| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Kurtuluş
: Kurtulmak için ne yapmalıyım? konusu 1210 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj MEHMET AYHAN tarafından gönderildi. Kurtulmak için ne yapmalıyım? Kurtulmak için ne yapmalıyım?(Alternatif) <LI class=MsoNormal>Kurtuluş Tanrı’nın karşılıksız bir armağanıdır (Romalılar 6:23). İsa kendi bedeninde bizim günahlarımızı üstlendi (1. Petrus 2:24) ve Tanrı’ya yasasına karşı işlenmiş cezaları kendi üzerine aldı ki bu da ruhsal ölümdür (Tanrı’dan sonsuza dek kopuş). Eğer kurtulmak istiyorsanız, günahkar olduğunuzu itiraf etmeli ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. Sizin kendi işlerinizle (ör. Sevap, zekat, oruç, içten edilen bol dualarla) Tanrı’nın bağışını kazanamayacağınızı kabul etmelisiniz. O’nun sizin günahlarınızı bağışlamasını dua aracılığıyla isteyin. İsa’ya güvenmelisiniz. O’nu arayın, O sizi kurtaracaktır. Tövbe kurtuluşun bir parçasıdır. Bir kez kurtulduktan sonra artık Tanrı’yı hoşnut etmeyen şeyleri yapmayı... Kurtulmak için ne yapmalıyım?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kurtulmak için ne yapmalıyım? konusu 1210 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj MEHMET AYHAN tarafından gönderildi.
Kurtuluş Tanrı’nın karşılıksız bir armağanıdır (Romalılar 6:23). İsa kendi bedeninde bizim günahlarımızı üstlendi (1. Petrus 2:24) ve Tanrı’ya yasasına karşı işlenmiş cezaları kendi üzerine aldı ki bu da ruhsal ölümdür (Tanrı’dan sonsuza dek kopuş). Eğer kurtulmak istiyorsanız, günahkar olduğunuzu itiraf etmeli ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. Sizin kendi işlerinizle (ör. Sevap, zekat, oruç, içten edilen bol dualarla) Tanrı’nın bağışını kazanamayacağınızı kabul etmelisiniz. O’nun sizin günahlarınızı bağışlamasını dua aracılığıyla isteyin. İsa’ya güvenmelisiniz. O’nu arayın, O sizi kurtaracaktır.
Tövbe kurtuluşun bir parçasıdır. Bir kez kurtulduktan sonra artık Tanrı’yı hoşnut etmeyen şeyleri yapmayı bırakmalısınız. Sizin içinizde yaşayarak, günaha karşı direnmeniz için size güç vererek yardımcı olacaktır (1. Korintliler 10:13).
Kurtulmak için ne yapmalıyım? konusuna benzer konular;
Kurtulmak için dua var mı? Soru: Kurtuluş duası nedir?
Yanıt: Birçok insan “Söyleyebileceğim ve kurtuluşumu garantileyecek bir dua var mı?” diye sorar. Kurtuluşun bir duayı tekrar ederek ya da belirli sözleri söyleyerek alınmadığını hatırlamak önemlidir. Kutsal Kitap’ın hiçbir yerinde bir insanın bir dua ederek kurtuluşu aldığını kaydeden bir ayet yoktur. Bir dua etmek kurtuluşa erişmenin Kutsal Kitapsal yolu değildir.
Kutsal Kitap’ın kurtuluş yöntemi İsa Mesih’e imandır. Yuhanna 3:16 bize şöyle der: “Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.” Kurtuluşa, bir duayı tekrar ederek değil, imanla (Efesliler 2:8), İsa’yı Kurtarıcı olarak kabul ederek (Yuhanna 1:12) ve sadece İsa’ya tamamen güvenerek (Yuhanna 14:6;...
Mastürbasyondan kurtulmak için ne yapmalıyım? Ben 14 yaşındayım,
Mastürbasyona tövbe ettim(Kendi kendini tatmin),RAB İsa Mesih'in Adı İle.Ama 3-4 sefer bozdum,Duygularıma yenildim.Ama tekrar tövbe ettim ve tövbemden çıkmamaya kararlıyım.Fakat aklımdan yapmak geçiyor,zorlanıyorum.Sizce ne yapmalıyım kardeşlerim.Bilgi verirseniz çok sevinirim.Aslında yazmayacakdım ama bilgi sahibi olayım diye yazdım.
Esen Kalın
RAB'in Işığı Daima Üzerinizde Olsun
Ave Mater
Sigarayı bırakmak için ne yapmalıyım? Merhabalar,geçen sene kiliseye gidip sigarayı bırakmak için yemin etmiştim ve bunu başardım ve dua ettim bazı şeyler için ve gerçekleştiler fakat sonra tekrar başladım ve elimdeki her şey kayboldu :) bu duruma çok şaşırmıştım ve özür dilemek için kiliseye gittim ve bir daha asla içmeyeceğime dair yemin ettim ve bir daha içersem senin sevginden uzak olayım ve dualarımı dinleme beni kabul etme diye dua etmiştim ve ne yazık ki sigarayı tekrar elime aldım.Dayanamadım gerçekten çok kötü bir alışkanlık 1.5 paketten şu an günde 5 taneye düşürdüm fakat tüm her şeyi kaybettiğimi hissediyorum.Rabbime dua ettiğimde sanki beni duymuyor gibi ne yapmalıyım ve nasıl kendimi affettirmeliyim..
Facebook, Twitter bağımlılığından kurtulmak için Web İntihar Makinası Facebook, Twitter bağımlılığından kurtulmak için Web İntihar Makinası
Facebook yönetimi, sosyal paylaşım ağlarına savaş açan "Web 2.0 Suide Machine" uygulamaya karşı harekete geçti.
300 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en geniş sosyal ağı konumunda olan facebook, kullanıcılarının profillerini silen “Web 2.0 Suicide Machine” adlı uygulamanın siteye erişimini yasakladı.
“Web 2.0 Suicide Machine” birkaç tıkla kullanıcıların facebook, myspace ve twitter gibi sosyal ağlardaki hesabını siliyor. Türkçesiyle “İkinci Kuşak İnternet'in İntihar Makinesi” adlı uygulama, “sizin enerjinizi çalan her şeyi silin” ve “sahte sanal dostlarınızı öldürün” sloganını kullanıyor.
Sosyal ağlara savaş ilan edildi
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil