Benn her kurban dönemi olduğu gibi bu bayramda da ikram edilen etleri afiyetle yiyeceğim. İkram edenlere de Allah kabul etsin deme nezaketini de ihmal etmeyeceğim. Dostlar biz ayrılıkçı, protestocu fanatik bir örgüy üyeleri değiliz Tanrı aşkına. Herkes bizim kardeşimizdir. Müslümanlar dediğiniz insanlar uzaklarda yaşayan korkunç insanlar değil, bizzat kan bağımız olan analarımız, babalarımız, dede ve ninelerimizdir. Yememek de ne demekimiş. Hiç hoş bir tutum mudur bu?
Sevgilerle
HUZURLU
Baba ÜMİDİM, Oğul SIĞINAĞIM, Kutsal Ruh KORUYUCUMDUR
Yönetim Notu: Kurban etini İncil'deki ayetler bağlamında reddetmek ayrılıkçılık ya da protestoculuk değildir. Herkes bizim fikizsel kardeşimizdir ancak ruhsal olarak sadece hristiyanlar kardeşimizdir. Yemek yememek meselesi hoş durum bağlamında değil, İncil bağlamında öğreti bağlamında değerlendirilir. "Hoş" olmak uğruna öğretilerden, tanıklıktan taviz verilemez. Konu hoş veya değil olarak değil, İncil'u uygun tavır veya İncil'e uygun olmayan tavır olarak değerlendirilmelidir. Birincil öncelik başka inanç üyelerine hoş görünmek değil, İncil'de bize öğütlenenlerdir. Sizin yemeğe imanınız varsa ve yerken başka hristiyanların düşmesine sebep olmayacaksanız yiyebilirsiniz, ancak diğer taraftan bunu yemekten şüphe edene "ye" baskısını "hoş olmayan tutum" ile kurarsanız ve bu kişi şüphe ettiği halde yerse bu durumda sizin de bir sorumluluğunuz oluşur. Sadece kendi yararımızı ya da düşüncemizi gözeterek değil, herkesin yararını gözeterek hareket etmemiz gerekir, İncil'de bize vaaz edilen budur.
http://www.incil.biz/incil-1/1Co.10.html
|
|
Alıntı:
|
23«Her şey serbest», ama her şey yararlı değildir. «Her şey serbest», ama her şey yapıcı değildir. 24Herkes kendi yararını değil, başkalarının yararını gözetsin. 25Kasaplar çarşısında satılan her çeşit eti vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 26Çünkü «yeryüzü ve yeryüzündeki her şey Rab'bindir.» 27Eğer iman etmemiş bir kimse sizi yemeğe çağırır ve siz de gitmek isterseniz, önünüze konulan her şeyi vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 28Ama biri size, «Bu kurban etidir» derse, hem bunu söyleyen için, hem de vicdan huzuru için yemeyin. 29Senin değil, diğer adamın vicdanının huzuru için demek istiyorum. Benim özgürlüğümü neden başkasının vicdanı yargılasın? 30Eğer şükrederek yemeğe katılırsam, şükrettiğim yiyecekten ötürü neden kınanayım?
31Özet olarak, her ne yer ve içerseniz, her ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın. 32Yahudilerin, Greklerin ya da Tanrı topluluğunun tökezleyip düşmesine neden olmayın. 33Ben de kendi yararımı değil, kurtulsunlar diye birçok kimsenin yararını gözeterek herkesi her yönden hoşnut etmeye çalışıyorum.
|