Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator7

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?

scourge of God
Yani sayın site yönetimi?

H.z. İsanın Allah'ın oğlu olduğunu yada sizin değiminizle Rab olduğuna iman etmeyen herkesmi cehenneme gidecek?

Yine özür dileyerek soracağım (umarım sorularım sıkmıyordur sizleri, öğrenmenin yolu soru sormaktır), Tevradda H.z. İsanın Rab olduğumu yazar?

Bilmiyorum.. Soruyorum. Diyeceksiniz belki, önce oku üç kitabıda diye ama, okumaya başladığımda bu sorularım belki üçe belki yüze katlanacak. İncilden başladım ama en azından bir kısmını kafamda çözümleyeyim şimdiden sorularıma cevap alarak.

Eğer Tevradda H.z. İsanın rab olduğu yazıyorsa neden yahudiler inatla hala Hristiyanlığa geçmiyor? Rabbin nuru ulaşmadığından diyeceksiniz sanırım :( Hızlı gidiyorum galiba...

Acaba ben H.z. İsayı sevdiğim halde, onu rab kabul etmediğim içinmi cehenneme gideceğim İncile göre?

Biraz ön bilgi:
Tavrat, zebur, İncil = Kutsal Kitap
Yahudiler ilk ikisini, biz Hristiyanlar ise tümünü kabul ederiz.
Daha önce de söylendiği gibi, biz inandığımız Kutsal Kitap'ın Tanrı'nın bizlere iletmek istediği her sözünün yazılı şeklidir. Takriben 1400 yıl çapında çeşitli meslek gruplarına ait,(Devlet memuru, çoban, balıkçı doktor...v.s) kişilerce, başka yerlerde ve zamanlarda yaşamış olmalarına rağmen, birbiriyle anlaşıp yazmışçasına büyük bir uyumluluk gösteriyor. Bunun için Kutsal Kitap güvenilirdir.
Halk arasında bilindiği gibi Tanrı bunu yazılı olarak gökten bize indirmemiştir.
Fakat:
"Öncelikle şunu bilin ki, Kutsal Yazılar'daki hiçbir peygamberlik sözü kimsenin özel yorumu değildir.
Çünkü hiçbir peygamberlik sözü insan isteğinden kaynaklanmadı. Kutsal Ruh tarafından yöneltilen insanlar Tanrı'nın sözlerini ilettiler. (İncil, 2.Petrus 1:20-21)

Tevrat'ta Mesih'in gelişiyle ilgili çok ayet mevcut
Yeşaya 7,14 Bundan ötürü Rab'bin kendisi size bir belirti verecek: İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak; adını İmmanuel koyacak.
İmannuel= Tanrı bizimle

Yahudi din bilginleri bunları iyi biliyorlardı, ama Rab Mesih'in gelmiş olduğunu inkar ediyor ve hala geleceğini bekliyorlar.
Şimdi olduğu gibi o zamanlarda aynı düşüncede oldukları içindir ki, Mesih'i çarmıha çaktılar.

Hatta Mesih'in yolunu hazırlamak için gönderilmiş olan Vaftizci Yuhanna bile tutuklandığında şüpheye düştü; çünkü o da Mesih'in büyük bir kral olarak gelip İsrail'i Romalılardan kurtaracak diye düşünüyordu. Bunu iyi anlayabilmek için:

17 İsa'yla ilgili bu haber bütün Yahudiye'ye ve çevre bölgelere yayıldı. 18-19 Vaftizci Yuhanna'nın öğrencileri bütün bu olup bitenleri kendisine bildirdiler. Öğrencilerinden ikisini yanına çağıran Yuhanna, ‹‹Gelecek Olan sen misin, yoksa başkasını mı bekleyelim?›› diye sormaları için onları Rab'be gönderdi. 20 Adamlar İsa'nın yanına gelince şöyle dediler: ‹‹Bizi sana Vaftizci Yuhanna gönderdi. ‹Gelecek Olan sen misin, yoksa başkasını mı bekleyelim?› diye soruyor.›› 21 Tam o sırada İsa, çeşitli hastalıklara, illetlere ve kötü ruhlara tutulmuş birçok kişiyi iyileştirdi, birçok körün gözünü açtı. 22 Sonra Yuhanna'nın öğrencilerine şöyle karşılık verdi: ‹‹Gidin, görüp işittiklerinizi Yuhanna'ya bildirin. Körlerin gözleri açılıyor, kötürümler yürüyor, cüzamlılar temiz kılınıyor, sağırlar işitiyor, ölüler diriliyor ve Müjde yoksullara duyuruluyor.23 Benden ötürü sendeleyip düşmeyene ne mutlu!››

Yukarıdaki belirtiler gelecek olanın Mesih olduğunun en iyi kanıtları olduğu için Rab gidin Vaftizci Yuhanna'ya bunları anlatın diyor.

İster Yasa'yı yerine getirmye çalışıp asla başarılı olamayacak Yahudi olsun, ister kendi kişisel işleriyle Tanrı'ya yakınlaştığını sanan Müslümanlar olsun, ister adı hrıstiyan olup Mesihsiz bir yaşam sergileyen olsun....
Tanrı kimlerin kurtulacağını aşağıda verilen ayetlere göre belirler.

(İncil, Romalılar 3:20-31)
20 Bu nedenle Yasa'nın gereklerini yapmakla hiç kimse Tanrı katında aklanmayacaktır. Çünkü Yasa sayesinde günahın bilincine varılır. 21 Ama şimdi Yasa'dan bağımsız olarak Tanrı'nın insanı nasıl aklayacağı açıklandı. Yasa ve peygamberler buna tanıklık ediyor. 22 Tanrı insanları İsa Mesih'e olan imanlarıyla aklar. Bunu, iman eden herkes için yapar. Hiç ayrım yoktur. 23 Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı'nın yüceliğinden yoksun kaldı. 24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar. 25-26 Tanrı Mesih'i, kanıyla günahları bağışlatan ve imanla benimsenen kurban olarak sundu. Böylece adaletini gösterdi. Çünkü sabredip daha önce işlenmiş günahları cezasız bıraktı. Bunu, adil kalmak ve İsa'ya iman edeni aklamak için şimdiki zamanda kendi adaletini göstermek amacıyla yaptı. 27 Öyleyse neyle övünebiliriz? Hiçbir şeyle! Hangi ilkeye dayanarak? Yasa'yı yerine getirme ilkesine mi? Hayır, iman ilkesine. 28 Çünkü insanın, Yasa'nın gereklerini yaparak değil, iman ederek aklandığı kanısındayız. 29 Yoksa Tanrı yalnız Yahudiler'in Tanrısı mı? Öteki ulusların da Tanrısı değil mi? Elbet öteki ulusların da Tanrısı'dır. 30 Çünkü sünnetlileri imanları sayesinde, sünnetsizleri de aynı imanla aklayacak olan Tanrı tektir. 31 Öyleyse biz iman aracılığıyla Kutsal Yasa'yı geçersiz mi kılıyoruz? Hayır, tam tersine, Yasa'yı doğruluyoruz

İncil, Romalılar 10:9-13
9 İsa'nın Rab olduğunu ağzınla açıkça söyler ve Tanrı'nın O'nu ölümden dirilttiğine yürekten iman edersen, kurtulacaksın. 10 Çünkü insan yürekten iman ederek aklanır, imanını ağzıyla açıklayarak kurtulur. 11 Kutsal Yazı, ‹‹O'na iman eden utandırılmayacak›› diyor. 12 Çünkü Yahudi Grek ayrımı yoktur, aynı Rab hepsinin Rabbi'dir. Kendisini çağıranların tümüne eliaçıktır. 13 ‹‹Rab'bi adıyla çağıran herkes kurtulacak

Mesih'i sevdiğinizi söylüyorsunuz, çok iyi ediyoRsunuz, ancak Mesih'i seviyorsanız....
Bakın Ne diyor:

Yuhanna 14,21 Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.››

Yuhanna 14,23 İsa ona şu karşılığı verdi: ‹‹Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız.

Rab olan Mesih'i tanımanız dileğiyle, esenlikler....

hristiyanlık
admin1 Ken Block

scourge of God
Cevaplar için gerçekten teşekkür ederim, bu kadar açıklayıcı cevaplar vermenizi doğrusu beklemiyordum. Umarım bu yeni doğmuş bebek misali bilgisizliğim sizleri sıkmamıştır.

Son cevabınıza göre Yahudi kesim ve siz Hristiyanlar bir tür kardeşlik içindesiniz.

Açık olayım kendimi dışlanmış hissettim =))

Peki ya bu durumda sizlerin gözünde biz Müslümanlar nerdeyiz? Putperest, günahkar, düşman, hain... Hangisiyiz?

Bize baktığınızda ne düşünürsünüz? Acıma, korku, tiksinme, şefkat.. Hangisi?

Site yönetimi:
Gerçek Mesih imanlıları hiç kimseden nefret etmezler, tiksinmezler, insanların bilgisizce yok olup gitmelerini istemezler; bunun içindir buradaki çabalarımız.
Herkesin kurtulması için dua ediyoruz.

(İncil, 2.Petrus 3:9) ".......Çünkü (Tanrı) kimsenin mahvolmasını istemiyor, herkesin tövbe etmesini istiyor."
Yahudilerin bazılarının yüreklerinin YHVH tarafından Mesih gelinceye dek nasırlaştırılacağı düşüncesi vardır. Buna tüm hristiyanlar inanmazlar. Çok antlaşmacı, dispensationalist öğreti bu konu ile alakalıdır. Ancak her hristiyan bu şekilde inanmaz. Hatta bir çok hristiyan bu konuları çok iyi bilmez. Bu tür öğretiye inananlar yeni bir konu açarak detaylı bilgi verebilirler.

Dolayısıyla genelleme yapmak tam olarak doğru olmasa da, Yahudilik ve Yahudilerle derin, ayrılmaz, teolojik, tarihsel bağlar vardır.

Özel olarak müslümanlara yönelik farklı bir düşüncemiz yok, her hristiyan olmayan kişinin kurtulmasını isteriz, düşman, dost, kardeş ayrımı yapmadan sevme emri de tüm Kutsal Kitap ve peygamberlerin sözlerinin özetidir, bunu bu şekilde özetleyen bizzat Yahşuah (İsa)'dır.

Günahtan tiksinmemiz gerekir, ancak hristiyanlar da günaha düşebilirler, düşmektedirler. Kişilerden ziyade günahtan tiksinmek vardır.

Her hangi bir müslümandan ise korkumuz yoktur.

hristiyanlık
scourge of God

Cevap için teşekkürler. Mesajımın altındaki bazı açıklamalar ve sonrasında yaptığım araştırmalar beni karmaşaya sürüklemişti açıkcası. Aydınlanmış oldum cevabınızla.

Mesela şuan açmış olduğum bir sayfada mesajımın altına site yönetimi imzası ile yazılan mesajın aksini bulmuştum. Bana varilen cevapta bazı yahudi kesimlerince hristiyanlığın bir yahudi mezhebi gibi görüldüğü yazıyor, buna göre benim anladığım ise yahudilerin Hristiyanlığa ve Hristiyanlara kucak açtığı manası çıkıyordu. H.z. İsa yı mesih kabul ettiklerini anlamıştım. (Yanlış anlamam varsa cahilliğime verin)

Ki, aşağıda alıntı yaptığım yazıda bunun aksi yazılıyor:

Hristiyanlar İsa'nın, Yahudilerin asırlardır bekledikleri, Yahudi dini metinlerinde anlatılan Mesih olduğuna inanırlar. Yahudiler bu görüşe katılmaz ve kendisi de bir Yahudi olarak dünyaya gelmiş olan İsa'yı Mesih olarak kabul etmezler. Yahudiler Mesih'in özellikle birinci yüzyılda Roma İmparatorluğu'nda yaşadıkları sorunları sona erdirmek üzere Tanrı tarafından Yahudi ırkına gönderileceğini, dünyevi bir krallık kuracağını ve kendilerine yol göstereceğini düşünüyorlardı. Oysaki Hıristiyanlar Mesih'in daha çok ruhanî bir kurtarıcı olduğuna ve insan ırkını kurtarmaya geldiğine inanırlar. Bahsi geçen krallığın ise manevi bir krallık olduğuna inanırlar.
"...Meryem'den Mesih diye tanınan İsa doğdu." (Matta İncili: 1,16)
"Ama biz çarmıha gerilmiş Mesih'i duyuruyoruz. Yahudiler bunu yüzkarası, öteki uluslar da saçmalık sayarlar." (1. Korintliler 1,23)
Kaynak Vikipedi http://tr.wikipedia.org/wiki/Musevilikte_Mesih

Buna göre yahudilerin Mesih kavramı Hristiyanlarınkinden oldukça farklı. Ben yahudi dininin bir uzantısı gibi gösterilmesine karşıyım Hristiyanlığın. Hristiyanlık orjin bir dindin ve diğer ondan önceki dinlerden etkilenmemiştir ve onların bir mezhebi gibi görülmeside yanlıştır kanımca.

Son olarak, tüm müslümanlar ayrım gözetmeksizin Yaradanın tüm peygamberlerini severler. H.z. İsa da dahil. Yani hepimiz H.z. İsa yı severiz =) Yolladığı tüm dinleri kutsal kitapları da onaylarlarız ve yine ayrım gözetmeksizin. H.z. İsa yı sevmeme şaşmamak lazım, bizde çocuk bir yaşına geldiğinde başlar Yaratıcı ve yolladığı peygamberleri anlatma ve sevdirme terbiyesi...

Sorularımın amacıda şunu anlamaktı: Bizde aileler analar çocuk ilk soruları sormaya başladığında tüm dinlerin kitaplarını ve peygamberlerini sevdirir yaradan sevgisi aşılarken bir yandan. Acaba dedim siz Hristiyanlardada bu varmı ve yahudilerde. Kendi dininizin öğretilerini aşılarken çocuklarınıza diğer yandanda farklı dinleride anlatıyormuydunuz.. Edindiğim izlenimler olmadığı yönündeydi, ama ilk aldığım cevaplar bunun aksini söylüyordu, araştırmalarımda cevapların aksini.. Tam bir kafa karışıklığı yaşarken son cevaplarınız aydınlattı sağolun.

Hep bilinen yahudilerin Hristiyan düşmanlığını ben kendimce görmüş oldum, sizin düşünceleriniz farklı olsada...

İncildeki ayetlerin yazdığınız kısımları bana sıcak ve hoş geldi ancak ben kendime göre yorumladım. Yorum farklılıkları olacaktır elbet, fakat fark ettimki kendi kutsal kitabımla büyük benzerlikler taşımakta..

Din hem sosyal kurallar hemde bireysel kurallardan oluşur, Hristiyanlıkla İslamın ortak çok yönü var, topluma insana ve yaratılan her tür canlı cansız varlığa saygı, kendi bedenine saygı, ruhuna saygı vs...

İlginçtirki bu kadar ortak yön olmasına karşı hala nedendir bazı düşmanlıklar anlamış değilim. Basitçe sanki bir futbol takımı çekişmesine döndürülmüş, senin dinin hayır benim dinim diyerek... Karşılıklı saygı olması gerekirken. Yazık...

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Öncelikle şunu belirtelim müslümanların ve diğer inançlardan insanların girip yazdığı vikipedia metinleri sürekli olarak değiştirilen, herkes tarafından metin girilebilen metinlerdir. Dolayısıyla bizim açımızdan referans ve muhatap alınmazlar.

Bizim söylediklerimiz Yahudi Kutsal Kitapları'ndan ayetlerle sabit olan şeylerdir.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

scourge of God
Buna göre yahudilerin Mesih kavramı Hristiyanlarınkinden oldukça farklı. Ben yahudi dininin bir uzantısı gibi gösterilmesine karşıyım Hristiyanlığın. Hristiyanlık orjin bir dindin ve diğer ondan önceki dinlerden etkilenmemiştir ve onların bir mezhebi gibi görülmeside yanlıştır kanımca.
Öncelikle siz araştırdığını ifade eden bir insansınız. Burada biz hristiyanlara mı öğreti vermeye başladınız?

Bir önceki dipnotta size açıkça sebepleri açıkladık, siz istediğiniz şekilde düşünebilirsiniz ancak gerçek bu şekildedir. Tıpkı Sabetayizm gibi yahudilikten çıkan, temeli yahudi inancı üzerine kurulu olan bir "tamamlayıcı" öğretiler bütünüdür. Yahşuah (İsa)'nın son sözleri de "tamamlandı" şeklindedir. Başka bir yerde de Yahşuah şöyle demiştir;
Alıntı:
"Kutsal Yasa`yı* ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim.
Matta 5:17"
İncil pasajları birçok Eski Antlaşma alıntısı ile doludur. Müjdeler ve metkuplar birincil olarak sinagoglarda duyurulan, ilk iman eden cemaatlerinin yahudi olduğu bölgelere Yahudi inancı kutsal metinleri üzerinden ispatlarla doludur.

Ayrıca Kutsal Kitap'ın içindeki pasajlarda da Yahudilerin ilk hristiyanlara "tarikat" dedikleri ortadadır;

Alıntı:
1 Biz şunu anladık ki, bu adam dünyanın her yanında bütün Yahudiler arasında kargaşalık çıkaran bir fesatçı ve Nasrani tarikatının elebaşılarından biridir.
Elçilerin işleri 24:5

2 Bununla birlikte, sana şunu itiraf edeyim ki, kendilerinin tarikat dedikleri Yol`un bir izleyicisi olarak atalarımızın Tanrısı`na kulluk ediyorum. Kutsal Yasa`da ve peygamberlerin kitaplarında yazılı her şeye inanıyorum.
Elçilerin işleri 24:14

scourge of God
Son olarak, tüm müslümanlar ayrım gözetmeksizin Yaradanın tüm peygamberlerini severler. H.z. İsa da dahil. Yani hepimiz H.z. İsa yı severiz =) Yolladığı tüm dinleri kutsal kitapları da onaylarlarız ve yine ayrım gözetmeksizin. H.z. İsa yı sevmeme şaşmamak lazım, bizde çocuk bir yaşına geldiğinde başlar Yaratıcı ve yolladığı peygamberleri anlatma ve sevdirme terbiyesi...
Ne yazıkki söyledikleriniz uygulama doğru değildir. Müslümanlar kabul ettiklerini söylerler ama aslında kabul etmezler. Bizler değiştirilmemiş olanlarına iman ettik derler. Oysaki Muhammed zamanında, Muhammed'in de Kuran'daki sözleriyle "bilmiyorsanız gidip Kitap Ehli'ne sorun" diyerek yönlendirdiği Kutsal Kitaplara inanmazlar. Nerede ne zaman nasıl niye kim tarafından değiştirildi denildiğinde de bir delil sunamazlar. Hatta bu delil sunamazlar sözünü bir Türk Müslüman ilahıyatçı bir Türk Üniversitenin ilahiyat fakültesinin dergisinde bile belirtmiştir. http://www.hristiyanforum.com/forum/...tirafi-t318342

Bu konuda daha detaylı bilgiler için; http://www.hristiyanforum.com/forum/islamiyet-f176

Diğer bir nokta da müslümanların iman ettikleri Hz. İsa olarak ifade edilen kişi, kişik, kavram aslında tarihsel olarak yaşadığı ispat edilemeyecek bir kişidir. Müslümanlara göre İslam'ı vaaz eden böyle bir kişi yasadığına dair bir arkeolojik veya tarihsel belge yoktur. Tam tersine hristiyan ve hristiyan olmayan kaynaklarda, Kudüs'te bazı Yahudiler tarafından Mesih olarak inanılan, Yahşuah isimli bir kişinin olduğuna dair deliller vardır. Müslümanların iddia ettikleri kişi Hz. İsa hiç yaşamamıştır, hiç varolmamıştır.

Onların iman ettik dedikleri tüm kavramlar kendi ürettikleri ve hiç var olmamış şeylerdir

scourge of God
Sorularımın amacıda şunu anlamaktı: Bizde aileler analar çocuk ilk soruları sormaya başladığında tüm dinlerin kitaplarını ve peygamberlerini sevdirir yaradan sevgisi aşılarken bir yandan. Acaba dedim siz Hristiyanlardada bu varmı ve yahudilerde. Kendi dininizin öğretilerini aşılarken çocuklarınıza diğer yandanda farklı dinleride anlatıyormuydunuz.. Edindiğim izlenimler olmadığı yönündeydi, ama ilk aldığım cevaplar bunun aksini söylüyordu, araştırmalarımda cevapların aksini.. Tam bir kafa karışıklığı yaşarken son cevaplarınız aydınlattı sağolun.
Burada bir aldatmaca vardır ne yazıkki. Bilerek veya bilmeyerek buna aracı olmaktasınız. Siz kendi düşüncenize göre diğer inançları anlatmaktasınız. Diğer taraftan Allah, İslamiyet, Kuran, Muhammed'e dair sorgulamalara izin vermemektesiniz.

Hristiyanlar zaten doğal olarak Yahudi Kutsal Kitapları'nı çocuklarına öğretmektedirler, okumaktadırlar, çalışmaktadırlar. Çocuk kitaplarındaki hikayelerin büyük çoğunluğu Yahudi Kutsal Kitapları'ndaki olaylardır, direkt ayetlerdir.

Ayrıca bir din öğretimi değil ancak hristiyan yaşamına dair eğitim verilir.

Diğer taraftan her yaşta her hristiyan için istenilen dini araştırmak, istenilen kitapları veya inançları okumak veya dahil olmak mümkündür, böyle bir özgürlük vardır. Ne yazıkki bu durum müslüman ülkelerde ve ailelerde pek mümkün değildir.

Dolayısıyla aslında söylediğinizin tam tersi bir durum vardır.

scourge of God
Hep bilinen yahudilerin Hristiyan düşmanlığını ben kendimce görmüş oldum, sizin düşünceleriniz farklı olsada...
Bugün çeşitli Yahudi dini kurumlarla kiliselerin direkt irtibatları vardır. Hatta tüm müslümanlar da sürekli Hristiyanların Yahudilere desteğinden bu ilişkilerden şikayetçidirler. Siz tam tersini iddia etmektesiniz.

scourge of God
İncildeki ayetlerin yazdığınız kısımları bana sıcak ve hoş geldi ancak ben kendime göre yorumladım. Yorum farklılıkları olacaktır elbet, fakat fark ettimki kendi kutsal kitabımla büyük benzerlikler taşımakta..
Evet kimi kitaplarda tarihsel kökenleri belirtilerek açıklandığı üzere Yahudi ve Hristiyan Kutsal Kitapları'ndan bir çok alıntı mevcuttur Kuran'da

scourge of God
Din hem sosyal kurallar hemde bireysel kurallardan oluşur, Hristiyanlıkla İslamın ortak çok yönü var, topluma insana ve yaratılan her tür canlı cansız varlığa saygı, kendi bedenine saygı, ruhuna saygı vs...
Evet bir çok ortak yön olduğu gibi bir çok da farklı yön var. Ayrıca ne yazıkki Kuran'daki bazı ayetler ışığında Yahudi ve Hristiyanlara saygı olmadığını, bazı hakaretler olduğunu söylemek zorundayım, açıkça "sapkınlık" denilen ayetler vardır Kuran'da bizlere karşı.

scourge of God
İlginçtirki bu kadar ortak yön olmasına karşı hala nedendir bazı düşmanlıklar anlamış değilim. Basitçe sanki bir futbol takımı çekişmesine döndürülmüş, senin dinin hayır benim dinim diyerek... Karşılıklı saygı olması gerekirken. Yazık...
Hayır esas sebepleri derinlemesine bilmeyip, basitleştirmeyi tercih etmektesiniz. Sadece ortak noktalara bakmaktasınız, verdiğiniz ortaklıklar da zaten etik değerlerdir, bunlar ateistlerde de vardır. Esas odaklanmanız gereken farklılıklardır.

Oysaki bizim inandığımız yaratıcı, ilk 39 Kutsal Kitap'ımız, Yahşuah'a kadar olan tüm dini kişiler Yahudiler ve Yahudilik ile "tamamen" aynıdır. İslamiyet'teki gibi aynı deyip, farklı kavramlardan bahsederek aldatmaca yapmıyorum, "tamamen" aynıdır derken gerçekten "tamamen" ve de İslamiyet'teki gibi DEĞİL anlamında ifade ediyorum.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? konusuna benzer konular;

Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri Doğacak çocuklarımıza verilebilecek,Türkçe ile uyumlu güzel Hristiyan isimleri: (Not:Bu isimler orijinallerinin Türkçe'ye uydurulmuş halleridir*) Anjelika Ada Adela/Adelina

Ölümden sonra bebeklere ne olacak ? Hassas bir konu Tamamen tanrının tasarrufunda olan bir konu Bebekler doğal ve en iyi şekilde yaratılmışdır,Ancak büyüdükçe çevresinden öğrendikleri ile kişiliği oluşur.Bir yandan vicdan öte yandan öğrendikleri ile vicdanlarıyla uyumlu yada ters yönde yaşarlar.Sonuçta kendine ve topluma yararlı yada zararlı olurlar.Ancak bu kişi hep aynı toplumdamı kalacak yada daha iyi yada daha kötü toplumamı gidecek, ve değişecekmidir,Rab bilir.Çünkü bizler geleceği bilemeyiz,sadece tahmin ederiz. Baba'nın gazabına uğramış şehirlerde bebeklerde ölüyor.İşte burda bir durmamız lazım.Bebek Baba'dan kopmuşluğumuzun cezası ile doğar.Ama henüz ekstra günah işlemişdir.On emre ters düşecek bir hareketi henüz yoktur.(Hayal dünyasında ve rüyalarında neler...

Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için Bizler bazı misyonerler gibi sokağa çıkıp tartışarak ikna etmeye çalışmıyoruz, bizler İncil'e göre hareket etmeye çalışıyoruz. Bu tür kişilerin okuması gereken yazı şudur: http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?t=179 Ayrıca yazısından şu paragrafı da alıntılıyorum:

1000 yıllık krallıktan sonra ne olacak? öncelikle Rab İsa mesihin lütfu üzerinize olsun kardeşlerim.. aklıma bir soru takıldı ölümden ve yargılamadan sonra 1000 yılık bir mesih krallığından söz ediliyor peki bu bin yıldan sonra ne olacak? saygılarımla...

Bundan sonra ne olacak? T.C. yıllarca yurt dışında kötü bir imajla tanınacak. Yurt dışındaki müslüman Türklere katil gözüyle bakılacak. Yurt dışındaki her faaliyetimiz şüphe ile karşılanacak, hep bu katliamın gölgesi olacak. İslamiyet eskisinden daha da kötü bilinmeye devam edecek. İslamiyet'te din değiştirenlere karşı hoşgörü değil "katli vaciptir" kabulunun var olduğu bilinecek. Yurt dışındaki bir çok kilise, misyon kuruluşu ellerine imkan geçtiğinde veya kendilerine sorulduğunda Türkiye aleyhine oy verecekler. Birçok organizasyon Türkiye'yi kınayacak. Müslümanlığı reddedip, Hristiyanlığa geçen Hristiyan Türkler daha çok bilinecek. Ev kiliseleri daha çok dikkat çekecek Zirve Yayıncılık, Bedava İncil gönderen kurumlar daha çok araştırılacak, bilinecek

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Kurtuluş : 2- Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler