Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Kurtuluş : Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum konusu 2885 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum Merhabalar, Eğer biz Tanrı' nın Lütfuyla kurtuluyorsak ve başlangıçtan beri neler olduysa hepsi Tanrı' nın Lütfuyla olduysa, biz ne yapabiliriz ? İsa Mesih' e Rab diyebiliyorsak ve bu Kutsal Ruh aracılığı ile bizim kurtuluşumuzla oluyorsa, biz ne yapabiliriz ? Bir kişinin başka bir kişiye Mesih' i anlatması ve o kişinin Mesih' e iman etmesi yine Tanrı' nın lütfuyla gerçekleşmiyor mu ? Sadece evet inanıyorum dememiz yeterli değil. Şahsen ben ne kadar Tanrının bir ve tek olduğuna ondan başka bir ilah olmadığına inanıyorsam da en az benim kadar hatta öyle tahmin ediyorum ki benen daha fazla inanan biri de şeytan dır. Ancak bu şeytanı kurtarmaz. Kısacası kurtulmamız için bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey var mıdır ? Ne yapmamız gerekiyor. Kurtulduğumuzu da nasıl anlarız ? Esenlikler ... Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum konusu 2885 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-10-07, 11:00
xenomur

Merhabalar,

Eğer biz Tanrı' nın Lütfuyla kurtuluyorsak ve başlangıçtan beri neler olduysa hepsi Tanrı' nın Lütfuyla olduysa, biz ne yapabiliriz ? İsa Mesih' e Rab diyebiliyorsak ve bu Kutsal Ruh aracılığı ile bizim kurtuluşumuzla oluyorsa, biz ne yapabiliriz ? Bir kişinin başka bir kişiye Mesih' i anlatması ve o kişinin Mesih' e iman etmesi yine Tanrı' nın lütfuyla gerçekleşmiyor mu ?

Sadece evet inanıyorum dememiz yeterli değil. Şahsen ben ne kadar Tanrının bir ve tek olduğuna ondan başka bir ilah olmadığına inanıyorsam da en az benim kadar hatta öyle tahmin ediyorum ki benen daha fazla inanan biri de şeytan dır. Ancak bu şeytanı kurtarmaz.

Kısacası kurtulmamız için bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey var mıdır ? Ne yapmamız gerekiyor. Kurtulduğumuzu da nasıl anlarız ?

Esenlikler ...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-10-07, 22:06
sonsuzdiren

Sevgili üye;
Kurtulmak için biz hiçbirşey yapamayız.Biz günahkarları sonsuz yaşama kavuşma lütfunu gösteren,Tanrı Çocuğu olmamız için bizleri seçen yalnızca YHVH oğlu YAHŞUAH dır.Kurtuluş yani günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşmamız Baba nın bizi seçerek çocuğu olmamızı sağlama lütfunu göstermesiyle olmaktadır.

Günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşmamız için Kuzusunu feda eden Babaya layık olmak O nun sözünü yani Kutsal Kitabı bütün insanlara duyurarak tanık olmalarını sağlamaya çalışmak dışında hiçbirşey yapamayız.Rab İsa Mesih in çarmıhda biz günahkarların sonsuz yaşama kavuşmasını sağlamak için canını feda edip 3.gün dirilmesi ve Tanrı nın biricik oğlu olduğuna iman etmek,Tanrı sözünü ve adını göklerde yüceltmek için çaba göstermek dışında ne yapabiliriz ki.

Rab İsa Mesih in Adını ve Sözünü göklerde yüceltenlere ne mutlu.

Yuhanna - BÖLÜM 14
: Yu.14: 6 İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-10-07, 11:20
xenomur

sonsuzdiren
Sevgili üye;
Kurtulmak için biz hiçbirşey yapamayız.Biz günahkarları sonsuz yaşama kavuşma lütfunu gösteren,Tanrı Çocuğu olmamız için bizleri seçen yalnızca YHVH oğlu YAHŞUAH dır.Kurtuluş yani günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşmamız Baba nın bizi seçerek çocuğu olmamızı sağlama lütfunu göstermesiyle olmaktadır.

Günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşmamız için Kuzusunu feda eden Babaya layık olmak O nun sözünü yani Kutsal Kitabı bütün insanlara duyurarak tanık olmalarını sağlamaya çalışmak dışında hiçbirşey yapamayız.Rab İsa Mesih in çarmıhda biz günahkarların sonsuz yaşama kavuşmasını sağlamak için canını feda edip 3.gün dirilmesi ve Tanrı nın biricik oğlu olduğuna iman etmek,Tanrı sözünü ve adını göklerde yüceltmek için çaba göstermek dışında ne yapabiliriz ki.

Rab İsa Mesih in Adını ve Sözünü göklerde yüceltenlere ne mutlu.

Yuhanna - BÖLÜM 14 : Yu.14: 6 İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.

Merhaba sonsuzdiren,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Şahsen kurtuluşun Tanrı' nın lütfuyla olmasını bütün kalbim ve aklım kabul ediyor ve büyük bir yap boz tablosunda sağlam bir taş olarak görüyorum. Çünkü insan kendi kendini kurtaramaz. Tanrı' nın bizi lütfuyla kurtarması bile Tanrı' nın büyüklüğüne, merhametli oluşuna ve salt sevgi oluşuna en büyük delillerden bir tanesi.

Soruma gelecek olursak demek ki ben iman nedir bunu merak ediyorum.

Yu.3: 16 "Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.

Bu ayeti ilk okuduğum da, ikinci kez okuduğumda ve üçüncü kez okuduğumda yine aynı şeyi anladım. O da şudur. Oğul' a iman etmekle sonsuz yaşama kavuşabiliyoruz ve mahvolmuyoruz. Fakat Tanrı' nın lütfu mu bizim iman etmemize sebep oluyor ? Şayet burada iman edenler Tanrı' nın lütfuna haiz olanlarla ise Tanrı' nın burada bize söylemek istediği nedir. Bu ayetin gerçek anlamı nedir ?

Sanki bu ayet ona iman edin diyor ve sonsuz yaşama kavuşasınız. Ancak Tanrı' nın lütfu olmadan da iman edemiyoruz. Bu ayeti açıklarsanız ve bu soruma bu ayeti de referans görerek açıklarsanız çok sevinirim.

Esenlikler ..

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-10-07, 16:26
sonsuzdiren

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi.

Sevgili Üye;
İlk insan Adem'in Tanrı ile yaptığı antlaşmayı kutsal meyveyi yiyerek bozması ile Adem ile başlayan bütün insanlık soyu günahkar hale gelmiştir.Tanrı lütfu ile insanlığın günahlarından kurtulup sonsuz yaşama kavuşma imkanı varmiştir.Bu lütuf antlaşmasını İkinci Adem olarak Rab İsa Mesih (İsa'nın insan doğası ile) ve Rab İsa Mesih aracılığıyla biz günahkar insanlarla yapmıştır.Rab İsa Mesih in tek kişi olarak iki ayrı doğası yani Tanrı ve insan doğası olduğunu belirtmeliyiz.
Tanrı lütfu ile yani bizlere sevgisi,merhameti ve kayırıcılığı nedeniyle karşılıksız olarak günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşma imkanı vermiş,biricik Kuzusu Rab İsa Mesih i çarmıhda bizler için feda etmek suretiyle bunu gerçekleştirmiştir.
Rab İsa Mesih e iman etmek için yani Rab İsa Mesih in Baba ve Kutsal Ruh ile birlikde öz olarak aynı,güç ve görkemde eşit Tanrı oğlu olduğuna,çarmıhda bizim günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşmamız için canını feda ettiğine ve 3.gün dirildiğine inanmamız gerekir.
Tanrı lütfu ile günahlarından kurtarıp sonsuz yaşama kavuşturacağı kişileri seçmiş,onların Kutsal Ruh ile dolmalarını sağlamış ve Tanrı Oğlu Rab İsa Mesih e iman etmelerini mümkün kılmıştır.
Tanrı biricik Kuzusunun çarmıhda ölmesi ile seçtiği biz Tanrı Çocuklarının günahlarından arındırılıp lütfu ile imanlı olmalarını gerçekleştirmiştir.Ademde n beri biz günahkarların günahlarının kefareti(ücreti,bedeli) Baba nın Oğlunu çarmıhda canını feda ettirmesiyle ödenmiş ve sonsuz yaşama Rab İsa Mesih e iman etmemizle kavuşmuş oluyoruz.İşte Tanrı nın lütfu aslında haketmediğimiz bu yüce konumu bize olan sevgisi nedeniyle büyük bir fedakarlık yaparak karşılıksız olarak yani biz hiçbirşey yapmadığımız halde bize vermesidir.
Tanrı tarafından yalnızca başlangıçdan beri seçilmiş olanlar Rab İsa Mesih e iman edebilirler.

Tanrı nın Çocuğu olup Tanrı nın Adı nı ve Söz ünü göklerde yüceltenlere ne mutlu.

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-10-07, 11:44
xenomur

sonsuzdiren
Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi.

Sevgili Üye;
İlk insan Adem'in Tanrı ile yaptığı antlaşmayı kutsal meyveyi yiyerek bozması ile Adem ile başlayan bütün insanlık soyu günahkar hale gelmiştir.Tanrı lütfu ile insanlığın günahlarından kurtulup sonsuz yaşama kavuşma imkanı varmiştir.Bu lütuf antlaşmasını İkinci Adem olarak Rab İsa Mesih (İsa'nın insan doğası ile) ve Rab İsa Mesih aracılığıyla biz günahkar insanlarla yapmıştır.Rab İsa Mesih in tek kişi olarak iki ayrı doğası yani Tanrı ve insan doğası olduğunu belirtmeliyiz.
Tanrı lütfu ile yani bizlere sevgisi,merhameti ve kayırıcılığı nedeniyle karşılıksız olarak günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşma imkanı vermiş,biricik Kuzusu Rab İsa Mesih i çarmıhda bizler için feda etmek suretiyle bunu gerçekleştirmiştir.
Rab İsa Mesih e iman etmek için yani Rab İsa Mesih in Baba ve Kutsal Ruh ile birlikde öz olarak aynı,güç ve görkemde eşit Tanrı oğlu olduğuna,çarmıhda bizim günahlarımızdan kurtulup sonsuz yaşama kavuşmamız için canını feda ettiğine ve 3.gün dirildiğine inanmamız gerekir.
Tanrı lütfu ile günahlarından kurtarıp sonsuz yaşama kavuşturacağı kişileri seçmiş,onların Kutsal Ruh ile dolmalarını sağlamış ve Tanrı Oğlu Rab İsa Mesih e iman etmelerini mümkün kılmıştır.
Tanrı biricik Kuzusunun çarmıhda ölmesi ile seçtiği biz Tanrı Çocuklarının günahlarından arındırılıp lütfu ile imanlı olmalarını gerçekleştirmiştir.Ademde n beri biz günahkarların günahlarının kefareti(ücreti,bedeli) Baba nın Oğlunu çarmıhda canını feda ettirmesiyle ödenmiş ve sonsuz yaşama Rab İsa Mesih e iman etmemizle kavuşmuş oluyoruz.İşte Tanrı nın lütfu aslında haketmediğimiz bu yüce konumu bize olan sevgisi nedeniyle büyük bir fedakarlık yaparak karşılıksız olarak yani biz hiçbirşey yapmadığımız halde bize vermesidir.
Tanrı tarafından yalnızca başlangıçdan beri seçilmiş olanlar Rab İsa Mesih e iman edebilirler.

Tanrı nın Çocuğu olup Tanrı nın Adı nı ve Söz ünü göklerde yüceltenlere ne mutlu.
merhaba,

Kusura bakmayın ama benim hala anlamadığım şeyler var. Örnek olarak vermiş olduğunuz ayetten başlayayım.

Söylediklerinize göre bu ayet şu anlama geliyor olması lazım. Kendisini kabul eden yani, başlangıçtan beri zaten Tanrı' nın Lütfu ile seçilmiş olanların hepsine Tanrı, Tanrı' nın çocukları olma hakkını verdi. Yani Tanrı daha evreni yaratmadan bazılarını seçti ve bunlara kendisinin çocukları olma hakkını verdi.

diğer bir ayeti sizin söyledikleriniz ışığında yorumlarsam;

Yu.3: 16 "Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.

Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu' nu verdi. Öyle ki, evrenin yaratılmasından önce Tanrı tarafından seçilmiş olanların hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.

Benim sorum da burada başlıyor. Tanrı eğer beni seçmediyse ya da başkalarını seçmediyse o zaman onlar nasıl kurtulabilir. Hiç bir şey yapamazlar.

Elçilerin işleri kitabının 2. bölümünde Petrus' un konuşması var. Burada Petrus herkesi imana çağırıyor ve çağırırken de Rabbin çağırdığı herkes diye de söylüyor.

Elç.2: 37 Bu sözleri duyanlar, yüreklerine hançer saplanmış gibi oldular. Petrus ve
öbür elçilere, "Kardeşler, ne yapmalıyız?" diye sordular.
Elç.2: 38 Petrus onlara şu karşılığı verdi: "Tövbe edin, her biriniz İsa Mesih'in adıyla vaftiz* olsun. Böylece günahlarınız bağışlanacak ve Kutsal Ruh armağanını alacaksınız.
Elç.2: 39 Bu vaat sizler, çocuklarınız, uzaktakilerin hepsi için, Tanrımız Rab'bin çağıracağı herkes için geçerlidir."

Bunlar yine Tanrımız Rab' bin çağıracağı kimseler içindir. Yani başlangıçtan beri seçilmiş olanlar içindir.

Ama neden herkes ve başta Elçiler olmak üzere müjdeyi yayıyor ? Herkesi tövbeye ve iman etmeye çağırıyorlar ?

Japonya' nın bir kasabasında güneşe tapan birisini düşünelim. Müjdeyi duymuş olduğu halde iman etmemiş ve ölmüş birisi olsun. Bu kişi ne yapabilir ? Tanrı onu başlangıçtan beri seçmediği için o kişi iman etmemiş olmuyor mu ? Bu noktada bana cevabı Kutsal Kitap veriyor.

Rom.9: 11-12 Çocuklar henüz doğmamış, iyi ya da kötü bir şey yapmamışken, Tanrı Rebeka'ya, "Büyüğü küçüğüne kulluk edecek" dedi. Öyle ki, Tanrı'nın seçim yapmaktaki amacı yapılan işlere değil, kendi çağrısına dayanarak sürsün.
Rom.9: 13 Yazılmış olduğu gibi, "Yakup'u sevdim, Esav'dan ise nefret ettim."
Rom.9: 14 Öyleyse ne diyelim? Tanrı adaletsizlik mi ediyor? Kesinlikle hayır!
Rom.9: 15 Çünkü Musa'ya şöyle diyor: "Merhamet ettiğime merhamet edeceğim, Acıdığıma acıyacağım."
Rom.9: 16 Demek ki bu, insanın isteğine ya da çabasına değil, Tanrı'nın merhametine bağlıdır.
Rom.9: 17 Tanrı Kutsal Yazı'da firavuna şöyle diyor: "Gücümü senin aracılığınla göstermek Ve adımı bütün dünyada duyurmak için Seni yükselttim."
Rom.9: 18 Demek ki Tanrı dilediğine merhamet eder, dilediğinin yüreğini nasırlaştırır.
Rom.9: 19 Şimdi bana, "Öyleyse Tanrı insanı neden hâlâ suçlu buluyor? O'nun isteğine kim karşı durabilir?" diyeceksin.
Rom.9: 20 Ama, ey insan, sen kimsin ki Tanrı'ya karşılık veriyorsun? "Kendisine biçim verilen, biçim verene, ‘Beni niçin böyle yaptın' der mi?"
Rom.9: 21 Ya da çömlekçinin aynı kil yığınından bir kabı onurlu iş için, ötekini bayağı iş için yapmaya hakkı yok mu?
Rom.9: 22 Eğer Tanrı gazabını göstermek ve gücünü tanıtmak isterken, gazabına hedef olup mahvolmaya hazırlananlara büyük sabırla katlandıysa, ne diyelim?
Rom.9: 23 Yüceltmek üzere önceden hazırlayıp merhamet ettiklerine yüceliğinin zenginliğini göstermek için bunu yaptıysa, ne diyelim?
Rom.9: 24 Yalnız Yahudiler arasından değil, öteki uluslar arasından da çağırdığı bu insanlar biziz.

Evet burası çok güzel ve ben de katılıyorum. Ben kimim ki Tanrı' ya karşılık veriyim. Beni istediği gibi ve her iş için kullanabilir.

Ben ne yapabilirim ? Hiç bir şey yapamam. Peki seçilmiş olup olmadığımı nasıl anlarım ? Seçmilmemişsem mahvoldum. Mahvolmamak için yapmam gereken herhangi birşey de yok gibi duruyor. Çünkü ben tek başıma iman edemem. Ne yapmam gerekiyor ?

Esenlikler ...

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Lütufla Kurtuluş ile ilgili merak ediyorum konusuna benzer konular;

İtiraf ediyorum Dünyada insanların Rab konsunda 3'e ayrıldıklarına inanıyorum. 1. grup Rabbi hiç tanımayan ya da yanlış tanıyanların grubu. Bunlar ya Tanrı'yı inkar edenler ya da onun kişisel bir ilişki kurmayacak bir Tanrı olduğuna inananların grubudur 2. grup: Rabbi tanıyan, ona kapısını açmış, onu evinin içine almış, onun Tanrı olduğunu anlamış ve ima etmiş AMA evin başköşesine kendisi kurulmuş, uzanmış ayak ayak üstüne atmış, evinin dolayısıyla hayatının kontrolünü hala kendisinin elinde tutanların grubu. Yani mesihi evin salonuna kadar alıp onu ayakta tutup kendi oturan kibirlilerin gurubu.. Bunlar köşeye kurulup şöyle derler: Rab seni tanıdım. Kral benim. Duyduğuma göre kurtarıcı senmişsin. Buna inandımki seni eve aldım. Hadi kurtar bakalım beni.. 3. grup: Rabbi evine almış, baş köşeye...

Vaftiz ile ilgili sorular,merak edilenler 1) Vaftiz edilmek istiyorum,herhangi bir kiliseye gidip hemen gün alabilir miyim? Cevap: Vaftiz,bir imanlı için önemli bir adımdır ve vaftiz,rabbin sofrası (komünyon) ile beraber Kutsal Kitapta yer verilen önemli iki sakramentten birisidir.Dolayısıyla kiliseler tarafından ciddiye alınan bir mevzudur ve kişinin gerçekten Hristiyan dininin iman esaslarını öğrendikten ve imanını sağlam temele inşa ettikten sonra uygulanması gereken bir olgudur,bu yüzden süresi kiliseden kiliseye değişen bir dönem eğitim görmeniz gerekmektedir. 2) Ama vaftiz olmak için ders almak gerekliyse,neden bebekleri bazı kiliselerde vaftiz ediyorlar? Cevap: Bebek (infant) vaftizi,birçok mezhepte tartışmalı bir konudur.Bebek vaftizinin mevcut olduğu kiliselerde,çocuğu imanda yetiştirecek sponsorlar olarak...

bir deistin merak ettikleri öncelikle buradaki tüm iyi niyetli hristiyanlara selamlarımı sunarım. ben müslüman kökenli fakat deist anne ve baba tarafından yetiştirilmiş 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. en yakın akrabalrım arasında da deizm görüşünü benimsemişler bulunmaktadır. Tanrıya inanan ve vicdanı rehber olarak alan bir insan olarak hiçbir zaman islama karşı bir sempatim olmamıştır. fakat hristiyanlığa hep bir sempatiyle yaklaşmışımdır. çünkü hristiyanlık çok daha Tanrı ve hoşgörü odaklı bir dün görünümünde. ben sizlere şunu sormak istiyorum; yaz okulunda oda arkadaşımla islam hakkında tartışmıştık ve bana ne kadar iyi niyetli ve kimseye zarar vermemiş hatta yardım etmiş bir insan olsam dahi (kendi inancına göre) müslüman olmadığım sürece sonsuza kadar cehennemde yanacağımı döyledi. ben her...

Adventisizm hakkında merak ettiklerim. Merhabalar, Adventistlerle ilgili olan tüm başlıkları taradım ancak doyurucu bir bilgiye ulaşamadığım için genelden sorma ihtiyacını hissettim. Gerçi Adventist yaşam tarzı isimli başlıkta sorularıma cevap teşkil edecek bir takım bilgiler vardı ama tam tatmin olamadım. Benim forumumuzda üye olan Advantist bir bayan arkadaşım var. Kendisiyle ara sıra teolojik konularda konuşuruz. Bana Adventisizmde kahve ve alkolün kesinlikle yasak olduğunu söylemişti. Konuya tam vakıf değilim ve bilgim sınırlı. Arkadaşımda benim gibi yeni imanlılardan. Onun için bizden daha bilgili olan insanlardan bilgi almak istiyorum. Kutsal kitapta alkolün yasaklandığına dair bir ayet yok. Elbette imanlı bir birey alkol kullanmak yasak değilmiş diye alkolik olana kadar yada komaya girene kadar içsin demiyorum ama...

Katoliklik ve merak Merhaba arkadaşlar benim aklıma bir soru geldi; Ben bir süre Hristiyan inancını araştırmıştım ama ara verdim bir süre ama ara vermeden önce aklıma bir soru takıldı; Ben imanlı bir mümin olarak aktif birisi olmak isterim bu yüzden aklımdaki aktif insan profilindeki mesih inançlısı(yanlış bir imaj olabilir)Katolik idi.Acaba Katolik tarikatleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü ? ayrıca birde katoliklerin dünya gençlik günleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Sevgiler.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih