kurban eti - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurban : kurban eti - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
huzurlu

kurban eti

Sevgili yöntimin uyarısını yerinde buluyorum. Bu nedenle ifademi şu şekilde değiştirmeyi uygun görüyorum.

Ben kurban bayramında ikram edilecek etleri yemekde bir mahsur görmüyorum. Ve yiyeceğim. Öte yandan bir mecburiyet yoktur. Yediği zaman kendini rahat hissetmeyecek kardeşlerim varsa pek tabiki yememeleri kendi ruhsal huzurları açısından daha iyi olur.

Sevgilerle

HUZURLU

Baba ÜMİDİM, Oğul SIĞINAĞIM, Kutsal Ruh KORUYUCUMDUR.

Yönetim Notu: Evet bu mükemmel bir açıklama oldu sevgili Huzurlu

Hakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.

kurban eti

hristiyanlık
jude

kurban eti

İletinizi okudum: ben yine ne yaptim diyerekten bu baslik altinda yazdigim iletilere baktim.

Oncelikle samimiyetinize tum kalbimle inaniyorum. Sizin samimiyetinizden suphe duymadim.

Sonrasinda ben size bir soru sormadim: sizi anlamadigimi yazmisim. Bunu kisisel bir sey olarak algilamayiniz sizi anlamadim diye size bir suc istinat etmedim. Anlamadiysam, suc benimdir. Karmasikligin nedenini "Isa Mesih inanlisi olarak beseri konularda kalbinizi yaziya dokememenizi" gostermissiniz. Bir an bu aciklamanizi okuyunca "acaba Syn Paullus benim neye inandigimi dusunuyor" diye dusundum. Sonrasinda 2. iletinizi okuyunca benim inancimdan suphe duydugunuzu dusundum. Ama yine kusur bende. Benim cumle dizimlerim hic bir zaman "Isa Mesih Inanlisi" olarak baslamaz. Bu nedenle suphe duymaniz normal. Ancak, ben Tanri'nin adini gereksiz yere anmaktan kacinirim (bkz. On Emir'in 3. maddesi: "Rab'bin adini bos yere agzina almayacaksin"). Benim tarzim bu.

Ayrica, ben sizden hicbir seyi referans gostermenizi istemedim. Cevre bakanliginin kurban kesimi ile ilgili duzenlemesini Bakanligin "Islami guzel gosterme cabasi olarak degerlendirmenizi" gercekci bulmadigimi yazdim. Bunu boyle kabul etmektense duzenleme konusunu kurban bayrami karsitlarinin her yil duzenli olarak ilgili kisilere gonderdikleri mektuplara bagladigimi belirttim. Ayrica, PETA ve onun aktivistleri bu konuda referens gostermekten kacinilacak kisiler degildir. Sonucta onlara dini konularda ki dusuncelerini sormuyoruz.

Ayrica, bana cevap yazmak zorunda degilsiniz. Sizde boyle bir zorunluluk hissi yaratiyorsam: uzgunum. Ok. bazen provokatif yazdigimi ben de dusunuyorum. Ama bunu yaparken kirici olmamaya calisiyorum. En azindan gecen Persembe gecesinden bu yana.

Ayrica, bu forumda yazmak icin Kilise uyeligi sart degildir. Forum kurallarinda boyle bisey yok. Ve ben Katolik Kilisesi adina yazmiyorum. Katolik Kilisesi bana boyle bir misyon vermedi. Yazip yazmama, forumdaki uyeligimin konumuna site yonetimi karar verir. Ve site yonetimi benim kim oldugumu bilir. En azindan e-mail adresimden bu bilgiye ulasmalari zor olmaz. Cunku ben bu foruma 2 uyeligimde de acik kimligimi gosteren iletisim adreslerim ile uye oldum. Belki safca bir sey yapiyorum ama bir Hristiyana guvenmeyeceksem kime guveneyim (dikkat ederseniz cumle sonuna soru isareti yazmadim cunku soru sormuyorum).

Yine yeni yeniden tekrarliyorum: sizi anlayamadim ve bu benim kusurum.

Syg.

Paullus
Sayın Jude,

Bana bir soru sordunuz,cevabını samimi bir şekilde açıklamaya çalıştım.Bu konuyu açtığım ilk yazı karmaşık olabilir,size verdiğim yanıtla o karmaşıklığı giderdiğimi düşünüyorum.Karmaşıklığın sebebide Rab İsa Mesih inanlısı olan bir kişi olarak beşeri konularda kalbimi yazıya dökememekten kaynaklanıyor.

Sizi peta ve pamela anderson'nun mektupları hususlarında refere etmemi istiyorsunuz.Hayır sizi refere etmiyorum Sayın Jude.Ben farklı bir şey anlatıyorum.Size tabiki saygı gösteriyorum.Ama kendi görüşlerinizi açıklama ihtiyacı duyuyorsanız lütfen benim size yazdığım(ki siz soru sordunuz)cevabım üzerine beni başka bir konuya cevap verme pozisyonuna düşürmeyin.

Saygılarımla.

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

kurban eti

hristiyanlık
Paullus

kurban eti

Sayın Jude,

Sizden özür dilerim.Galiba iletişimde bir kopukluk yaşıyoruz.Sağlık olsun,neticede tabiki birbirimize güveniyoruz.

Saygılarımla.

kurban eti

hristiyanlık
genetikçi

kurban eti

Yönetim Notu: Sevgil kardeşim sitenin ismi forum olsa da din meseleleri konuşulduğundan dolayı sadece kendimize ait düşüncelerimizi ifade edemeyiz. Sadece Kutsal Kitap ve inancımız ile desteklenen öğretileri aktarabiliriz. Lütfen buna dikkat edelim, anlayışınız için teşekkürler.

kurban eti

hristiyanlık
jude

kurban eti

Evet, guveniyoruz.

Syg.

Paullus
Sayın Jude,

Sizden özür dilerim.Galiba iletişimde bir kopukluk yaşıyoruz.Sağlık olsun,neticede tabiki birbirimize güveniyoruz.

Saygılarımla.

ölmüştüm; yaşama döndüm, kaybolmuştum; bulundum.

kurban eti

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

kurban eti konusuna benzer konular;

Gercek Kurban Ne var ki, RAB onun ezilmesini uygun gördü, Aci çekmesini istedi. Canini suç sunusu olarak sunarsa Soyundan gelenleri görecek ve günleri uzayacak. RAB'bin istemi onun araciligiyla gerçeklesecek. Yeseya 53:10 Yuhanna(Yahya) ertesi gün Isa'nin kendisine dogru geldigini görünce söyle dedi: «Iste, dünyanin günahini ortadan kaldiran Tanri Kuzusu! Yuhanna 1:29 Tanri, Mesih'i, kaniyla günahlari bagislatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabrederek, daha önce islenmis günahlari cezasiz birakti. Bunu, adil kalmak ve Isa'ya iman edeni aklamak için simdiki zamanda kendi adaletini göstermek amaciyla yapti. Romalilar 3:25-26 Dogal insan benliginden ötürü güçsüz olan Kutsal Yasa'nin yapamadigini...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-5 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-4 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Kurban Duaları (ondalık-sunu-sadaka)-3 <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cilhan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal,...

Benimsenen Kurban İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla ( fidyeyle ), Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar. Tanrı Mesih'i, kanıyla günahları bağışlatan ( Günahları bağışlatan kurban diye çevrilen Grekçe ifade gazabı yatıştırmak kavramını da içerir. ) ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kılmak ve İsa'ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı. ( Rom. 3:24-26 ) Adem ve Havva, günaha düştüklerinde; çıplak olduklarını fark ettiklerini Kutsal Kitap'ta görüyoruz. Tanrı, onların örtünmeleri için birer post veriyor.Bu da şunu gösteriyor: Postun verilişi için hayvanların kesilmesi gerekiyordu. Yani ilk...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurban : 8- kurban eti - Sayfa 8

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler