KURBAN ETİ YENMEMELİDİR Hristiyanların, müslümanlarca kendilerine kurban eti ikram edildiği takdirde yememeleri kanısındayım. Bir hayvanın kurban edilmesi olgusu Mesih İsa ile son bulmamış mıdır? O halde, nasıl olur da Hristiyan kişi, kurban amacıyla boğazlanmış hayvanın etinden yiyebilir?
İncil'deki "insanın ağzından giren değil, çıkan önemlidir" şeklindeki ayet ifadesinin; müslümanların kestiği kurban etini içerdiğini hangi teolog öne sürmüştür?
Ayrıca etik olarak da bireyin inanmadığı bir dinsel inanç ardında kesilmiş hayvan etini yemesinin de uygun olmadığı kanısındayım
KURBAN ETİ YENMEMELİDİR Hristiyanların, müslümanlarca kendilerine kurban eti ikram edildiği takdirde yememeleri kanısındayım. Bir hayvanın kurban edilmesi olgusu Mesih İsa ile son bulmamış mıdır? O halde, nasıl olur da Hristiyan kişi, kurban amacıyla boğazlanmış hayvanın etinden yiyebilir?
İncil'deki "insanın ağzından giren değil, çıkan önemlidir" şeklindeki ayet ifadesinin; müslümanların kestiği kurban etini içerdiğini hangi teolog öne sürmüştür?
Ayrıca etik olarak da bireyin inanmadığı bir dinsel inanç ardında kesilmiş hayvan etini yemesinin de uygun olmadığı kanısındayım
Bir müslüman o hayvanı kurban amacıyla kesmiştir ama biz eti, et olarak yiyoruz. Müslümanın inancını paylaşarak yediğinizde zaten siz hristiyan olamazsiniz. Dolayısıyla, bize kesilmiş kurban etini et olarak yememizde bir sakınca olmayacagini düsünüyorum. Elbette, bana,sana gibi kavramlarla inanış değiştirilmez. Diger yandan bu koşullar altında bizlere kimsenin kurban eti vermeyeceginide bilmeliyiz :)))) Bulsalar kendileri yiyecekler...
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, sabit ilkelerin yorumları kişilere göre değişmezler ancak İncil her konuda bize açık davranmayabilir. Bazı durumlarda seçeneği imanlıya bırakır.
Putlar ve Rab'bin Sofrası
14Bu nedenle, sevgili kardeşlerim, putperestlikten kaçın. 15Aklı başında olanlarla konuşur gibi konuşuyorum. Söylediklerimi kendiniz tartın. 16Tanrı'ya şükrettiğimiz şükran kâsesiyle Mesih'in kanına paydaş olmuyor muyuz? Bölüp yediğimiz ekmekle Mesih'in bedenine paydaş olmuyor muyuz? 17Ekmek bir olduğu gibi, biz de çok olduğumuz halde tek bir bedeniz. Çünkü hepimiz bir ekmeği paylaşıyoruz. 18İsrail halkına bakın; kurban etini yiyenler sunağa paydaş değil midir? 19Şimdi ben ne demek istiyorum? Puta sunulan kurban etinin bir özelliği mi var? Ya da putun bir önemi mi var? 20Hayır, yok! Dediğim şu: putperestler kurbanlarını Tanrı'ya değil, cinlere sunuyorlar. Cinlerle paydaş olmanızı istemem. 21Hem Rab'bin kâsesinden, hem de cinlerin kâsesinden içemezsiniz. Hem Rab'bin Sofrasına, hem de cinlerin sofrasına ortak olamazsınız. 22Rab'bi kıskandırmaya mı çalışıyoruz? Biz O'ndan daha mı güçlüyüz?
İmanlının özgürlüğü
23«Her şey serbest», ama her şey yararlı değildir. «Her şey serbest», ama her şey yapıcı değildir. 24Herkes kendi yararını değil, başkalarının yararını gözetsin. 25Kasaplar çarşısında satılan her çeşit eti vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 26Çünkü «yeryüzü ve yeryüzündeki her şey Rab'bindir.» 27Eğer iman etmemiş bir kimse sizi yemeğe çağırır ve siz de gitmek isterseniz, önünüze konulan her şeyi vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 28Ama biri size, «Bu kurban etidir» derse, hem bunu söyleyen için, hem de vicdan huzuru için yemeyin. 29Senin değil, diğer adamın vicdanının huzuru için demek istiyorum. Benim özgürlüğümü neden başkasının vicdanı yargılasın? 30Eğer şükrederek yemeğe katılırsam, şükrettiğim yiyecekten ötürü neden kınanayım?
31Özet olarak, her ne yer ve içerseniz, her ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın. 32Yahudilerin, Greklerin ya da Tanrı topluluğunun tökezleyip düşmesine neden olmayın. 33Ben de kendi yararımı değil, kurtulsunlar diye birçok kimsenin yararını gözeterek herkesi her yönden hoşnut etmeye çalışıyorum.
Bir müslüman o hayvanı kurban amacıyla kesmiştir ama biz eti, et olarak yiyoruz. Müslümanın inancını paylaşarak yediğinizde zaten siz hristiyan olamazsiniz. Dolayısıyla, bize kesilmiş kurban etini et olarak yememizde bir sakınca olmayacagini düsünüyorum. Elbette, bana,sana gibi kavramlarla inanış değiştirilmez. Diger yandan bu koşullar altında bizlere kimsenin kurban eti vermeyeceginide bilmeliyiz :)))) Bulsalar kendileri yiyecekler...
Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, sabit ilkelerin yorumları kişilere göre değişmezler ancak İncil her konuda bize açık davranmayabilir. Bazı durumlarda seçeneği imanlıya bırakır.
Putlar ve Rab'bin Sofrası
14Bu nedenle, sevgili kardeşlerim, putperestlikten kaçın. 15Aklı başında olanlarla konuşur gibi konuşuyorum. Söylediklerimi kendiniz tartın. 16Tanrı'ya şükrettiğimiz şükran kâsesiyle Mesih'in kanına paydaş olmuyor muyuz? Bölüp yediğimiz ekmekle Mesih'in bedenine paydaş olmuyor muyuz? 17Ekmek bir olduğu gibi, biz de çok olduğumuz halde tek bir bedeniz. Çünkü hepimiz bir ekmeği paylaşıyoruz. 18İsrail halkına bakın; kurban etini yiyenler sunağa paydaş değil midir? 19Şimdi ben ne demek istiyorum? Puta sunulan kurban etinin bir özelliği mi var? Ya da putun bir önemi mi var? 20Hayır, yok! Dediğim şu: putperestler kurbanlarını Tanrı'ya değil, cinlere sunuyorlar. Cinlerle paydaş olmanızı istemem. 21Hem Rab'bin kâsesinden, hem de cinlerin kâsesinden içemezsiniz. Hem Rab'bin Sofrasına, hem de cinlerin sofrasına ortak olamazsınız. 22Rab'bi kıskandırmaya mı çalışıyoruz? Biz O'ndan daha mı güçlüyüz?
İmanlının özgürlüğü
23«Her şey serbest», ama her şey yararlı değildir. «Her şey serbest», ama her şey yapıcı değildir. 24Herkes kendi yararını değil, başkalarının yararını gözetsin. 25Kasaplar çarşısında satılan her çeşit eti vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 26Çünkü «yeryüzü ve yeryüzündeki her şey Rab'bindir.» 27Eğer iman etmemiş bir kimse sizi yemeğe çağırır ve siz de gitmek isterseniz, önünüze konulan her şeyi vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 28Ama biri size, «Bu kurban etidir» derse, hem bunu söyleyen için, hem de vicdan huzuru için yemeyin. 29Senin değil, diğer adamın vicdanının huzuru için demek istiyorum. Benim özgürlüğümü neden başkasının vicdanı yargılasın? 30Eğer şükrederek yemeğe katılırsam, şükrettiğim yiyecekten ötürü neden kınanayım?
31Özet olarak, her ne yer ve içerseniz, her ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın. 32Yahudilerin, Greklerin ya da Tanrı topluluğunun tökezleyip düşmesine neden olmayın. 33Ben de kendi yararımı değil, kurtulsunlar diye birçok kimsenin yararını gözeterek herkesi her yönden hoşnut etmeye çalışıyorum.
Keşke Hristiyanlık bu kadar kolay olsa.Senin aklını yaratan Tanrıdır.Unutmaki o aklı ayartan şeytandır!!!!!!!!
Tevrat ve Zebur'da Kurban Soru: Tanrı Eski Antlaşma’da neden hayvanların kurban edilmesini talep etmişti?
Yanıt: Tanrı hayvan kurbanlarını, günahlar için geçici bağışlama sağlamak ve İsa Mesih’in kusursuz ve tam kurbanını önceden göstermek için talep etmişti (Levililer 4:35, 5:10). Hayvanların kurban edilmesi Kutsal Yazılar boyunca yer alan önemli bir konudur çünkü “kan dökülmeden bağışlama olmaz” (İbraniler 9:22). Adem’le Havva günah işlediklerinde hayvanlar onlara giysi sağlamak için Tanrı tarafından öldürülmüşlerdi (Yaratılış 3:21). Habil ve Kayin Rab’be kurbanlar sunmuşlardı. Habil’in kurbanı “sürüsünde ilk doğan hayvan” olduğundan (Yaratılış 4:4-5) kabul olunmuş ama Kayin Rab’bin önüne meyve getirdiği için O’nun kurbanı kabul olunmamıştı. Tufan suları çekildikten sonra Nuh da Tanrı’ya hayvanlar kurban...
Gercek Kurban Ne var ki, RAB onun ezilmesini uygun gördü,
Aci çekmesini istedi.
Canini suç sunusu olarak sunarsa
Soyundan gelenleri görecek ve günleri uzayacak.
RAB'bin istemi onun araciligiyla gerçeklesecek.
Yeseya 53:10
Yuhanna(Yahya) ertesi gün Isa'nin kendisine dogru geldigini görünce söyle dedi: «Iste, dünyanin günahini ortadan kaldiran Tanri Kuzusu!
Yuhanna 1:29
Tanri, Mesih'i, kaniyla günahlari bagislatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabrederek, daha önce islenmis günahlari cezasiz birakti. Bunu, adil kalmak ve Isa'ya iman edeni aklamak için simdiki zamanda kendi adaletini göstermek amaciyla yapti. Romalilar 3:25-26
Dogal insan benliginden ötürü güçsüz olan Kutsal Yasa'nin yapamadigini Tanri yapti. Öz Oglunu günahli insan benzerliginde...
Benimsenen Kurban İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla ( fidyeyle ), Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar. Tanrı Mesih'i, kanıyla günahları bağışlatan ( Günahları bağışlatan kurban diye çevrilen Grekçe ifade gazabı yatıştırmak kavramını da içerir. ) ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kılmak ve İsa'ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı. ( Rom. 3:24-26 )
Adem ve Havva, günaha düştüklerinde; çıplak olduklarını fark ettiklerini Kutsal Kitap'ta görüyoruz. Tanrı, onların örtünmeleri için birer post veriyor.Bu da şunu gösteriyor: Postun verilişi için hayvanların kesilmesi gerekiyordu. Yani ilk kurbanı oluşturan Tanrı idi. Neden ? Yanıt, basit....
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil