Günah işlediğimiz halde kurtulabilmek?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Günah işlediğimiz halde kurtulabilmek?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Melipus

Selam kardeşlerim,

İzninizle uzun zamandır kafama takılan fakat bir türlü tatminkar bir cevap bulamadığım bir konuyu huzurlarınıza sunmak istiyorum. İncile göre birçok yerde belirtildiği gibi imanımız sayesinde aklanıyoruz yani yaptığımız iyi işlerle değil ve MEsihin bizim için öldüğüne iman ettiğimiz takdirde kanıyla aklanarak tüm günahlarımızın bedeli ödenmiş oluyor. Bu durum her hristiyanın cennete gideceğine çıkıyor haliyle. Anlayamadığım nokta ise bir insan hayatı boyunca günah işleyerek sadece mesihi kabul ettiği için nasıl olurda kurtulabilir. İman eden birinin göstergesi iyi işlerdir şeklinde bir açıklama da açıkçası kafama yatmadı. Ben incile tamamen iman etmiş ancak hala günah işlemeye bilerek ve isteyerek devam edebilirim sonuçta. Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler. Rab sizinle olsun.

hristiyanlık
Titus

Mesihe iman etmek demek sadece sözlerinizle bunu belirtmeniz demek değildir..Mesihe iman eden kişi günaha,kötülüğe,haksızlığ a vb..ölmüş artık yepyeni bir insan olmuştur..Ona sadece sözlerimizle iman edersek iman etmiş olmayız.Aklımız,kalbimiz, düşüncemiz,benliğimiz herşey mesihi yansıtmalıdır..

Evet iyi işlerle kurtulamıyoruz,çünkü hiçkimse kurtulmayı hak edecek kadar iyi şeyler yapamaz..Bizler bize iyiliği öğreten ve iyiliğin tek kaynağı olan İsa Mesihi izleyerek yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz..Esenlikle kalın,RAB bereketlesin

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

hristiyanlık
şilo.yire

Selam kardeşim ayetler üzerinde derin düşünmek bilgiyi arttırır.YHVH gözlerini açsın. YUHANNA Bab 5
24 "Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir.
25 Size doğrusunu söyleyeyim, ölülerin Tanrı Oğlu'nun sesini işitecekleri ve işitenlerin yaşayacakları saat geliyor, geldi bile.
26 Çünkü Baba, kendisinde yaşam olduğu gibi, Oğul'a da kendisinde yaşam olma özelliğini verdi.
27 O'na yargılama yetkisini de verdi. Çünkü O İnsanoğlu'dur.
28 Buna şaşmayın. Mezarda olanların hepsinin O'nun sesini işitecekleri saat geliyor.
29 Ve onlar mezarlarından çıkacaklar. İyilik yapmış olanlar yaşamak, kötülük yapmış olanlar yargılanmak üzere dirilecekler."
30 "Ben kendiliğimden hiçbir şey yapamam. İşittiğim gibi yargılarım ve benim yargım adildir. Çünkü amacım kendi istediğimi değil, beni gönderenin istediğini yapmaktır.
37 Beni gönderen Baba da benim için tanıklık etmiştir. Siz hiçbir zaman ne O'nun sesini işittiniz, ne de şeklini gördünüz.
38 O'nun sözü sizde yaşamıyor. Çünkü O'nun gönderdiği kişiye iman etmiyorsunuz.
39 Kutsal Yazılar'ı araştırıyorsunuz. Çünkü bunlar aracılığıyla sonsuz yaşama sahip olduğunuzu sanıyorsunuz. Bana tanıklık eden de bu yazılardır!
40 Öyleyken siz, yaşama kavuşmak için bana gelmek istemiyorsunuz.
41 "İnsanlardan övgü kabul etmiyorum.
İBRANİLER 3 1 Bunun için, göksel çağrıya ortak olan kutsal kardeşlerim, dikkatinizi açıkça benimsediğimiz inancın elçisi ve başkâhini İsa'ya çevirin. 2TİMEOTOS Bab3
1 Şunu bil ki, son günlerde çetin anlar olacaktır.
2 İnsanlar kendilerini seven, para düşkünü, övüngen, kibirli, küfürbaz, anne baba sözü dinlemez, nankör, kutsallıktan ve sevgiden yoksun, uzlaşmaz, iftiracı, özünü denetleyemeyen, azgın, iyilik düşmanı olacaklar.
3
4 Hain, aceleci, kendini beğenmiş, Tanrı'dan çok eğlenceyi seven, Tanrı yolundaymış gibi görünüp bu yolun gücünü inkâr edenler olacaklar. Böylelerinden uzak dur.
5
6 Bunların arasında evlerin içine sokulup günahla yüklü, çeşitli arzularla sürüklenen, her zaman öğrenen, ama gerçeğin bilgisine bir türlü erişemeyen zayıf iradeli kadınları adeta tutsak eden adamlar var.
7
8 Yannis'le Yambris nasıl Musa'ya karşı geldilerse, bunlar da gerçeğe karşı gelirler. Düşünceleri yozlaşmış, iman konusunda reddedilmiş insanlardır.
9 Ama daha ileri gidemeyecekler. Çünkü Yannis'le Yambris örneğindeki gibi, bunların da akılsızlığını herkes açıkça görecektir.
10 Sense benim öğretimi, davranışımı, amacımı, imanımı, sabrımı, sevgimi, dayanma gücümü, çektiğim zulüm ve acıları, örneğin Antakya'da, Konya'da ve Listra'da başıma gelenleri yakından izledin. Ne zulümlere katlandım! Ama Rab beni hepsinden kurtardı.
11
12 Mesih İsa'ya ait olup Tanrı yoluna yaraşır bir yaşam sürmek isteyenlerin hepsi zulüm görecek.
13 Ama kötüler ve sahtekârlar, aldatarak ve aldanarak gittikçe daha beter olacaklar.
14 Sense öğrendiğin ve güvendiğin ilkelere bağlı kal. Çünkü bunları kimlerden öğrendiğini biliyorsun. Mesih İsa'ya iman aracılığıyla seni bilge kılıp kurtuluşa kavuşturacak güçte olan Kutsal Yazılar'ı da çocukluğundan beri biliyorsun.
15
16 Kutsal Yazılar'ın tümü Tanrı esinlemesidir ve öğretmek, azarlamak, yola getirmek, doğruluk konusunda eğitmek için yararlıdır.
17 Bunlar sayesinde Tanrı adamı her iyi iş için donatılmış olarak yetkin olur. Sevgilerimle şilo.yire

hristiyanlık
fevzi_90

Melipus
Selam kardeşlerim,

İzninizle uzun zamandır kafama takılan fakat bir türlü tatminkar bir cevap bulamadığım bir konuyu huzurlarınıza sunmak istiyorum. İncile göre birçok yerde belirtildiği gibi imanımız sayesinde aklanıyoruz yani yaptığımız iyi işlerle değil ve MEsihin bizim için öldüğüne iman ettiğimiz takdirde kanıyla aklanarak tüm günahlarımızın bedeli ödenmiş oluyor. Bu durum her hristiyanın cennete gideceğine çıkıyor haliyle. Anlayamadığım nokta ise bir insan hayatı boyunca günah işleyerek sadece mesihi kabul ettiği için nasıl olurda kurtulabilir. İman eden birinin göstergesi iyi işlerdir şeklinde bir açıklama da açıkçası kafama yatmadı. Ben incile tamamen iman etmiş ancak hala günah işlemeye bilerek ve isteyerek devam edebilirim sonuçta. Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler. Rab sizinle olsun.

Romalılar Mektubu 6 ve 7. bölüm ile 1.Yuhanna Mektubunu dikkatle okuyunuz.
Sorunuza hala cevap bulamadıysanız yine bu başlıkta anlamadığınızı sorarsınız.
Esenlikler

hristiyanlık
Temple

Selam kardesim

Senin gunahlarini temizleyen bildigin baska bir kurtulus yontemi varmi

Kutsal Ruhun ilk eylemi senin gunahlarini hic bir zaman kendi yaptigin islerle aklamayamiyacagini gostermesidir bence

Dolayisiyla iman edip aklaniyosun sorunun diger yonunue gelince Pavlusun Romalilarda dedigi gibi Isa Mesihe iman ettikten sonra Dogrulugun Kutsalligin kolesi oluyorsun..ve bu yavas yavas seni kutsallastiriyor..daha dogrusu eski yasama seklin sana haz vermiyor cunku Kutsal Ruh sana gunahin cirkin yuzunu gostermis oluyor.Bu hayatta tamamen kutsallasmiyorsun.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Günah işlediğimiz halde kurtulabilmek? konusuna benzer konular;

Günah Çıkartma Merhaba. Günah çıkartma hakkında bir soru sormak istiyorum.Vaftizli olmayan -katekümende olmayan- hristiyanlar günah çıkartabilir mi? Belki bu konuyu yanlış anlamış olabilirim.Cevaplarsanız sevinirim.

Affedilmez Günah Affedilmez günah tam olarak nedir? Bir kişi affedilmez günahı işlediğini düşünüyor ve pişmanlık duyuyorsa ne yapmalıdır? Tanrı'nın tövbeleri kabul etmeyeceği durumlar var mıdır? Özellikle Ortodoks Kilisesi'nin görüşünü merak etmekteyim...

Günah İtirafı İnsan mükemmel bir yaratıktır. İlk yaratıldığı zamanki güzelliği emsalsizdi. Adem ila Havva’nın cennette işledikleri atasal ilk günahla (yani Tanrι’ya itaatsizlikle), insan bu güzelliği kaybetti, ama iman ve vaftizle, Kilise’nin bireyi olarak onu tekrar bulur. Lâkin her zaman var olup yanda duran ve bizi kollayan günah insanı gerçekten uzaklaştırır, ruhî dengesizliğe yol açar ve insanı manevî bakımdan yoldan çıkarır. Günah aynı zamanda «insanın hayatını zehir eder ve soldurur». Günümüzün bilginleriden P. Tournier'in yazdığı gibi, «vicdan azabının sebebolduğu manevî ıstıraptan daha beter ve zararlı ıstırap yoktur». İnsan yani mümin, orada kalsaydı, bu kâbustan kurtulamasaydı, çok bahtsız olurdu. Ama inayetli Rab bunun gereğini görüp,...

Günah çıkartma? http://www.hristiyanforum.com/forum/ortodoks-ogretileri-f503/gunah-cikartma-tartismasi-t124328 http://www.hristiyanforum.com/forum/gunah-f67/hiristiyanlikta-gunah-nasil-cikartiliri-t317879 forumda iki konu buldum ama tam olarak anlamadım. bazı sorularım var. 1- Günah çıkartmak için bu günahları rahibe mi anlatmak gerekir? 2- Günah çıkartıldığı anda günahlarımız bağışlanırmı? Rahibin bir af duası okuduğundan ama bunun Kutsal Kitap'ta olmadığı söyleniyor.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Günah işlediğimiz halde kurtulabilmek?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler