeni bir anlam kazandı.

Sevgilerle

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

kurban eti

hristiyanlık
Paullus

kurban eti

Sayın Jude,

Düzenlemenin yapılıyor olmasını eleştirmiyorum.Aksine yapılması gerektiğini düşünüyorum.Bir Hristiyan olarak beni bağlamasa da bu topraklarda beraber yaşadığımız müslümanların temel ibadetlerinden birinin icra edilmesi hususunda,yetkili mercilerin önlem alma ve cezai yaptırımlara başvurma gereğini önemini vurgulamak istedim.

Bu ülkede biz Hristiyanlara tehdit unsuru olan kişilerin islamiyeti gerçek anlamda yalın bir şekilde yaşayanlardan(namazında niyazında) değilde,islamın sırf kimliğinde yazıyor olmasından dolayı o dine kendini ait hisseden farklı kişiliklerden(milliyetçil er v.s.) geldiğini düşünüyorum.Bu bağlamda şunu söyleyebilirim;

Bu tedbirlerin alınıyor olması gerçek bir müslümanı rahatsız ediyordur.Zaten yazımda da belirtmiştim,onları tenzih ederim diye.Ve inanıyorumki katliam tarzı manzaralardan en çok onlar rahatsız oluyordur.

Asıl olay,müslüman kimliği adı altında dininin amacını ve anlamını kavramamış kişilerin sergilediği manzaradır.Bu eğitimle alakalıdır belki.Belki de üstlerine giydikleri kıyafetten hoşnutlar ve gerçeği araştırmak istemiyorlar.

Ben Hristiyan olduğum için ve dolayısıyla bir ''dine''mensup olmamış olduğum için şu ifadeleri kullandım:

''Çelişkilerle dolu bir dini güzel göstermek adına ibadetlerini yasal düzenlemelerle ilahi kılmaya çalışıyorlar.''

Kuranda kurbanın nasıl kesileceği,hangi şartları yerine getirmenin gerektiği yazıyor zaten.Bunu yerine getirseler zaten bu tarz açıklamalara ve cezai yaptırımlara gerek kalmaz.

Müslümanlar kuranı Türkçe okusunlar derim.ibedetleri esnasında okudukları Arapça ayetlerin Türkçesini okusunlar.O zaman neden ''çelişki''dediğimi anlarlar.

Sevgilerimle.

kurban eti

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

kurban eti konusuna benzer konular;

Gercek Kurban Ne var ki, RAB onun ezilmesini uygun gördü, Aci çekmesini istedi. Canini suç sunusu olarak sunarsa Soyundan gelenleri görecek ve günleri uzayacak. RAB'bin istemi onun araciligiyla gerçeklesecek. Yeseya 53:10 Yuhanna(Yahya) ertesi gün Isa'nin kendisine dogru geldigini görünce söyle dedi: «Iste, dünyanin günahini ortadan kaldiran Tanri Kuzusu! Yuhanna 1:29 Tanri, Mesih'i, kaniyla günahlari bagislatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabrederek, daha önce islenmis günahlari cezasiz birakti. Bunu, adil kalmak ve Isa'ya iman edeni aklamak için simdiki zamanda kendi adaletini göstermek amaciyla yapti. Romalilar 3:25-26 Dogal insan benliginden ötürü güçsüz olan Kutsal Yasa'nin yapamadigini...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-5 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-4 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-3 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Benimsenen Kurban İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla ( fidyeyle ), Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar. Tanrı Mesih'i, kanıyla günahları bağışlatan ( Günahları bağışlatan kurban diye çevrilen Grekçe ifade gazabı yatıştırmak kavramını da içerir. ) ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kılmak ve İsa'ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı. ( Rom. 3:24-26 ) Adem ve Havva, günaha düştüklerinde; çıplak olduklarını fark ettiklerini Kutsal Kitap'ta görüyoruz. Tanrı, onların örtünmeleri için birer post veriyor.Bu da şunu gösteriyor: Postun verilişi için hayvanların kesilmesi gerekiyordu. Yani ilk...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurban : 6- kurban eti - Sayfa 6

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler