Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
euro1299

Hristiyan inançları için! müslümanlar kıyametten sonra neler yaşayacak.Hz.İsa Peygamber tekrar geldiğinde müslümanlara karşı nasıl davranacak?cennet ve cehennem ayrılığı ve hesap nasıl olacak?
sorumu öğrenmek amaçlı yöneltiyorum.başka bir şey düşünülmesin lütfen.

hristiyanlık
evangelion

euro1299
Hristiyan inançları için! müslümanlar kıyametten sonra neler yaşayacak.Hz.İsa Peygamber tekrar geldiğinde müslümanlara karşı nasıl davranacak?cennet ve cehennem ayrılığı ve hesap nasıl olacak?
Kutsal Kitap'a göre;
  • Hristiyan olmayan herkes diz çöküp, İsa Rab'dir diyecek.
  • "Hz. İsa Peygamber" gelmeyecek, YHVH YAHSHUA MASHIYACH (RAB İSA MESİH) gelecek.
  • Müslümanlara tıpkı diğer kendisine inanmayan olduğu gibi davranacak, onları kabul etmeyecek, onların günahlarını üstlenmeyecek, onlar Yargı Kürsüsü önüne gelecekler ve Şeytan onları suçlayacak dünyada işledikleri günahlardan dolayı ve sonsuz ağlayış, dış gıcırtısı, acının olduğu yerde kalacaklar.
  • Cennet ve Cehennem için : http://hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=112

hristiyanlık
scourge of God

evangelion
euro1299
Kutsal Kitap'a göre;
  • Hristiyan olmayan herkes diz çöküp, İsa Rab'dir diyecek.
  • "Hz. İsa Peygamber" gelmeyecek, YHVH YAHSHUA MASHIYACH (RAB İSA MESİH) gelecek.
  • Müslümanlara tıpkı diğer kendisine inanmayan olduğu gibi davranacak, onları kabul etmeyecek, onların günahlarını üstlenmeyecek, onlar Yargı Kürsüsü önüne gelecekler ve Şeytan onları suçlayacak dünyada işledikleri günahlardan dolayı ve sonsuz ağlayış, dış gıcırtısı, acının olduğu yerde kalacaklar.
  • Cennet ve Cehennem için : http://hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=112
Çok özür dileyerek bende bu konuyla ilgili bir soru soracağım izninizle.

Dediğinize göre, Müslümanlarda tıpkı diğer inanmayanlar gibi muamele görecek, peki İncile göre Müslümanlar ismen yer almışmı?

Sorumu aklım şöyle cevaplıyor, izninizle yazayım =))
(özür diliyorum tekrar, İncili okumadım, içeriğini bilmiyorum. Foruma da yeni üye oldum, zamanla daha iyi anlayıp öğreneceğim inş.) Mantıken İncilde Müslümanlardan cehennemlik diye bahsedilmesi imkansız malumunuz... Hristiyanlık oluşmaya başladığında İslam henüz yeryüzünde yoktu.

Eğerki Müslümanlar o şekilde cehennemlik diye yer almıyorsa İncilde, şu demek oluyor (yanlış anlamışsam özür dilerim tekrar arkadaşlar) Hristiyan dinine mensup olmayan herkes cehenneme gidecektir...

Yahudilikte olduğu gibi yani... Onlarda tevrata inanmayan herkesin cehenneme sürüleceğine inanır.. Pek tabiki diğer tüm dinlerdede aynı şey geçerlidir..

Yani cevap olarak :
İronik bakarsak, hesap günü ya hepimiz cennette yada cümleten cehennemde olacağız =)

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Tüm Yahudilerin kurtulmayacağı yazmaz, dolayısıyla bir farklılık mevcuttur. Mesih'e iman etmeyen hiç kimse kurtulmayacaktır.

hristiyanlık
scourge of God

Yani sayın site yönetimi?

H.z. İsanın Allah'ın oğlu olduğunu yada sizin değiminizle Rab olduğuna iman etmeyen herkesmi cehenneme gidecek?

Yine özür dileyerek soracağım (umarım sorularım sıkmıyordur sizleri, öğrenmenin yolu soru sormaktır), Tevradda H.z. İsanın Rab olduğumu yazar?

Bilmiyorum.. Soruyorum. Diyeceksiniz belki, önce oku üç kitabıda diye ama, okumaya başladığımda bu sorularım belki üçe belki yüze katlanacak. İncilden başladım ama en azından bir kısmını kafamda çözümleyeyim şimdiden sorularıma cevap alarak.

Eğer Tevradda H.z. İsanın rab olduğu yazıyorsa neden yahudiler inatla hala Hristiyanlığa geçmiyor? Rabbin nuru ulaşmadığından diyeceksiniz sanırım :( Hızlı gidiyorum galiba...

Acaba ben H.z. İsayı sevdiğim halde, onu rab kabul etmediğim içinmi cehenneme gideceğim İncile göre?

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Aslında hristiyanlık bir tür Yahudi tarikatıdır. Nasıl Sabetay Sevi bazı Yahudiler tarafından Mesih olarak iman edildiyse ve bugin İsrail tarafından Sabetayizm bir Yahudi tarikatı olarak kabul ediliyorsa benzer şekildede hristiyanlık için aynı durum geçerlidir.

Hz. İsa DEĞİL, Yahşuah'a da Kudüs'teki bazı Yahudiler tarafından Mesih olarak iman edildi. Hristiyanlığın kurucusu Yahudilerdir. İlk iman edenler Yahudilerdir, havariler Yahudilerdir, ilk kiliselerin tüm üyeleri Yahudilerdir, ilk cemaatler sinagoglardaydılar, müjdenin ilk duyurulduğu yerler sinagoglar ve Yahudilerdir. Dolayısıyla Yahudiler kabul etmiyor iddianız doğru değildir, kurucular, ilk kabul edenler, tüm dünyaya yayanlar, savunanlar ve bu uğurda ölenler iman eden YAHUDİLERDİR.

Hz. İsa'nın DEĞİL, Mesih'in YHVH'nin Oğlu olduğu, YHVH olduğu, kurtarıcı olduğu, sonsuza dek kahin olacağı, Kudüs'e geleceği, ellerinin ve ayaklarının delineceği bedeninin çürümeden ölüler diyarından YHVH tarafından çıkarılacağı, elleri ve ayaklarının delinme sürecinde çevresinin kendisi ile dalga geçenler tarafından sarılacağı... Tevrat ve Zebur diye bilinen oysaki 39 kitaptan oluşan ve ismi ESKİ ANTLAŞMA olan kitaplarda belirtilmektedir. Yani Mesih, YHVH Oğlu inancı hristiyanlığın icadı değil, Yahudi Kutsal Kitapları'nda temellendirilen, açıklanan bir kavramdır.

Ayrıca şu anda bile İsrail'de bedenen yahudi olup Yahşuah Mesih'e iman eden kişilerin oluşturduğu kiliseler de mevcuttur. Yahudilikten hristiyan mezheplerine geçiş yapan kişiler de mevcuttur, bunları bazıları dünyaca ünlü artistler ve iş adamlarıdır hatta.

Son olarak Yahşuah'a Mesih olarak iman etmeyen kurtulmayacaktır. Ancak bu MESİH kavramı Yahudi Kutsal Kitapları'nın anlattığı Mesih kavramı olmalıdır. Yani Herşeye egemen Rabbin beden alarak dünyaya gelen Oğlu.

hristiyanlık
scourge of God

Cevaplar için gerçekten teşekkür ederim, bu kadar açıklayıcı cevaplar vermenizi doğrusu beklemiyordum. Umarım bu yeni doğmuş bebek misali bilgisizliğim sizleri sıkmamıştır.

Son cevabınıza göre Yahudi kesim ve siz Hristiyanlar bir tür kardeşlik içindesiniz.

Açık olayım kendimi dışlanmış hissettim =))

Peki ya bu durumda sizlerin gözünde biz Müslümanlar nerdeyiz? Putperest, günahkar, düşman, hain... Hangisiyiz?

Bize baktığınızda ne düşünürsünüz? Acıma, korku, tiksinme, şefkat.. Hangisi?

Site yönetimi:
Gerçek Mesih imanlıları hiç kimseden nefret etmezler, tiksinmezler, insanların bilgisizce yok olup gitmelerini istemezler; bunun içindir buradaki çabalarımız.
Herkesin kurtulması için dua ediyoruz.

(İncil, 2.Petrus 3:9) ".......Çünkü (Tanrı) kimsenin mahvolmasını istemiyor, herkesin tövbe etmesini istiyor."

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? konusuna benzer konular;

Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri Doğacak çocuklarımıza verilebilecek,Türkçe ile uyumlu güzel Hristiyan isimleri: (Not:Bu isimler orijinallerinin Türkçe'ye uydurulmuş halleridir*) Anjelika Ada Adela/Adelina

Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? Hassas bir konu Tamamen tanrının tasarrufunda olan bir konu Bebekler doğal ve en iyi şekilde yaratılmışdır,Ancak büyüdükçe çevresinden öğrendikleri ile kişiliği oluşur.Bir yandan vicdan öte yandan öğrendikleri ile vicdanlarıyla uyumlu yada ters yönde yaşarlar.Sonuçta kendine ve topluma yararlı yada zararlı olurlar.Ancak bu kişi hep aynı toplumdamı kalacak yada daha iyi yada daha kötü toplumamı gidecek, ve değişecekmidir,Rab bilir.Çünkü bizler geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz. Baba'nın gazabına uğramış şehirlerde bebeklerde ölüyor.İşte burda bir durmamız lazım.Bebek Baba'dan kopmuşluğumuzun cezası ile doğar.Ama henüz ekstra günah işlemişdir.On emre ters düşecek bir hareketi henüz yoktur.(Hayal dünyasında ve rüyalarında neler...

Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için Bizler bazı misyonerler gibi sokağa çıkıp tartışarak ikna etmeye çalışmıyoruz, bizler İncil'e göre hareket etmeye çalışıyoruz. Bu tür kişilerin okuması gereken yazı şudur: http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=179 Ayrıca yazısından şu paragrafı da alıntılıyorum:

1000 yıllık krallıktan sonra ne olacak? öncelikle Rab İsa mesihin lütfu üzerinize olsun kardeşlerim.. aklıma bir soru takıldı ölümden ve yargılamadan sonra 1000 yılık bir mesih krallığından söz ediliyor peki bu bin yıldan sonra ne olacak? saygılarımla...

Bundan sonra ne olacak? T.C. yıllarca yurt dışında kötü bir imajla tanınacak. Yurt dışındaki müslüman Türklere katil gözüyle bakılacak. Yurt dışındaki her faaliyetimiz şüphe ile karşılanacak, hep bu katliamın gölgesi olacak. İslamiyet eskisinden daha da kötü bilinmeye devam edecek. İslamiyet'te din değiştirenlere karşı hoşgörü değil "katli vaciptir" kabulunun var olduğu bilinecek. Yurt dışındaki bir çok kilise, misyon kuruluşu ellerine imkan geçtiğinde veya kendilerine sorulduğunda Türkiye aleyhine oy verecekler. Birçok organizasyon Türkiye'yi kınayacak. Müslümanlığı reddedip, Hristiyanlığa geçen Hristiyan Türkler daha çok bilinecek. Ev kiliseleri daha çok dikkat çekecek Zirve Yayıncılık, Bedava İncil gönderen kurumlar daha çok araştırılacak, bilinecek

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler