Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusu
2701 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
evangelion tarafından gönderildi.
Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

18-02-06, 19:51
Doğan
Ateist iken(
Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela....
Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum!
Ve günahlarımın affını diliyorum!
Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum!
İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor!
Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım????
BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu???
Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ?
İnancım, sevgim, ümidim her geçen gün daha da artarak katlanıyor...
Sana geliyorum BaBa......
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-03-06, 02:40
evangelion
|
|
Doğan
|
Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela....
Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum!
Ve günahlarımın affını diliyorum!
Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum!
İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor!
Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım????
BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu???
|
İsa Mesih'e yürekten iman etmiş bir kişinin, geçmiş - şimdiki - gelecekteki tüm günahları affedilmiştir.
Hemen bazı akıllılar şunu söylerler,
"e iman edeyim istediğim günahı işleyeyim, adam öldüreyim, oh ne rahat..." Fakat olay bu değildir, yürekten iman etmiş bir kişi ile kastımız Tevrat'ta bir çok kez bahsedilen "yüreği sünnet edilmiş = değiştirilmiş" kişidir, Tanrı tarafından yüreği değiştirilmiş kişidir. Yani kişi iman etmeden önce Tanrı tarafından Kutsal Ruh ile iman "imputitio" edilir, yani aşılanır, enjekte edilir, sonra kişi iman eder, Ruh tarafından Rab'be gelir ve hayatının sonuna dek Ruh tarafından iman yolunda korunur, el üstünde taşınır ve kişi imanlı olarak ölür. İşte böyle bir kişi de o "bazı akıllılar" dediğim türden kişiler gibi,
"e iman edeyim istediğim günahı işleyeyim, adam öldüreyim, oh ne rahat..." demezler, yapmazlar. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Geçmişinize dönüp geçmiş günahlarınızın affını dilemek öğretisi Kutsal Kitap'a uygun bir öğreti değildir, çeşitli tür kiliselerde, psikoloji biliminin seansları şeklinde bu uygulama yapılır ama siz yapmayın, Kutsal Kitap'a uyun. Geçmiş günahlarınız iman ettiğinizde affedilmiştir.
Sünnet sorunuz ile ilgili olarak, karar verin İncil'i mi sağlığı mı soruyorsunuz? Lakin ben doktor değilim, İncil ayetlerindeki "yarar" da bedensel bir yarar değil, ruhsal anlamdaki bir ifadedir.
Sünnet kelimesi kimi zaman Tevrat'taki Yahudi İnancındaki sünnet olayı ile ilgillidir, bu "bedensel sünnet" ile ifade edilir, kimi zaman da İsa Mesih'e iman etme, yüreklerin değiştirilmesi, seçilmişlik, kalvinizm ile ilgilidir, bu "yüreklerin sünneti" ile ifade edilir. Tanrı tarafından yüreklerimizin "değiştirilmesi" olayıdır. Zaten "sünnet kelimesinin anlamı İbranice'de değişim, değiştirilmedir.
|
|
Alıntı:
|
Rom.2: 28 Çünkü ne dıştan Yahudi olan gerçek Yahudi'dir, ne de görünüşte, bedensel olan sünnet gerçek sünnettir.
Rom.2: 29 Ancak içten Yahudi olan Yahudi'dir. Sünnet de yürekle ilgilidir; yazılı
yasanın değil, Ruh'un işidir. İçten Yahudi olan kişi, insanların değil, Tanrı'nın
övgüsünü kazanır.
Kol.2: 11 Ayrıca Mesih'in gerçekleştirdiği sünnet sayesinde bedenin benliğinden
soyunarak elle yapılmayan sünnetle O'nda sünnet edildiniz.
Kol.3: 11 Bu yenilikte Grek* ve Yahudi, sünnetli ve sünnetsiz, barbar*fx*, İskit*fx*,
köle ve özgür ayrımı yoktur. Mesih her şeydir ve her şeydedir.
|
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-03-06, 02:43
evangelion
Müslümanlıktaki sünnetin, yani bizlerin
hristiyan olmadan önceki sünneti ise hiç bir şeyle alakalı değildir, sadece Tevrat'taki uygulamanın bir benzeridir, Tevrat - Zebur - İncil 'deki hiç bir sünnet kelimesi ile en ufak alakası yoktur.
Zaten Tevrat'taki uygulama YHVH için, doğumdan sonraki 8. günde yapılır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil