Kendi Kendimize Kurtulamayiz

Kendi Kendimize Kurtulamayiz hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kurtuluş : Kendi Kendimize Kurtulamayiz konusu 643 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Kendi Kendimize Kurtulamayiz Nasil Kurtulabiliriz Onları dışarı çıkararak, «Efendiler, kurtulmak için ne yapmam gerek?» diye sordu. Onlar, «Rab İsa'ya iman et, sen de ev halkın da kurtulursunuz» dediler. Elcilerin Isleri 16:30-31 «Zaman doldu» diyordu, «Tanrı'nın Egemenliği yaklaştı. Tövbe edin, Müjde'ye inanın!» Markos 1:15 «Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir. Yuhanna 5:24 İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur. Kutsal Yazı, «O'na iman eden hiç kimse utandırılmayacak» der. Romalilar 10:9-11 «Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi.... Kendi Kendimize Kurtulamayiz

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kendi Kendimize Kurtulamayiz konusu 643 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Kendi Kendimize Kurtulamayiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Kendi Kendimize Kurtulamayiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-10, 02:29
asuri

Nasil Kurtulabiliriz

Onları dışarı çıkararak, «Efendiler, kurtulmak için ne yapmam gerek?» diye sordu.
Onlar, «Rab İsa'ya iman et, sen de ev halkın da kurtulursunuz» dediler.
Elcilerin Isleri 16:30-31

«Zaman doldu» diyordu, «Tanrı'nın Egemenliği yaklaştı. Tövbe edin, Müjde'ye inanın!»
Markos 1:15

«Size doğrusunu söyleyeyim, sözümü işitip beni gönderene iman edenin sonsuz yaşamı vardır. Böyle biri yargılanmaz, ölümden yaşama geçmiştir.
Yuhanna 5:24

İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın.
İnsan yürekten iman etmekle aklanır, imanını ağzıyla açıklamakla da kurtulur.
Kutsal Yazı, «O'na iman eden hiç kimse utandırılmayacak» der.
Romalilar 10:9-11

«Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.
Yuhanna3:16

Oğul'a iman edenin sonsuz yaşamı vardır.
Yuhanna 3:36

Ya Inanmassak

İman etmeyen ise hüküm giyecek.
Markos 16:16

O'na iman eden yargılanmaz, iman etmeyen ise zaten yargılanmıştır. Çünkü Tanrı'nın biricik Oğlunun adına iman etmemiştir.
Yuhanna 3:18

Bu kadar büyük kurtuluşu görmezlikten gelirsek nasıl kurtulabiliriz?
Ibraniler3:3

Diri Tanrı'nın eline düşmek korkunç bir şeydir.
Ibraniler 10:31

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kendi Kendimize Kurtulamayiz

Kendi Kendimize Kurtulamayiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-10-10, 23:30
datatip

asuri
Sevgiler
Acaba bu ayette ne anlatılmak isteniyor

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kendi Kendimize Kurtulamayiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-10, 00:18
asuri

datatip
asuri
Sevgiler
Merhaba datatip kardes,

Beden alip dunyaya gelen bizim gunahlarimiz icin kendini kurban eden Rab'imiz
oldukten sonra kendi kendini dirilten ve bizi son mahkemede yargilayacak olan demek.
Dirilen bizi yargiliyacaktir.

sevgiler
asuri

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"

Kendi Kendimize Kurtulamayiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-10-10, 19:11
datatip

asuri
datatip
asuri
Sevgiler
Merhaba datatip kardes,

Beden alip dunyaya gelen bizim gunahlarimiz icin kendini kurban eden Rab'imiz
oldukten sonra kendi kendini dirilten ve bizi son mahkemede yargilayacak olan demek.
Dirilen bizi yargiliyacaktir.

sevgiler
asuri
Teşekkür ederim Asuri Kardeşim
Konu konuyu açar ya.Yargılanmakla ne demek kastediliyor.Yargılanmakl a Tanrının yanında olmıyacağımı;yargılanırke n haklı-haksız yanlarının çıkarılacağı ve haksız yanlarını ödüyeceğinimi kastediliyor acaba.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kendi Kendimize Kurtulamayiz hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-11-10, 23:24
asuri

Alıntı:

Teşekkür ederim Asuri Kardeşim
Konu konuyu açar ya.Yargılanmakla ne demek kastediliyor.Yargılanmakl a Tanrının yanında olmıyacağımı;yargılanırke n haklı-haksız yanlarının çıkarılacağı ve haksız yanlarını ödüyeceğinimi kastediliyor acaba.
Tam olarak ne sordugunuzu anlayamadim sevgili datatip kardesim.
Cunku ayetler cok acik ve net.

saygilar
asuri

Kendi Kendimize Kurtulamayiz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Kendi Kendimize Kurtulamayiz konusuna benzer konular;

Kendi kaderimizi kendimiz mi belirleriz? (İsmet Berkan) HristiyanGazete Editör Notu: Sitemizdeki Kuantum Teorisi, Kader, Özgür İrade, Seçilmişlik bölümlerinden makale içerisinde bahsedilmekte olan konularla ilgili makalelere ulaşabilirsiniz. Orjinal Makale ÜNLÜ popüler bilim dergisi Scientific American’dan George Mussel, yazısına ‘Acaba bu yazıyı okumaya kendi özgür iradenizle mi karar verdiniz, yoksa taa Big Bang sırasında belirlenmiş bir programın sonucu olarak mı okuyorsunuz?’ sorusuyla başlamış. Bu, insanların binlerce yıldan beri tartıştığı, cevabını bulamadığı bir soru. ‘Özgür irade’ gerçekten var mı? Yoksa kaderimiz önceden belli mi?

Kendi kendine vaftiz olmak mümkün müdür? Ben müslüman inancı ile yetiştirilmiş, annesi kapalı yani dine bağlı bir ailede doğmuş ama müslümanlık ile sorularına cevap bulamamış ve tatmin olamamış bir insan olarak daha 14 yaşında Rab (Isa) Mesih'e iman ettim... Ancak bunu aileme hele ki bu yaşta açıklarsam hiç iyi olmaz ve beni vaz geçirmek için yapmayacakları şey kalmaz. Bu nedenle burada danıştığım hristiyanların söylediklerini dinleyerek 18 yaşıma kadar beklemeye, bu arada incili, zeburu ve tevratı okuyarak kendimi geliştirmeyi, en sonunda kendim gidip vaftiz olmaya karar verdim ancak bu süre zarfında ölürsem düşüncesi ile bazı kişilerin tavsiyesi üzerine sirke ve su ile kendimi geçici yani yapay ve ortodoks olarak vaftiz etmeye çalıştım. Bu vaftiz çalışması sırasında sitede bulunan INANIYORUM diye başlayan iman yazısını ve...

Facebook'a kendi rızamızla nelerimizi kaptırıyoruz? (Serhat Ayan) Facebook'a kendi rızamızla nelerimizi kaptırıyoruz? (Serhat Ayan)) Dünyanın en Facebookçu ikinci ülkesiyiz. Nüfusla oranlarsanız gerçekten çok iyiyiz. Bu konuda iyi olmak iyi mi? Başyımızı göğe erdirir mi onu bilemiyorum. Ama gelin size Facebook�un hiç bilmediğiniz bir başka yüzünü gösterelim: Facebook, ektiğiniz her tarlada, girdiğiniz her acayip uygulamada sizin bir bilginizi alıp birileriyle paylaşıyor. İşin daha acı tarafı siz bakmadan evet sevgili arkadaşlar kesinlikle benim bilgilerimi alabilirsin diye onay veriyorsunuz. Hangi bilgilerinizi veriyorsunuz gelin birlikte bakalım: Sizin neler yaptığınız takip edilmesi Arkadaşlarınızın ne yaptığının takip edilmesi Yaş gününüzün gün ay ve yıl olarak verilmesi Eğitim bilgilerinizin verilmesi

Demokrasi kendi kendisini yokmu eder? Siteyi gezerken,okuduğum bu düşünce beni ürküttü. Neden ki ? Yönetim Notu: Hikmetsiz demokrasi kendini yok edebilecek unsurlara da "özgürlük" vereceğinden, demokrasi karşıtı düşünceleri bile "demokrat hak" olarak göreceğinden, korumasız demokrasi de bu karşıt düşünceler "güç" elde ettiklerinde korunmasız kalacaklarından demokrasi yok olacaktır.

Kendi İbadetimi Nasıl Yapabilirim? Öncelikle Tüm Hristiyan Kardeşlerime Esenlikler Dilerim. Bulunduğum yerde Kilise malesef yok hergün dua ediyorum ancak pazar günleri Kilisede yapılan ibadetleri yapmam mümkün mü? Daha hayatımda hiç ayine katılmadım daha doğrusu katılamadım. Pazar günleri neler yapmamı önerirsiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. . .

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih