Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ?

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kurtuluş : Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusu 2701 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi. Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela.... Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum! Ve günahlarımın affını diliyorum! Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum! İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor! Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım???? BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu??? Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusu 2701 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj evangelion tarafından gönderildi.

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-02-06, 19:51
Doğan

Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela....
Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum!
Ve günahlarımın affını diliyorum!
Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum!
İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor!
Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım????

BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu???

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİnancım, sevgim, ümidim her geçen gün daha da artarak katlanıyor...
Sana geliyorum BaBa......mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ?

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-03-06, 02:40
evangelion

Doğan
Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela....
Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum!
Ve günahlarımın affını diliyorum!
Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum!
İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor!
Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım????

BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu???
İsa Mesih'e yürekten iman etmiş bir kişinin, geçmiş - şimdiki - gelecekteki tüm günahları affedilmiştir.

Hemen bazı akıllılar şunu söylerler, "e iman edeyim istediğim günahı işleyeyim, adam öldüreyim, oh ne rahat..." Fakat olay bu değildir, yürekten iman etmiş bir kişi ile kastımız Tevrat'ta bir çok kez bahsedilen "yüreği sünnet edilmiş = değiştirilmiş" kişidir, Tanrı tarafından yüreği değiştirilmiş kişidir. Yani kişi iman etmeden önce Tanrı tarafından Kutsal Ruh ile iman "imputitio" edilir, yani aşılanır, enjekte edilir, sonra kişi iman eder, Ruh tarafından Rab'be gelir ve hayatının sonuna dek Ruh tarafından iman yolunda korunur, el üstünde taşınır ve kişi imanlı olarak ölür. İşte böyle bir kişi de o "bazı akıllılar" dediğim türden kişiler gibi, "e iman edeyim istediğim günahı işleyeyim, adam öldüreyim, oh ne rahat..." demezler, yapmazlar. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Geçmişinize dönüp geçmiş günahlarınızın affını dilemek öğretisi Kutsal Kitap'a uygun bir öğreti değildir, çeşitli tür kiliselerde, psikoloji biliminin seansları şeklinde bu uygulama yapılır ama siz yapmayın, Kutsal Kitap'a uyun. Geçmiş günahlarınız iman ettiğinizde affedilmiştir.

Sünnet sorunuz ile ilgili olarak, karar verin İncil'i mi sağlığı mı soruyorsunuz? Lakin ben doktor değilim, İncil ayetlerindeki "yarar" da bedensel bir yarar değil, ruhsal anlamdaki bir ifadedir.

Sünnet kelimesi kimi zaman Tevrat'taki Yahudi İnancındaki sünnet olayı ile ilgillidir, bu "bedensel sünnet" ile ifade edilir, kimi zaman da İsa Mesih'e iman etme, yüreklerin değiştirilmesi, seçilmişlik, kalvinizm ile ilgilidir, bu "yüreklerin sünneti" ile ifade edilir. Tanrı tarafından yüreklerimizin "değiştirilmesi" olayıdır. Zaten "sünnet kelimesinin anlamı İbranice'de değişim, değiştirilmedir.

Alıntı:
Rom.2: 28 Çünkü ne dıştan Yahudi olan gerçek Yahudi'dir, ne de görünüşte, bedensel olan sünnet gerçek sünnettir.

Rom.2: 29 Ancak içten Yahudi olan Yahudi'dir. Sünnet de yürekle ilgilidir; yazılı
yasanın değil, Ruh'un işidir.
İçten Yahudi olan kişi, insanların değil, Tanrı'nın
övgüsünü kazanır.

Kol.2: 11 Ayrıca Mesih'in gerçekleştirdiği sünnet sayesinde bedenin benliğinden
soyunarak elle yapılmayan sünnetle O'nda sünnet edildiniz.

Kol.3: 11 Bu yenilikte Grek* ve Yahudi, sünnetli ve sünnetsiz, barbar*fx*, İskit*fx*,
köle ve özgür ayrımı yoktur. Mesih her şeydir ve her şeydedir
.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ?

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-03-06, 02:43
evangelion

Müslümanlıktaki sünnetin, yani bizlerin hristiyan olmadan önceki sünneti ise hiç bir şeyle alakalı değildir, sadece Tevrat'taki uygulamanın bir benzeridir, Tevrat - Zebur - İncil 'deki hiç bir sünnet kelimesi ile en ufak alakası yoktur.

Zaten Tevrat'taki uygulama YHVH için, doğumdan sonraki 8. günde yapılır.

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusuna benzer konular;

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler

Ben nasıl Mesih'e inandım ? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç...

İsa nasıl Mesih oluyor? Tevrat ve Zeburda belirtiliyor mu? Adonai sizi bereketlesin! Avrittiniz güzelliklerle geçsin Neyse. İsa'yı Mesih kabul ediyorsunuz siz ama biz bekliyoruz.Peki ama nasıl kabul ediyorsunuz? Tevratta İsa adında Mesih gelecek diye hiç birşey yok. Bu durumu Adonai adına açıklarsınız sevinirim LAYLA TOV

Hristiyan İnancında Dua Dua Mat.6: 5 "Dua ettiğiniz zaman ikiyüzlüler gibi olmayın. Onlar, herkes kendilerini görsün diye havralarda ve caddelerin köşe başlarında dikilip dua etmekten zevk alırlar. Size doğrusunu söyleyeyim, onlar ödüllerini almışlardır. Mat.6: 6 Ama siz dua edeceğiniz zaman iç odanıza çekilip kapıyı örtün ve gizlide olan Babanız'a dua edin. Gizlilik içinde yapılanı gören Babanız sizi ödüllendirecektir.

Kurtarmayan ve gerçek kurtaran iman. (Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim?) Gerçek Hristiyan olduğumu nasıl bilebilirim? Bugün kiliseler kendilerini kurtarmayan imana sahip insanlarla dolu durumdadır. Yakup bunu ‘ölü iman’ olarak adlandırarak, imanlarının boş olduğunu söyler (Yakup 2:17, 20, 26). Pavlus, Korint kilisesinin imanlarının gerçek olup olmadıklarını kendilerinin test etmelerini istedi (2. Korintliler 13:5). Pavlus’un zamanında olduğu kadar, günümüz kiliselerimizdeki insanların kendi imanlarını teste tabii tutması ve kandırılmadıklarına emin olmaları ne kadar daha da fazla önemlidir. Fakat nereden başlamalıyız? Gerçek ile boş imanı hangi kriterlere göre ayırabiliriz? Gerçek imanın ayırt edici işaretleri nelerdir? Bugün popüler olan kişinin imanını test edebileceği çeşitli bir çok test veya standartlar mevcut olması şaşırtıcıdır. İmanın gerçekliğini...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih