|
|
evangelion
|
|
|
euro1299
|
Hristiyan inançları için! müslümanlar kıyametten sonra neler yaşayacak.Hz.İsa Peygamber tekrar geldiğinde müslümanlara karşı nasıl davranacak?cennet ve cehennem ayrılığı ve hesap nasıl olacak?
sorumu öğrenmek amaçlı yöneltiyorum.başka bir şey düşünülmesin lütfen.
|
Kutsal Kitap'a göre;
- Hristiyan olmayan herkes diz çöküp, İsa Rab'dir diyecek.
- "Hz. İsa Peygamber" gelmeyecek, YHVH YAHSHUA MASHIYACH (RAB İSA MESİH) gelecek.
- Müslümanlara tıpkı diğer kendisine inanmayan olduğu gibi davranacak, onları kabul etmeyecek, onların günahlarını üstlenmeyecek, onlar Yargı Kürsüsü önüne gelecekler ve Şeytan onları suçlayacak dünyada işledikleri günahlardan dolayı ve sonsuz ağlayış, dış gıcırtısı, acının olduğu yerde kalacaklar.
- Cennet ve Cehennem için : http://hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=112
|
Çok özür dileyerek bende bu konuyla ilgili bir soru soracağım izninizle.
Dediğinize göre, Müslümanlarda tıpkı diğer inanmayanlar gibi muamele görecek, peki İncile göre Müslümanlar ismen yer almışmı?
Sorumu aklım şöyle cevaplıyor, izninizle yazayım =))
(özür diliyorum tekrar, İncili okumadım, içeriğini bilmiyorum. Foruma da yeni üye oldum, zamanla daha iyi anlayıp öğreneceğim inş.) Mantıken İncilde Müslümanlardan cehennemlik diye bahsedilmesi imkansız malumunuz... Hristiyanlık oluşmaya başladığında İslam henüz yeryüzünde yoktu.
Eğerki Müslümanlar o şekilde cehennemlik diye yer almıyorsa İncilde, şu demek oluyor (yanlış anlamışsam özür dilerim tekrar arkadaşlar) Hristiyan dinine mensup olmayan herkes cehenneme gidecektir...
Yahudilikte olduğu gibi yani... Onlarda tevrata inanmayan herkesin cehenneme sürüleceğine inanır.. Pek tabiki diğer tüm dinlerdede aynı şey geçerlidir..
Yani cevap olarak :
İronik bakarsak, hesap günü ya hepimiz cennette yada cümleten cehennemde olacağız =)
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Tüm Yahudilerin kurtulmayacağı yazmaz, dolayısıyla bir farklılık mevcuttur. Mesih'e iman etmeyen hiç kimse kurtulmayacaktır.