Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak?

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kurtuluş : Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? konusu 1039 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj LovePeace15 tarafından gönderildi. Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? Tanrının onları cennetten mahrum edeceğine asla inanmıyorum... Arkadaşlar çevremizde olsun dünyanın çeşitli yörelerinde hıristiyan olmayıp başka bir inanca bağlı olup insanlara iyilik eden, iyi niyetli, samimi insanlar milyonlarcadır. Şimdi bu insanlar Hıristiyan olmadıkları için cennetten mahrum mu kalacaklardır? Lütfen bu konuyu açıklayabilir misiniz? Tanrı bizden daha merhametli olduğuna göre böyle bir şeye izin verebilir mi? Milyonlarca Hıristiyan olmayan ama iyi olan insanları cennetten mahrum eder mi? Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? konusu 1039 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj LovePeace15 tarafından gönderildi.

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-12-10, 17:39
Barış1987

Tanrının onları cennetten mahrum edeceğine asla inanmıyorum...

Arkadaşlar çevremizde olsun dünyanın çeşitli yörelerinde hıristiyan olmayıp başka bir inanca bağlı olup insanlara iyilik eden, iyi niyetli, samimi insanlar milyonlarcadır. Şimdi bu insanlar Hıristiyan olmadıkları için cennetten mahrum mu kalacaklardır? Lütfen bu konuyu açıklayabilir misiniz? Tanrı bizden daha merhametli olduğuna göre böyle bir şeye izin verebilir mi? Milyonlarca Hıristiyan olmayan ama iyi olan insanları cennetten mahrum eder mi?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak?

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-12-10, 22:19
fundi

Bir insan, ne kadar iyi olmaya calissa da hayatinda mutlaka günah isler. Tanrinin karsisina kendi gücüyle, yüzde yüz akliginda cikabilecek kimse yoktur. Günahsizlik sözkonusu degildir. Sahsi düsüncem su ki: Rab adildir. Her insan özelinde kendine göre bir cenneti ve kendine göre bir cehennemi alacaktir. Ne cennetteki insanlar ayni standart ölcülere sahip olacak, ne de cehennemdekiler ayni standart ölcülerle varolacaklardir.Herbirimi z birbirimizden ayriyken ayni sekilde degerlendirilmemiz ve sonuc almamiz beklenemez. Rab adildir

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak?

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 15:32
merty17

Rab adildir.O sonsuz yaşamı hak etmiş herkese sonsuz yaşamı verecektir.Yani aslında kişiler olarak bunu bilme şansımız pek yok.Rab hepimizi korusun ve bağışlasın.Amin

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 16:46
karakalem

İsa ona, "Yol, gerçek ve yaşam ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez". "Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun !

Bu Sözlerin Üstüne Gayrısı Lafı Güzaf Dostlarım ....

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-12-10, 22:57
admin1 Ken Block

Barış1987
Tanrının onları cennetten mahrum edeceğine asla inanmıyorum...

Arkadaşlar çevremizde olsun dünyanın çeşitli yörelerinde hıristiyan olmayıp başka bir inanca bağlı olup insanlara iyilik eden, iyi niyetli, samimi insanlar milyonlarcadır. Şimdi bu insanlar Hıristiyan olmadıkları için cennetten mahrum mu kalacaklardır? Lütfen bu konuyu açıklayabilir misiniz? Tanrı bizden daha merhametli olduğuna göre böyle bir şeye izin verebilir mi? Milyonlarca Hıristiyan olmayan ama iyi olan insanları cennetten mahrum eder mi?
Düşünceniz yanlıştır. Çünkü bu insanların kendileri kendi özgür iradeleriyle hristiyan olmamayı seçmektedir, Tanrı onları birşeyden mahrum bırakmamaktadır. İnsanlar kendi seçimlerinin sonucu olarak kendi kendilerini cennetten mahrum bırakmaktadırlar.

"İYİ" olan hiç kimse yoktur, İncil böyle der:
Alıntı:
Romalılar 3: 10Yazılmış olduğu gibi: «Doğru olan kimse yok, bir kişi bile yoktur.
İnsanların iyilik yapmaları iyi birşeydir, ancak iyilik yapmak cennete gitmek, yani Tanrı ile birlikte sonsuza dek yaşayabilmek için yeterli değildir. Yani hiç bir insan kendi işleri ve çabası ile kurtuluşu hak edemez, bu bedeli ödeyemez, bu ancak iman ve lütuf yoluyla gerçekleşir. İşte hristiyan inancının dünyadaki diğer tüm inançlardan farkı budur.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? konusuna benzer konular;

Muhammed - tek Yahudi olmayan peygamber? Degerli Hristiyan ve Musluman kardeslerim, Aklima samimi olarak bir soru takildi: Kutsal Kitap'in (Eski ve Yeni Ahit) tamaminin Yahudi peygamberler araciligi ile oncelikle olarak Yahudilere (sonra Gentile'lara) ulastigini ve yine Yahudiler tarafindan kaleme alindigini biliriz. Gerci Luka ile ilgili bazi degisik yorumlar olsa da okudugum guclu ayet referanslari ile analiz edilmis cesitli Judeo-Christian (sonradan Hristiyan olmus Yahudi) calismalar sonucu sahsen Luka'nin Yahudiliginden suphem yok. Kaldi ki aksi olsa da muhim degil, sonucta Luka'nin peygamberligi degil, yazarligi soz konusudur. Ancak benim merak ettigim, Muhammed bir peygamber olarak kendini tanitirken ve gerek cevresince gerekse gunumuzde bile en buyuk/onemli/saygin peygamber diye nasil kendisini evrensel olarak...

Hıristiyan Lazlar İşte 'mavi kanlı' Hıristiyan Lazlar Karadenizli sanatçı Fuat Saka'nın da 'Lazların ataları' olarak tanımladığı Megrellere konuk oluyoruz. 'Biz mavi, yani asil kanlı insanlarız' diyen Megreller, Karadenizlilere benzerliklerini anlattı http://www.milliyet.com.tr/2006/01/31/yasam/resim/yas01.jpg CENK BAŞLAMIŞ Moskova/Tiflis Karadeniz kıyılarında yüzyıllardır ilginç bir halk yaşıyor... Genellikle sarı saçlı, mavi gözlüler, çengel burunlular, romantik ve şakacılar. Farklı görüşler de olsa, bu halka yani Megrellere kısaca 'Hıristiyan Lazlar' deniyor... Wato Tsomaia, kızı Rodami ve oğlu Lasha ile Tiflis'te yaşıyor. Evlerine konuk oluyoruz... Megrel Tamuna Toloraia da sohbete katılıyor. Konu Megreller, yani Ortodoks Hıristiyan Lazlar. Tarih boyunca Megrelya olarak anılan bölgede...

insan olmak ARKADAŞLAR NEDEN BÖYLEYİZ . İNSANCA DÜŞÜNÜP GÖREMİYORUZ....NEDEN SÜREKLİ RİYAKARIZ GENEL OLARAK .........ELEŞTİRİLİYORUZ ELEŞTİRENLER NE KADAR NEYİ BİLİYORLAR TANRIM ONLARI BAGIŞLASIN AF ETSİN . BEN KORKUYLA YAŞIYORUM BEN RAHAT YAŞAMAK İSTİYORUM

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana. Işığınız insanların gözlerinde parlasın. Kendi ‘yoksulluğunu öne süremezsin. Çünkü iki kuruş veren dul gelip, seni suçlayacaktır. "Ne altınım, ne de gümüşüm var" derdi Petrus, vazgeçilmez gıdalara sahip olmadığından açlık çekmiştir. Alt tabaka doğmuş olmanı da öne süremezsin. Çünkü Havariler tanınmayan, kökenleri bilinmeyen insanlardı. Cehaletine de sığına*mazsın. Çünkü onlar da kültürsüz insanlardı. Sağlıksız olduğunu da iddia edemezsin. Çünkü Timoteus da aynı durumda idi: sık sık rahatsızlanırdı. Elinden geleni yapmak isteyen herkes karşısındakine yardım edebilir. Meyve vermeyen ağaçların ne denli güçlü, güzel, iyi gelişmiş, bol yapraklı ve yüksek olduklarını görmüyor musunuz? Oysa ki, bir bahçemiz olsaydı, meyve...

Romalılar 3:9-20 - Kutsal Olmayan Birliktelik Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 5<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kutsal Olmayan Birliktelik<o:p></o:p> Romalılar 3:9-20<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Açılım<o:p></o:p> Hepimiz kendi arkadaş çevremizi belirleriz. Ne çeşit arkadaş çevreniz, birliktelikleriniz oldu? Neden?<o:p></o:p>Çalışma<o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih