HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Kurtuluş günahların bağışlanmasıdır. Bu sadece iman aracılığıyla Mesih’in kurtarıcı olduğuna inanmakla gerçekleşir. Eğer kurtuluşa erişmek istiyorsanız, İsa’nın çarmıhta sizin için yaptığına inanmalısınız. Ancak bundan sonra Tanrı’yla birlikte yeni ilişkiye başlayabilir ve sonsuz yaşama sahip olabilirsiniz.
Kurtuluş, birisini Cehenneme gitmekten (sonsuza dek lanetlenmekten) kurtarmaktır. Lanetlenme günahkara günahından dolayı verilen yargıdır. Yargı, Tanrı’nın günahkarı sonsuza dek Cehenneme göndermesinden ibarettir. Tanrı’nın günahları bağışlatan kurtarışını reddeden herkesin gideceği yer Cehennem’dir. Eğer kurtulmak istiyorsanız, o zaman bir günahkar olduğunuzu ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. O bunu yapacaktır.
Kurtuluş nedir?Merhaba,
Dinler Tarihinde yüksek lisans öğrencisiyim, "Hıristiyanlıkta Kurtuluş" konulu bir tezim var. Ancak danışman hocam, tezimi bir türlü beğenmiyor. Konuyu anlayamamışsın diyor. Ben de size danışmak istedim. Hıristiyan düşüncesinde kurtuluş nedir?
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim, çok sevinirim..
Yönetim Notu: Üniversiteniz? Lisans teziniz? Hocanızın ismi nedir?
Kurtuluş Nedir?Kurtuluş Nedir?
Ruhsal anlamda Aç mısınız? Yaşamınızda açlığını duyduğunuz bir şeyler var mı? İçinizde derinliklerinde doyum bulamadığınız bir şeyler var mı? Varsa İsa çözümdür!! İsa, «Yaşam ekmeği ben'im. Bana gelen asla acıkmaz, bana iman eden hiçbir zaman susamaz» dedi. (Yuhanna 6:35)
Kafanız karışık mı? Hayatta bir yol, bir amaç edinemediniz mi? Karanlıkta olup da aydınlamak için elektrik düğmesini bulamıyor musunuz? Öyle ise İsa çözümdür!! İsa yine halka seslenip şöyle dedi: «Ben dünyanın ışığıyım. Benim ardımdan gelen, asla karanlıkta yürümez, yaşam ışığına sahip olur.» (Yuhanna 8:12)
Hayatta bütün kapıların yüzünüze kapandığını mı düşünüyorsunuz? Bir sürü kapıyı açmaya çalışıp arkasında sadece anlamsızlık, bir boşluk mu...
Kurtuluş KavramıKURTULUŞ KAVRAMI
Genelde kurtuluş kavramı
Sözel anlamıyla kurtuluş her türdeki hoş olmayan durumlardan uzağa kaçma ve özgür olma çabasıdır. Örneğin, sınavdan kurtulma, ateşten kurtulma, hastalıktan kurtulma, borçlardan kurtulma, kazalardan kurtulma gibi.
Herhangi bir olumsuz durumda kişi kurtulma çabasının bilinci içinde olduğu gibi, tinsel yani ruhani durumda da kişi, Tanrı önünde günahlı ve reddedilmiş olduğunu kişisel olarak bilmeli ve Tanrı’nın kurtarıcı eline sarılmalıdır.
Kutsal Kitap’ta açıklanan kurtuluş kavramı
Kurtuluş, Kutsal Kitabın ana konusudur. Kutsal Kitap yaprakları boyunca Hıristiyan kişi, günaha düşmüş atalarının çok kötü durumunu ve şeytanla kurtarıcı Mesih’in savaşına tanık olur. Genelde Hıristiyanlık...
Kurtuluş, Günah, Yargılanmaanladığım kadarıyla isa mesih kendisine iman edenlerin günahları için çarmıha gerilmişti.o halde : isa mesih'e iman edenler işledikleri günahlar için hesaba çekilmicek mi?
şimdiden cevaplarınız için tşk ederim...
Kurtuluş ÖyküsüNe mutlu RAB'be güvenen insana! Gururluya, yalana sapana ilgi duymayana. Ya RAB, Tanrım, Harikaların, düşüncelerin ne çoktur bizim için. Sana eş koşulmaz! Duyurmak, anlatmak istesem yaptıklarını, saymakla bitmez. (Mezmur 40:4-5)
İBRAHİM'İN İMANI
RAB Avram'a (Yüce Baba), ülkeni, halkını, babanın evini bırak, sana ün kazandıracağım. Bereket kaynağı olacaksın. Seni kutsayanları kutsayacağım. Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki halkların hepsi Senin aracılığınla kutsanacak.
Bundan sonra, RAB bir görümde Avram'a şöyle seslendi: Korkma, Avram. Senin kalkanın benim. Ödülün çok büyük olacak. Avram, Ya RAB, bana ne vereceksin, dedi. Çocuk sahibi olamadım. Evim Şamlı Eliezer'e kalacak. Bana çocuk vermediğin için evimdeki bir...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler