Kurtuluş Nedir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Kurtuluş Nedir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
mertingo

Kurtuluş Nedir?

Kurtuluş Nedir?

Ruhsal anlamda Aç mısınız? Yaşamınızda açlığını duyduğunuz bir şeyler var mı? İçinizde derinliklerinde doyum bulamadığınız bir şeyler var mı? Varsa İsa çözümdür!! İsa, «Yaşam ekmeği ben'im. Bana gelen asla acıkmaz, bana iman eden hiçbir zaman susamaz» dedi. (Yuhanna 6:35)

Kafanız karışık mı? Hayatta bir yol, bir amaç edinemediniz mi? Karanlıkta olup da aydınlamak için elektrik düğmesini bulamıyor musunuz? Öyle ise İsa çözümdür!! İsa yine halka seslenip şöyle dedi: «Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla karanlıkta yürümez, yaşam ışığına sahip olur.» (Yuhanna 8:12)

Hayatta bütün kapıların yüzünüze kapandığını mı düşünüyorsunuz? Bir sürü kapıyı açmaya çalışıp arkasında sadece anlamsızlık, bir boşluk mu buldunuz? Hayatınız için bir anlam mı arıyorsunuz? Sizi anlamlı bir yaşama sürükleyecek kapıyı mı arıyorsunuz? Öyleyse İsa çözümdür!! İsa Kapı ben'im. Bir kimse benim aracılığımla içeri girerse kurtulur. Girer, çıkar ve otlak bulur. (Yuhanna 10:9) dedi.

Çevrenizdeki insanlar sizi hep hayal kırıklığına mı uğrattı? İnsanlarla olan ilişkileriniz boş ve üzücü mü oldu? Çevrenizdeki herkes sizden yararlanmaya mı kalkıştı? Öyle ise İsa çözümdür!!! İsa “ Ben iyi çobanım. İyi çoban koyunları uğruna canını verir…Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır. Ben koyunlarımın uğruna canımı veririm (Yuhanna 10: 11, 14 15) dedi.

Bu hayattan sonra bizi neler beklediğini hiç düşündünüz mü? Sonuçta paslanacak, yok olacak olan şeyler için yasamaktan bıktınız mı? Hayatın bir manası olmadığını düşündüğünüz oldu mu hiç? Ölümden sonra yaşamayı istiyor musunuz? Öyle ise İsa çözümdür!! İsa , «Diriliş ve yaşam ben'im» dedi. «Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır. Yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek. Buna iman ediyor musun (Yuhanna 11:25-26).

Yol nedir? Gerçek nedir? Yaşam nedir? İsa yanıt Verdi; Yol, gerçek ve yaşam ben'im» dedi. «Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez. Beni tanısaydınız, Babamı da tanırdınız. Artık O'nu tanıyorsunuz, O'nu gördünüz.» (Yuhanna 14:6).

Duyduğunuz açlık ruhsal bir açlıktır ve sadece İsa ile doyum bulabilir. İsa karanlığı kaldırabilecek yok edebilecek tek varlıktır. Doyumsal bir yaşamı sadece İsa sağlayabilir. İsa aradığınız çoban ve arkadaştır. İsa bu dünyadan ötekine tek yaşamdır. İsa Kurtuluşa giden yoldur.

Kendinizi karanlıkta, aç yaşamdan tat alamaz hissetmenizin tek nedeni Tanrı’dan ayrı yaşamaya çalışmanızdan kaynaklanmaktadır. Kutsal kitap bize herkesin hepimizin günah işlediğini ve bu yüzden Tanrı’dan uzak olduğunu söyler. (Romalılar 3:23) Kalbinizde hissettiğiniz o boşluk Tanrı’nın yaşamınızda olmamasından doğan bir boşluktur. Bizler Tanrı ile ilişkimiz olsun diye yaratıldık. Günahlarımız yüzünden bu ilişkiden mahrum kaldık. Daha da kötüsü günahlarımız bizi hem bu hayatta hem de bundan sonrakinde sonsuza dek Tanrı’dan ayırtabilir. (Romalılar 6:23; John 3:36).

Bu meseleye nasıl bir çözüm getirebiliriz? İsa Yoldur!! İsa bizim günahlarımızı üstlendi. (2 Korintler 5:21) İsa bizim yerimize bizim hak ettiğimiz cezamızı çekmek üzere oldu. (Romalılar 5:8), Üç gün sonra İsa günah üstüne olan zaferini göstererek ölümden DİRİLDİ (Romalılar 6:4-5). İsa bunu neden yaptı? Bunun yanıtını İsa’nın kendisi verdi :” kimsede, insanın, dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur. (Yuhanna 15:13). İsa bizler yaşayabilelim diye öldü. Eğer İsa’ya, O’nun bizim günahlarımızın cezasını ölümü ile ödediğine iman edecek olursak tüm günahlarımızdan arınabiliriz Ancak o zaman ruhsal açlığımızı giderebiliriz. Aydınlık sağlanabilir. Doyum dolu bir hayata başlayabiliriz. En iyi dostumuzu, çobanımızı tanımış oluruz . Bu hayattan sonra başka bir yaşama sahip olacağımızı biliriz. Bu hayat İsa Mesih ile birlikte dirilerek cennetteki sonsuz yasamdır.

«Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlunu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, ama hepsi sonsuz yaşama kavuşsun (Yuhanna 3:16).

Kurtuluş Nedir?

hristiyanlık
natan

Kurtuluş Nedir?

mertingo, teşekkür ederiz de profil başka astığın yazı başka diyor.

Kurtuluş Nedir?

hristiyanlık
Aliriza

Kurtuluş Nedir?

Gerçekten çok ilginç. Müslüman bir kişi, gerçek kurtuluşu bize yazıyor. Sormak istediğim soru: Yazılanlara kalbiyle ianıyormu ?

Kurtuluş Nedir?

hristiyanlık
diğdem

Kurtuluş Nedir?

Açıkçası çok şaşırdım,yazdıklarınız İncil'den alıntılar biz bunları her gün okumaktayız ve inancımızdır.Ama sizin bunu yazmanızdaki amacı anlamış değilim ve şaşkınım.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

Kurtuluş Nedir?

hristiyanlık
V E R A

Kurtuluş Nedir?

Bunun için şaşkın değil sevinçli olmalısınız.

bence teşekkür etmeliyiz. Çünkü ayetleri cok güzel ve düzgün bir şekilde sıralamış

teşekkürler

sevgilerimle

Kurtuluş Nedir?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kurtuluş Nedir? konusuna benzer konular;

Kurtuluş nedir? Merhaba, Dinler Tarihinde yüksek lisans öğrencisiyim, "Hıristiyanlıkta Kurtuluş" konulu bir tezim var. Ancak danışman hocam, tezimi bir türlü beğenmiyor. Konuyu anlayamamışsın diyor. Ben de size danışmak istedim. Hıristiyan düşüncesinde kurtuluş nedir? Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, çok sevinirim.. Yönetim Notu: Üniversiteniz? Lisans teziniz? Hocanızın ismi nedir?

Kurtuluş Kavramı KURTULUŞ KAVRAMI Genelde kurtuluş kavramı Sözel anlamıyla kurtuluş her türdeki hoş olmayan durumlardan uzağa kaçma ve özgür olma çabasıdır. Örneğin, sınavdan kurtulma, ateşten kurtulma, hastalıktan kurtulma, borçlardan kurtulma, kazalardan kurtulma gibi. Herhangi bir olumsuz durumda kişi kurtulma çabasının bilinci içinde olduğu gibi, tinsel yani ruhani durumda da kişi, Tanrı önünde günahlı ve reddedilmiş olduğunu kişisel olarak bilmeli ve Tanrı’nın kurtarıcı eline sarılmalıdır. Kutsal Kitap’ta açıklanan kurtuluş kavramı Kurtuluş, Kutsal Kitabın ana konusudur. Kutsal Kitap yaprakları boyunca Hıristiyan kişi, günaha düşmüş atalarının çok kötü durumunu ve şeytanla kurtarıcı Mesih’in savaşına tanık olur. Genelde Hıristiyanlık...

Kurtuluş, Günah, Yargılanma anladığım kadarıyla isa mesih kendisine iman edenlerin günahları için çarmıha gerilmişti.o halde : isa mesih'e iman edenler işledikleri günahlar için hesaba çekilmicek mi? şimdiden cevaplarınız için tşk ederim...

Kurtuluş nedir? Kurtuluş nedir? Kurtuluş günahların bağışlanmasıdır. Bu sadece iman aracılığıyla Mesih’in kurtarıcı olduğuna inanmakla gerçekleşir. Eğer kurtuluşa erişmek istiyorsanız, İsa’nın çarmıhta sizin için yaptığına inanmalısınız. Ancak bundan sonra Tanrı’yla birlikte yeni ilişkiye başlayabilir ve sonsuz yaşama sahip olabilirsiniz. Kurtuluş, birisini Cehenneme gitmekten (sonsuza dek lanetlenmekten) kurtarmaktır. Lanetlenme günahkara günahından dolayı verilen yargıdır. Yargı, Tanrı’nın günahkarı sonsuza dek Cehenneme göndermesinden ibarettir. Tanrı’nın günahları bağışlatan kurtarışını reddeden herkesin gideceği yer Cehennem’dir. Eğer kurtulmak istiyorsanız, o zaman bir günahkar olduğunuzu ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını ...

Kurtuluş Öyküsü Ne mutlu RAB'be güvenen insana! Gururluya, yalana sapana ilgi duymayana. Ya RAB, Tanrım, Harikaların, düşüncelerin ne çoktur bizim için. Sana eş koşulmaz! Duyurmak, anlatmak istesem yaptıklarını, saymakla bitmez. (Mezmur 40:4-5) İBRAHİM'İN İMANI RAB Avram'a (Yüce Baba), ülkeni, halkını, babanın evini bırak, sana ün kazandıracağım. Bereket kaynağı olacaksın. Seni kutsayanları kutsayacağım. Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki halkların hepsi Senin aracılığınla kutsanacak. Bundan sonra, RAB bir görümde Avram'a şöyle seslendi: Korkma, Avram. Senin kalkanın benim. Ödülün çok büyük olacak. Avram, Ya RAB, bana ne vereceksin, dedi. Çocuk sahibi olamadım. Evim Şamlı Eliezer'e kalacak. Bana çocuk vermediğin için evimdeki bir...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Kurtuluş Nedir?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler