müslümanların kurban etini yemek günah mıdır?

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kurban : müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? konusu 1168 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj ramzes tarafından gönderildi. müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? mrb. müslümanların kurban bayramında kesitiği kurbanların etini yemek günahmıdır arkadaşlar? bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. RAB bin esenliği üzerinize olsun. müslümanların kurban etini yemek günah mıdır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? konusu 1168 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj ramzes tarafından gönderildi.

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-11, 12:14
Senerd

mrb. müslümanların kurban bayramında kesitiği kurbanların etini yemek günahmıdır arkadaşlar? bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. RAB bin esenliği üzerinize olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / müslümanların kurban etini yemek günah mıdır?

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-11, 17:59
kitsonga

Hristiyanlıkta, sunu sunma İsanın çarmıhta ölümü ile tamamlanmıştır.

Müslümanların kesdiği kurbanlarda, günah sunusu olarak sunulduğundan bir hristiyanın bu sunuyu kabul etmesi temel hristiyanlık teolojisiyle çelişebilir düşüncesindeyim, ama müslümanların çoğusu bu düşünceyle sunu(kurban) sunmadıklarından, bu etten bir hristiyanın yemesinin günah olmayacağını düşünüyorum.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / müslümanların kurban etini yemek günah mıdır?

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-11, 18:13
Rab İyidir

1.nci Korintliler 8. bölüm tam senin soruna değiniyor sanırım kardeşim :)

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-11, 19:07
Olkanberke

Yiyecek bizi Tanrı'ya yaklaştırmaz. Yemezsek bireksiğimiz olmaz, yersek de bir üstünlüğümüz olmaz. Ama dikkat edin, bu özgürlüğünüz, vicdanı hassas olanların sürçmesine neden olmasın.
Eğer hassas vicdanlı bir adam, bilgili olan seni bir put tapınağında sofraya oturmuş görürse, puta sunulan kurban etini yemek için cesaret almaz mı?
Böylece bu hassas vicdanlı adam, uğruna Mesih'in öldüğü bu kardeş, senin bilginden ötürü mahvolur!
Sizler bu yoldan kardeşlere karşı günah işleyip onların hassas olan vicdanlarını yaralamakla Mesih'e karşı günah işlemiş olursunuz.
Bu nedenle, eğer yediğim şey kardeşimin sendeleyip düşmesine yol açacaksa, kardeşimin düşmemesi için bir daha et yemem. (1. korintliler)

Böyle bir öğreti var kardeşim , ama yukarıda teşvik olmayla ilgili bir uyarı vardır.

Tek bir Tanrı vardır ve diğer tanrılara sunulan kurbanların herhangi bir anlamı yoktur. Ve yemekte bir sakınca olmayacağını düşünüyorum ,,, ama başka bir kardeşin yorumlarınıda okumak isterim..

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-10-11, 19:53
admin1 Ken Block

İNCİL, 1. KORİNTLİLER 8
Alıntı:
Putlara sunulan kurbanların eti

Şimdi putlara sunulan kurbanların etine gelelim. «Hepimizin bilgisi vardır», bunu biliyoruz. Ne var ki bilgi insanı kibirlendirir, sevgi ise geliştirir. 2Bir şey bildiğini sanan kişi henüz bilmesi gerektiği gibi bilmiyordur. 3Ama Tanrı'yı seven kişiyi Tanrı bilir.
4Putlara sunulan kurban etlerinin yenmesine gelelim. Biliyoruz ki, put dünyada gerçekte var olmayan bir şeydir ve birden fazla Tanrı yoktur. 5-6Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da - nitekim birçok `ilahlar' ve `rabler' vardır - bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz O'nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih'tir. Her şey O'nun aracılığıyla yaratıldı, biz de O'nun aracılığıyla yaşıyoruz.
7Ama herkes bu bilgiye sahip değildir. Hâlâ putperest alışkanlıklarının etkisinde kalan bazıları, yedikleri etin puta sunulmuş olduğunu düşünüyorlar ve vicdanları, hassas olduğu için lekeleniyor. 8Yiyecek bizi Tanrı'ya yaklaştırmaz. Yemezsek bireksiğimiz olmaz, yersek de bir üstünlüğümüz olmaz. 9Ama dikkat edin, bu özgürlüğünüz, vicdanı hassas olanların sürçmesine neden olmasın. 10Eğer hassas vicdanlı bir adam, bilgili olan seni bir put tapınağında sofraya oturmuş görürse, puta sunulan kurban etini yemek için cesaret almaz mı? 11Böylece bu hassas vicdanlı adam, uğruna Mesih'in öldüğü bu kardeş, senin bilginden ötürü mahvolur! 12Sizler bu yoldan kardeşlere karşı günah işleyip onların hassas olan vicdanlarını yaralamakla Mesih'e karşı günah işlemiş olursunuz. 13Bu nedenle, eğer yediğim şey kardeşimin sendeleyip düşmesine yol açacaksa, kardeşimin düşmemesi için bir daha et yemem.
Müslümanların kurban etini yediğinizde, o sofradakiler ve o sofrada sizi görenler sizin müslüman olduğunuzu düşünecektir. Bir başka kardeş de sizden görüp, cesaret alıp benzer bir sofraya oturursa o kişiyi de günaha düşürmüş olursunuz.

İNCİL, KORİNTLİLER 10

Alıntı:
Putlar ve Rab'bin Sofrası

14Bu nedenle, sevgili kardeşlerim, putperestlikten kaçın. 15Aklı başında olanlarla konuşur gibi konuşuyorum. Söylediklerimi kendiniz tartın. 16Tanrı'ya şükrettiğimiz şükran kâsesiyle Mesih'in kanına paydaş olmuyor muyuz? Bölüp yediğimiz ekmekle Mesih'in bedenine paydaş olmuyor muyuz? 17Ekmek bir olduğu gibi, biz de çok olduğumuz halde tek bir bedeniz. Çünkü hepimiz bir ekmeği paylaşıyoruz. 18İsrail halkına bakın; kurban etini yiyenler sunağa paydaş değil midir? 19Şimdi ben ne demek istiyorum? Puta sunulan kurban etinin bir özelliği mi var? Ya da putun bir önemi mi var? 20Hayır, yok! Dediğim şu: putperestler kurbanlarını Tanrı'ya değil, cinlere sunuyorlar. Cinlerle paydaş olmanızı istemem. 21Hem Rab'bin kâsesinden, hem de cinlerin kâsesinden içemezsiniz. Hem Rab'bin Sofrasına, hem de cinlerin sofrasına ortak olamazsınız. 22Rab'bi kıskandırmaya mı çalışıyoruz? Biz O'ndan daha mı güçlüyüz?
İmanlının özgürlüğü

23«Her şey serbest», ama her şey yararlı değildir. «Her şey serbest», ama her şey yapıcı değildir. 24Herkes kendi yararını değil, başkalarının yararını gözetsin. 25Kasaplar çarşısında satılan her çeşit eti vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 26Çünkü «yeryüzü ve yeryüzündeki her şey Rab'bindir.» 27Eğer iman etmemiş bir kimse sizi yemeğe çağırır ve siz de gitmek isterseniz, önünüze konulan her şeyi vicdan sorunu yapmadan, sorgusuz sualsiz yiyin. 28Ama biri size, «Bu kurban etidir» derse, hem bunu söyleyen için, hem de vicdan huzuru için yemeyin. 29Senin değil, diğer adamın vicdanının huzuru için demek istiyorum. Benim özgürlüğümü neden başkasının vicdanı yargılasın? 30Eğer şükrederek yemeğe katılırsam, şükrettiğim yiyecekten ötürü neden kınanayım?
31Özet olarak, her ne yer ve içerseniz, her ne yaparsanız, her şeyi Tanrı'nın yüceliği için yapın. 32Yahudilerin, Greklerin ya da Tanrı topluluğunun tökezleyip düşmesine neden olmayın. 33Ben de kendi yararımı değil, kurtulsunlar diye birçok kimsenin yararını gözeterek herkesi her yönden hoşnut etmeye çalışıyorum.
Müslümanların kurban etini yemek İsrail'in Tanrısı YHVH'e bir yücelik getirmez, sizin yüreğinizde şüphe yoksa size de bir günah getirmez, ancak sizi o sofrada gören/duyan diğerleri için eksik/uygun olmayan bir tanıklık olur.

Ama şu da vardır ki, ailesinden/çevresinden hristiyan kimliğini gizleyen, nüfus dairesine gidip kimliğini değiştirmeyen, sorulduğunda İsa Rab'dir diyemeyen kişinin yukarıdaki şeyleri düşünmesine gerek yoktur, çünkü çok daha önemli şeyleri yapmamıştır. Yukarıdaki pasajlarda hitap edilen kişiler "hristiyan olarak bilinen" kişilerdir. Hristiyan olarak bilinmeyen, hristiyan olduğunu beyan etmeyenler için putlara sunulan kurban etinden önce çok daha önemli ve büyük bir problem vardır:

İNCİL, LUKA 12

Alıntı:
8«Size şunu söyleyeyim, insanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, İnsanoğlu da Tanrı'nın melekleri önünde açıkça kabul edecek. 9Ama kim beni insanlar önünde inkâr ederse, kendisi de Tanrı'nın melekleri önünde inkâr edilecek

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? konusuna benzer konular;

Sigara günah mıdır? Soru: Sigara içme konusundaki Hristiyan görüşü nedir? Sigara içmek günah mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap, sigara içmekten hiçbir zaman direkt bir şekilde söz etmez. Ancak Kutsal Kitap’ta sigara içmeye kesinlikle uyan ilkeler vardır. İlk olarak, Kutsal Kitap bizlere bedenlerimizin hiçbir şeyin tutsağı olmasına izin vermememizi buyurur. “‘Bana her şey serbest’ diyorsunuz, ama her şey yararlı değildir. ‘Bana her şey serbest’ diyorsunuz, ama hiçbir şeyin tutsağı olmayacağım” (1 Korintliler 6:12). Sigara içmenin kuvvetli bir bağımlılık etkisi olduğu kesindir. Kutsal Kitap aynı bölümün daha sonraki ayetlerinde bize şöyle diyor: “Bedeninizin, Tanrı'dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh'un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz. Bir bedel karşılığı satın alındınız; onun için...

Ön sevişme günah mıdır? Soru: Evlenmeden önceki uygun yakınlık derecesi nedir? Yanıt: Efesliler 5:3 bize, “Aranızda fuhuş, pislik ya da açgözlülük anılmasın bile. Kutsallara yaraşmaz bu” der. Cinsel ahlaksızlığı “ima eden” bir şey bile bir Hristiyan için uygun değildir. Kutsal Kitap bize neyin “ima” niteliğinde olduğunu ya da bir çiftin evlenmeden önce hangi fiziksel etkinliklerde bulunmalarının onaylandığını söylemez. Ancak Kutsal Kitap’ın bu konuyu kesin bir şekilde ele almaması Tanrı’nın evlilikten önce “cinsellik öncesi” etkinlikleri onayladığı anlamına gelmez. Ön sevişme doğası bakımından kişiyi sekse hazırlayan bir şeydir. O zaman ön sevişmenin sadece evli çiftler arasında gerçekleştirilmesi mantıklıdır. Evlenmeye kadar ön sevişme sayılabilecek her şeyden uzak durulmalıdır. Eğer bir etkinliğin evli...

Mastürbasyon günah mıdır? Soru: Mastürbasyon, Kutsal Kitap’a göre bir günah mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10’da yer alan Onan’ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin, “meniyi yere boşaltma”nın günah olduğunu söylediği şeklinde yorumlar. Ancak bu parça tam olarak böyle dememektedir. Tanrı, Onan’ı “menisini yere boşalttığı” için değil, kardeşinin soyunu sürdürme görevini yerine getirmeyi ret ettiği için cezalandırmıştı. Bu ayetler mastürbasyon hakkında değil aile görevini yerine getirmemek hakkındadır. Mastürbasyonun günah olduğunun kanıtı olarak bazen kullanılan ikinci bir ayet grubu da Matta 5:27-30’dur. İsa, insanların şehvet dolu düşüncelere...

Hristiyanlıkta Domuz Eti Yemek Haram mıdır? Musevilerin yemediğini biliyorum. Tevratta yenmeyeceğini yazar. Sizler de kitab-ı mukkades'in biri tevrat(1. ahit) diğer incil(2. ahit) sonuç olarak haram mı? Haram sa neden hristiyan ülkeler domuz eti tüketiyor?

Şüphe Günah Mıdır? Şüpheye düşüp sonra tekrar imanımıza kavuştuğumuzda, şüpheye düştüğümüz için günah işlemiş olur muyuz? İmanı veren Tanrı'dır diye düşünüyorum şüpheden kurtaran O'dur diye düşünüyorum. Şüpheye düşmüş olmaktan dolayı pişmanlık hissediyorum. Ben şüpheye düşmekle günaha girmiş oluyor muyum?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih