| tanyu |
| önümüzdeki günlerde müslümanların kurban bayramı var... bize kurban eti ikram edilirse yememekmi gereklidir. |
| Paullus |
|
Kurban eti yemeyi bir kenara bıraktım.Bakın yetkili merci ne diyor! -------------------------------- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, uygunsuz kesimlere yönelik cezaların arttırıldığını belirterek, geçen yıl kurban kesimi sırasında çevre kirliliğine sebep olanlara verilen 127 TL'lik idari para cezasının, bu yıl 792 TL'ye çıkarıldığını bildirdi. Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlık hayvanlara kötü muamele edilmemesi ve kurban kesimi sonrasında görsel kirlilik oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Kurban kesme kural ve esasları konusunda, Çevre ve Orman Bakanlığının da katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca, “2010 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ”in yayımlandığını hatırlatan Eroğlu, il ve ilçelerdeki “kurban hizmetleri komisyonlarının”, yönetmelik ve tebliğ hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti. Kurbanlıkların şehir ve kasabalarda çalışma izni almış mezbaha ve kombinalarla komisyonların önceden belirlediği kesim yerlerinde, köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise vatandaşların kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesileceğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: “Kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olunmaması için Çevre Kanunu'nun ilgili maddelerinin uygulanmasını sağlamak maksadıyla büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, diğer yerlerde belediyeler tarafından, dikkat edilmesi gereken hususlar ve denetimlere ilişkin yönetim planı hazırlanacak ve uygulanacak. Bayram öncesi kurban satışı süresince ve bayram süresince belediyeler, çevre kirliliğine sebep olunmaması için yeterli sayıda temizlik ekiplerini, araçlarıyla birlikte düzenli olarak çalışır halde tutacak. Belediyeler, satış ve kesim yerlerinde kurban atıklarını düzenli bir şekilde günlük ve sıhhi şekilde toplayarak çevre ve insan sağlığına uygun şekilde bertarafını sağlayacak.” Yazının devam ediyor... (Kaynak Hürriyet gazetesi) -------------------- Çevre bakanı açıklama yapıyor,açıklama gereğini neden duyuyor? Bu halk Türkçe ibadet edip namaz sırasında okuduğu (kurana göre)ayetleri anlamış olsa keşke.Çelişkilerle dolu bir dine mensup olduğunu apaçık anlar.Bu açıklama üzerine ben bir müslüman olsam şunu sorarım;kurban keserek ibadet ediyorum.Çevre bakanı çıkıp açıklama yapıyor''çevre kirliliği,cezaları artdırdık...v.s''.Demek ki müslümanlığın temel ibadetlerinden olan kurban,beşeri (yani siyasi iktidarın)tedbirleri ve ''cezaları'' çerçevesinde kutsal kılınmaya çalışılıyor.Bir ibadet şekli ya vardır yada yoktur.''Şehirde yaşıyoruz,bu nedenle katliam tarzı bu görüntüler sergileniyor...v.s''.Beni m için boş laf bunlar.Hangi dine bağlı olursa olsun,kişi yaptığı ibadetin arkasında durmalı.Benim inandığım Tanrı bunu emrediyor bende uyguluyorum demeli.Çelişkiler içeren bir dine mensup ikdidarlar dışa karşı şirin gözükmek adına inandıkları dinin ibadetini beşeri yasalarla ilahi kılmaya çalışıyorlar. İyiki bu dinin mensubu değilim.Bu dine mensup olup da aynı düşüncelerimi paylaşan ve kendilerine bu soruyu yönelten kişileri tenzih ederim. Neden bu örneği verdim,çünkü ben Türkçe ibedet yapan bir Katolik kilisesine gittim.Rabbin sözlerini apaçık bir şekilde ibadetim esnasında kendimden geçerek yaşadım.Aynı şekilde bir Süryani ayininde bulundum.Hiçbir kelimesini anlamasamda Rable bütünleştim.Dil yabancılığı çekmiş olsam da Rabbin sözleri ve yüreğime dokunuşunu tüm hücrelerimde hissettim.Çünkü Rab ile aramda dilden dolayı bir kopukluk hissetmedim.Kutsal Ruh,ruhumun tümüne eşlik ederek Tanrıyla olan bağlantıma aracılık etti . Derin nefes alarak hücrelerimi canlandıran ve yaşamımı sağlayan ''oksijen ''terimi,yerini Rab İsa Mesih gerçeğine bırakarak yeni bir anlam kazandı. Sevgilerle |