| scourge of God |
|
Yani sayın site yönetimi? H.z. İsanın Allah'ın oğlu olduğunu yada sizin değiminizle Rab olduğuna iman etmeyen herkesmi cehenneme gidecek? Yine özür dileyerek soracağım (umarım sorularım sıkmıyordur sizleri, öğrenmenin yolu soru sormaktır), Tevradda H.z. İsanın Rab olduğumu yazar? Bilmiyorum.. Soruyorum. Diyeceksiniz belki, önce oku üç kitabıda diye ama, okumaya başladığımda bu sorularım belki üçe belki yüze katlanacak. İncilden başladım ama en azından bir kısmını kafamda çözümleyeyim şimdiden sorularıma cevap alarak. Eğer Tevradda H.z. İsanın rab olduğu yazıyorsa neden yahudiler inatla hala Hristiyanlığa geçmiyor? Rabbin nuru ulaşmadığından diyeceksiniz sanırım :( Hızlı gidiyorum galiba... Acaba ben H.z. İsayı sevdiğim halde, onu rab kabul etmediğim içinmi cehenneme gideceğim İncile göre? |
| scourge of God |
|
Cevaplar için gerçekten teşekkür ederim, bu kadar açıklayıcı cevaplar vermenizi doğrusu beklemiyordum. Umarım bu yeni doğmuş bebek misali bilgisizliğim sizleri sıkmamıştır. Son cevabınıza göre Yahudi kesim ve siz Hristiyanlar bir tür kardeşlik içindesiniz. Açık olayım kendimi dışlanmış hissettim =)) Peki ya bu durumda sizlerin gözünde biz Müslümanlar nerdeyiz? Putperest, günahkar, düşman, hain... Hangisiyiz? Bize baktığınızda ne düşünürsünüz? Acıma, korku, tiksinme, şefkat.. Hangisi? Site yönetimi: Gerçek Mesih imanlıları hiç kimseden nefret etmezler, tiksinmezler, insanların bilgisizce yok olup gitmelerini istemezler; bunun içindir buradaki çabalarımız. Herkesin kurtulması için dua ediyoruz. (İncil, 2.Petrus 3:9) ".......Çünkü (Tanrı) kimsenin mahvolmasını istemiyor, herkesin tövbe etmesini istiyor." |
| scourge of God |
| Buna göre yahudilerin Mesih kavramı Hristiyanlarınkinden oldukça farklı. Ben yahudi dininin bir uzantısı gibi gösterilmesine karşıyım Hristiyanlığın. Hristiyanlık orjin bir dindin ve diğer ondan önceki dinlerden etkilenmemiştir ve onların bir mezhebi gibi görülmeside yanlıştır kanımca. |
|
Alıntı:
|
|
"Kutsal Yasa`yı* ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. Matta 5:17" |
|
Alıntı:
|
1 Biz şunu anladık ki, bu adam dünyanın her yanında bütün Yahudiler arasında kargaşalık çıkaran bir fesatçı ve Nasrani tarikatının elebaşılarından biridir.Elçilerin işleri 24:5 2 Bununla birlikte, sana şunu itiraf edeyim ki, kendilerinin tarikat dedikleri Yol`un bir izleyicisi olarak atalarımızın Tanrısı`na kulluk ediyorum. Kutsal Yasa`da ve peygamberlerin kitaplarında yazılı her şeye inanıyorum.Elçilerin işleri 24:14 |
| scourge of God |
| Son olarak, tüm müslümanlar ayrım gözetmeksizin Yaradanın tüm peygamberlerini severler. H.z. İsa da dahil. Yani hepimiz H.z. İsa yı severiz =) Yolladığı tüm dinleri kutsal kitapları da onaylarlarız ve yine ayrım gözetmeksizin. H.z. İsa yı sevmeme şaşmamak lazım, bizde çocuk bir yaşına geldiğinde başlar Yaratıcı ve yolladığı peygamberleri anlatma ve sevdirme terbiyesi... |
| scourge of God |
| Sorularımın amacıda şunu anlamaktı: Bizde aileler analar çocuk ilk soruları sormaya başladığında tüm dinlerin kitaplarını ve peygamberlerini sevdirir yaradan sevgisi aşılarken bir yandan. Acaba dedim siz Hristiyanlardada bu varmı ve yahudilerde. Kendi dininizin öğretilerini aşılarken çocuklarınıza diğer yandanda farklı dinleride anlatıyormuydunuz.. Edindiğim izlenimler olmadığı yönündeydi, ama ilk aldığım cevaplar bunun aksini söylüyordu, araştırmalarımda cevapların aksini.. Tam bir kafa karışıklığı yaşarken son cevaplarınız aydınlattı sağolun. |
| scourge of God |
| Hep bilinen yahudilerin Hristiyan düşmanlığını ben kendimce görmüş oldum, sizin düşünceleriniz farklı olsada... |
| scourge of God |
| İncildeki ayetlerin yazdığınız kısımları bana sıcak ve hoş geldi ancak ben kendime göre yorumladım. Yorum farklılıkları olacaktır elbet, fakat fark ettimki kendi kutsal kitabımla büyük benzerlikler taşımakta.. |
| scourge of God |
| Din hem sosyal kurallar hemde bireysel kurallardan oluşur, Hristiyanlıkla İslamın ortak çok yönü var, topluma insana ve yaratılan her tür canlı cansız varlığa saygı, kendi bedenine saygı, ruhuna saygı vs... |
| scourge of God |
| İlginçtirki bu kadar ortak yön olmasına karşı hala nedendir bazı düşmanlıklar anlamış değilim. Basitçe sanki bir futbol takımı çekişmesine döndürülmüş, senin dinin hayır benim dinim diyerek... Karşılıklı saygı olması gerekirken. Yazık... |